Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan koker dere egg da?

#1

Lhi-My sa for siden:

Vi lager felles lunsj på jobb på omgang. Det kokes egg nesten daglig. Jeg ser at det finnes ganske mange måter å koke egg på. Selv har jeg alltid lagt eggene i kaldt vann og tatt tida fra vannet begynner å koke. Jeg har alltid gjort det slik uten å reflektere stort over det. Andre ser jeg koker opp vannet og legger eggene i kokende vann. Mens atter andre stikker hull i egget med en nål før de legger de i kaldt eller kokende vann. Vi har til og med en som koker eggene i knallsalt vann og mener det gir best smak.

Hvordan koker dere egg og hvorfor?


#2

kokosbolle sa for siden:

Med eggkoker. Blir perfekt hver gang. Stikker hull med nål på enden av målebeger og måler opp vannmengde etter hvor mange egg og hvordan de skal bli.


#3

polarjenta sa for siden:

Koker opp med vann.


#4

star sa for siden:

Jepp.


#5

Tallulah sa for siden:

Koker opp med vannet, uten hulling.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Koker opp vann først, stikker hull i eggene med en eggestikkerdings, legger de forsiktig oppi med en spiseskje når vannet koker, tar tiden.


#7

Maverick sa for siden:

Koker opp vann, legger i egg når det koker. Stikker sjelden hull.

Klarer stort sett å knuse opptil flere egg i vannet, så nå slipper jeg å koke egg på jobb. :stolt:


#8

IzziCreo sa for siden:

Koker vannet opp og legger de forsiktig oppi med en liten øse. Da vet jeg eksakt hvor lenge de skal koke før de er perfekte.


#9

Camomilla sa for siden:

Eggekoker her og.


#10

Darth sa for siden:

Eggekoker.


#11

celebelen sa for siden:

Vi har også eggekoker. Mener jeg leste et sted at egg som kommer rett fra kjøleskapet skal koke opp med vannet, mens egg som har romtemperatur skal legges oppi når vannet koker.


#12

GinaK sa for siden:

Koker opp vann, heller oppi en liten dæsj med vann når jeg putter oppi eggene, med skje, sånn at det slutter å fosskoke. Huller eggene med en nål.
Skrur ned platen etpar hakk.


#13

Bille sa for siden:

Hvis de skal hardkokes koker jeg opp sammen med vannet. Hvis de skal være smilende (6,5 min, ca.) putter jeg de oppi etter vannet har kokt opp for å stålkontroll på koketiden. Ja, her finnes det de som er nøye på sånt. :knegg: Lager aldri hull, knuser veldig sjelden.


#14

Propella sa for siden:

Dette er eneste riktig:

  1. Ta eggene ut av kjøleskapet
  2. Legg eggene i en kasserolle og fyll med vann
  3. Kok opp
  4. Fra vannet koker så tar man tiden. 7 min gir perfekte, smilende egg. 5 gir bløtkokte egg. Lenger tid enn 7 min gir veldig hardkokte egg.
  5. Avkjøl i rennende kaldt vann.

#15

Avatar sa for siden:

Begge deler. Koker opp med vannet (uten hull), og koker opp først og så putter eggene oppi (med hull).


#16

Magica sa for siden:

Samme her, men jeg lager som regel hull.


#17

Inagh sa for siden:

Her i huset er det mannen som koker egg, perfekt etter hvordan hvert enkelt medlem av husstanden foretrekker dem. Så vidt jeg har forstått, koker han opp vannet, legger egg, uten prikkehull, på ei skje og senker dem i vannet, og så tar han tiden derfra.


#18

shute sa for siden:

Slenger dem i gryte med vann, setter på varme, glemmer å se på klokka, tar det på gefühlen. Det går så fint så.

(De blir alltid hardkokte, da. Bløtkokte må jeg klokke og ta i kokende vann).

Jeg lager hull når eggene er helt ferske fra hønsegården. De er så sensitive da. :p


#19

Señora sa for siden:

Her hjemme vet jeg at eggene blir smilende om jeg putter eggene i kjelen, heller på vann, koker opp vann og egg sammen i 11 minutter. Vil jeg ha dem harde, samme prosess, bare 13 minutter.


#20

Beathe sa for siden:

Koker opp vann, legger eggene oppi (med eller uten hull) og tar tiden.


