Nenne sa for siden:
Jeg har laget nok et mislykket sukkerbrød. Er det noe jeg ikke greier så er det det.
Hjelp! :hjelp:
Jeg vil ha din beste oppskrift og alle tips og triks du kan tenke deg. :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nenne sa for siden:
Jeg har laget nok et mislykket sukkerbrød. Er det noe jeg ikke greier så er det det.
Hjelp! :hjelp:
Jeg vil ha din beste oppskrift og alle tips og triks du kan tenke deg. :vilha:
Elisabet sa for siden:
Jeg har aldri klart å ødelegge et eneste sukkerbrød av en eller merkelig grunn. Jeg bruker standard oppskrifter i f.eks. husmorkokeboka. Men det jeg gjør er at eggedosisen piskes lenge, 20 minutter, og når jeg har i det tørre etterpå så sikter jeg det oppi og vender det forsiktig inn med slikkepott før jeg tar det forsiktig over i forma. Må ikke banke forma i bordet for å fordele røra utover. Bare bre ut med slikkepotten. Har smurt bakepapir i bunn av forma strødd med mel oppå uansett hvordan form jeg bruker sånn at den er lett å få ut, snu og ta papiret forsiktig av.
Jeg bruker standard oppskrift som denne: livsrom.blogspot.no/2009/11/perfekt-sukkerbrd.html
Jeg bruker også av og til denne oppskriften som er med potetmel:
6 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
Nenne sa for siden:
Hvor lenge steker du da? Hvor i ovnen? Kan jeg få din oppskrift? :blafre:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg lager eggefrie sukkerbrød, lett som en plett.
Elisabet sa for siden:
Nå la jeg inn et par oppskrifter jeg bruker i forrige innlegget mitt som jeg la til etterpå. Jeg bytter litt på. Det som er viktig er å piske eggedosisen i 20 minutter. :nemlig:
Steker på nederste rille ca. 170 grader (ikke varmluft, vanlig over- og undervarme bare) i ca. 30 minutter. Tar den ut før den blir for brun på toppen, men har den ganske stekt på toppen.
Joika sa for siden:
Hva går galt? :undrer:
annemede sa for siden:
Sukkerbrød er det eneste jeg får til, men, glutenfrittmel gir flottere kakebunner.
Nenne sa for siden:
Alt! :hehehe:Fibi sa for siden:
Jeg bruker denne: detsoteliv.no/print.php?710
Pisk eggedosisen LENGE! Tyve minutter som de andre nevner er ypperlig. Ellers er det viktig å IKKE smøre kantene i formen. Da klarer ikke sukkerbrødet å "klatre".
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bretter bakepapir i en sirkel på innsiden av en kakeform, så jeg ikke smører og lar deigen få noe å klatre på.
Jeg pisker en veldig stiv eggedosis (4 egg, 100 g sukker) og sikert i 100 g hvetemel. Litt og litt, vender forsiktig inn med slikkepott så ikke luften går ut av eggedosisen.
Harriet Vane sa for siden:
NB! Helt ren bolle! tørk av den på innsiden med litt sitron eller eddik.
Februarmamsen sa for siden:
Jeg følger bare oppskriften... pisker ikke eggedosisen lenge, siler inn mel og rører forsiktig... Steker passe lenge og får et perfekt resultat hver gang... Jevn høyde i kant med formen og med saftig sukkerbrød inni.
Odelia sa for siden:
Jeg bruker også begge disse oppskriftene og har aldri opplevd at det går galt. Jeg smører formen med smør da, bruker ikke bakepapir. Viktig å piske eggedosisen slik at den blir veldig stiv, ja (her snakker vi ca 15min). Kanskje du kan forsøke med romtempererte egg om du ikke har prøvd det? (Jeg tar dem gjerne rett fra kjøleskapet om eg har glemt å legge ut g det går bra, men vet at en del anbefaler dette.) Jeg synes oppskriften fra Livs rom med hvetemel blir høyere enn potetmelskaken.
Settes nederst i ovnen, ikke åpne ovnen underveis (jeg lar den gjerne stå littegran i ovnen etter at den er slått av) for da kan den klappe sammen.
Observatøren sa for siden:
Jeg sverger til å veie ingrediensene.
Dronningen sa for siden:
Jeg bruker oppskriften på sukkerpakken. Mitt 'triks' er dog å piske eggedosisen i 10 minutter. Jeg har en mixer på stativ, og setter klokken på og lar den gå. Sikter så det tørre i, og 'vender' det forsiktig i.
Nenne sa for siden:
Takk for råd og tips alle sammen! :blomster:
AprilRyan sa for siden:
Du kan også snu den på hodet (støtt kanten inntil en tallerken f.eks) mens den kjøler seg. Da faller den ikke sammen.
IzziCreo sa for siden:
Jeg baker denne, og har aldri mislykkes :) Den blir høy og fin, og får to lag med stæsj inni :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.