Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg å finne på en perfekt høstdessert

#1

Toffskij sa for siden:

Jeg skal servere gravlaks til forrett og reinsdyr til hovedrett, tenkte jeg. Og faren for at jeg serverer ost etter der igjen, er jo alltid overhengende. Men hva blir en fin sesongpreget dessert til slutt? (Jeg er ikke overvettes glad i epler, men kan tolerere dem om de kamufleres godt. :knegg:)


#2

isola sa for siden:

Nei, det er jo liksom epler og multer som er norsk høst da.. :knegg:


#3

Toffskij sa for siden:

Multer liker jeg jo, men det er så innigranskauen dyrt.


#4

isola sa for siden:

Hva med sånne rødvinskokte pærer? Eller er det mer vinter?


#5

Appelsin sa for siden:

Epler med vaniljekrem eller mandelmasse inni,
stekt med butterdeig utenpå og kanel på toppen.


#6

MegaMie sa for siden:

Jeg smakte en helt nydelig multesorbet i ett bryllup for noen uker siden. Aner ikke hvordan det lages da.


#7

GinaK sa for siden:

VArm/lun eplepai og is. Ikke en sånn tørr eplekake med eggedosisi men litt klissete kake som må spises med skje/gaffel. Nam. :)



#9

Guava sa for siden:

Jeg synes tilslørte bondepiker er veldig godt og ser fancy ut i høye glass. Eplene kamufleres ikke veldig da, men med vaniljesaus, krem og brødsmuler stekt i sukker og kanel får de i alle fall godt tilbehør.


#10

Kanina sa for siden:

Plommepai! Sånn hvor halve plummer er stekt i en slags røre, nesten pannekake-aktig. Jeg har dessverre ikke oppskrift. :sorry:


#11

Guava sa for siden:

Trollkrem er jo også en høstdessert. Jeg liker det ikke, men det gjør jo mange andre.

I Trøndelag er det mange tradisjonelle høstdessserter med rips, tyttebær, solbær osv, men jeg har ingen oppskrifter i hodet.


#12

Guava sa for siden:

Blåbærpai er også veldig høst.
spammer


#13

Toffskij sa for siden:

Tilslørte bondepiker er skikkelig fælt for oss epleskeptikere. :skremt:

Noe med blåbær er en bra idé, ja. Jeg leker litt med ideen om å kopiere en dessert jeg spiste på Food Story for ikke så lenge siden, det var gulrotkake servert med bær, sitronkaramellsaus og veldig frisk surmelksbasert is. Kanskje det, kanskje.


#14

Teflona sa for siden:

Om høsten lliker jeg grillet chevre med limehonning. Mektig og farlig godt.


#15

Nenne sa for siden:

Jeg har laget multekrem med multesyltetøy og det ble forbausende bra. Eller så kan du lage multeiskaken min da, der går det også fint med syltetøy. :nikker:


#16

Vianne Rocher sa for siden:

Plommeclafouties er veldig godt og veldig høst.


#17

Kaprifol sa for siden:

Noe med solbær. Champagnesorbet med solbærcoulis?



#19

Toffskij sa for siden:

Hm. Den clafoutisen så jo god ut. :nam:


#20

Toffskij sa for siden:

Eller er det nå jeg skal prøve meg på tarte tatin? :gruble: Når eplene er helt karamelliserte, er de sikkert akseptable.


#21

Michelle sa for siden:

Rips i vaniljekrem i et lekkert glass. Serveres enten med krumkaker eller pikekyss e.l

Mandelbunn med Rips/vaniljekrem oppå. Gjerne pyntet med høvlet/revet sjokolade oppå. Enkelt og godt.


#22

Kanina sa for siden:

Kanskje man kan lage det med plommer i stedet? :D


#23

Vianne Rocher sa for siden:

Tarte tatin :hjerter:
Sikkerstikk spør du meg :humre:


#24

Toffskij sa for siden:

Tarte tatin ser jo litt ut som om det kan ende i et helvete av brennende karamell. Men hei, enkelt er kjedelig! The Smitten Kitchen forklarer veldig nøye.


#25

Hot Lips sa for siden:

Jaaa, prøv tarte tatin! Og vi vil ha bildedokumentasjon! :hyper:

Ellers lagde jeg en superenkel høstdessert i dag: Epler i båter, vendt i sitronsaft og så stekt møre i panna med sukker kanel og litt smør. Sammen med en kule god vaniljeis ble det faktisk kjempegodt. Og jeg er i utgangspunktet heller ikke så begeistret for epledesserter.


#26

Millen sa for siden:

Jeg tåler ikke epler, men fikk engang plommekake (med plommer fra hagen) laget på eplekakeoppskrift. Det var skikkelig godt. Husker ikke om det var is eller krem til, eller naturell.


