Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Baby med melkeproteinallergi

#1

GydaG sa for siden:

Har en 8 mnd gammel baby her som sies å ha melkeproteinallegi.
Det er vel flere som har erfaringer med små barn og sånt, jeg har nå oppdaget at det er en kjempeutfordring å gi ungen brødmat med pålegg på, for det kan se ut som om alt vi andre spiser enten har melk i seg, eller er for salt/uegnet konsistens.
Og finnes det noen gode nettsider med tips kanskje?


#2

trøtt sa for siden:

Nettside med tips utenmelk.no/

Stabburets leverpostei er melkefri. Det er det første jeg har begynt med av pålegg til mine.


#3

Isolde sa for siden:

Jeg er på nr 2 nå med det og synes ikke det er så stort problem.

Vi gir makrell i tomat og leverpostei på skiven. Hva spiser andre babyer da? Er det som går mest av på jobb også. Kaviar spiser storebror mye av, men det fikk han ikke før han var en del eldre.

Lillebror spiser stort sett leverpostei fra stabburet eller go og mager fra gilde. I starten hadde vi litt fruktmos på innimellom også.

utenmelk.no har en god del tips hvertfall.

Kokosmelk er god til middager som gryter og grøt. Ellers bruker vi havremelk i matlaging og til drikke når de blir større. Nå drikker jo lillebror nutrimigen.


#4

Nooria sa for siden:

Jeg spiser helt melkefri mat selv og har måtte tenke helt annerledes om hva jeg skal spise. Jeg har sluttet å tenke på brød med pålegg som basismat. Det finnes en del blogger som kan inspirere, blant annet Dixie diner sin.

Havregrøt, hjemmelaget grønnsaksmos/-gryte, avocado evt kombindert med banan, egg, smoothie med egg som proteinkilde kan bl.a være noe.


#5

GydaG sa for siden:

Tusen takk for link- skal sjekke den ut.
Isolde- det er makrell og leverpostei vi har prøvd hittil, men hun liker virkelig ikke makrellen, og leverposteien er ikke noe særlig den heller. Men vi jobber med saken, så får vi se.


#6

annemede sa for siden:

Go og mager leverpostei er melkefri.
Jædersylte er litt salt men uten melk, ungene mine liker den.
Pizza kan lages med chips i stedenfor ost.
Har dere fått melkeerstatning?


#7

Input sa for siden:

Jeg synes det er slitsomt, men ikke mest pga. pålegget.

Sønnen min spiser makrell i tomat og leverpostei, og ofte deler jeg opp banan, eller eple, og gir ham på skiven. Deler eplet med ostehøvel. Da han var mindre kokte jeg alt mulig frukt og grønnsaker, laget mos og serverte på skiven. Gulrotmos var en slager her.


#8

ingling sa for siden:

Avokado most på skiven kan kanskje funke? Vi ga også banan most på skiven av og til. (Min har ikke allergi altså) Ellers finnes det noen smørepålegg på helsekosten uten melk, men det er mulig de er litt salte. Smøreost som er tofubasert finnes også, men jeg vet ikke helt om det er så lurt med soya til så små? Uansett, utenmelk.no som flere foreslår er veldig nyttig. Til annen matlaging er allergikokken.no også veldig fin, der kan du hake av for oppskrifter uten melk og få andre forslag i stedet.


#9

GydaG sa for siden:

Pizza med chips?
Jædersylte har jeg kjøpt, var litt usikker på saltet men det er jo uansett veldig lite hun skal få, så vi skal teste det ut.
Hun drikker Althera ja, og vedtaket gjelder til hun blir 10 år, betyr det at man beregner at de skal drikke denslags så lenge?


#10

Input sa for siden:

Vi har vedtak på Nutramigen til han er tjue, men han har sluttet å drikke det nå nettopp. Jeg vet en del bruker Nutramigen, Althera o.l som melkeerstatning i mat, eller gir i kopp ganske lenge.

Jeg lager forresten pizza uten ost til junior, det går helt fint det.


#11

annemede sa for siden:

Pizza med chips er en slager her i huset.


#12

Isolde sa for siden:

Pizza med nachos lager vi hjemme og bestiller ute. Barnepizza med kjøtt, skinke og chips.


