Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferskpresset juice

#1

Nooria sa for siden:

For en tid tilbake kjøpte vi oss juicemaskin, og nå har vi fått litt dilla. Stort sett hver dag lager vi oss ferskpresset juice, og store og små drikker det med iver.

Det blir ofte til at vi lager juice av

  • Gulrot
  • Eple
  • Ingefær
  • Grønnkål
  • Augurk
  • Selleri

Er det flere her som driver med den slags sysler? :knegg:

Kanskje vi kan inspirere hverandre?

Jeg synes det smaker veldig godt. Samtidig føles det godt å få i seg masse forskjellige grønnsaker.


#2

Primrose sa for siden:

Kan jeg spørre om hva slags juicemaskin du har? Jeg har veldig lyst på en sånn kjenner jeg, men som med alt annet er det mye på markedet.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg juicer. :D Har en sånn sentrifuge fra Phillips, men jeg synes ikke de er gode etter at jeg kjøpte meg en slowjuicer (denne). Den juicer saktere men du får ut ca. 50 % MER juice fra frukten og grønnsakene. Jeg er helt forelsket i min. Så nå står Phillipsen og råtner i skapet.
Jeg pleier å sette avskjær fra feks. paprika, gulrot, agurk osv i en skål i kjøleskapet, så bruker jeg det i juicen, så jeg kaster mindre mat. Bruker alltid gulrot i juicen, og oftest eple. Laget med rødbeter sist, det ble nydelig.


#4

Primrose sa for siden:

Er den lett å rengjøre, DD?


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja, lett, men det er jo ørlite tiltak, selvsagt. Ikke mer tiltak enn andre juicemaskiner da. Lett å sette sammen. Jeg bare skyller den i rennende vann rett etter juicingen og setter delene til tørk.


#6

Primrose sa for siden:

Ok, det er lett rengjøring. Jeg lager ofte smoothie og føler at det krever mer rengjøring fordi det er så vanskelig å få den kverna i bunnen ren. Denne var jo ikke avskrekkende dyr heller, så nå har jeg julegaveønske i boks! :D


#7

Dixie Diner sa for siden:

Når det gjelder blenderen så kan du kjøre den en runde med varmt såpevann, det renser kverna godt. :) Jeg har Blendtec-blender, der er kverna såpass stor og "enkel" at det bare er å skylle den raskt.


#8

venla sa for siden:

Jeg har også veldig lyst på juicepresse, så skal se om jeg ser den fra Wilfa. Hvordan er den til å skille ut stener og skall? Må du rense alt først?


#9

Joy Stark sa for siden:

Jeg har veldig lyst å begynne med det. Ble veldig inspirert etter å ha sett filmen fat, sick and nearly dead. Veldig usikker på hva slags juicer jeg skal ønske meg. Har notert at jeg skal se nærmere på den slow juiceren.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Nei, må egentlig ikke rense alt først, men jeg liker å skrelle appelsiner og rødbeter og sånt først, så jeg er sikker på at juicen ikke smaker bittert/jord. Appelsinsteiner og sånt går bra. Jeg skreller ikke epler og gulrøtter og sånt.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Og isbiter! Husk isbiter i juicen! Etter at jeg begynte å juice har jeg alltid isbiter i fryseren. Juicen er jo romtemperert og da er den ikke like god. Ingenting slår et stort glass nypresset juice med masse isbiter. :nam:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Hvis du liker den typen filmer, kan jeg på det varmeste anbefale Forks over knives.


#13

Primrose sa for siden:

Det var jo et veldig bra tips, at jeg ikke har tenkt på det. Får litt samme a-ha-opplevelse som da jeg leste at man kan vaske oppvaskbørsten i maskina. :fnise: Jeg har Wilfa blender og er fornøyd med, så da satser jeg på at juicemaskina er like robust.

Men dette ble jo litt avsporing fra H.I. Jeg følger med for å se etter gode tips til hva man kan ha i juicemaskina. Frossen spinat må jo være fint?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke prøvd spinat, men grønnkål bruker jeg ofte i smoothies, så lurer på om jeg skal prøve det i juice og.
Forresten så kan man bruke massen som kommer ut, i brødbakst, kaker osv. Min venninne laget en appelsinkake med ferskpresset appelsinjuice "pulp" fra samme pressing. Spørs jo hva som er i da, men presser man mye gulrot kan man jo feks. bruke pulpet i gulrotkake. Det blir sikkert mindre saftig da, siden all juicen er presset ut av den. Jeg har ikke prøvd.


