Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste bålmat

#1

Tallulah sa for siden:

Hva er dine beste båloppskrifter? Komplett med hva slags utstyr man trenger, og hvordan man bruker det.


#2

Tallulah sa for siden:

Her er noen deilige Campfire Cones herifra:
Chopped Fruit. The kids chose strawberries and bananas – but I bet any berries, even tart apples, would be perfect!
Mini-Marshmallows.
Chocolate Chips. We used semi-dark, chocolate chips – love the extra antioxidants.
Waffle Ice-Cream Cone. Unfortunately, not any icecream cone will work – we tried I’d love to experiment with waffle bowls next time.
Tin Foil. To wrap your cone once you have it stuffed to capacity.


#3

Tallulah sa for siden:

S'mores:

Stikk en marshmallow på en pinne og grill den gyllen. Legg den på en kjeks av eget valg, leggen en sjokoladebit oppå, en kjeks oppå der igjen, og klem sammen. Spis. Nam!


#4

Tallulah sa for siden:

Sjokoladebananer:

Skjær en slisse i en banan på langs, stapp den full av hakket, mørk sjokolade, pakk den i aluminiumsfolie og legg den i bålet. Det går ganske fort å grille den, og innholdet kan skrapes ut med skje.


#5

lucifine sa for siden:

abo

Mine kunnskaper strekker seg til: pinnebrød eller hardkokte (evnt bakte) egg.. :himle:


#6

Maverick sa for siden:

Åh, de øverste der så fantastiske ut. Hvordan skal de se ut når de er ferdige? Og hvordan spiser man de? :gruble:



#8

Tallulah sa for siden:

Smeltet, og med skje eller gaffel, tenker jeg. Ut av kjeksen. Evt. bare holde hele greia med servietter og tygge det i seg.

Her er et bilde fra samme blogg:


#9

Tallulah sa for siden:

Kom gjerne med en deilig pinnebrødoppskrift!


#10

Kahlan sa for siden:

Mmmm, wow, må ut å shoppe bålpanne snart, det der så utrolig deilig ut.


#11

Polyanna sa for siden:

Oioi!

Jeg syns jeg er avansert når jeg lager pinnebrød. :knegg:

Sist blandet jeg sukker og kanel i en pose og dyppet deigen oppi, sånn at det ble som kanelsnurrer. :hyper:



#13

Tallulah sa for siden:

Smart!


#14

Kula sa for siden:

Ikke så spennende kanskje, men hver påskeaften pakker vi to lammelår inn i folie og slenger på bålpanna. Det tar nogen tid dog, men de blir utrolig gode. Ellers går det i selvfisket ørret, pølser og vanlig grillmat.


#15

Fløyel sa for siden:

Kanelsnurrer på bål:
2 1/2 kopp mel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
5 ss smør
1 kopp melk

Bland det tørre og smuldre smøret med fingrene. Ha i melk og bland det til en jevn deig. Deigen bør ikke være klissete da må du ta mer mel i. Deigen kan stå noen dager i kjøleskapet. Blad sukker og kanel i en pose som du tar med på turen. Du surrer deig rundt en pinne og dypper i posen sånn at deigen blir dekket av sukker og kanel. Pass på at strimlene ikke blir for tykke. Stekes på bålet i ca 5-10 min.


#16

Fløyel sa for siden:

Og der har Polyanna vært ute med ideen før meg.


#17

Tallulah sa for siden:

Mye av dette kan man jo lage i peisen også.


#18

Fløyel sa for siden:

Toast
Lag toast som vanlig m/2 skiver loff, ost, skinke, grillkrydder, ketchup/tomat, pakk inn i alufolie og legg på bålet 2 minutter på hver side.

Laksepakker
Alu.folie smøres med flytende smør.
Ha i terninger med laks, squash, brokkoli, kålrot, poteter, blomkål. Skvis over litt sitron over evt ha på sitronpepper, noen skiver med meierismør og salt.

Pakkes godt inn i alufolie, stekes på bål i 15-20 minutter.

Bakt potet
Kjør potetene noen runder i microen før dere drar på tur. Stikk hull i poteten, 4 minutter på full effekt i microen, ta den ut og snu poteten, 4 nye minutter.

Pakk inn i alufolie, ta med kryddersmør, mais og evt. en boks rømme. Sprøstekte baconterninger kan tilberedes på bålet.
Legges på bålet i 20-30 minutter.



#20

amylin sa for siden:

Jeg har pakket inn div. grønnsaker og hatt olje og krydder på og pakket dem inn i aluminiumsfolie og lagt på bålet. Blir veldig godt! Det samme med kylling, krydder og olje.


