Fluke sa for siden:
Kan jeg få oppskrift? :blafre:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Fluke sa for siden:
Kan jeg få oppskrift? :blafre:
Acsa sa for siden:
Min beste eplekake er egentlig ikke en kake, men en ovnsbakt epledessert. Den lages med eplemos, det er en smakssak om det er med store eller små eplebiter i. Uansett er det vanvittig godt!
Rør 125 gram smør og 250 gram sukker hvitt.
Mal 250 gram mandler.
Rør i 3 eggeplommer og 2 eggehvitter.
Ha dette i smøret, sammen med skallet fra 1 sitron.
Rør en eggehvitte stiv, og bland forsiktig i.
Bre mandelrøren over eplemos i ildfast form.
Stek ved 180 grader i 3/4 time.
Serveres lunken med vaniljeis eller krem.
Trikset er å ikke spise opp deigen før man har den på mosen. :plystre: Man kan lage deigen en dag i forveien og ha den i kjøleskapet og bare bre den over mosen og steke.
kokosbolle sa for siden:
Denne eplekaka er kjempegod.
Lettvint eplekake 1 porsjon i rund form
125 g smør,
125 g sukker,
2 egg,
125 g hvetemel,
2 ts bakepulver,
litt revet sitronskall,
4-6 epler eller grov eplemos,
sukker,
kanel,
hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE:
1 porsjon gir ca 12 stykker
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett eggene og ha i det tørre og sitronskall. Fordel røren i en godt smurt form. Skrell eplene og del i tynne båter. Stikk disse ned i deigen. Dryss over sukker, kanel og gjerne hakkede mandler. Stek kaken ved 180 C i ca. 30-40 minutter. Lager du små eplekaker, trenger de kortere steketid.
Sitronskallet gjør den bare så god. Denne bør definitivt prøves. Kjempeenkel.
Salt sa for siden:
Sist blandet jeg eplebiter inn i røra sammen med et par ruller Smil. Herrefred, det var godt!
Fibi sa for siden:
Jeg bruker oppskriften på vaniljekake (oppskrift er søkbar her inne) med eplebåter rullet i kanel og sukker. :nam: Halv vaniljekakeoppskrift er perfekt for en rund form.
Isolde sa for siden:
Jeg bruker fyrstekakedeig som jeg trykker ut i formen og så fyller jeg med mange lag med høvlet eple, sukker og kanel før jeg legger deig på toppen igjen. Blir som en pai nesten men med kakedeig. Synes ikke det kan sammenlignes med vanlig eplekake i hele tatt for det blir mye mer epler og helt annen konsistens. Bruker den fyrstekakedeigen jeg finner der og da.
isola sa for siden:
Eplekakekræsj, også kjent som 200.
200 g smør
200 g mel
200 g sukker
knøvles sammen.
Fyll en paiform eller annen ildfast form med eplebåter, og smuldre deigen over. Strø på sukker og kanel.
200 grader i ca 20 minutter.
Mjau sa for siden:
Dette er den beste eplekaken om du vil ha kake og ikke pai.
Får masse skryt hver gang. :jupp:
Trixie sa for siden:
Denne er veldig god og mektig.
3 egg
2,5 dl eggedosis
2,5 ts bakepulver
5 dl mel
1,5 dl matfløte
75 g smeltet smør
egg og sukker piskes til eggedosis
ha det tørre og det våte vekselsvis i eggedosisen
Fyll:
5 dl vaniljekrem
3 epler
kanel
perlesukker
Deigen fordeles i rundform 26 cm.
Ha vaniljekremen oppå der, og epler oppå vaniljekremen. Kanel og perlesukker på toppen.
Stekes på 180 grader på rist midt i ovnen i 60 min.
Sjekk med pinne om den er ferdig.
Kaken kan fryses.
(Hentet fra detsoteliv.no)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.