Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste lammegryte?

#1

Minerva sa for siden:

Mannen er ikke spesielt glad i får-i-kål, så jeg tenkte at jeg skulle lage en god lammegryte av lammelåret i fryseren.

Vil du dele din beste oppskrift?


#2

arrow sa for siden:

Jeg lager ikke ofte gryte av lam, men lammefrikasè er min favoritt. Det er veldig enkelt; man koker oppskjært lammelår i lettsaltet vann til det er mørt og fint (lenge). Frikasèsausen lager man av kraften ved å tilsette litt urtesalt, annen grønnsakskraft eller lignende og gjevne den med hvetemel. Når den har kokt passe lenge tilsetter man gulerøtter som får koke til de er mør, men ikke for lenge. Til slutt har man i opphakket persille (da skal ikke sausen koke lenger). Man serverer poteter til, og man kan også ha oppskjærte neper i sausen sammen med gulerøttene. Man kan fint servere den som en gryte om man lager saus av all kraften.


#3

Curly sa for siden:

Henger meg på her, er ute etter en gryte selv:)


#4

Minerva sa for siden:

Takk for tipset arrow, men jeg har sett for meg noe Middelhavsaktig inne i hodet mitt.

Foreløbig holder jeg en knapp på denne, hvis ikke noen av dere har et bedre tips:


#5

Mirmell sa for siden:

Jeg har en blanding av lammekjøtt i terninger, poteter i ganske store biter, paprika (bruker både rød, grønn og gul paprika), et par bokser hakkede tomater, litt kraft/buljong, hvitløksfedd fra glass og krydder i leirgryte. Lar det stå i ovnen i et par timer. Nydelig.

Ellers er denne også god. :jupp:



#7

venla sa for siden:

Vi lager denne når vi er lei fårikål. Lager stor porsjon, for den er fin å fryse. Mengden karri kan reguleres etter smak.


#8

Blå sa for siden:

Jeg lager en lammegryte som vi er glade i.

Skjær lammekjøttet i biter og brun det sammen med litt hvitløk. Hell på vann og la det koke en liten stund. Tilsett hele sjalottløk, oppskåret tomat og brekkbønner og kok ferdig. Jeg serverer med ris og eventuelt ekstra grønnsaker på siden.




#11

kamp sa for siden:

Lam korma

600 g lamb meat (leg/shoulder)

1 Onion
2 tsp cardamom
3 bay leaves
2 cups coconut milk, full fat
1 tablespoon Ginger, fresh
3 tablespoons oil
1 / 2 tsp Paprika Powder
1 / 2 teaspoon chili powder
1 tsp cumin powder
1 tsp Coriander, ground
1 tsp garam masala (homemade)
1 tsp Turmeric
(1/2-1/3 cup water)

Salt

Cut lamb meat in 1 inch pieces
Cut the onion in small pieces
Fry the onion in a bit of oil
Add the ginger and spices
Add coconut milk and meat
Let simmer for about 1,5 hours
If the sauce gets very thick add water

Og min definitive favoritt:

Tas Kebabi - Turkish Lamb Stew With Cauliflower
Ingredients
2 TB oil
4 pounds boneless lamb stew meat, cut into 1 inch cubes
2 medium to large onions, finely chopped
4 cloves garlic, finaly chopped
2 medium red peppers, finely chopped
4 TB tomato paste, organic
0,7 L water
1 tsp ground allspice (allehånde)
1 tsp ground cinnamon (kanel)
salt and white pepper to taste

In a large heavy casserole, melt 1 TB coocnut oil over medium high heat. Brown lamb on all sides, about 5 minutes. Remove lamb and set aside. Reduce heat to medium, add 1 TB coconut oik to pan, cook the onions, garlic and peppers until soft, about 8 minutes, stirring. Add the tomato paste dissolved in water. Stir well, scraping the bits off of the bottom of the casserole. Add the spices and stir. Return the lamb to the casserole, reduce heat to low, cover, and simmer until lamb is tender and the sauce thicker (about an hour and a half).
Steam the cauliflower (which takes about 10 minutes), and add steamed cauliflower to the lamb stew. Stir to combine.

Bare elsker den siste der! :digger:


#12

Martis sa for siden:

Har du prøvd boeuf bourguignon? Jeg syns den er veldig god, også med lammekjøtt. :jupp:



#14

Daisy sa for siden:

Denne tråden må hentes opp, her var det mye å prøve!

Jeg har nettopp laget en oppskrift selv!

To løk
En halv kinesisk hvitløk
To kg fårikålkjøtt
To boks tomater
En halv liter kjøttbuljong
En halv squash
Tre gulrøtter
Gjerne kål
En god tskje paprikakrydder
En god tskje basilikum
En god tskje rosmarin
En god tskje chili
En god tskje kanel

Løk hakkes og stekes, ha i hvitløk, tomater kraft og krydder +grønnsaker.
Brun kjøttet lett og ha det i.
La koke til lammekjøttet er ferdig. Dvs vanlig fårikåltid eller 35 minutter i trykkoker!

Alle jeg har serverte den til elsker den. (tre generasjone)


#15

Ru sa for siden:

Kleftiko. :nemlig:



#17

Madicken sa for siden:

Jeg lager en lammegryte som blant annet inneholder Snøfrisk og dill, og den er bare så god! Skal se om jeg finner oppskrift senere i dag.


#18

Ole Brumm sa for siden:

Jeg lagde lammefrikase i går, en gammel klassiker, veldig godt! Men litt mer styr å lage enn fårikål.

Men å lage gryte av lammelår, det kaller jeg helligbrøde, når fåresteik er så fantastisk godt (og enkelt å få til).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.