#27

Toffskij sa for siden:

Ellers har jeg fått servert veldig gode (muligens eplebaserte) fruktsupper ved et par anledninger, er det noen som har prøvd noen oppskrifter på det?


#28

Nabojenta sa for siden:

Knuse tyttebær sammen med sukker, vaniljekesam og legge det lagvis med knuste havrekjeks i et glass.


#29

Karamell sa for siden:

Epledesserter er ikke godt! :bidrar:



#31

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ovnsbakte steinfrukter!

Del plommer, fersken, aprikoser, nektariner og fikner i fire og spre utover en ildfast form. I vår lokale grønnsakbutikk har de forskjellige typer plommer, det blir ekstra godt. Ha i skall og saft av 1-2 appelsiner, 4-5 kardemommekapsler, et par nellikspiker, en kanelstang og et par ss brunt sukker. Et lite glass passende likør, cognac el er også deilig. Bakes i ovnen til frukten er mør og svømmer i deilig saft. Serveres med is.


#32

Slettet bruker sa for siden:

Sjokoladepudding med vaniljesaus. Det kan bare ikke bli feil. :hyper:


#33

Miss Norway sa for siden:

:tullerdu:

Eplekake med is og krem er det besteste!!! Og Tilslørte bondepiker! Og Eplemos med kald melk! Og... og... og... :eek:


#34

Toffskij sa for siden:

Du må gjerne sitte der med sjokoladepuddingen din, du, SF. :hehehe:


#35

Toffskij sa for siden:

Alt i eplemosgata er bare fælt, men jeg innrømmer at noen eplekaker kan være gode.



#37

Toffskij sa for siden:

Eller en dessert for folk som liker pærer. :skeptisk:



#39

Slettet bruker sa for siden:

:knegg:

Men altså. Bær er jo godt. Sjokolade er godt. Krem eller is er godt og konjakk er godt.

Det må da gå an å karamelltryllesvosje noen bær og strø revet mørk sjokolade som er svart og nesten bitter oppå, også pønte og stæsje med krem eller en skikkelig uanstendig vaniljeis - og tre dråper konjakk der du la sjokoladen?

En SF-surprise?


#40

Toffskij sa for siden:

Det blir bare ikke riktig om jeg ikke brenner av meg fingrene og nesten tenner på kjøkkenet i prosessen. :skuffet:


#41

Veronal sa for siden:

Du, altså. OK, hva mer sherrypuddingen igjen, da? Eller har du brukt den opp?


#42

Karamell sa for siden:

:rørt: Varm frukt er virklig ikke min greie.


#43

Slettet bruker sa for siden:

Jamen det kan vi ordne! Du smelter sukker og heller ut et par tynne stråler som du lar stivne i stilige fasonger. Så tar du brenneren og svir disse litt ytterst, så de får sånne korn som glitrer veldig pent. Dette stappet du bortpå desserten på toppen igjen.

Kom igjen nå - du er litt fristet til å lage en SF-surprise? Etter oppskrift slengt sammen i en fei? :hyper:


#44

Skilpadda sa for siden:

Maaemo har p.t. en aldeles fantastisk multedessert på menyen. :nam: Stort sett bare multer og rømme - en slags tykk "snerk" av rømme som lokk over nydelige søte multer, og så underfrosset fløte eller rømme strødd over ved servering. Du kan jo ringe dem og be om oppskriften? :humre:


#45

Toffskij sa for siden:

Sherrypudding er selvfølgelig veldig godt, men nå var jeg så godt i gang med Ting Jeg Aldri Har Lagd Før. Tarte Tatin med Vin Santo til leder så langt.


#46

Toffskij sa for siden:

:knegg: Molter er jo veldig godt. Det er helt klart i den gata jeg tenker. Hva slags vin fikk dere til? :hyper:

Går det an å få tak i tinnvedbær, tro? :gruble:


#47

Skilpadda sa for siden:

En veldig søt og fyldig gewürztraminer fra Alsace. (Gewürztraminer V.T. Ostertag 2009, sier menyen.) Og tilbehøret til multene var, ifølge den detaljerte menyen, "karamellisert fløte". Jeg tror jeg likte denne enda bedre enn smørisen. (Moren min foretrakk is med vaffelsmak(!) med skum av nyhøstet honning til.)


#48

Slettet bruker sa for siden:

Dere er skrekkelig nære en SF her nå. :jupp:


#49

Toffskij sa for siden:

Noen trenger å sende meg penger så jeg kan gå på høst-Maaemo! :hylgrine:




#52

emm sa for siden:

Leser høstdress, og tenkte at nå har det vippet over. Ut med Bodenkjolene og inn med en skikkelig reimadress for kalde høstdager. :knegg:

Høst for meg kan være smak av kanel, ingefær, bær, gresskar...
En enkel og god dessert er tranebær med smuldre(eple)pai til. Ikke så fancy kanskje, men skikkelig "comfort food". Istedet for eple kan man bruke nesten hva slags frukt som helst i smuldrepaien. :nam: Tranebærene må være skikkelig spenstige, andre bær kan også vurderes, men de må være friske og ikke slappe.


