Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lasagne som skal fryses, skal den stekes først?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg har laget to former med hjemmelaget lasagne i dag. Den ene går i stekeovnen og blir til middag til i dag. Den andre er tiltenkt fryseren og skal være middag på en travel hverdag i neste uke. Men fryser jeg den før den stekes eller er det bedre å steke den helt eller delvis ferdig først?


#2

Kirsebær sa for siden:

Jeg ville stekt den ferdig først, avkjølt den og deretter puttet den i fryseren. :nemlig:


#3

Anne C sa for siden:

:jupp:


#4

Malama sa for siden:

Det ville jeg også gjort, men med lite/uten ost på toppen, så kunne jeg legge på ny ost når den skal endelig tilberedes.

Smeltet ost er best første gangen den er smeltet.


#5

zinatara sa for siden:

Jeg fryser ustekt, men uten ost. Så står den først en halvtime i ovnen uten ost for å tine og så med ost i en halvtime for å steke. Da blir det alltid bra.


#6

Lhi-My sa for siden:

Ok. Ost har vi uansett ikke på siden vi har en melkeallergier i hus. Da hiver jeg den i ovnen når den andre er ferdig. Takk for hjelpen.


#7

Fakse sa for siden:

Jeg pleier å fryse den ferdige sausen, men uten lasagneplater. Selve monteringen tar jo ikke lang tid, så da blir lasagnen mer som nylaget, og det tar mindre plass i fryseren.


#8

IzziCreo sa for siden:

Vi fryser den etter steking og avkjøling - i passende porsjoner :)


#9

Veronal sa for siden:

Fryser alltid uten å steke.


#10

Bobbelur sa for siden:

Jeg pleier aldri heller å steke før jeg fryser. Funker fin-fint.


#11

Miss Norway sa for siden:

Synes den blir tørr når den steker for andre gang, så her fryses de ustekt ja. Mye bedre!


#12

Stellebord sa for siden:

Jeg foretrekker å fryse ustekt. Lasagne er definitivt best første gang den stekes.


#13

Mrs. Longbottom sa for siden:

jepp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.