Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva ER det med denne stekeovnen?

#1

Niobe sa for siden:

Relativt ny stekeovn (fra Siemens), og til alt av mat og middager er jeg strålende fornøyd med den. Men: mange kaker blir fullstendig mislykket! Og dette er kaker jeg egentlig kan lage "i blinde", og aldri mislyktes med før.

  • marengs blir aldri sprø (kan stekes i timevis og fremdeles være helt myk)
  • sukkerbrød faller helt sammen og får struktur og konsistens som natursvamp
  • nøttebunn blir seig

Jeg har notert meg at knekkebrød må stekes ganske lenge med åpen ovnsdør, så jeg antar at ovnen holder godt på fuktighet? For godt? Men dagens andre ( :mad: ) sukkerbrød ble stekt med liten glipe på døren, og ble bare ørlite mindre svampete enn forgjengeren. :furie:

Hva feiler det dusteovnen? :gaah:


#2

Puslingen sa for siden:

Du har vel ikkje hydrobaking- funksjon på den? Då held den på fuktigheten når du steiker brød og slikt, liknande ein dampovn.


#3

Niobe sa for siden:

Det har jeg aldri hørt om, så jeg tror ikke det? Jeg leste jo faktisk bruksanvisningen da vi kjøpte den. Jeg tror bare den gjør seg vanskelig. :skuffet:


#4

Left sa for siden:

Jeg hadde samme opplevelse med den forrige ovnen min, og bytta den glatt ut.
Ovnen jeg har nå er litt bedre, men ofte er det bedre å bruke varmluft, enn over/undervarme.


#5

Niobe sa for siden:

:dåne: Tviler vel på at jeg får byttet den ut sånn i dag. Mulig jeg skal bruke varmluft på forsøk #3? :mumle:


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg har også en slik tulleovn, middagsmaten blir super, men kaker og gjærbakst må jeg jobbe for.
Når det gjelder sukkerbrød har jeg funnet ut at de blir best når jeg setter de inn i kald ovn, søt gjærbakst må jeg sitte barnevakt for, og flytte rille på underveis, og marengs må jeg på med varmluft i starten.

Lykke til.


#7

Ru sa for siden:

:vetikke:
Har helt ny stekeovn fra Siemens, den virker - også på marengs.


#8

Veronal sa for siden:

Jeg har Siemens, kaker blir bra, bruker bare varmluft.


#9

Februarmamsen sa for siden:

Jeg bruker aldri varmluft på kaker, kun over og undervarme.


#10

Niobe sa for siden:

Den er ond, det er antagelig problemet. :mad:

#3 er i ovnen. Jeg kom på at eggene er litt små, så jeg tok et ekstra denne gang. Pisket eggedosisen så stiv og luftig at den formelig vokste ut av bollen. Vendte inn mel og bakepulver med en englefjær, og sang for den mens jeg helte den over i formen. Og etter halv steketid så det lovende ut, for sukkerbrødet så høyt og fint ut. Jeg satte meg ned foran ovnen for å se bedre, og da begynner #%^*€> å ramle sammen foran øynene på meg. Ond. :nemlig:


#11

Niobe sa for siden:

Synker fortere enn Titanic. :mad:


#12

Millen sa for siden:

:trøste:


#13

Tallulah sa for siden:

Kanskje det er en eller annen ventil som må åpnes? Vi har ikke Siemens komfyr, men oppvaskaskin, og den har endel rare greier for seg.


#14

Niobe sa for siden:

:gruble: Det står ingenting om det i bruksanvisningen, men kanskje det er noe de antar man vet selv.

Vel, denne bunnen fikk da tilsynelatende noenlunde rett konsistens, men på midten er den bare 1/3 høy. Men da trenger jeg jo bare å lage to til av den sorten, så har jeg en kake! :gal:


#15

Bille sa for siden:

Oj, så utrolig irriterende! :(


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.