Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fantastisk lammegryte!

#1

Martis sa for siden:

Jeg fant en oppskrift i et Henne blad som jeg forsøkte i dag, og det var altså så godt, og siden jeg sikkert kommer til å kaste bladet, så skriver jeg den ned her og så kan kanskje noen her inne også få testet den. :D

Lammeskank toppet med mandler og mynte

2 lammeskanker (jeg brukte fårikålkjøtt)
litt olje til steking
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 dl rødvin
2 dl oksefond
2 - 3 dl vann (dette droppet jeg, hadde bare litt ekstra kraft)
Fersk timian, en håndfull
2 gulrøtter i skiver
1 løk i båter
salt og pepper
1 ss kaldt smør
50 g mandler, hakkede
1 håndfull plukket mynte
2 ss finhakket sjalottløk

Brun kjøttet i litt olje. Ha i løk og hvitløk og surr lett uten at de tar farge. Ha i rødvinen og kok inn. Ha i kraften og hell på vann så skankene er nesten dekket av væske. Tilsett timianen og la alt surre under lokk ved svak varne i ca 2 timer. Snu skankene av og til.

Ta skankene ut av gryten og reduser sausen til det gjenstår ca 1 dl. Sausen skal være kraftig. Ha i de skivede gulrøttene og løkbåtene og la det surre i noen minutter. Rør deretter inn det kalde smøret for å jevne sausen og ha i kjøttet for å holde det varmt.

Strø over mandler og mynte når maten serveres. Jeg hadde hjemmelaget potetmos til.


#2

LilleLeo sa for siden:

Åh, dette hørtes godt ut!


#3

Krem sa for siden:

Ooh, dette høres ut som noe som må prøves...


#4

Nenne sa for siden:

Denne må prøves! :)


#5

Puslingen sa for siden:

Denne skal eg prøva. :) Hadde eg super oppskrift på lammeskankar tidlegare, men har sjølvsagt mista den.


#6

Frøydis sa for siden:

Jeg får vann i munnen.


#7

Katinka sa for siden:

Veldig god!


#8

Che sa for siden:

Drar opp denne og lurer på om hvor mange porsjoner dette gir....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.