Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva synes dere om dette? Retten til å forsvare seg

#1

Føniks sa for siden:

I dagens VG etterlyser Kristian Valen retten til å forsvare seg. Men hvem er det han skal forsvare seg mot? For meg ser det ut fra intervjuet at den eneste han bør forsvare seg mot er seg selv. I mon verden høres det ut som USA neste for denne mannen.

Jeg blir skremt av at en mann kan ha 20 våpen hjemme hos seg selv. Og dette midt i Oslo sentrum. Han sier selv han stadig har fest, og da blir det enda verre. Alkohol og våpen hører ikke sammen. Er det bare jeg som bli rystet? Det går kaldt nedover ryggen min når jeg tenker på at vi bodde på St.Hanshaugen for ikke lang tid tilbake.

www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=196056


#2

Che sa for siden:

Kristian Valen kan heller lære seg å låse døren og åpne når venninna kommer og ringer på....
Kjenner jeg blir litt provosert over at han framstiller seg selv som "stakkars meg som opplevde at fremmede kom inn i leiligheten min" (Ja, om det ikke bare var en skybert da) - Tåpelig innspill av Kristian Valen - og NEI, vi bør ikke ha retten til å forsvare oss med våpen.


#3

Senna sa for siden:

Han virker jo splitter pine gal. Hadde heller ikke vært trygg med en bevæpnet, beruset halvgalning i nabolaget. Dersom det virkelig var noen i leiligheten hans (ikke bare hallusinasjoner)den natten tror jeg jammen meg den personen skal være glad for at han ikke ble "skutt i filler". Iskalde beregninger om ikke å treffe er vel ikke det beste kombinasjonen sammen med alkohol.


#4

Fluke sa for siden:

Jeg grøsser litt over denne saken og lurer på om noen burde ha beskyttet ham mot seg selv her og ikke latt ham uttale seg om dette.

Jeg blir skremt når jeg tenker på hvordan det er enkelte plasser i USA, og ønsker meg absolutt ikke et Norge der man føler man må bevæpne seg for å forsvare egen eiendom.


#5

MokkMokk sa for siden:

:sjokk: Mannen fremstår jo som helt gal! 20-25 våpen liggende i huset, og ingen skrupler mot å bruke dem i beruset tilstand?!
Nei, jeg syns ikke synd på ham i det hele tatt. Han har opptrådt som en idiot, og får ta konsekvensene som en mann. Håper han blir fratatt våpnene sine og at han søker hjelp for denne paranoiaen. Herre min hatt.


#6

Beckett sa for siden:

Helt enig. Jeg grøsser.

#7

Blondie sa for siden:

Jeg er kraftig provosert over måten Se&Hør outet han på, de har nok en gang bevist at de ikke eier skrupler.

Likevel må jeg jo si at jeg stusser mer enn en gang når jeg leser hans "forsvarstale".
Dette kan da ikke være normal oppførsel? 20-30 våpen? :eek:


#8

emm sa for siden:

Fyrte av et varselskudd?! Herregud, det kunne jo vært en av de andre kompisene som hadde surret seg tilbake etter festen. Nei, dette oppklarende intervjuet gjorde meg bare enda mer sikker på at han ikke burde ha våpen


#9

Dixie Diner sa for siden:

Så man må altså ha 20-30 våpen for å forsvare seg ja. Greit å vite.


#10

safran sa for siden:

Jeg syns dette er litt skummelt. For meg virker det ikke trygt å ha en haug våpen tilgjengelig når man er beruset.


#11

Fluke sa for siden:

Han er jo våpensamler da, så sånn sett stusser jeg ikke over antallet våpen.

Men jeg er enig i at denne "forsvarstalen" ikke akkurat var oppklarende, og at Se og Hør aldri skulle ha "outet" hvem dette var.


#12

Canisa sa for siden:

:nemlig:

Selv om jeg synes det var usmakelig av Se & Hør å navngi ham hadde det vært smartere av Valen å holde kjeft. Nå framstår han som helt sprø!


#13

Bluen sa for siden:

What else is new? :fnise:


#14

m^2 sa for siden:

Dette er så utopisk at jeg blir litt :dåne: rett og slett.
Han virker forvirret og paranoid!


#15

MokkMokk sa for siden:

Før var han i det minste bare morsom-sprø. Nå er han tydeligvis blitt farlig-sprø også. :nemlig:


#16

Anuk sa for siden:

Betenkelig at slikt er tillat i Norge, trodde det var Amerikanske tilstander...


#17

Benzo sa for siden:

Blir vanskelig for Valen å få med seg folk hjem på nachspiel etter dette. :nemlig:

Trodde ikke det var lov å oppbevare våpen og ammunisjon i samme skap?


#18

Michayla sa for siden:

Jeg reagerte ikke på at han hadde så mange våpen når han er våpen samler.
De var jo også låst inne.
Men jeg likte dårlig at han hadde ammunisjon til disse liggende.
Håper han har våpnene på lovelig vis.

Greit at mannen virker litt skrullete til tider, men det betyr ikke at denne skikkelsen er en hallusinasjon, men at det faktisk var en uvedkommende i hans leilighet. Hva er det som er så uvirkelig med det?

