Vi lager felles lunsj på jobb på omgang. Det kokes egg nesten daglig. Jeg ser at det finnes ganske mange måter å koke egg på. Selv har jeg alltid lagt eggene i kaldt vann og tatt tida fra vannet begynner å koke. Jeg har alltid gjort det slik uten å reflektere stort over det. Andre ser jeg koker opp vannet og legger eggene i kokende vann. Mens atter andre stikker hull i egget med en nål før de legger de i kaldt eller kokende vann. Vi har til og med en som koker eggene i knallsalt vann og mener det gir best smak.
Vi har også eggekoker. Mener jeg leste et sted at egg som kommer rett fra kjøleskapet skal koke opp med vannet, mens egg som har romtemperatur skal legges oppi når vannet koker.
Koker opp vann, heller oppi en liten dæsj med vann når jeg putter oppi eggene, med skje, sånn at det slutter å fosskoke. Huller eggene med en nål.
Skrur ned platen etpar hakk.
Hvis de skal hardkokes koker jeg opp sammen med vannet. Hvis de skal være smilende (6,5 min, ca.) putter jeg de oppi etter vannet har kokt opp for å stålkontroll på koketiden. Ja, her finnes det de som er nøye på sånt. :knegg: Lager aldri hull, knuser veldig sjelden.
Her i huset er det mannen som koker egg, perfekt etter hvordan hvert enkelt medlem av husstanden foretrekker dem. Så vidt jeg har forstått, koker han opp vannet, legger egg, uten prikkehull, på ei skje og senker dem i vannet, og så tar han tiden derfra.
Her hjemme vet jeg at eggene blir smilende om jeg putter eggene i kjelen, heller på vann, koker opp vann og egg sammen i 11 minutter. Vil jeg ha dem harde, samme prosess, bare 13 minutter.
Det er sånn jeg gjør også, selv om det ikke er helt med vilje. Vi deler dem med eggedeler og spiser som pålegg, så hardkokte er best uansett og det blir de som regel i varierende grad.
hull og eggekoker. Det vesle begeret til å måle opp vann til eggekokeren (den funkerer så enkelt som at mengende vann amn gir den avgjør hvor lenge den holder på, vann borte=egg ferdig) har nål under, akkurat passe til å stikke i eggene.
Dersom jeg skal koke uten eggekoker koker jeg opp vannet og tilsetter eggene i kokende vann, fortsatt med hull, og forsiktig ned i vannet med en skje.
Her i huset finnes den bare fordi min mann hadde fått en i gave før min tid. Vi koker ikke egg hver måned, langt derifra, og dingsen er skapfyll som slett ikke er verd den plassen den tar, egnetlig.
Vi hadde eggekoker, men etter at den streiket har vi ikke kjøpt ny. Nå spiser vi stort sett bare hardkokte egg så da går det like greit å koke i kjele.
Jeg bruker å legge eggene i kaldt vann og koke opp med egg i, uten hull.
Fremgangsmåten er jeg enig i, men 7 minutter gir hardkokte egg og 4 minutter gir perfekte smilende egg. Bløtkokte egg spiser jeg ikke, så her kjenner jeg ikke koketiden.
koker opp vann med salt i, for eggene knuser ikke når man har salt i vannet. Iallefall sier min mann så. Da trenger vi ikke stikke hull på skallet heller.