Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Cake Pops, my ass!

#1

Harriet Vane sa for siden:

Hvordan får man de forbaskede cake popsene til å sitte pent ytterst på pinnen?

:direkte inne fra slagmarken:


#2

Zulu sa for siden:

Dypp pinnen i smeltet sjokolade som du lar stivne litt før du trer på kakeklumpen. Og svosj i fryseren.


#3

Snuppa sa for siden:

Jeg bare dyppet de i candymelt før jeg satte pinnen inn i kula. Deretter satt jeg de i kjøleskapet.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Rapporterer videre fra slagmarken: pekefingeren er stygt forbrent etter at jeg greide å dyppe den i varmt vann mens jeg smeltet sjokolade. 50 g. sjokolade er overraskende mye når det er smeltet og renner nedover komfyren og kjøkkenskapene og utover gulvet.


#5

Tallulah sa for siden:

:knegg: du skulle sett de øgly cakepopsfiskene jeg lagde i fjor. Candymelten be rett og slett ikke tyntflytende nok. F


#6

Guava sa for siden:

Nå tør jeg aldri prøve meg på cake pops. Når Harriet sliter er det ikke håp om slike kreasjoner her i hus.


#7

noen sa for siden:

Jeg vet ikke helt hva Cake Pops er, men jeg har veldig lyst til å foreslå limpistol. :stuart:


#8

Meissa sa for siden:

Jeg skulle til å skrive det samme. :knegg:


#9

Harriet Vane sa for siden:

Jeg vurderer limpistol, altså.

Seriøst.

Hvordan i alle dager kunne jeg tro at dette skulle være så enkelt?


#10

Kirsebær sa for siden:

Limpistol. :nemlig:

Harriet: Får vi se bilder i den der tråden, du vet? :hyper: Skal DU poste der?


#11

Acsa sa for siden:

:vetikke: Jeg er en dyktig kakebaker og kakepynter, og jeg har aldri følt meg fristet av cake pops. Gi opp, hiv deg rundt og bak en helt normal god kake?



#13

Nessie sa for siden:

Er det vanskelig altså? :skeptisk:
Ser for meg at det hadde vært kjekt med slike på en vennefest til snuppa. Istedet for kakestykker. :nikker:


#14

Nessie sa for siden:

:lol:

Det finnes nok LITT enklere varianter enn de der.
Oppskriftene ser jo så enkele ut? :skeptisk:
Er det lureri?


#15

Inagh sa for siden:

:dulte:


#16

Ru sa for siden:

Veronal har cake pops-kompetanse, tror jeg? :gruble:


#17

Einhyrningur sa for siden:

Kake skal ikke være på pinne, den skal være stor og diger og klissete deilig. :sulten:


#18

Nooria sa for siden:

Dette var egentlig en spennende reality. Får vi se bilde av det ferdige resultatet? :D


#19

Veronal sa for siden:

De må ikke være for store/tunge, du må sette pinnene oppi mens de står på hodet. Før du stikker dem oppi må du ta lim (noe spiselig som stivner) ytters på pinnen. Når de har stivnet kan du snu dem. Prøvelim en pop først!


#20

Sure Eplet sa for siden:

Her vil jeg følge med! :hyper:

:har også en slags erfaring med cakepops:


#21

Flubby sa for siden:

Jeg synes det var enkelt å lage cake pops. Lagde av brownies (toropose), og blandet med smeltet kokesjokolade (2 stk) for å klisse sammen kulene. Dyppet pinner i sjokolade før jeg spiddet kakene. Deretter bar det i fryseren en halvtime. Dyppet de frosne kakene i hvit candymelt, og bare hadde ulikt strøssel på toppen. Enkelt-penkelt De ble mektige, men veldig gode :jupp: Litt sånn konfektaktige. Ligger bildebevis i barnebursdagskaketråden :)


#22

Veronal sa for siden:

Ja, du må sette de kaldt for å stivne dem.


#23

nokon sa for siden:

:blåsepå: Beklager at eg ler høgt nå.


#24

Harriet Vane sa for siden:

Her postes intet. Her bannes kun.