Hadde jeg hatt våpen i huset og jeg hadde hatt uvedkommende i mitt hjem, så hadde jeg valg det våpenet i stede for en stekepanne/kniv liksom.
Så fikk jeg heller ta konsekvenesene av det etterpå så lenge jeg får beskyttet med selv og mine.

Desverre er samfunnet blitt mer og mer lik USA tilstander når det gjelder kriminalitet, og politiet er ikke akkuratt de mest villige til å rykke ut her.

Det vet jeg selv etter å ha ringt etter dem pga sloss kamp mellom ekteparet som leide hos oss og han truet med å drepe henne. De tok seg goood tid og var ikke veldig imøtekommende på tlf.
Var ikke noe hyggelig å høre hennes rop om hjelp, høre at hun ble slengt vegg i mellom,se at hun ble dyttet ned trappen etc.
Men politiet var hyggelige når de først hadde tatt han i håndjern.

Der og da skulle jeg ønske jeg hadde noe å forsvare meg med, da jeg var alene hjemme med 3 små barn.
Han var på vei opp flere ganger, heldigvis prøvde han ikke å komme inn.

Men er helt enig at dette intervjuet var helt idiotisk, men var han først blitt navngitt av se og hør, så skjønner jeg at han føler å fortelle hendelsen slik den var, når det var såpass mange uriktige påstander som hadde kommet ut-

Men det hadde holdt å fått en advokat til å avkrefte de uriktige opplysningene uten å fortelle hele hendelsen i Se&Hør av alle blader.


#19

safran sa for siden:

Vet du - der tror jeg du tar kraftig feil. Tvert imot, faktisk.


#20

Benzo sa for siden:

Tvert i mot hva da? At folk vil bli med en skytegal mann på nachspiel? Må i tilfelle være potensielle selvmordskandidater.


#21

Bluen sa for siden:

Solariumsgul-stavangermannsprø er det farligste som finnes. :nemlig: Se opp!

Jeg har veldig lyst til å lage limerick, men skal holde meg for god til det nå.


#22

safran sa for siden:

Er du klar over hvor mange som er tiltrukket av sensasjon, kjendiser og våpen?


#23

Benzo sa for siden:

Hehe, ja dem er nok en del av, men hvis faren for å bli skutt er større enn sjansen til å komme seg ut av leiligheten i live, tror jeg det suget dempes en smule.


#24

Føniks sa for siden:

Jeg er enig i at det ikke var riktig av se og hør og navngi ham. Men disse intervjuene han har gjort i avisene etterpå har ikke hjulpet hans sak. Og som våpensamler burde han vite bedre.


#25

m^2 sa for siden:

:confused:


#26

Beckett sa for siden:

Kom igjen ´a!

#27

Jessica sa for siden:

Det som er skremmende er at hans tanker vil få godt gehør i USA, og man ser jo hvilke tilstander det er der.


#28

Azi sa for siden:

Hvor står det at han er syk?


#29

emm sa for siden:

Tross alt, ingen døde, og Valen får vel erstatning fra Se& Hør, så kom igjen: vi vil ha limerick.


#30

m^2 sa for siden:

Det var det jeg også mente, Hattifnatten :jupp:


#31

m^2 sa for siden:

Ah, ok takk.


#32

~TM~ sa for siden:

:highfive:

Jeg holder en knapp på Skybert.

Ja, det vil vi!


#33

emm sa for siden:

Jeg vokste opp i en av Oslos mer belastede bydeler, og kan ikke annet enn å si at denne episoden minner veldig om mange liknende jeg har hørt. For eksempel en bekjent som i en blanding av pille og alkoholrus lå under en bil på nabolagets parkeringsplass og desperat ringte politiet da en hel gjeng med menn var etter han. Svært farlig, for han forsvarte seg selvfølgelig med medbragt pistol:nemlig:
Skybert finnes dessverre for enkelte, uten at jeg skal påstå at ingen var inne i leiligheten til Valen. Paranoiaen tok han hvertfall kraftig.


#34

Agent Scully sa for siden:

Jeg har vært skeptisk til ham lenge. :klarsynt:


#35

Tallulah sa for siden:

Jeg er på linje med Bauche her gitt.

Hvis han har hatt problemer med uvedkommende i leiligheten tidligere før han lære seg å låse døra si, samt skaffe seg en kraftig dør til soverommet han kan låse og vente på politiet bak.
Å skyte med et kraftig våpen innendørs i en leilighet er ufattelig dumt, kulene kan gå gjennom vegger, gulv eller tak og treffe naboen.
Og hvorfor i all verden løper han ut i trappa med våpen hvis han er så fryktelig redd. Og er han syk, hvordan har han fått tillatelse til å ha alle disse våpnene? Uansett hvor syk han evt. er, jeg kjenner jeg blir skikkelig sint når jeg leser om slik oppførsel.


#36

~TM~ sa for siden:

:nemlig:

I tillegg til slik blandingsrus er det jo også en del som reagerer med paranoia på ulike sentralstimulerende stoffer (kokain, amfetamin o.l) og ikke minst i kombinasjon med alkohol. Jeg aner ikke om Valen var ruset og fikk Skybert på besøk, men det hadde ikke forundret meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.