:lykkelig: Jeg har fått det til! Høy, mørk og deilig ...
Snuppa og jeg klinte til på kjøkkenet, første gang i hele mitt liv har det lyktes å bake noe som ikke har falt sammen. :jippi:
Det var et så overraskende resultat, så vi inviterte alle dukkene til kakefest rundt stuebordet.
Alle er invitert! Den rekker til maaange, for det var mektige greier :-)
Jeg skal prøve å få ut oppskriften. Den er i et hefte om sjokolade som jeg kjøpte p dagligvarebutikken her.
Sjokoladekake med jordbær
Ingredienser
Kakedeig:
Smør til formen
6 eggeplommer
180 g sukker
3 ts vaniljesukker
6 eggehviter
80 g hvetemel
60 g maizenna
60 g kakaopulver
Fyll:
5 dl fløte
3 ts vaniljesukker
300 g jordbær
500 g mørk sjokolade
Dessuten:
Noen fine, hele jordbær
Tilberedning
Til 1 springform (26 cm)
Kakedeig:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Pensle formen med smør. Pisk eggeplommer, halvparten av sukkeret og vaniljesukker til eggedosis. Stivpisk eggehvitene og ha i resten av sukkeret. Vend eggehvitene inn i eggedosisen. Sikt mel, maizenna og kakao i røren og bland godt. Ha deigen i formen. Stek på midterste rille i 25-30 min. Avkjøl. Hvelv kaken ut av formen og la den avkjøles på rist i ca 2 timer.
Fyll:
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Skyll jordbærene og del dem i to. Grovhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Del kakebunnen i tre. Smør litt sjokolade på den underste delen, fordel halvparten av kremen oppå sjokoladen, deretter halvparten av jordbærene. Legg på den midterste delen. Smør på sjokolade, resten av kremen og jordbærene. Legg på den øverste delen. Smør sjokolade rundt hele kaken og pynt med jordbær.