#13

Carpe Diem sa for siden:

Vesla her har hatt melkeproteinallergi siden hun var en mnd.
Det meste av vanlig kjøpebrød går fint, men les bakpå.
Pålegg: Stabburets leverpostei(fersk eller boks) Gildes go og mager leverpostei, Gilde Go og mager servelatpølse/middagspølse, Coop´s eget merke har også melkefri leverpostei, middagspølser, servelat, kjøttkaker, kjøttboller og karbonader. Fleskepølse er melkefri, syltetøy, makrell i tomat, skinke, fårepølse/salami (som regel, les bakpå),peanutsmør, banan, blått smør, fiskekaker uten melk( Meny og hos noen fiskehandlere), most avocado.
Du kan også kjøpe melkefri smøreost. Den har vi ikke brukt, men noen liker den.
Det finnes også melkefri youghurt.
Vesla sluttet med Nutramigen når hun var et par år, og har etter det brukt kalsiumberiket rismelk. Den liker hun godt.
Her er noen linker:
www.veganeren.no
www.aaf.no
www.utenmelk.no
www.utenalt.com

Lykke til, det blir lettere etter en stund :jupp:


#14

GydaG sa for siden:

Chips? Som i pommes frites da eller potetgull? Dette trenger jeg mer detaljer på, klarer ikke å se for meg hva dette er.


#15

Isolde sa for siden:

Nacho chips er vel det mest brukte. Man strør det over for at sausen ikke skal bli veldig tørr.


#16

annemede sa for siden:

Eller vanlig potetgull-chips bruker vi.


#17

GydaG sa for siden:

Blir ikke det svidd og tørt og underlig altså?
Det høres definitivt ut som noe en her i huset kommer til å forske mye på, jeg venter i spenning på konklusjonen hans. :knegg:


#18

Isolde sa for siden:

Her var favoittretten Pizza før han begynte å tåle melk så veldig gale er det ikke ;)

Risengrynsgrøt laget på kokosmelk er også veldig godt. Lukter en del kokos når den kokes men synes ikke smaken er like sterk når den er ferdig. Veldig greit i barnehagen og, leverte en boks kokosmelk og en 1porsjons pose med toro grøt til nissefesten. Enkelt og raskt.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Vi lager jo alltid osteløs pizza men med hjemmelaget "ostesaus", men siden ungene ikke er så glade i grønnsaker på pizzaen og det blir litt kjedelig med bare ostesaus og tomatsaus på, så lager vi alltid pizzasnurrer til dem mens jeg og mannen spiser vanlig pizza. Funker gullfint og det føles litt mer spennende enn et vanlig osteløst pizzastykke.

Jeg og mannen lager denne pizzaen med noen få variasjoner, mens ungene altså får pizzasnurrer. På bildet der ligner de omtrent på Lilleleo sine. :knegg: Men det er fordi mannen lager verdens beste pizzadeig, som funker kjempefint til pizza men ikke så veldig til pizzasnurrer siden den er så myk i konsistensen at det er vanskelig å rulle den. Men det går jo, selv om de ser ut som de gjør, ungene bryr seg jo ikke om det. De er kjempegode og jeg må alltid stjele et par av ungene.

Ostesausen er en knallfin erstatning altså, flere venner av meg har sagt de godt kunne laget slik pizza selv om de spiser ost til vanlig. Og det er ikke soya eller noe i den, for de som tenker på sånt. Det er nøtter i den da, cashewnøtter.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager forresten alltid risengrøt på kokosmelk og soyamelk (funker sikkert bra med rismelk og, men den blir sikkert litt tynnere). Jeg synes personlig ikke det er like godt med bare soya- eller kokosmelk, kombinasjonen er en killer. Min mor bruker soyamelk med vaniljesmak (i tillegg til kokosmelken), det skal jeg prøve neste gang, elsker vanilje. Den grøten har jeg servert til mange småtroll (eldste sine venner) og de elsker den hele gjengen, egentlig merket de ikke noe særlig forskjell (jeg sa ikke noe). Lager riskrem av denne grøten til jul, blander den med soya- eller havrefløte og det blir helt perfekt.


#21

Nooria sa for siden:

I dag har vi hatt barnebursdag hvor ungene lagde sin egen minipizza. Pizzabunene bakte jeg på forhånd av din foccaciaoppskrift. :D



#23

Engasjert sa for siden:

:jupp: Vi brukte det knust (hell over i en plastpose og knus). Jeg tømte det ikke på før de siste 6-7 minuttene av steiketida, for det blir fortere mørkt enn osten. Vi laget en stund to pizzaer, en med ost for oss andre og en med potetgull for eldste, men når han fikk frigitt varmebehandlet melk, gikk vi over til at han fikk en bit av vår pizza som ble stekt uten ost, men lagt potetgull på etterhvert. Nå spiser han vanlig pizza med ost, selv om det er mye annet melkebasert han fremdeles ikke tåler. Men favoritten er fremdeles den med potetgull :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.