Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Moderne komfyrer, hva velger man?

#1

Katinka sa for siden:

En gang var en komfyr en komfyr.
Nå heter det multifunksjonsovner og vi lider valgets kval.

Hva slags ovner har dere?
Er det noen ovner man bør styre unna?
Hvilke finesser er aldri i bruk? Osv.

Takknemlig for svar. :)


#2

Veronal sa for siden:

Strebere som vasker ovnen innvendig i tide og utide peiler seg ganske raskt inn på stekeovner med pyrolyse. Har jeg hørt.


#3

cilen sa for siden:

Bestemoren min har stekeovn som er som en skuff. Det er bare helt utrolig praktisk. Hvis hun skal lage stek, eller putte noe mer inn i ovnen, trenger hun ikke ta ut eller balansere den varme platen med gryteklut. Sånn har jeg lyst på!


#4

Veronal sa for siden:

Jeg synes også det er utrolig praktisk og det var førstevalget når vi kjøpte stekeovn til nyhuset. Andre alternativer er dør som er sidehengslet.


#5

Inagh sa for siden:

En slik en har svigermor også, og jeg ønsker meg noe liknende når vi en gang skal bytte ut komfyren. Jeg ønsker meg også en kombinasjon av elektrisitet i stekeovnen, men gass for kokeplata.


#6

Erica sa for siden:

En komfyr jeg har sett som jeg syntes så veldig praktisk ut er en med 2 stekeovner. En liten + en vanlig over hverandre. Den lille er perfekt til pizza, brett med småkaker, eller fløtegratinerte poteter - mens steken står i den andre.

Men den finnes nok ikke innebygd, så vi valgte en vanlig komfyr med varmluft, grill, og vanlig keramisk topp.

Mange har jo induksjonsovn nå, da slipper man at småbarna brenner hendene sine på platene. De er bare varme der kasserollen er i kontakt.


#7

cilen sa for siden:

Ja, gass er et must! Det har vi hatt lenge nå. Han fikk en billig på jobb. Han monterer mye kjøkken, og får litt goder her og der. Håper det dukker opp en stekeovn også snart. Den vi har steker litt skjevt, iriterende når jeg skal bake.


#8

Chanett sa for siden:

Vi har sett oss ut en 90 cm brei gasskomfyr. Jeg gleder meg til å bake i den.


#9

Katinka sa for siden:

Er det noen som har komfyr med mikrobølgeovneffekt?


#10

-ea- sa for siden:

Du snakker steikovn nå, sant? For du har spurt om induksjonstopp tidligere, såvidt jeg husker.

Vi har en fra Beha med pyrolyse, som er et renseprogram som brenner vekk all mainnskiten, genialt.
Eneste funksjonen som jeg ikke har brukt, er stekespiddet. Sånn greie som snurrer rundt, som man kan tre en kanin eller noe på.
En funksjon som jeg savner, er innebygd steketermometer, kan ikke skjønne at det ikke var der.
Men det var et slags auto-program for steiking, som jeg sant å si ikke har prøvd.


#11

Katinka sa for siden:

Det er stekeovn, ja.
Induksjonstoppen skal stå for seg selv, og selve stekeovnen i vegghøyde. Men man kan jo bli sprø av alternativene.


#12

Esme sa for siden:

Jeg skal ha en AGA når jeg får bedre plass en gang. :jupp:


#13

kisha sa for siden:

Jeg har vondt i ryggen og drømmen om en innebygd komfyr som er så høyt oppe at jeg slipper å bøye meg. :sukk:


#14

Candy Darling sa for siden:

Jeg har innebygd komfyr i god høyde (separat fra toppen, selvsagt), og det er skuffevarianten. Det etrolig praktisk for å sjekke om ting er ferdig, litt mindre praktisk når man skal ta UT maten. Men jeg har ikke brent meg enda! :stolt:

Forrige gang hadde jeg 90 cm frittstående komfyr, med spidd og greier. Det anbefales ikke. Det er nesten umulig å få tak i ordentlig utstyr til så brede stekeovner, og ribben var et mareritt. 90 cm gasstopp, derimot, er digg!


#15

scilla sa for siden:

Å, der er jeg helt motsatt. Vi har 90 cm. komfyr på hytta og jeg er superfornøyd med at den er såpass stor. Er jo helt perfekt til juleribben, synes jeg. For ikke å snakke om boller og brød osv. :tilber: Her hjemme har vi vanlig 60 cm bredde og jeg synes den er knuslete:rolleyes: i forhold. Men, den har mye fancy utstyr - mye av det er aldri i bruk (timere, innebygd steketermometer osv).



#17

Candy Darling sa for siden:

Da har dere definitivt hatt en bedre leverandør enn oss, scilla, for vi fikk ikke tak i langpanne som passet en gang. :sur:

Innebygget steketermometer er sikkert kjekt å ha, men man får et utmerket digitalt på Claes Olsson til under 200-lappen. :infårmerer:


#18

scilla sa for siden:

Jøss - vår komfyr ble levert med rister, langpanne og to stekebrett som hørte til ovnen. Skjønner veldig godt at det blir klønete når utstyret ikke passer til ovnen, ja.:nikker:


#19

Angelique sa for siden:

Vi har komfyr med to stekeovner og blir mer og mer glad i den

Med to voksne og fire barn er det helt utrolig deilig når vi feks skal ha pizza, og til jul med diverse mat til mange gjester som skulle steks.

