Jeg har kjøpt lammelår og fantastiske pølser i alle slags smaker, rettferdig sjokolade med mynteblader, brennesleost og kaldslynget høsthonning fra Valdres, egg fra glade høner, jeg har siklet på middagspaier og dessertpaier i porsjonstørrelse fra Hello Goodpie, på tapas, smaksprøver, skalldyr og jeg har fått slipt knivene mine. Og alle er så hyggelige, blide og kunnskapsrike.
Jeg gleder meg til å handle her hver fredag.
Buss og trikk fra Jernbanetorget: 54 og 34 til Møllerveien, gå ned dumpa (nordre gate) til høyre, trikk 11, 12 eller 13 og gå ned nordre gate til venstre.
Det er jeg og. Jeg håper folk ser fordelen med et slikt mangfold, og tar ansvar for at det skal gå bra. Prisene var heller ikke ille. Jeg betalte ikke mye mer (om noe i det hele tatt), for slakterwiener enn for butikkwiener.
Det ligger på Vulkantomta, vegg i vegg med Dansens Hus. Det ligger midt i mellom Fredensborg og Grünerløkka. Buss 34 eller 56 til Møllerveien, eller trikk til Schous Plass og gå ned Nordre gate.
15 minutter, kanskje?
Jeg må få tatt meg en tur innom en dag. Håper jeg får til å handle der innimellom, selv om det er en ordentlig omvei fra jobben - da blir det litt mer tiltak.
Ja, jeg jobber i Bjørvika og T-banependler, og enkte at det kanskje kunne være OK en gang i blant å ta turen innom på vei hjem, men jeg ser jo at det blir en omvei.
Eh... Hvor mye må man regne med å ha med for å ha en hyggelig handletur der? :sparke:
Bakgrunn: Jeg har en mann som snart har bursdag og er over gjennomsnittet matentusiast og ville ha elsket å ta turen og boltre seg litt der, om det er slik jeg tror.
foreløpig er det det. Parkeringshuset er ferdig i midten av måneden. Men det finnes gateparkering på Fredensborg, altså.
Se svaret til Pelen over. :) Det er åpent hver dag bortsett fra mandag. Det går an å følge dem på facebook og [url]www.mathallenoslo.no[/url]. Det er masse ulike arrangementer der også.
Det er masse smaksprøver som ikke koster noenting. Jeg vil tro at dere kan ha det veldig fint for 500-1000. Da kan dere både spise der og ta med dere mat hjem. Jeg husker ikke helt hva maten til å spise der kostet, men paiene var mellom 60 og 100 pr stk. Det er jo masse folk med kunnskap der, så bare det å gå rundt og prate og smake er en opplevelse i seg selv.
Det høres jo perfekt ut!
Han jobber med mat som ufaglært. Gjør det ganske bra bare på talent, men ville satt stor pris på en sånn inspirasjonstur tror jeg.
Oh...! Har du vært å sett allerede. Har liksom gått å ventet på den offisielle åpningen den 12. oktober med barnslig utålmodighet. :knegg: Vi var der på "teaser"-helgen de hadde i fjor, når ingen av de faste butikkene var der, men bare noen boder med representanter fra de forskjellige som hadde inngått avtale om fast butikk + bondens marked. Det så veldig lovende ut. :jupp:
Elsker sånne steder som dette, og vi besøker alltid mathaller når vi er på ferie hvis vi får muligheten. :jupp:
Åh, jeg gleder meg! :hyper: Så de er åpent på søndag, ja! Kanskje det er bedre å dra dit på søndag enn i morgen - da ser jeg for meg at det er stappfult.
Betimelig spørsmål :knegg: Jeg kjenner ikke de bussnumrene og visste ikke at de gikk via Jernbanetorget. Trikk nr 12 tar jeg ofte, men jeg leste visst ikke hele setningen. :o Sorry! Nå er jeg opplyst i det minste. :D Supert med trikk nr 12, for den går helt fra Aker Brygge.