Jeg baker hello kitty kake med regnbuefarger nå. Litt lettere.

Popsfaenskapen er i frysen, limt med sjokolade.


#25

Blå sa for siden:

Dakars.:dakars:

Jeg holder meg til minimuffins med masse pynt. Det er enkelt og populært. Og så kan jentene gjøre det meste av jobben.


#26

nokon sa for siden:

:protest: Bilete! Bilete! Bilete!


#27

Anne C sa for siden:

Jeg har ikke giddet å bruke pinnene. Bare laget "kuler" som jeg legger i muffinsformer.


#28

Morella sa for siden:

Jeg lagde noen i helga til storesøsters bursdag. De ble skikkelig stygge. Vurderte å ikke gi dem til barna. :knegg: Men de satt på pinnen da... i det minste.



#30

Teofelia sa for siden:

Jeg ser ikke bildet. :skuffet:


#31

Harriet Vane sa for siden:

Jeg fikk det til til slutt! Ikke fine, men så gode at minsten gikk i svart da han bare fikk en.


#32

isola sa for siden:

Vel, du sitter igjen med et bra resultat etter brent finger og mengder med bannskap. Det er ikke alltid så vel. :knegg:


#33

Palmen sa for siden:

De ble jo fine jo! :heia:


#34

Teofelia sa for siden:

Kjempestilige! Oppskrift? :blafre:


#35

amylin sa for siden:

De ser jo veldig fine ut! Jeg trodde jeg skulle se cakepops a la mislykkete kaker-tråden.


#36

m^2 sa for siden:

Fine, ble de jo!

(hva slags filter bruker du på bildene dine? Har sett du har slike fuzzy-effekter på flere?)


#37

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker camera plus og instagram, m^2.


#38

Chanett sa for siden:

De ble mye finere enn mine. Mye. :sur:

Og de løkene. Er de fra egen hage?


#39

GydaG sa for siden:

Jeg bannet noen ganger før jeg skjønte den delen med å dyppe i sjokolade før jeg dytta pinnen oppi ja.
Jeg har også laget halvferdige i dag, de er pinnet og står i fryseren, der skal de få stå til lørdag når de skal dyppes og strøs. Det har nemlig jeg oppdaget er genialt, for når de er frosne kan man tynne ut sjokoladetrekket en god del mer er min erfaring.


#40

Harriet Vane sa for siden:

Hehe, ja, det er flere bursdager på gang!

Jeg baker alltid kun Torokaker til bursdager i tilfelle glutenallergikere. Denne er dog ikke melkefri.

Så dette er en Torokake (langpanne) knøvlet sammen med glasur laget av kakao, litt kaffe, smør og melis.

Av blandingen laget jeg kuler som i grunnen er best når de er på størrelse med kjærlighet på pinne. De på golfballstørrelse blir for tunge.

Så legger man kulene på et fat, og så skal jeg i vennlighet skåne dere for de par timene jeg hadde i mellom her med tabber og ting jeg måtte gjøre på nytt og de banneordene som kom da kulene skled nedover pinnene osv.

Man legger altså kulene på et fat, drypper noen dråper smeltet 70 % sjokolade på hver og stikker i en halv grillspydpinne av tre.

Så setter man hele greien i frysen en liten stund.

Jeg lagde lys glasur av 1 boks rømme, 1 boks philadelphia, 1 boks melis og 3 plater smeltet hvit sjokolade.

Dyppet, satte ned i en isoporkrans jeg hadde liggende og pyntet. De pinnene som ikke hadde spiss måtte jeg forstikke hull til.


#41

Harriet Vane sa for siden:

De løkene på instagram, ja? Egen hage. :stolt:


#42

Eia sa for siden:

Ja! Bilder!


#43

Eia sa for siden:

Der var de jo! Fine!


#44

Chanett sa for siden:

Imponerende. Mine blir aldri så flotte!


#45

Harriet Vane sa for siden:

Drenering er alfa og omega, tror jeg. Jeg hadde løk i 3 kasser pluss på et bed i vanlig høyde. Den kassen som sto i helling var der den hadde klart seg best. Ellers hadde det grønne visnet.