#53

Christa sa for siden:

Blåbærpannacotta, servert med is, lemon curd og syltede blåbær.


#54

Miss Norway sa for siden:

Fader så sulten jeg blir av denne tråden!!!


#55

Toffskij sa for siden:

Kanskje gresskarpai egentlig er godt? Har aldri smakt. :inspirert av Missas avatar:


#56

Vianne Rocher sa for siden:

Finnes det virkelig flere enn meg som elsker sherrypudding? :hyper:

Sherrypudding er nesten det beste her på jord, men for meg er det noe man spiser i julen.

Sherrypudding, jødekaker og biscotti er julemusts.


#57

Vianne Rocher sa for siden:

Men altså, Tarte tatin. Du klarer den utfordringen og du får gleden av å servere en skikkelig klassiker med høy "wow"-faktor. Go for it!


#58

indie sa for siden:

Jeg leser også høstdress, men ser til min overraskelse at det faktisk finnes folk som er enig med meg. Oppvarmet frukt er virkelig ikke godt!

Jeg har heller aldri smakt gresskarpai, men det er en skikkelig høstdessert i hvert fall.


#59

Toffskij sa for siden:

Jeg assosierer også sherrypudding med jul. :jupp:


#60

Malama sa for siden:

Høstdress, høstdress, høstdress, det er det jeg leser hele tiden, selv etter å ha lest tråden.

Men ja, varm frukt er feil. Varme epler er ikke godt.

Og ellers aner jeg lite om dette, men det er kommet mange gode forslag da, synes jeg.


#61

isola sa for siden:

Sammen med.... Julmust..?

:fnise:


#62

Toffskij sa for siden:

Vi er en husstand av julmustdrikkere. Bare så det er sagt. :knegg:

Akkurat nå er jeg litt tilbake på gulrotkakeideen. Jeg fant oppskrifter på sitronkaramellsaus og alt. :gruble:


#63

Acsa sa for siden:

Eller noe litt lett, og så kan du heller servere sjokolade til kaffen. F.eks lagdelt sjampanje- og portvinsgelé med solbærcoulis. Det fikk jeg en variant av denne uka (blant petit four'ene på Londons beste afternoon tea... :plystre: ), og det var uventet godt!


#64

Miss Norway sa for siden:

:knegg: Måtte bare.


#65

Vianne Rocher sa for siden:

Nå måtte jeg Google "julmust" her, og enda er jeg ikke klok på hva det er :knegg:.


#66

Acsa sa for siden:

Det er det ikke.

Gresskarcookies er godt. Gresskaris er ganske godt. Ikke gresskarpai. Etter å ha tilbrakt en hel høst i gresskarpaiens hjemland uttaler jeg meg med enorm autoritet. :knegg:


#67

Beckett sa for siden:

Stikkelsbærpai med vaniljeis! :nam:



#69

Esme sa for siden:

Gresskarpai med mascarponekrem søtet med maplesyrup er skikkelig godt synes jeg.


#70

Toffskij sa for siden:

Vingelé er jo absolutt en tanke, Acsa, det har jeg nostalgiske minner om fra min bursjoase bestemors kjøkken.


#71

Tjorven sa for siden:

Har ikke du som mål å flambere en rett i 2012? (Jeg har flambert i år. :stolt: )

I så fall ville jeg laget crepe suzette. Men det er kanskje ikke spesielt høstlig?


#72

Toffskij sa for siden:

Veldig godt poeng, Tjorven. Da får jeg jo tilfredsstilt trangen til å tenne på ting og leve farlig også. :knegg:


#73

Philomena sa for siden:

Forstår at du ikke liker varm frukt men enkel og fantastisk godt er honningbanan med vanilleis.
Det er banan, delt på langs, foriktik stekt i smør og en teskje honning på hver. Serveres umiddelbart med Is og evtl vispet krem. nam


#74

Carpe Diem sa for siden:

Jeg laget New York Cheesecake i helgen. Fantastisk god! Den kan være en fin høstdessert sammen med litt bær :nam:


#75

Chanett sa for siden:

Jeg lærte noe jeg ikke visste i denne tråden. At ikke alle elsker epler i alle fasonger. Også jeg som trodde det var barna mine som var sære.


#76

Toffskij sa for siden:

Bananen er Gamle-Eriks egen frukt. :skremt:

(Jeg er en sånn som flytter meg på t-banen hvis sidemannen begynner å spise banan. Slutt med det, hører dere!)