I gamle huset hadde vi en komfyrtopp med både vanlig eplater og gass, og gass saver jeg


#20

LaBanga sa for siden:

Vi har denne fra Siemens og er kjempefornøyd:

Det er 6 gassbluss og stor elektrisk stekeovn. Gassen er utrolig økonomisk, vi må skifte gassbeholdere ektremt sjeldent. Er veldig glad for at vi ikke kjøpte innbyggingsovn, for nå kan vi ta den med oss nå som vi skal flytte.


#21

torsk sa for siden:

Da er vi i gang med velge-stekeovn-kjøret vi også. Det skulle vel aldri være noen her som har erfaring med denne? Siemens HB760560S Stekeovn


#22

Chanett sa for siden:

Den er nesten maken vår fra Asko. Jeg elsker den. :tilber:


#23

tink sa for siden:

Jeg er vokst opp med en sånn. Platene henger på en måte på døra. Feilen hos den ovnen jeg har erfaring med er at platene begynner å sige etter ei stund. Veldig stusselig med skuffkake som er tynn og tørr i en ende og tjukk og rå i en annen ende.

Men dette var altså på 90-tallet, det kan godt være de har mer stabile løsninger nå.


#24

LaBanga sa for siden:

Disse skuffeovenene er veldig praktiske, men viktig å huske på at man ikke bør plassere dem i en hjørneløsning (det gjorde nemlig ex-svigermora mi, og da var det utrolig upraktisk å ikke kunne ta brettene ut til siden).


#25

Veronal sa for siden:

Vi har en som er større, uten pyrolyse: www.siemens-hvitevarer.com/produkter/produkter_show.asp?id=120&fib=HB334550S&parid=&prid=12021633_41_520610

(Vår er 65 liter - ville ha stor ovn. Ville ikke ha pyrolyse ettersom vi ikke har hatt behov for det så langt - våre matlagingsvaner er ikke så grisete (det er typisk ribbefett og sånt som medfører behov for skikkelig ovnsvask).)


#26

kiki sa for siden:

Jeg har induksjonskomfyr, og er superfornøyd. :slipper å lure på om jeg husket å skru av komfyren: :knegg: Vannet koker opp raskt, og en kan ikke brenne seg så alvorlig.

Skulle jeg ha bygget nytt kjøkken, ville jeg hatt ovnen i ståhøyde. Mye mer praktisk, og sikrere for små barnehender.


#27

torsk sa for siden:

Håper dere er fornøyde - vi har nettopp kjøpt den jeg linket til (dvs. betalt den, blir ikke levert før om 2 uker). Bare navnet "pyrolyse" gjør at det rykker i nerden i meg, så der var jeg solgt. :) Ville også ha stor ovn, denne er "bare" 60 liter, men det er jo fortsatt stort.


#28

Veronal sa for siden:

60 liter er bra det. Det er veldig mange innbyggingsovner som er utrolig små "innendørs" - langt nede på 50-tallet. Det er ikke bare-bare å dytte en kalkun inn i noe sånt.


#29

Candy Darling sa for siden:

Vi har enten torsk' eller Veronals variant. :lat: Den har tjent oss strålende. Skuffevarianten er veldig praktisk til å sjekke om maten er ferdig, litt mindre praktisk når man har den såpass høyt på veggen at det ikke er så lett å ta brettet ut ovenfra.

Vi har forresten uten pyrolyse. Jeg er usikker på om det var et riktig valg. :sjuske: :flau:


#30

Libra sa for siden:

Har nettopp kjøpt samme ovnen som Veronal. Har ettermontert teleskoputtrekk på den og er superfornøyd med det. Måtte velge mellom pyrolyse og teleskoputtrekk og valgte uttrekket. Synes ikke det er så ille å bare tørke kjapt av ovnene etter bruk.


#31

torsk sa for siden:

Man er da ikke nødt til å velge mellom pyrolyse og teleskoputtrekk? Vi (eller kanskje mest jeg?) vurder å ettermontere dette: www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=78315 (Passer til ovnen vår i følge Siemens sine sider)

Har du forresten montert ovnen "i høyden"? Hvordan fungerer i så fall det med teleskoputtrekk?


#32

Veronal sa for siden:

Hva er teleskoputtrekk?


#33

torsk sa for siden:

At man kan dra skuffene helt ut, uten at de detter ned. De henger på noen teleskoparmer som sitter fast i ovnen. (Disclaimer: hvis ikke jeg har misforstått totalt, da).


#34

Veronal sa for siden:

OK, ikke aktuelt for meg, altså. Jeg har stekevogn. :stolt: Brettet/ene henger på døren og følger med døren ut.


#35

Stavangerjentå sa for siden:

Nå har vi en kompyr der stekeovnen er inngrodd i fett og uhumskheter. I tillegg så burde jeg nok ikke ha forsøkt å gjøre den ren med stålull, for nå har den bak fettet innatt sjatteringer mellom brunt (opprinnelig farge) og grått (der jeg har skurt vekk den opprinnelige fargen). Klok av skade så skal vi derfor ha pyrolyse i Mieleovnen vi innstallerer i nyhuset og i tillegg så har Veronal lurt meg til å tro at dampovn kan gjøre meg til en bedre kokk, så da skal vi ha det i tillegg.

Selve stekeplaten vår skal være induksjon.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.