Fikk tilbudsmail i dag med spesialpris på en maskin som vakumpakker maten. Og her om dagen så jeg og mannen et program hvor en kokk laget all maten med sous vide-metoden. Og Candy Darling pakka vel noe kjøtt i kaffestuggu her om dagen, mener jeg.
Det er vel ikke så veldig nytt i restaurantverdenen, men muligens som allemannseie. Fordelen ved sous vide er at stort sett all smak preserveres istedet for å lekke ut i kokevann, stekepanne eller ovn.
Sous vide gjør at man får samme temperatur over hele kjøttet (eller fisken), og at man i tillegg kan laaaaaang"koke" kjøtt med mye muskler/sener/bindevev og gjøre det mykt som indrefilet, uten at det blir tørt.
Jeg vakuumpakker i tillegg før frysing for å få bedre holdbarhet, men det er liksom fordi jeg nå har maskinen.
Vi har ikke vakuumpakker, men hadde vi hatt ville den bli brukt når vi parterer vilt.
Rådyr that is.
Elg leverer vi til partering og pakking.
Jeg syns forøvrig det høres litt sløsete ut å skulle bruke plast på produktet enda en gang før det er ferdig. I tillegg til innpakningen det kommer i fra butikken. Men godt er det garantert. :jupp:
Hvis den kommer marinert eller krydret og vakuumpakket fra butikken, er det jo ikke noe i veien for å legge den rett i vannbadet. Men jeg synes det ofte er litt mye væske og luft til at det blir helt bra.