Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har skjedd?

#1

Left sa for siden:

Storebror på 3,5 nekter konsekvent å spise grønnsaker. Han spiste masse grønnsaker da han var mindre, men nå er det bomstopp - han "liker ikke!"
Jeg trodde det var bare fjas, og at han hadde rett og slett bestemt seg for at han ikke likte det. Det har vært alt fra Sabeltann-erter til Gråtass-gulrot, men ikke tale om. Jeg fikk lurt han til å spise en liten gulrotskive (kokt). Ungen BRAKK seg! :eek:
Er det håp om at han vil begynne å spise det igjen når han er større??
Han spiser jo heldigvis masse forskjellig frukt, men skulle øøønske han ville ha grønnsaker. Han vil ikke ha dem rå heller, for har forsøkt ALT nå.
NEI - JEG LIKER IKKE !!!!!


#2

5barnsmor sa for siden:

Jeg raader deg til aa ikke stresse saa mye med det. Du kan jo legge litt paa tallerkenen hans og belonne ham hver gang han spiser. Et klistermerke f eks, og naar han har faatt 10 klistermerker gi ham en liten premie! La ham vaere med paa aa lage maten - vaske gronnsaker, skrelle og legge dem i gryta.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg har ingen gode tips på hvordan du kan få ham til å spise nå.

Men jeg kan trøste deg med at jeg var en sånn unge. Nektet grønnsaker fullstendig i veldig mange år. Så kom jeg i tenårene og skjønte hvor sær jeg var. Nå spiser jeg alt, men det har tatt litt tid.


#4

Señora sa for siden:

Stålsett deg på at dette varer lenger enn du tror.

Dessverre.


#5

Sitron sa for siden:

Veldig mange unger er sånn. For all del; ingen belønning for å spise. Å spise er ingenting som skal premieres, det skal være naturlig og lystbetont. Han spiser grønnsaker igjen før eller siden.


#6

Left sa for siden:

Det er vel egentlig det jeg også tror, og belønning er uaktuelt. Her i huset er ingen flinke om de spiser opp maten sin.


#7

MissS sa for siden:

Enig. Min 3 åring nekter også plutselig å spise grønnsaker. Jeg har ikke gjort noe big deal rundt det. Håper det retter seg etterhvert.


#8

banana sa for siden:

Vi "belønner" (= sier at han er flink) når han smaker på nye ting eller ting han ikke liker. Vi vil at han med jevne mellomrom skal smake på ting han ikke liker for å se om han kanskje liker det nå. Ellers er det ingen belønning for å spise, og ingen tvang utover det at vi oppfordrer ham til å smake.

Brokkoli (er det sånn det skrives? det så plutselig så rart ut) begynte han å spise etter at de fikk brokkolitrær i den nederlandske versjonen av Sesam Stasjon :fnis:. Da ble det plutselig kjempegodt å spise et lite brokkolitre eller to. Salatblader spiser han hvis han får de mini-bladene som er helt innerst i salaten, babysalatblader kaller han dem. I grunn er alle bittesmå utgaver av grønnsaker litt spennende - noe å prøve? Babygulrøtter, babysalatblader, de minste blomkålbukettene osv. For ikke å snakke om selve de runde små bønnene inni de lange grønne bønnene om du skjønner.

Han liker grønnsakene best rå, og spiser gjerne mens vi kutter opp når vi lager maten. Da stresser jeg ikke med at han skal spise de samme grønnsakene kokt under måltidet. Men jeg ber ham av og til å smake på de kokte utgavene for å sjekke om han kanskje har begynt å like dem nå.

Dette ble veldig rotete, ha meg unnskyldt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.