#77

Skilpadda sa for siden:

Men liker du fersk ananas, da? Ananas egner seg også veldig godt til å steke i smør og honning (eller lønnesirup). Litt frisk rosmarin er faktisk også veldig godt sammen med dette. Og så går det helt sikkert an å flambere!


#78

Toffskij sa for siden:

Jo, ananas liker jeg. Jeg har tenkt på det, faktisk. :gruble:


#79

Tjorven sa for siden:

Ananas og chilli er jo kjempegodt.

For egen del så vil jeg vel si at sjokolade ALLTID egner seg som dessert. Sjokoladefondant er ikke akkurat nyskapende, men er veldig, veldig godt.


#80

Toffskij sa for siden:

Men jeg vil altså på død og liv ha Vin Santo nå. Pekanpai, kanskje? :gruble:


#81

Fersken sa for siden:

:skremt:



#83

vixen sa for siden:

Pekan/karamellpai eller kanskje denne:


#84

Blå sa for siden:

Pekanpai høres helt himmelsk ut.

Ellers støtter jeg Tjorven. Dessert som ikke inneholder sjokolade er som oftest bortkastete kalorier. :nemlig:

Jeg synes at du skal invitere meg på middag. :blafre:


#85

Miss Norway sa for siden:

Etter ost må du ha noe lett. Denne feks, den er helt fantastisk morsom!

Når den står på bordet skal man ta bruspulver (rock candy) på toppen, og da hopper og spretter det i munnen, det er så gøy! :hyper:

Den er fra Gordon Ramsays kokebok, en venninne serverte den i et selskap. Og det smaker godt også, ikke noe tull!


#86

Miss Norway sa for siden:

Oj, litt stort bilde. Ja ja. :knegg:


#87

Slettet bruker sa for siden:

Kan man lage pannacotta selv? :gruble:

Jeg har aldri smakt det før jeg var i London nå, men det smakte jo magisk godt!


#88

Vianne Rocher sa for siden:

Ja! Og det er lett som en plett! Og nydelig med syrlig bærsaus til. Jeg har en fin oppskrift!


#89

Toffskij sa for siden:

Morsomt, Missa! Har du oppskriften, eller?

Om det blir pekanpai, blir det definitivt ikke ost. Om det blir tarte tatin, blir det kanskje bare litt ost.

Nevnte jeg at jeg elsker å planlegge middagsselskaper? :hyper: Blå, når kommer du? :hyper:


#90

Blå sa for siden:

Jeg skal se hva jeg får til. :D

Jeg har forresten en juledessert. Vaniljeis som får bli halvmyk , blandet med mincemeat (sånn, som er i mincepies, bare husk at den må være vegetarisk) og så får isen fryse stiv igjen. Kjempegodt.


#91

Christa sa for siden:

Det kan man! Når vi hadde det, serverte vi lakrisis til blåbærpannacottaen, og det servert med lemon curd og syltede blåbær, var en fantastisk god dessert. :jupp:


#92

Toffskij sa for siden:

Jeg fant oppskriften, Missa. Og et par ganske skremmende historier om skummet på toppen. :skremt:


#93

Miss Norway sa for siden:

Nei, jeg har ikke oppskriften; Gordon er visst litt nazi på at det ikke skal ligge ute? Men jeg kan få den av venninnen min, hvis du vil.


#94

Miss Norway sa for siden:

Åh, så bra da - du fikser da det du! :tøff:


#95

Toffskij sa for siden:

Du har visst rett, jeg fant bare beskrivelser av folks mer eller mindre vellykkede forsøk på å lage denne, men ikke den faktiske oppskriften. Jeg tror kanskje jeg skal stå over likevel. Men det hørtes godt ut! Og gøy!


#96

Miss Norway sa for siden:

Det var veldig godt, altså. Fresht og søtt og syrlig og morsomt. Definitivt noe jeg spiser igjen om jeg får sjansen! (Og tenk så originalt!)


#97

isola sa for siden:

Oh yes. Sjokolade- og kaffepannacotta, tilogmed. :nemlig:


#98

GinaK sa for siden:

Nå ville du vel ikke ha noe med epler da, men synes denne så veldig god ut. Med is, krem eller vaniljekesam til.
Smuldrepai.


#99

Kanina sa for siden:

Etter å ha siklet på alle epledessertene som blir foreslått i denne tråden, så jeg meg bare nødt til å bake eplekake i dag. :knegg:


#100

Toffskij sa for siden:

Det er bra du tar ansvar, Kanina, for jeg har falt ned på pekanpai. Sånn ca. denne, tenker jeg. (Ja, jeg ble sjarmert av overskriften. :knegg:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.