Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet på laktosefri melk og fløte

#1

Erica sa for siden:

Jeg har observert at det er mye lengre holdbarhet på laktosefrie produkter enn det er på vanlige melkeprodukter. Er det noen som vet hvorfor det er slik?


#2

Fakse sa for siden:

Jeg mener den er behandlet for å bli langtidsholdbar, sikkert fordi det selges såpass lite at det ville være problemer med for mye ødelagt melk ellers.


#3

indie sa for siden:

Den er vel ultrapasteurisert tipper jeg. Da varmes melken kraftig opp for en kort periode, for så å kjøles ned. Det dreper alle bakterier, og gir derfor lang holdbarhet. Vanlig melk er pasteurisert, altså varmet opp men ikke like mye som ved ultrapasteurisering. Da holdes bakterieveksten også under kontroll, men bare for en kortere periode.


#4

Lavender sa for siden:

Enig her, har forstått det likt. Men den er ikke helt UHT fordi det er krav om kjøling.


#5

Erica sa for siden:

Hva er grunnen til at de velger bare pasteurisert på vanlig melk da? Er det noen næringsstoffer som forsvinner eller andre ufordeler ved ultrapastuerisering?


#6

Lavender sa for siden:

Det jeg vet er at UHT melk smaker annerledes. Det er nok nye produksjonsteknikk som bevarer mer av næringsinnholdet. Men i Skandinavia ikke er vant med smaken. Og melk oppbevart i romtemeratur oppleves ikke som ferskt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.