#21

tjolahopp sa for siden:

Eggene legges i kaldt vann og kokes opp. Stikker ikke hull. De blir stort sett perfekte. :stolt:


#22

Input sa for siden:

Det er sånn jeg gjør også, selv om det ikke er helt med vilje. Vi deler dem med eggedeler og spiser som pålegg, så hardkokte er best uansett og det blir de som regel i varierende grad.


#23

Njulaif sa for siden:

Sånn gjør jeg også. :jupp: Mannen min, derimot, foretrekker å ha eggene oppi vannet når det er kaldt, men han huller dem han også.


#24

-ea- sa for siden:

Koke vann, stikke hull i den butte enden, legge egg i vannet, koke i x antall minutter. Eggkoker er bare slikt som tar ekstra plass i skapet.


#25

oslo78 sa for siden:

Egg i kaldt vann og tar tida fra de begynner å koke. Da tar det 5 minutter før de er slik vi vil ha dem.


#26

Toffskij sa for siden:

Koker dem opp med vannet, gidder ikke å stikke hull.


#27

Eia sa for siden:

Koker opp med vannet, koker i 3,5 minutt. Da er de perfekt bløtkokte, dvs. såvidt stivnet hvite og rennende plomme. :nam:


#28

M&amp;M sa for siden:

Dette kunne jeg ha skrevet! :D


#29

Darth sa for siden:

Jeg er sjokkert over hvor få som har den fantastiske oppfinnelsen eggekoker i hus.


#30

Malama sa for siden:

hull og eggekoker. Det vesle begeret til å måle opp vann til eggekokeren (den funkerer så enkelt som at mengende vann amn gir den avgjør hvor lenge den holder på, vann borte=egg ferdig) har nål under, akkurat passe til å stikke i eggene.

Dersom jeg skal koke uten eggekoker koker jeg opp vannet og tilsetter eggene i kokende vann, fortsatt med hull, og forsiktig ned i vannet med en skje.


#31

Malama sa for siden:

Her i huset finnes den bare fordi min mann hadde fått en i gave før min tid. Vi koker ikke egg hver måned, langt derifra, og dingsen er skapfyll som slett ikke er verd den plassen den tar, egnetlig.


#32

Input sa for siden:

Jeg koker egg hver lørdag og søndag, så jeg ønsker meg eggekoker.


#33

Bayone sa for siden:

Vi hadde eggekoker, men etter at den streiket har vi ikke kjøpt ny. Nå spiser vi stort sett bare hardkokte egg så da går det like greit å koke i kjele.

Jeg bruker å legge eggene i kaldt vann og koke opp med egg i, uten hull.


#34

Pasta sa for siden:

Fremgangsmåten er jeg enig i, men 7 minutter gir hardkokte egg og 4 minutter gir perfekte smilende egg. Bløtkokte egg spiser jeg ikke, så her kjenner jeg ikke koketiden.


#35

Mirmell sa for siden:

Legger eggene i kaldt vann og tar tiden fra det begynner å koke.


#36

Input sa for siden:

Hva slags rare egg har dere? Jeg koker eggene mine i 10 minutter og likevel er de ikke alltid hardkokte.


#37

ingling sa for siden:

Samme her. Jeg pleide å koke opp vannet først, men syntes de sprakk mye oftere da.


#38

Propella sa for siden:

Jeg har eggekoker i hus. Makan til bortkasta sak. Den brukes ikke. Mye enklere å koke i kjele.


#39

ItsOnlyMe sa for siden:

Legger eggene i kaldt vann. Tar tiden fra dem småkoker, 5 min gir somregel smilende egg.


#40

Mirasol sa for siden:

Helt perfekt hver gang! Begynner å bli litt rufsete av utseende nå, har hatt den i snart 15 år! Kanskje jeg skulle ønsket meg en ny til jul? :hmm:


#41

Hannah sa for siden:

koker opp vann med salt i, for eggene knuser ikke når man har salt i vannet. Iallefall sier min mann så. Da trenger vi ikke stikke hull på skallet heller.


#42

Kula sa for siden:

Vi bruker eggekoker. En feiende flott oppfinnelse.


#43

Millen sa for siden:

Jepp, her også.


#44

ItsOnlyMe sa for siden:

:nikker: Glemte å skrive det, har en dæsj salt i vannet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.