Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vakumpakking av mat, det nye store?


#2

maggypop sa for siden:

Det er vel ikke så veldig nytt i restaurantverdenen, men muligens som allemannseie. Fordelen ved sous vide er at stort sett all smak preserveres istedet for å lekke ut i kokevann, stekepanne eller ovn.


#3

Toffskij sa for siden:

Pluss perfekt kontroll over kjernetemperaturen på kjøtt og fisk. :jupp:



#5

Bille sa for siden:

Vi har brukt sous vide metoden en del. Helt fantastisk på større kjøttstykker.


#6

Candy Darling sa for siden:

Sous vide gjør at man får samme temperatur over hele kjøttet (eller fisken), og at man i tillegg kan laaaaaang"koke" kjøtt med mye muskler/sener/bindevev og gjøre det mykt som indrefilet, uten at det blir tørt.

Jeg vakuumpakker i tillegg før frysing for å få bedre holdbarhet, men det er liksom fordi jeg nå har maskinen.


#7

annemede sa for siden:

Jeg trodde sous vide også hadde som poeng at det skulle være uberørt, mer eller mindre av menneskehender.


#8

-ea- sa for siden:

Har bare prøvd å vakuumpakke arbeidshansker til kolleger og slikt. :barnslig:


#9

Polyanna sa for siden:

Hva var tilbudet på, da? :blafre:


#10

Mjau sa for siden:

Vi har ikke vakuumpakker, men hadde vi hatt ville den bli brukt når vi parterer vilt.
Rådyr that is.
Elg leverer vi til partering og pakking.

Jeg syns forøvrig det høres litt sløsete ut å skulle bruke plast på produktet enda en gang før det er ferdig. I tillegg til innpakningen det kommer i fra butikken. Men godt er det garantert. :jupp:


#11

Candy Darling sa for siden:

Hvis den kommer marinert eller krydret og vakuumpakket fra butikken, er det jo ikke noe i veien for å legge den rett i vannbadet. Men jeg synes det ofte er litt mye væske og luft til at det blir helt bra.

Men marinert laks blir nydelig!


#12

kokosbolle sa for siden:

Var vel minus 500,- hos [url]www.tretti.no[/url]


#13

Polyanna sa for siden:

Den finnes i mange størrelser, ser jeg. Hva trenger man, egentlig?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.