Er det stort? Eller benket til det totale kaos på en dag som lørdag? Mannen insisterer på en utflukt med barna dit i morgen, jeg har lyst, men kan godt vente om det er for mye folk. Tenkte å være der når det åpnet på morgenen.
Jeg er glad for at vi ikke hadde med barn dit, for å si det sånn. Det kommer sikkert litt an på hvor gamle de er, og hvor tålmodige. Jeg la merke til en del barnevognforeldre som sto fast, det er ganske trangt mellom bodene.
Tallulah, jeg skal ut og drikke champagne med en svært, svært matinteressert venn som er på Oslovisitt neste uke. Han bor altså ikke i byen. Er noen av stedene i Mathallen aktuelle, tror du? Jeg tipper han er mer enn interessert i å sjekke ut selve hallen, men vår primære intensjon er altså å supe bobler, så hvis barene ikke er så OK finner vi heller et annet sted.
Vi har faktisk vært der (altså den i Frognerveien) før sammen. :knegg: Det frister faktisk ikke så voldsomt til gjentakelse, vi får se. Jeg ser jo at de har åpnet filial i Mathallen, men mener jeg så en ikke så veldig entusiastisk anmeldelse av den et sted, jeg husker bare ikke hvor.
Uansett, takk for tips, det var det første jeg tenkte på også!
Det er jo liksom noe med navnet som klinger bra når man skal drikke champagne. :knegg: Men jeg noterer meg at entusiasmen for stedet er behersket. Greit å vite.
Og selv om jeg jo bor i traktene selv, så må jeg jo innrømme at jeg innehar en viss skepsis til utesteder på vestkanten. :kremt: Jeg er jo litt mer drikke-øl-på-skikkelig-brun-pub-dame selv nemlig. :jupp:
Jeg syns beliggenheten er helt grei, men bor bare ti minutter unna. :humre: Når det er sagt syns jeg det bare skulle mangle at ting i Oslo blir mer spredd utover. Alt kan ikke ligge langs vannet. Jeg syns det er synd at mange ønsker å tømme de østlige bydelene for innhold, og plassere alt mellom Bjørvika og Tjuvholmen. Det er ikke bærekraftig utvikling. Vulkan ligger tre holdeplasser med tre trikker og to busser fra Jernbanetorget, samt at øst/vestlinjene 21 og 33 stopper en sju minutters gange unna. Det er virkelig ikke usentralt, altså. På samme måte er ikke Majorstua usentralt, selv om det er usentralt for meg.
Joh, Løkka er det mest usentrale sentrumsområdet. :dramaqueen: men jeg skal sikkert klare å komme meg dit også. Kanskje hvis de har med glutenfrie ølsorter på ølfestivalen :i wish:
Jeg spiste pai med kylling, sopp og bacon i dag - det var kjempegod.
Tok med Snuppa og ei venninne i dag, og selv ungene synes det var stas med alle ostene og all den fantastiske maten. Det blir flere besøk der altså. For et fantastisk sted.
Blir det rett ved Elvebakken? Vaksinasjonskontoret? Hodet mitt sliter alltid litt med å navigere i området mellom Fredensborg og Løkka. Det er jo kjempesentralt, men litt sånn ikke- sted likevel.
Hvem?
Ja, det skulle vel bare mangle, men det er ikke alltid det er noen selvfølge. Og Corona teller ikke, det er skvip og dessuten ikke helt glutenfritt. Sist jeg var innom Lorry, som har et enormt utvalg av øl, forklarte de meg at de ikke har glutenfritt øl fordi det ikke blir etterspurt nok. :skuffet:
Tja, jeg bet meg ikke merke i navnet. Coronna var det definitivt ikke, det tror jeg ikke de solgte der. Jeg var mest opptatt av å tenke på at 10-årigen jeg kjenner som har cøliaki også vil ha et tilbud når den tid kommer. :knegg: Jeg tror det var en ny type fra Ringnes. Godkjent av Cøliaki-foreningen.