#15

Nooria sa for siden:

Jeg har en Phillips som jeg er godt fornøyd med, men jeg ville nok heller kjøpt en slow juicer om jeg visste at jeg kunne få en bra en til så lav pris som den Dixie Diner har. Min kan ikke brukes på bær og fungerer ikke optimat på f.eks grønnkål og spinat.

Et triks jeg har lært meg for å få mest mulig juice ut av grønnkål og spinat er å legge det innimellom stenger med f.eks gulrot eller agurk. Siden gulroten er hard (og agurken også er hardere enn grønnkål/spinat), vil juicingen gå saktere, og dermed får man med mer juice av grønnkål/spinat også.

En super favoritt her er

  • agurk
  • grønnkål
  • ingefær
  • sitron
  • stangselleri

Smaker nydelig og har en deilkat og frisk grønnfarge.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjøpte min på Elkjøp sin nettbutikk. Betalte 1300 for den, inkludert frakt. Den hvite koster enda mindre, under tusenlappen tror jeg. Vet ikke om det er merkbar kvalitetsforskjell på den. Jeg er litt opptatt av at det skal se bra ut på kjøkkenbenken, var bare derfor jeg valgte den i stål. :p


#17

elli sa for siden:

  • appelsin
  • ananas
  • druer
  • bringebær
  • jordbær
  • mango
  • pære
  • melon (diverse typer)
  • kiwi
  • fersken
    Er vel bare å velge å vrake i frukt og grønnsaksdisken?

#18

Primrose sa for siden:

Dette er jo ett tips til hva man kan gjøre med massen som kommer ut. Er det noen som har flere? Jeg har begynt å lage juice selv med slow-juiceren jeg fikk til jul (:D), men synes det er for ille å kaste massen som kommer ut, selv om den er veldig tørr og lite fristende. Nå ser jeg at jeg skal ta vare på noe til f.eks. rundstykker, men kanskje det er noe mer jeg ikke har tenkt på?


#19

venla sa for siden:

Henger meg på her for tips til gjenbruk av massen.
Fikk også slow-juicer til jul, og er hekta :hyper:


#20

Primrose sa for siden:

Ikke sant det er gøy!? :hyper:
Mitt siste forsøk nå var med en dæsj ingefær i og det ble veldig godt.
1-2 lime er forøvrig mitt beste tips for god juice.


#21

Sola sa for siden:

Bruker dere slow-juiceren til å lage smoothies også? Min blender har takket for seg, eller skålen er knust, og vi har pleid å lage smoothies ganske ofte.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Nei, juiceren lager ikke smoothies, tror ikke det går særlig bra.


#23

venla sa for siden:

Det skal prøves. Så langt har det blitt mest klementiner, appelsiner og epler som vi hadde for mye av i jula.


#24

Katta sa for siden:

Jeg blir nysgjerrig - hvordan virker dette? Putter oppi frukt og ut kommer juice - hvor lang tid senere?



#26

Katta sa for siden:

Kult! Men er den grøten et like stort poeng som juicen? :gruble: Og må man skrelle ting før man putter det oppi?


#27

Dixie Diner sa for siden:

"Grøten" kaster jeg som regel, så det blir jo mindre svinn med smoothie, så jeg lager mest det. Men man kan jo bruke det i kaker, brød, burgere osv. Må ikke skrelle alt, men jeg skreller appelsiner og lignende, og rødbeter (ellers kan det blir jordsmak på juicen). Men det går nedi med steiner og alt.


#28

Katta sa for siden:

Hm. Kanskje jeg skal ha en sånn.


#29

millact sa for siden:

Min eks kjøpte en juicepresse eller maskin (phillips) på Clas Olssen. Den brukes visst mye og han er veldig fornøyd. Den er sort (sånn at dere vet hva dere skal se etter om dere søker). Tror ikke den var veldig dyr heller.



#31

Bokormen sa for siden:

Vi bruker alltid masse grønnsaker i juicen, og den går ned på høykant hos ungene. :) Jeg synes eple og sitron/lime utjevner den noe beske smaken som kan være i ren grønnsaksjuice.

Vi (mannen og jeg) er for øvrig ikke helt enige oss imellom om hvor sunt det er med denne juicen, noen som vet? Dvs, hvor ofte er det ok? Enn så lenge blir det stort sett til helgefrokostene.


