Jeg pleier å handle brød en gang i uka. Da kjøper jeg 7 brød som jeg skjærer opp på butikkens brødmaskin, putter tilbake i papirposen og slenger i fryseren når jeg kommer hjem. Vi tar opp ett brød hver kveld. Det er da tint til vi skal smøre matpakker neste morgen. Vi spiser som regel opp et brød i løpet av dagen. Brødet oppbevares kun i papirposen både i fryseren og i brødskuffen på kjøkkenet.
Jeg observerer stadig mennesker som pakker brød i plastpose. Jeg kjemper for tiden en hard kamp med vår "kantinedame" på jobb som lager lunsj til oss. Hun kjøper brød hver andre eller tredje dag og oppbevarer de i plastposer. Jeg synes brødet holder seg mye bedre i papirposer og foretrekker det. Mesterbaker Schakenda sier jo også at brød skal oppbevares i papir.
Hvordan gjør dere andre det? Brød i plast eller papir når dere forlater butikken?
Har plastpose rundt papirposen. Synes det blir tørt dersom det kun ligger i papirpose, men liker å vite hvilket brød jeg tar opp så derfor beholdes papirposen også. Det hender jeg ikke tar plastpose rundt i butikken, men bruker opp igjen de vi allerede har brukt til brød. Allikevel er det langt fra godt nok med tanke på miljøhensyn.
Plast. I papirposen tørker brødet ut i løpet av få timer, både skorpen og "skjæreflaten" på ytterste skive.
Hvis jeg glemmer å flytte brødet fra papir- til plastpose så det blir liggende over natta, ender jeg stort sett med å kaste det fordi ingen av oss klarer å spise det. Flaut, men sant. :nemlig:
Eg oppbevarer i plastposer, for eg synest det vert tørt om det ligg i papirpose. Me spiser i underkant av eit brød til dagen, så det ligg av og til over natta. Har eg fleire forskjellige brød i frysen, har eg papirposen over plastposen sånn at eg veit forskjell.
Jeg syns kjøpte brød blir litt seige og mister sprøheten i skorpen hvis de ligger i plastpose, så de ligger i papirpose eller sånn hullete plastpose som det er på noen brød.
Hvis jeg baker brød så ligger de først bare med et kjøkkenhåndkle rundt og så i plastpose.
Eg vart stoppa av ein eldre mann for nokre år sidan, då eg stappa oppskorne brød ned i ein plastpose, som fortalte at han som gamal bakar fikk vondt i hjarta når han såg det eg gjorde. Brød vert best i dei brødposane som er laga for brød, sa han. Fine mannen. :Hjerter:
Så då har eg gjort det sidan. Utan å eigentleg ha merka forskjell.
Ingen baker anbefaler plastposer. Schakenda er iallefall veldig motstander av brød i plastposer. Jeg synes det er enorm forskjell, særlig om brødet blir liggende en dag eller to.
Brødet blir forresten ikke tørt i papirpose heller dersom man stenger åpningen på posen.
Papirpose=tørt brød. Jeg skjærer opp i butikken, putter i plastpose, og putter plastposen oppi papirposen frem til jeg kommer hjem. (Strekkode og betaling og sånn.)
Plast innerst, og brødposen utenpå. Slik oppbevares de også, for vi spiser langt fra et brød om dagen.
Det går selvsagt ikke an å dele brødet i to, eller ta opp akkurat det man trenger. Brødet er helt sikkert ikke tint til de skal spise, for det er jo bare 4 timer eller noe sånt - to brødskiver tiner jo ikke på den tiden :himle:
På tide med skjerping kanskje. Og da ut fra et miljøhensyn. Det blir fort nok plast.
Jeg synes brødet blir uspiselig når det ligger i papirpose eller perforert plastpose, uansett om åpningen er stengt. Da hjelper det lite at bakere ikke liker det; jeg må ærlig innrømme at jeg lar egen erfaring gå foran.
Og lukke åpningen? De aller fleste brød jeg kjøper har ikke en pose som er stor nok til å lukke åpningen før man har skåret av ganske mange skiver. Og da er det i alle fall uaktuelt å ha det i papir, det blir tørt det.
Hjemme hos oss går det på en vanlig hverdag 3 brødskiver for dagen (de tre jeg pakker med meg på jobb, en til frokost og to til lunjs), ungene får frokost og lunsj i barnehagen og spiser ikke brød til kveldsmat, mannen har kantine. Vi fryser halve brød, i plastpose ja. Kjøper nytt når andre halvdel nærmer seg slutt.
Dvs, nå har svigermor vært på besøk og sett at vi har en stor, ny fryser som jeg har OVERSIKT over innholdet i, så hun har kjøpt inn en del brød (som jeg, som er den eneste i huset som spiser brød utenom helgene ikke falt for de jeg har prøvd så langt) og frosset ned på noe varierende og ukjent vis. (Plastposer gikk vi nemlig tom for.)
Men i teorien har vi max et halvt brød i fryseren, i plastpose. Ikke skåret i skiver, det gjør vi fortløpende når vi skal bruke det.
PÅ vegne av butikkfolk over hele landet så sier jeg "tusen takk"! Er faktisk litt ergerlig når folk pakker papirposen oppi plastposen og så må den som sitter i kassa prøve å brette ut strekkoden uten å ødelegge plastposen..
Ja, det må du jo gjerne fortsette med også. Jeg prøve ikke å omvende noen til å begynne å pakke brødet sitt i papirposer. For min del må folk få gjøre akkurat som de vil. Jeg var bare så forundret over å oppdage at så mange pakker brød i plast. Jeg synes nemlig plastpakket brød er veldig lite fristende, men innser jo at smaken er forskjellig.
Akkurat sånn gjør vi det også! Funker finfint, og vi har alltid ferskt brød.
Pompen er så heldig at han får hjemmebakt brød av farmor. Det oppbevares i plastpose. De er litt mindre enn butikkbrød, og det går ca ett i uken. Det er veldig grovt og saftig brød, og holder seg godt.
Bruker plastposer. Men posene rives i blandt opp så da blir det tørt brød likvel.. Så vurderer å kjøpe brødpose i tøy. Noen som har erfaring med det? Fek denne www.enklereliv.no/catalogsearch/result/?q=Brødpose
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.