Jeg skal blande mer sand inn i kassene neste år, og tipse alle som prøver seg på pallekarmer om at 10-15 cm med lecakuler nederst ikke er nok, ha i det dobbelte!


#46

nokon sa for siden:

Dei blei jo veldig bra! Slik denne tråden starta, hadde eg aldri sett føre meg noko serverbart og dette var jo veldig fint!


#47

Ole Brumm sa for siden:

Skal de ikke stekes. :blond:


#48

skyfri sa for siden:

Jeg tror kaken er stekt på forhånd, Brumm. Altså før man former kaken til baller.

De ble fine!!


#49

Salt sa for siden:

Grillspyd fungerer ikke så bra. :hvisker: Men godt du fikk det til, de ble fine! :jupp:
Neste gang, eller til andre som skal prøve, bruk heller lollipop-pinner (f eks fra eBay).


#50

Harriet Vane sa for siden:

De henger fremdeles på pinnene.

Nå er det hello kitty kake i alle farger!


#51

Chanett sa for siden:

Jeg må nok både drenere på ny og skifte ut molda. innser


#52

skyfri sa for siden:

Så bra at de fortsatt henger på.
Får vi se bilde av Kitty kaken også? :blafre:


#53

isola sa for siden:

Bruker du fortsatt Toromix til den? Jeg lette som en tulling etter den for noen uker siden. Uten hell.


#54

Nooria sa for siden:

Jeg visste at de kom til å bli fine til slutt! :D



#56

Einhyrningur sa for siden:

Forresten, kan man fryse slike å ha til senere?


#57

LilleLeo sa for siden:

Jeg laget i helgen. De ble kjempe fine og ungene holdt på å dette av stolene da jeg kom med dem, de var fra seg av begeistring. :knegg:

Toro brownies, smuldret. Blandet inn ca 150 gram Philadelphia-ost. Rullet kuler. Hev dem i frysen i en timestid. Tok dem opp, stakk i pinnene. Smeltet Candy Melt, rørte inn rapsolje for å få det mer flytende. Dyppet popsene og helte strø på. Voila!


#58

GydaG sa for siden:

Ja.
Vi laget en haug i sommer til bursdag, og feilberegnet litt hvor mange pops det blir av en jordbærkakeoppskrift. (Den som "alle" bakte her i sommer.)
Jeg frøys noen kuler, noen med pinner og sjokoladetrekk, og jeg vil påstå at de alle funka helt fint å ta opp senere. Og så holder de seg i flere dager i kjøleskapet også, uten problem.


#59

Snuppa sa for siden:

Disse lagde jeg til bursdagen til snuppa. Jeg brukte vaniljemuffinsoppskrift og blandet med kakemousse fra butikken. Jordbærsmak. Dyppet de i rosa candymelt.


#60

DM sa for siden:

De ble jo kjempefine! Jeg har også tenkt at dette må jo være superenkelt å få til. Jammen bra jeg fikk gode tips her før jeg skal gå i gang.

Hva er Candymelt?


#61

Skilpadda sa for siden:

Fine, ja! Kanskje det kunne være noe å sende med Poden på skolen når han har bursdag. :gruble: Men da må jeg ha en melke- og eggefri kake som utgangspunkt. Har Toro det?


#62

Snuppa sa for siden:

Jeg kjøpte Candymelt på kitchn. Det er små "sjokoladedråper" i forskjellige farger. Smeltes lett i mikro eller vannbad. Traktøren fører de også. De er av merket cacas.

www.kitchn.no/Default.aspx?Cat=186&Id=25949

Pinner kjøpte jeg på panduro.


#63

LilleLeo sa for siden:

Jeg kjøpte også Candymelt på Kitchn. Den var helt super den. Jeg smeltet i vanndamp og blandet i rapsolje for å få den tynnere.


#64

Ru sa for siden:

Husker ikke i farten, men enten Toro eller Møllerens har det, mener jeg. :gruble:


#65

Snuppa sa for siden:

Det med rapsolje skal jeg prøve neste gang. Synes det var litt for tyktflytende til at det gikk lett å dyppe. Takk for tipset.


