Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva serverer jeg i dåpen?

#1

Meissa sa for siden:

Vi skal ha barnedåp i starten av desember. Vi blir ikke så mange, kanskje 25 til sammen med voksne og barn. Vi har få som kan hjelpe oss med mat og kaker så det må ikke være så tidkrevende, særlig ikke på selve dagen. Jeg har lurt litt på å ha en gryterett med brød og salat, men blir det litt kjedelig? Burde vi ha noe mer å velge i? Noen koldtbordretter for eksempel. Hva kan passe til og har noen oppskrift på en fantastisk god gryte man kan lage til mange?

:hjelp:


#2

vimjer sa for siden:

Finnebiff er jo nydelig, og kan lages klart i forveien.


#3

millact sa for siden:

Vi vurderte bacalao, men endte på koldtbord.

En god suppe og godt hjemmebakt brød?


#4

Robyn sa for siden:

Boef bourgogne er en god gryte som kan egne seg til dåp.


#5

Serena sa for siden:

Du serverer denne, med ris, salat og brød til! En litt fin og fjong gryterett ;)

www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/kjottgryte-fra-burgund/

Den gryteretten er fantastisk god, det finnes flust med oppskrifter på den. Et lite tips: Du trenger IKKE så mye vin som oppskriften sier når du skal lage til mange, holder å bruke vann/kraft og en litt vin. Vi hadde den i barnedåpen her, og mamma som laget gryten til 20 stk. brukte en halv flaske vin og den smakte fantastisk! Du kan lage gryten både en og to dager i forveien, bacon og sopp stekes og has i rett før servering. Supereasy!


#6

Meissa sa for siden:

Finnbiff er supergodt og det hadde vi i dåpen til førstefrøkna. Så det er et alternativ. :jupp:

Suppe er et godt alternativ, men er det litt ensomt helt alene?

Det ser spennende ut, kanskje det hadde vært noe. :gruble:

Takk for forslag alle sammen. Tar gjerne i mot flere. :D


#7

Meissa sa for siden:

Det ser kjempegodt ut! :jupp: Litt fancy uten å se så himla vanskelig ut.


#8

millact sa for siden:

Finnes sikkert mange her inne som har gode suppeoppskrifter og ikke minst tips til ting du kan servere til.


#9

Blåbær sa for siden:

Vi hadde biff stoganoff i første dåpen her. Også veldig enkelt og godt!


#10

Meissa sa for siden:

Biff stroganoff har vi også tenkt på.

Tror dere det holder å ha en gryte med tilbehør, eller bør vi ha to så folk har litt å velge i?


#11

millact sa for siden:

Jeg ville kun hatt en, evt noe helt enkelt om det kommer barn du tror ikke spiser det.


#12

Blåbær sa for siden:

Vi hadde salat, bargetter og ris til.


#13

Robyn sa for siden:

Evt hjemmelaget lasagne so gjøres klar dagen i forveien så det bare er å sette den i ovnen dåpsdagen. Det liker vel både store og små.


#14

ItsOnlyMe sa for siden:

Betasuppe med flatbrød/brød, rett og slett.


#15

isola sa for siden:

Jeg hadde outsourcet hele matlagingen. Såpass kjenner jeg meg selv. Med kakehenting, amming, gulp, bleieskift,bordpynting, amming, gulp, bleieskift, skjortestryking, amming, gulp, bleieskift og whatnot å tenke på dagen før er det helt, helt uaktuelt med enda mer arbeid, så da foretrekker jeg å betale andre for jobben. Sånn var det sist, og sånn har jeg og mannen allerede bestemt at det blir neste gang også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.