Jeg var der i går, og fikk med meg et par porsjonspaier uten for mye sikkel på. Nydelige! Og så fikk jeg smaksprøvet meg gjennom hele hallen, i kamp med veldig mange andre mennesker. Jeg kommer garantert igjen.
Hm..... er det bare meg som synes det er et ork og utrolig slitsomt å handle mat? :confused: Jeg orker ikke bruke tid og energi på å handle, det er liksom nok av andre praktiske ting hverdagen fylles med..... jeg ukeshandler på nærmeste billigbutikk og lager ukesmeny. Minst mulig tid og penger anvendt....
Og akkurat nå savner jeg Oslo noe veldig. Vi bodde på Grünerløkka frem til nyåret 2011, bare tre minutters gange fra Vulkan. Trente karate i Vulkanhallen i noen år gjorde jeg også. Sukk.
Tallulah: på hjemmesidene står det at Sous Vide har knivsliper der en gang i uka. Du som har fått slipt knivene dine, husker du hvilken dag han er der?
Jeg synes ikke det er slitsomt å handle. Det som er slitsomt er å ikke vite hva man skal handle. Særlig når man handler på en butikk som slett ikke alltid har det man hadde tenkt og så må man improvisere når man står på butikken. Da har det lett for å bli enten laks med wokede grønnsaker og ris eller fiskekaker i burgerbrød (disse to tingene har vi ALTFOR ofte).
Å shoppe når man vet hva man skal handle er helt greit. Og kosehandling av god mat er gøy.
Jeg er bare litt usikker på om jeg har tålmodighet til å handle på mathallen med mannen min. Han er skrekkelig glad i å titte og lure i en hel liten evighet før han bestemmer seg. Men maten han lager er jo helt superb.
Vi koser oss med gode oster og hvitløkspølse fra mannens besøk i Mathallen på fredag. Om to uker skal vi en hel gjeng til på "gratistur" med smaksprøver, middag og drikke. Gleder meg!
Det er en dame. :) Denne første uka så var hun der hver dag, men vet ikke hvordan det er fremover. Jeg skal hente knivene i morgen, så da skal jeg spørre.
Tips: De har Masahiro-kniver i barnestørrelse! Det er skikkelig gode, japanske kokkekniver med gummihåndtak, og avrundet tupp og den kanten bakerst på knivbladet. De lå faktisk godt i min hånd også, så jeg skal kjøpe en til Hiawata til bursdagen hans. De kostet i underkant av 400,-
Det er jo mye å se på der. Blir du utålmodig kan du sette deg ned med en pai, øl og dagens avis. :nemlig:
Jeg syns også det er gørrkjedelig å handle, men man kan vel ikke akkurat sammenligne å gå på en kjedematbutikk, og denne. Jeg skulle gjerne hatt en slik mathall i nærområdet.
Jeg har en mistanke om at det blir min oppgave å passe to barn som er middels matinteressert mens han titter og lurer. Jeg får trøste meg med at middagen blir himmelsk etterpå.
Jeg lurte på om jeg skulle kjøpe en litt større kniv til Hiawata siden disse er fra fire år og oppover, men valgte allikevel denne. Den lå veldig godt i min hånd også, så han har ikke behov for noe større på lenge ennå.
Ringnes Lite. Sjekk bare at den har glutenfritt symbol på (cross-grain symbolet), i en overgangsfase kan det være både gammel og ny versjon av ølen i butikken. www.handelsbladetfk.no/id/26440
:knegg: Mine barn er også dypt skeptiske til blandet mat, men underlig villige til å smake på nesten hva som helst likevel, så lenge det er Smaksprøver. De simpelthen elsker det konseptet. Prima er f.eks. fortsatt misunnelig på en særlig smaksprøverik tur på Centra som jeg og Secunda hadde i fjor høst.
Men det var vel bakeri der? Boller, sier nå bare jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.