Vi er komfyrløse i noen uker nå, selger tok jommen med seg komfyren og kastet den når han flyttet ut, fordi "den var 12 år gammel." :sjokk: Jajamensann. Tror svigermor sin komfyr er 30 år eller noe.
Det viser seg at oppvaskmaskinen ikke er spesielt bra den heller. Lokket med såpa åpner seg visstnok bare når det er solformørkelse eller sjeldnere, så i anledning min nest yngste sønns bursdag i helga, hadde vi masse familie på besøk. Vi var kreative og kokkelurte uten ovn, men mor stolte ikke på oppvaskmaskina og vasket i stedet opp i kummen for hånd med heller tvilsomt vann. Små ostekakerester kunne spottes på vannglassa etterpå. Å skifte vann eller bruke varmt vann skjedde ikke, og når konfrontert med "hallo, sleng det inn der, da peker på teknologisk halvvidunder i hjørnet" var beskjeden tilbake at "det blir jo ikke årntli rent inni der".
Jeg prøvde å fortelle at 65 grader oppvarming uansett er bedre enn den der zoologiblandinga de har gående i vaskekummen, men fikk stort sett bare ---> :skeptisk: i retur.
Enig med du! Hadde definitivt kjørt det i oppvaskmaskinen enn å vaske for hånd med lunket vann, som etterhvert blir ganske møkkete. Jeg ser ihvertfall at håndvasken sjelden gir like rene og blanke glass som oppvaskmaskinen gjør og det er bevis nok for meg.
Nå vet jeg ikke hva kunnsaker er, men ja, jeg stoler på min mors hvis hun vasker opp for hånd. Nå skal det sies at hun bruker varmt vann og bytter om det skulle bli for guffent. Jeg er ikke glad i urent servise, så om min mor hadde gjort som din hadde jeg nok endt opp med å gjøre det på nytt når hun var dratt. :o
Kjenner til problemstillingen. Eller snarere problemstillingen om snurt familiemedlem fordi vi tok ting med fett og rester på (etter håndoppvask) i oppvaskmaskin etter arbeidet. Selv om vi hadde sagt det ikke var nødvendig å vaske opp.
Med de alternativene tror jeg at jeg hadde stolt mer på oppvaskmaskinen. Men med min oppvaskkunnskap med både varmt vann og skyllevann hadde nok det vært det beste alternativet. Om jeg hadde giddet i et barneselskap er en annen sak.
Også kaste en komfyr etter 12 år! Vi pusset opp kjøkkenet da jeg gikk gravid for åtte år siden, og jeg syns det er relativt nyoppusset fremdeles.
Den eneste som får lov å vaske mine ting for hånd er kjæresten min, han er ekstremt nøye og har forbrenningsskader på fingrene etterpå. Nesten i hvert fall.
Da eks-svigers var på besøk før, skulle de være så snill og vaske opp for hånd (siden de tror det bruker mindre strøm enn oppvaskmaskninen, jeg vet ikke om de har rett) og da plasserte jeg alt de hadde vasket på én side av skapet og vasket på nytt etterpå.
Jeg stoler definitivt mer på en oppvaskmaskin. Jeg tror jeg hadde lagt såpe direkte inni jeg - og tenkte at det er bedre enn håndvask.
Min mor mener oppvaskmaskin er noe stort tull. han har stående tilbud om få en, men det er baare tull og ekstra arbeid, faktisk.
I dette tilfellet hadde jeg nok kjørt det gjennom oppvaskmaskinen etterpå, men genrelt sett hadde jeg sikkert ikke lagt merke til noe. Mamma er sikkert flink til å vaske opp, jeg har aldri fulgt så nøye med de gangene det har vært aktuellt. :sjuske:
Stoler på min mor, men det er fordi hun altså KAN vaske for hånd, og gjør det skikkelig, med rent vann, varmt vann, skylle ting, glass først etc.
Og jeg stolermer på min mor enn på oppvaskmaskinen vår, for den vasker ikke rent. Såpe er nå en ting, den kommer inn, men ting kommer ut med godt festede flekker av mat (som ikke nødvendigvis var der, og slett ikke fast, da ting ble satt inn)
Oppvaskmaskinen vår blir etter planen erstattet med en ny på lørdag. Min mor blir ikke byttet ut. Og i mellomtiden vasker vi ca halvparten av det som har vært i maskin, på nytt for hånd.
Jeg stoler fullt og helt på mammas oppvaskkunnskaper. Hun skyller, vasker i varmt vann, skyller i brennvarmt vann, bytter vann ved behov og passer på rekkefølgen. Oppvaskmoren i HI ville nok ikke fått oppvastillit hos meg.
Signerer. :o
Men når jeg vasker opp for hånd (ok, det skjer en gang i skuddåret) så bruker jeg brennvarmt vann og skifter vann mellom hver "sort" av oppvask (glass, bestikk, tallerker osv).
Jeg stoler på min mor når det gjelder oppvask, ettersom hun er særdeles nøye og bytter vann når hun ser det er nødvendig. Om jeg hadde stolt på din mor når det gjelder oppvask, utfra ostekakebeskrivelsen? Not so much.
