Martis sa for siden:
Jeg fant en oppskrift i et Henne blad som jeg forsøkte i dag, og det var altså så godt, og siden jeg sikkert kommer til å kaste bladet, så skriver jeg den ned her og så kan kanskje noen her inne også få testet den. :D
Lammeskank toppet med mandler og mynte
2 lammeskanker (jeg brukte fårikålkjøtt)
litt olje til steking
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 dl rødvin
2 dl oksefond
2 - 3 dl vann (dette droppet jeg, hadde bare litt ekstra kraft)
Fersk timian, en håndfull
2 gulrøtter i skiver
1 løk i båter
salt og pepper
1 ss kaldt smør
50 g mandler, hakkede
1 håndfull plukket mynte
2 ss finhakket sjalottløk
Brun kjøttet i litt olje. Ha i løk og hvitløk og surr lett uten at de tar farge. Ha i rødvinen og kok inn. Ha i kraften og hell på vann så skankene er nesten dekket av væske. Tilsett timianen og la alt surre under lokk ved svak varne i ca 2 timer. Snu skankene av og til.
Ta skankene ut av gryten og reduser sausen til det gjenstår ca 1 dl. Sausen skal være kraftig. Ha i de skivede gulrøttene og løkbåtene og la det surre i noen minutter. Rør deretter inn det kalde smøret for å jevne sausen og ha i kjøttet for å holde det varmt.
Strø over mandler og mynte når maten serveres. Jeg hadde hjemmelaget potetmos til.