#32

konsulenten sa for siden:

Juice bare till helgefrokostene er vel helt greit. Store mengder fruktjuice ikke fullt så greit. Også er det noen grønnsaker som helst ikke skal inntas rå. Kål, grønnkål, brokkoli, blomkål, rosenkål, reddik, kålrot inneholder stoffer som hemmer produksjon av thyroid hormon og kan dermed gi lavt stoffskifte. Så lenge de varmebehandles går det greit. Små mengder rå i blant går også greit. Men hvis man drikker mye juice bør man være forsiktig med disse.

Så er det spinat som inneholder mye oksalsyre, som hemmer opptak av jern og kalsium. Den effekten forsvinner også ved varmebehandling. Jeg ville ikke spist/drukket en neve rå spinat hver dag. Litt en gang i blant går greit.

Jeg lager juice i blant men orker ikke dra frem juiceren så ofte. Bruker mye agurk, stangselleri og gulrot.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er også litt usikker på de store helsegevinstene i mye juice, man fjerner jo tross alt en god del av frukten i prosessen. Jeg lager oftere smoothies, der jeg får brukt hele fruktene og grønnsakene.
Jeg veksler mellom grønnkål og spinat i smoothien, så det ikke skal bli for mye av en sort, pga. det Konsulenten over her sier.


#34

Joy Stark sa for siden:

Jeg fikk en juicer til jul :D Jeg har ikke rukket å bruke den så mye enda. Det blir nok mer etterhvert. Den kan jeg også bruke til å lage smoothie, hakke isbiter, male kjøtt og lage nudler/pasta med. Jeg har bare prøvd å lage juice med den.

Jeg bruker den til å lage sitronvann hver morgen. Presser juice av en sitron og blander i vann som jeg drikker utover dagen.

Jeg har lurt litt på om det går ann å bruke pulpen til noe så jeg skal se litt nærmere på de linkene med oppskrifter på det.


#35

meisje sa for siden:

Jeg presser ikke selv, men har lyst, det ser saa godt ut. Har en super oppskriftsbok for smoothies og juicer. Skal fine frem tittel til deg I helgen. Superfood oppskriftsboken min har og saa noen gode oppskrifter.


#36

Primrose sa for siden:

Det er litt jobb med å kutte opp frukt/grønt og å skylle juiceren etterpå så her er det grunn nok til at det kun er en helgegreie. Juicen får forøvrig mer fruktkjøtt enn kjøpejuice, så jeg vet ikke om litt av fiberen i frukten blir med? :vetikke:

Takk for linker, charlie!


#37

Nooria sa for siden:

Jeg lager aldri bare et glass juice, men jeg bruker f.eks. tre epler, en stangselleri, en liten bit fersk ingefær, en agurk og evt en gulrot. Da blir det nok til fire.


#38

Huldra sa for siden:

Hvor kan jeg finne ut mer av hvilke grønnsaker som ikke bør spises rå hver dag? Spiser nemlig rå kålrot rimelig ofte...


#39

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier å lage chips av grønnkål. Mmmmm.


#40

konsulenten sa for siden:

Alle grønnsaker inneholder stoffer som kan hemme næringsopptak. Sånn generelt så er det lurt å variere så mye som mulig, spis så mange ulike grønnsaker du klarer å få tak i. Det er ulike antinæringsstoffer i ulike grønnsaker, så ved å variere blir dosen av hver enkelt lav.

Alle i korsblomstfamilien kan påvirke stoffskiftet, du får google for å finne alle. Også kan du goggle grønnsaker + oksalsyre. Nøtter og frø har også mye antinæringsstoffer, samme med korn. Jeg vet ikke noe særlig mer enn jeg allerede har sagt, du må nesten bruke google og se hva du finner. :)


#41

konsulenten sa for siden:

Og som jeg nevnte - du kan spise hver dag så lenge det ikke er så stor mengde.


#42

Huldra sa for siden:

Takk! Da skal jeg sjekke ut :)


#43

Sokk sa for siden:

Jeg smakte en gang juice der det var brukt syltede rødbeter. :knegg: Sånne fra glass, altså. Det var rimelig sært med deilig fersk juice med en svak bismak av eddik... :blinke:


#44

Dixie Diner sa for siden:

Aj. Haha. Jeg bruker bare rå, altså. :knegg:


#45

Joy Stark sa for siden:

Rødkål og eple prøvde jeg i dag, det ble skikkelig lekker farge og smakte godt også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.