Jeg stoler på håndvask av oppvask og ser ikke helt problemet. Man skyller selvsagt av alt først slik at det ikke blir fullt av matrester i vaskevannet og så skylles såpen av etterpå.
Min mor er flink å vaske og det ville nok blitt rent, men jeg ville nok brukt oppvaskmaskina og bare latt være å lukke lokket til såpedspenseren, jeg. :)
Min mor er også en elendig oppvasker - vi formelig presset på henne en oppvaskmaskin sist gang de flyttet, det var så pinlig med større middagsselskaper med fett og flekker på tallerkenene. :knegg:
Vi pusset opp kjøkkenet for 13 år siden, det er ikke lenge siden ...
Jeg er ikke sikker på om min mor vasker opp lenger. Hun skyller og putter i oppvaskmaskinen. Fordi det er lettvint og hun liker ikke kjøkkenputlerier.
Pappa derimot an få vaske opp når han vil.
Både moren min og jeg kan vaske opp, så jeg hadde definitivt stolt mer på min mors oppvaskferdigheter enn på den defekte maskinens. I ditt tilfelle hadde jeg sikkert landet på maskinen. :knegg:
Også fikk jeg flashback til mine foreldre som kastet ut komfyren sin for 15 år siden, fordi den var "gammel og klar for utskiftning". En kamerat overtok komfyren deres, og bruker den ennå. Mine foreldre har i mellomtiden byttet ut både arvtageren og arvtagerens arvtager "fordi de var så gamle". :hehehe: (Jeg burde sikkert brukt flau-smiley i stedet, men det er ikke mitt ansvar, så jeg nøyer med med å riste oppgitt på hodet i stedet.)
Haha, jeg har noen sånne i min slekt. Rister på hodet jeg også, og måtte fnise når min datter foreslo TV til å ha på do når de lurte på hva vi syntes de skulle kjøpe til det nye huset (for de har virkelig alt tror jeg).
Mine hadde et sånt forhold til biler. 5 år gammel bil, nei fysjom!
Vi prøvde å ha lokket åpent, men jeg antar den bare ble skylt bort, så nå setter jeg på det lengste programmet, lar den ture og gå i 10-15 min., så åpner jeg lokket til såpa manuelt, og setter den på igjen.
Jeg er særdeles nøye hvis jeg må vaske opp for hånd, men foretrekker uansett oppvaskmaskin. Jeg får fullstendig spader av håndvasket oppvask fordi det sjeldent er fullstendig rent - bunnen i glass f.eks. :skremt:
All den tid min mor har vært død en god del år, hadde jeg blitt pissredd om hun plutselig tok oppvaska en dag oppvaskmaskina hangla, uansett hvor skinnende rein oppvaska måtte være i ettertid. :skremt:
Men så skal det også innrømmes at jeg synes det er så urkjedelig, og det synes gubben og, å vaske opp for hånd, at tallerknene hopet seg opp på benken da den gamle oppvaskmaskina døde, og i de dagene det gikk før ny var montert. :sparke:
Vi hadde forøvroig sikkert fått flekker av ostekake som sitter størpt fast på glassene, om den oppvasken der hadde gått i vår maskin. Å få ut såpen er ikke noe problem, lokket lar seg egentlig ikke lukke, så at det skal åpnes er i alle fall ikke problmet nei...
Men altså, HI sin mor hadde ikke fått vaske opp her. Heller oppvaskmaskin med vaskemiddel løst ja.
Jeg hadde stolt på skadd oppvaskmaskin, men skulle jeg vært vill og gal ville jeg vasket det fort for hånd med såpe og slengt det i maskina etterpå. Da burde koppene ha vært veldig møkkete, type julefett eller noe. Varmt vann er uansett bedre en lunket såpevann med matrester og gørr.
Samme her. Mamma er supernøye, men i dette tilfellet hadde jeg stolt på oppvaskmaskinen. Jeg hadde slengt en tablett løst inni der, og håpet på det beste :knegg:
Forskjellige rester/matvarer skal skyldes i ulik temperatur. Noe skal først skyldes i kaldt vann(det har noe ned hvordan de ulike proteinene reagerer på temperatur) for så å vaskes/ skyller i varmt vann.
Jeg stoler heller på oppvaskmaskin som er ut til å vaske rent enn mor som har ostekakerester på glassene.
Dette skulle jeg visst mer om egentlig. Nå stoler jeg blindt på den nye oppvaskmaskina vår og merker at jeg blir stadig sløvere på skylling, noe som sikkert ikke er lurt med tanke på det som er nevt ovenfor.
Når vi lager fiskeboller og fiskekaker av fersk fisk skyller vi alltid alt i kaldvann før vask. Melkekartonger og diverse melkemat har jeg lært at skal skylles av i kaldvann.
Også har jeg lært på den dyre måten at det er lurt å tørke med papir og skylle av alt etter pinnekjøttmiddagen. Kosta 1000 kr for at reperatøren brukte 5 minutter på å ta ut fettproppen fra oppvaskmaskina.