Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brød i papir eller plastposer?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg pleier å handle brød en gang i uka. Da kjøper jeg 7 brød som jeg skjærer opp på butikkens brødmaskin, putter tilbake i papirposen og slenger i fryseren når jeg kommer hjem. Vi tar opp ett brød hver kveld. Det er da tint til vi skal smøre matpakker neste morgen. Vi spiser som regel opp et brød i løpet av dagen. Brødet oppbevares kun i papirposen både i fryseren og i brødskuffen på kjøkkenet.

Jeg observerer stadig mennesker som pakker brød i plastpose. Jeg kjemper for tiden en hard kamp med vår "kantinedame" på jobb som lager lunsj til oss. Hun kjøper brød hver andre eller tredje dag og oppbevarer de i plastposer. Jeg synes brødet holder seg mye bedre i papirposer og foretrekker det. Mesterbaker Schakenda sier jo også at brød skal oppbevares i papir.

Hvordan gjør dere andre det? Brød i plast eller papir når dere forlater butikken?


#2

Odelia sa for siden:

Har plastpose rundt papirposen. Synes det blir tørt dersom det kun ligger i papirpose, men liker å vite hvilket brød jeg tar opp så derfor beholdes papirposen også. Det hender jeg ikke tar plastpose rundt i butikken, men bruker opp igjen de vi allerede har brukt til brød. Allikevel er det langt fra godt nok med tanke på miljøhensyn.


#3

meisje sa for siden:

Oppevarer i plastpose, både i fryseren og i brødskuffen. Ellers tørker det ut syns jeg. Jeg skjærer brødet opp ibutikken.


#4

Stompa sa for siden:

Plast. I papirposen tørker brødet ut i løpet av få timer, både skorpen og "skjæreflaten" på ytterste skive.

Hvis jeg glemmer å flytte brødet fra papir- til plastpose så det blir liggende over natta, ender jeg stort sett med å kaste det fordi ingen av oss klarer å spise det. Flaut, men sant. :nemlig:


#5

Veronal sa for siden:

Oppbevarer brød oppskåret i fryseren og lager matpakker på frosne skiver. Problem solved.


#6

veobra sa for siden:

Jeg gjør det på samme måte. Alltid plastpose over brødposen. Jeg bruker plastposen mange ganger.


#7

Puslingen sa for siden:

Eg oppbevarer i plastposer, for eg synest det vert tørt om det ligg i papirpose. Me spiser i underkant av eit brød til dagen, så det ligg av og til over natta. Har eg fleire forskjellige brød i frysen, har eg papirposen over plastposen sånn at eg veit forskjell.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns kjøpte brød blir litt seige og mister sprøheten i skorpen hvis de ligger i plastpose, så de ligger i papirpose eller sånn hullete plastpose som det er på noen brød.
Hvis jeg baker brød så ligger de først bare med et kjøkkenhåndkle rundt og så i plastpose.


#9

Effie sa for siden:

Eg vart stoppa av ein eldre mann for nokre år sidan, då eg stappa oppskorne brød ned i ein plastpose, som fortalte at han som gamal bakar fikk vondt i hjarta når han såg det eg gjorde. Brød vert best i dei brødposane som er laga for brød, sa han. Fine mannen. :Hjerter:

Så då har eg gjort det sidan. Utan å eigentleg ha merka forskjell.


#10

Lhi-My sa for siden:

Ja, det er nettopp det jeg synes er problemet også. Seige, vasne brød er absolutt ikke godt.


#11

Lhi-My sa for siden:

Ingen baker anbefaler plastposer. Schakenda er iallefall veldig motstander av brød i plastposer. Jeg synes det er enorm forskjell, særlig om brødet blir liggende en dag eller to.

Brødet blir forresten ikke tørt i papirpose heller dersom man stenger åpningen på posen.


#12

Kiwi sa for siden:

Samme her. Brødet oppbevares i plastpose i fryseren av praktiske grunner. Papirposer går så lett i stykker.


#13

Cuyahoga sa for siden:

Jeg baker, lar de stå og avkjøle på benken, og så tar jeg ett i åpen plastpose i kjøkkenskuffen, de andre i plastposer i fryseren.

Hjemmebakte brød tåler både det ene og det andre av oppbevaring bedre enn kjøpt, synes jeg.


#14

Carrera sa for siden:

Oppbevarer i plast. Brød i papirpose blir tørt og hardt her hos oss.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Plastpose utenpå papirpose i fryseren. I brødboksen ligger brødet i papirposen.


#16

Fibi sa for siden:

Papirpose=tørt brød. Jeg skjærer opp i butikken, putter i plastpose, og putter plastposen oppi papirposen frem til jeg kommer hjem. (Strekkode og betaling og sånn.)