#21

Tallulah sa for siden:

Det er deilig å bake løk også.


#22

annemede sa for siden:

Du kan hule ut en paprika og steke kjøttdeig i den. Pizza på bål, pinnebrøddeig, kjøttdeig, tomatsaus og annet snadder, smør aluminiumsfolien med smør eller olje, ta på deig, smør tomatsaus på halve deigen, fyll halvparten av deigen med ønsket tilbehør, klapp sammen deigen slik at du får innbakt pizza og pakk inn i folie og legg på bålet.

Fisk er godt på bål.


#23

veobra sa for siden:

Endelig er det bålsesong!

Jeg liker laks i folie, med smør og krydder og gjerne noe grønnsaker. Løk stekt på samme måte er også godt.

Til dessert grillet eple med kanel og sukker.

Dessuten liker jeg pølse i lompe. :innrømmer:


#24

Tallulah sa for siden:

Bålgrillet pølse er jo det beste.


#25

Lyppa sa for siden:

Stikk ut eplehusene på epler, og fyll hullet med en blanding av sukke rog kanel. Man kan også ha i rosiner, men det liker ikke jeg. Pakk eplene enkeltvis inn i aluminiumsfolie, og varm dem i glørne i ca et kvarter. Nyyydelig med vaniljeis eller saus til:D.


#26

veobra sa for siden:

Egentlig smaker all mat godt når man sitter rundt et bål. :jupp:


#27

millact sa for siden:

Noe annet enn grillet pølse man kan spise på klassetur på kveldstid? Jeg er såååå lei pølser!


#28

Observatøren sa for siden:

Fiskekaker? I pitabrød feks?


#29

millact sa for siden:

Ja, kanskje det hadde vært godt?

Noen som har oppskrift på godt brød til bål? Husker ikke hva det heter....


#30

Mjau sa for siden:

Vi lager ofte fiskekaker på bål i bhg. Kjempepopulært!
Og så koker vi kakao og suppe på bålet. Det er også stas.
Ellers blir det mye laksepakker og ostesmørbrød om vi har bålpanne med. :jupp:
Pannekaker/lapper også.

Om man legger stein i bålet kan man steke bacon selv om man har bare rund stein.


#31

Hot Lips sa for siden:

Popcorn er alltid stas! :jupp:


#32

amanas sa for siden:

På jobb har vi laget diverse i grillhytten. Der har vi bålpanne og på den har vi laget pannekakeskiver og stekte grønnsaker. Sistnevnte er faktisk utrolig godt, barna skjærer opp grønnsaker og så steker vi det i olje på panna og har litt krydder på, namnam.

Vi har og laget banan med sjokolade, taco (lefser med kjøttdeig og ost pakkes i folie og varmes), bakt potet, eple med kanel og sukker og pinnebrød.



#34

Tallulah sa for siden:

Nå er det snart hyttesesong med både peisbål og grill igjen! :hyper: På mammutsalget kjøpte jeg Gyldendals store grillbok, og der er det en del båloppskrifter også.


#35

vixen sa for siden:

Vi fikk bålpanne til jul og brukte den nå i februar da vi var på hytta og det var fint vær. Fabelaktig hyggelig. Vi kokte kaffe, grilla pølser, varmet opp middag og kokte pasta på den. Artig å lage mat ute. De kanelsnurrene må jeg prøve!


#36

Marit K sa for siden:

Toast er også godt på bål. Ha ost og skinke mellom to brødskiver, og pakk det hele inn i folie. Stekes et par minutter på hver side.


#37

Didjeridust sa for siden:

"Pølsebiff":

  • Skjær langsgåande snitt i pølsa og stapp inn ost(og eventuelt lauk/paprika/...)
  • Surr bacon rundt
  • Pakk inn i folie og sleng på bålet

"Egg og bacon-toast"

  • Legg baconskiver på folie slik at det vert på storleik med ei toastskive
  • Hól ut toastskiva og legg oppå
  • Knekk eit egg i hólet
  • Dekk med bacon
  • Pakk inn og sleng på bålet(må snu undervegs)

"Bålpizza"

  • Legg tortillalefse på oljesmurt folie(dobbel)
  • Smør pizzasaus på halve lefsa
  • Klask på baconbitar/skinkebitar/pølsebitar og kva hjarta måtte trakta etter av opphakka grønsaker og mais
  • Topp med ost
  • Brett saman lefsa og pakk inn i folien
  • Sleng på bålet(må ikkje ha for høg varme)

"Baconost"

  • Stikk ein ostebit på enden av ein pinne
  • Pakk ostebiten inn i bacon
  • Steik over bålet

...er slikt me av og til driv på med i speidaren...