#66

LilleLeo sa for siden:

Jeg leste et tips et eller annet sted om det, så jeg blandet i litt og litt. Den stivnet passelig fort iom at kulene hadde vært i frysen en stund.

Jeg synes det var veldig morsomt å lage og ungene virkelig elsket dem. :riktig:


#67

annemede sa for siden:

Padda: møllerens kakemiks var ihvertfall melke og eggefri.


#68

Harriet Vane sa for siden:

Candymelt?

Jeg lagde glasur, jeg.


#69

Carpe Diem sa for siden:

Møllerens har egg/ melkefri sjokoladekakeblanding :jupp:


#70

Syrin sa for siden:

Inspirerande tråd :) Kanskje prøve dette til snart 9-åringen?

Men skulle gjerne sett bilde av Hello Kitty-kake altså.


#71

Anne C sa for siden:

Aha, rapsolje ja, det var lurt. Jeg synes også at det har blitt litt for tykt.


#72

Veronal sa for siden:

De ble lekre, HV!


#73

Snuppa sa for siden:

Candymelt smelter, men stivner på nytt som sjokolade. Altså litt hardere ytterlag enn ved bruk av glasur.


#74

zinatara sa for siden:

Jeg har planer om cakepops til store jenta sin bursdag, blir første gang jeg prøver meg på dette.

Tenkte kanskje å gjøre det enkelt og lage dem av brownies. Og så kanskje ha marshmallows og oreokjeks som jeg også puttet på pinner, dypper og pynter.

Men hva slags trekk er best å satse på? Smaker de candymeltsene godt? Jeg må innrømme at jeg har hatt litt varierende erfaring med smaken på wilton produktene. Er det kanskje bedre å satse på sjokolade i stedet?


#75

Hønni sa for siden:

Fine! Lages til snuppas bursdag også.
Kanskje man kan bruke sånn sjokoladesaus som stivner, om kakene har vært i fryseren en stund?


#76

Einhyrningur sa for siden:

Slike vil jeg lage med 2 åringen i dag, hva trenger jeg? Kakemix, Candymelt og ?


#77

zinatara sa for siden:

Dersom man lager med vanlig kake, så må man vel ha glasur eller smeltet sjokolade for å blande med kakesmulene. Ellers er det gjerne kakedryss el. for å pynte med.


#78

Susse sa for siden:

De ble knallfine ! Jeg har gjort det der en gang, aldri mer !


#79

Erica sa for siden:

Da ble det ikke sjokoladekakesmak på disse da? Passer kanskje her også, siden gutten ikke liker sjokoladekake. Kakemousse- hva er det for noe?


#80

Einhyrningur sa for siden:

Da er jeg i gang med Cakepops. Herlige hatt, alt man begir seg ut på.


#81

Einhyrningur sa for siden:

Hva gjør jeg med popsene etter at jeg har dyppet de i sjokolade og pynt? Kjøleskapet? Fryseren?


#82

Candy Darling sa for siden:

Skjønte jeg det sånn at trikset er å være innom fryser/kjøl før man starter med pinne og pynt?




#85

Pøblis sa for siden:

:knegg:


#86

Einhyrningur sa for siden:

Kommer til å ta uker, de er jo SÅÅ mektige!


#87

polarjenta sa for siden:

Det var en som skrev at hun frøs dem, så frys de du ikke spiser.;)


#88

Syrin sa for siden:

Kan ein bake og pynte, og så fryse altså? I så tilfelle er det genialt!


#89

Einhyrningur sa for siden:

Jeg fora svigermor med dem, så nå slipper vi tenke mer på det. :knegg:


#90

zinatara sa for siden:

Da har jeg laget cake pops for første gang. Håper virkelig de er gode, for jeg syns det var både styrete og tidkrevende.


#91

Einhyrningur sa for siden:

Jeg var på en kakebutikk i dag og innså at det finnes utrolig mye cakepopsutstyr. Egne former, med hull til pinner, er vist et must! Jeg var jo skikkelig ute som rullet de ut og la de på matpapir.. :gal:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.