#17

LittLemen sa for siden:

Brødet skjæres opp i butikken, legges i plastpose, som igjen legges i papirposen. Hjemme går det i fryseren. Smører matpakker på frosne skiver.

Ellers spiser vi lite brød, men om noen skal ha en skive utenom matpakkene, legger vi frosne skiver rett i brødristeren.


#18

rine sa for siden:

Brød i papirpose blir da knusktørt? Vi skjærer opp på butikken, putter i plastpose og tar papirposen utenpå, den må jo med til kassen uansett.


#19

Fluke sa for siden:

Sånn gjør vi det også. Kjøpebrød i plastpose får seig skorpe.


#20

Propella sa for siden:

Brød i papirpose = tørt uspiselig brød.
Brød over 2 dager = gammelt, uspiselig brød.


#21

Røverdatter sa for siden:

Her også. :jupp:


#22

Guttemammis sa for siden:

papir om det ikke skal fryses og plastpose hvis det fryses, ellers synes jeg det smaker papirpose av brødet.


#23

Left sa for siden:

Plast innerst, og brødposen utenpå. Slik oppbevares de også, for vi spiser langt fra et brød om dagen.
Det går selvsagt ikke an å dele brødet i to, eller ta opp akkurat det man trenger. Brødet er helt sikkert ikke tint til de skal spise, for det er jo bare 4 timer eller noe sånt - to brødskiver tiner jo ikke på den tiden :himle:
På tide med skjerping kanskje. Og da ut fra et miljøhensyn. Det blir fort nok plast.


#24

Chanett sa for siden:

Vi skjærer brødet selv og oppbevarer i papirpose. Har aldri kjøpebrød i fryseren. Hjemmebakt oppbevares i håndkle i brødskuffen og i plas i fryseren.


#25

Stompa sa for siden:

Jeg synes brødet blir uspiselig når det ligger i papirpose eller perforert plastpose, uansett om åpningen er stengt. Da hjelper det lite at bakere ikke liker det; jeg må ærlig innrømme at jeg lar egen erfaring gå foran.


#26

Malama sa for siden:

Plast.

Det blir hardt av å ligge i papir.

Og lukke åpningen? De aller fleste brød jeg kjøper har ikke en pose som er stor nok til å lukke åpningen før man har skåret av ganske mange skiver. Og da er det i alle fall uaktuelt å ha det i papir, det blir tørt det.

Hjemme hos oss går det på en vanlig hverdag 3 brødskiver for dagen (de tre jeg pakker med meg på jobb, en til frokost og to til lunjs), ungene får frokost og lunsj i barnehagen og spiser ikke brød til kveldsmat, mannen har kantine. Vi fryser halve brød, i plastpose ja. Kjøper nytt når andre halvdel nærmer seg slutt.

Dvs, nå har svigermor vært på besøk og sett at vi har en stor, ny fryser som jeg har OVERSIKT over innholdet i, så hun har kjøpt inn en del brød (som jeg, som er den eneste i huset som spiser brød utenom helgene ikke falt for de jeg har prøvd så langt) og frosset ned på noe varierende og ukjent vis. (Plastposer gikk vi nemlig tom for.)

Men i teorien har vi max et halvt brød i fryseren, i plastpose. Ikke skåret i skiver, det gjør vi fortløpende når vi skal bruke det.


#27

lucifine sa for siden:

PÅ vegne av butikkfolk over hele landet så sier jeg "tusen takk"! Er faktisk litt ergerlig når folk pakker papirposen oppi plastposen og så må den som sitter i kassa prøve å brette ut strekkoden uten å ødelegge plastposen..


#28

Lhi-My sa for siden:

Ja, det må du jo gjerne fortsette med også. Jeg prøve ikke å omvende noen til å begynne å pakke brødet sitt i papirposer. For min del må folk få gjøre akkurat som de vil. Jeg var bare så forundret over å oppdage at så mange pakker brød i plast. Jeg synes nemlig plastpakket brød er veldig lite fristende, men innser jo at smaken er forskjellig.


#29

Bloppy sa for siden:

:jupp:

Akkurat sånn gjør vi det også! Funker finfint, og vi har alltid ferskt brød.
Pompen er så heldig at han får hjemmebakt brød av farmor. Det oppbevares i plastpose. De er litt mindre enn butikkbrød, og det går ca ett i uken. Det er veldig grovt og saftig brød, og holder seg godt.


#30

nolo sa for siden:

Papirpose eller perforert brødpose. Plastpose gjør kjøpebrød kjedelig og seig, da tar jeg det heller litt tørrere. Hjemmebakt tåler det meste.


#31

Myria sa for siden:

Alltid plast. Brød pakket i papir blir fort tørt og uspiselig.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.