#39

Nip sa for siden:

Fin tråd :) Den må lagres. Vi har vel knapt grillet pølser noengang på bålet, det blir det nok av i skole, idrettsammenhenger som regel...

Vi pleier ofte bare varme rester, det er super lettvint og godt

Røkt kassler i terninger sammen med tomater, aubergine, aspargis sopp er veldig godt på bål, stekes med litt smør og vann.

Egg, bacon og tomatbønner er nydelig

Toast stekt i alliminiumsfolie funker



#41

veobra sa for siden:

Påsken er tid for bål, så her der det mye vi må prøve.


#42

Tjorven sa for siden:

Oi. Så avanserte dere er.

Vi griller mye på bål når vi er på hytta. Det er enten pølser eller marsmellows. :ikke så avansert:


#43

Kirsebær sa for siden:

Alt kan pakkes inn i folie og legges i bålet. :nemlig:


#44

Trixie sa for siden:

Kanelsnurrer på bål! :nam:
Lag bolledeig, surr rundt pinne og ha en blanding med sukker og kanel i en pose som du tar pinnen i så du får rikelig på utsiden av bolledeigen.


#45

Katta sa for siden:

Altså pinnebrød av søt deig som dyppes i sukker og kanel? Dyppes før eller etter steking?


#46

Serafin sa for siden:

Dette så jo genialt ut.

Vi har endel frossen blåbær og sånn i fryseren, men det blir kanskje bare klin?


#47

Fnissa sa for siden:

Abonnerer. :D


#48

Nessie sa for siden:

Dyppes før. :nikker:


#49

Nip sa for siden:

Vi lagde klart en boks med kalkunfileet i strimler, en boks med hakkede tomater og en boks med oppskjært aspargis, sopp og aubergine.

En wokpanne på bålet der vi stekte kalkunfileet først og hadde i tomatsaus, tok ut litt til minstegutta som fikk det med "rett i koppen" potetmos til

vi helte aspargisblandingen i woken og lot det putre litt og spiste det :)

Enkelt og godt :)


#50

Tallulah sa for siden:

Vi lagde en enkel variant av denne i helgen. Blåbær, mørk sjokolade og minimarshmallows. Det ble supergodt!


#51

Kirsebær sa for siden:

Det ser helt magisk godt ut!


#52

Maverick sa for siden:

Argh! At jeg glemte å lage sånne denne helgen også, da? :gaah:


#53

veobra sa for siden:

Funker det på gassgrill, tro?


#54

Tallulah sa for siden:

Ja, vi lagde pakkene på gassgrill. Jeg hadde ikke iskremkjeks da, så jeg bare slang noen bær, sjokoladebiter og marshmallows i aluminiumsfolie og pakket det løst inn.


#55

veobra sa for siden:

Lurt! Da må vi prøve det.


#56

GinaK sa for siden:

Må leses nøye senere. Det er sikkert noe tips å ta med for teltturmat. :)


#57

m^2 sa for siden:

  • lag klar ostesmørbrød i alufolie og ta med i sekken, putt i glør el - kjempegode!
  • arme riddere i alufolie funker det også :nemlig:

Eller - for oss som er litt "bålaverse", dvs at det hender tålmodigheten ikke rekker til bålet eller lignende er klart/evt at humøret ikke er der at vi satser på bål akkurat den dagen: suppe på termos, gryterett på termos, pølser i varmt vann på termos - hell av det varme vannet først og ta deretter pølsene ut.


#58

minituren sa for siden:

Pinnebrød er en favoritt hos våre barn og nå har min datter på laget sin egen pinnebrød film.
Oppskrift på pinnebrød:
4 dl hvetemel
0.5 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
1.5 dl melk
5 ss meieri smør eller nøytral olje.
Først blander hun sammen sammen det tørre i en bolle. Så smuldre hun inn smøret og heller inn melken og blander det sammen til en glatt og ikke for klissete deig. Tenn bålet, spikk till noen pinner og tvinn deigen på. Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt pinnebrødet en til to cm er fint.
Hun steker pinnebrødet over glørne. Skulle de komme inn i åpne flammer er det lett for at det blir svartbrente og det er ikke sikkert de blir gjennomstekt.
Hennes favoritt topping er litt kanel og sukker som hun blander i en brødpose og dypper pinnen med brød i posen så sukker og kanelblandingen fester seg til brødet. Har du forslag til en bedre måte å gjøre dette på?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.