Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Hvordan spiser dere eggene deres?

#1

Njulaif sa for siden:

Altså, jeg satt å tenkte litt etter å ha svart på "koke-egg"-tråden, og kom på at jeg nok spiser mine egg på en litt annerledes måte enn i alle fall majoriteten av den norske befolkning. :knegg:

Da tenker jeg først og fremst på kokte egg, som i mine øyne alltid skal være hardkokte, eller i beste fall svakt smilende. Jeg spiser dem nemlig på brød, rundstykke el.l. med smør og brunost under (helst Gudbrandsdalsost) og salt på toppen. :nam:

Er det noen andre som går litt utradisjonelle veier med sitt frokostegg (eller andre egg for den saks skyld), og velger annet tilbehør enn kaviar og/eller majones og/eller salt?

Hva man skal lure på altså... :knegg:


#2

Kirsebær sa for siden:

Brunost og egg?! :what:


#3

zinatara sa for siden:

Jeg har det gjerne sammen med røkt laks/ørret. Og plommen skal være litt smilende syns jeg.


#4

Señora sa for siden:

Egg med røykelaks.
Egg med kaviar.
Egg med majones.
Egg med smør og salt.
Egg med salt pålegg, salami, fårepølse, spekeskinke, etc.
Egg med majones og reker.

Alt dette uten brød.

Jeg har aldri hørt noen spise egg og brunost, ja bortsett fra deg da.


#5

Miss Norway sa for siden:

Det skal være sjikkelig vått inni, men ikke helt rått. Varmt, gjerne litt snørrete. :hjerter:

Og på brødskive med litt kaviar, og en sjelden luxusgang også litt majones. :nam:


#6

Eia sa for siden:

Rennende plomme på meg. Beste viset er to egg. Det første helt alene med litt salt. Det andre sammen med grov brødskive med kaviar eller sild. :jupp:


#7

Njulaif sa for siden:

:knegg: Det som regel den reaksjonen jeg får ja. Hahaha... Men alle som har turt å prøve (på min oppfordring selvsagt) har overrasket måttet innrømme at det smakte faktisk ikke så ille som man skulle tro. Det forutsetter jo selvsagt at man liker både egg og brunost da. :nikker:


#8

scilla sa for siden:

Plommen må være myk, men hviten må ikke være snørrete.:grøsser:
Jeg er nok ganske tradisjonell med tilbehøret skjønner jeg når egg og brunost blir nevnt i samme slengen.


#9

Input sa for siden:

Jeg orker ikke slimete egg altså, men plommen kan godt være litt våt. Og jeg kutter dem alltid opp med eggedeler og har på skiven. Jeg har aldri noe annet enn egg, margarin og litt salt på samme skive.


#10

Darth sa for siden:

Jeg liker best smilende plomme. Hvis jeg har det på brød så klæsjer jeg det bare på - gjerne sammen med tomat, salt og pepper. (Skal jeg servere det til noen så hardkoker jeg eggene og bruker eggedeler). Men aller best koser jeg meg når jeg har et egg som er et sted mellom bløtt og hardt (men hviten må være fullstendig stiv), dunker lett på toppen av egget og plukker av skall. Så har jeg en klæsj smør/margarin som jeg har ved siden av. Litt smør på t-skjea, litt egg, inn i gapet. Gjenta til tomt.


#11

Frøydis sa for siden:

Jeg har kaviar, egg, majones og purreløk. :nam:


#12

Lhi-My sa for siden:

Etter å ha spist lunsj sammen med 10-12 ekstremt eggeelskende mannfolk noen måneder, har jeg innsett at det finnes utrolig mange rare måter å spise kokt egg på. En av mine kollegaer kakker toppen av egget, tar ut plommen og fyller resten av egget med smør (eller margarin). Plommen spiser han ikke, men hvitegget med smør er visst fryktelig godt.

En annen spiser hvitost med egg på toppen og en tredje spiser leverpostei med egg på.

Jeg spiser så godt som aldri egg og de få gangene jeg gjør det, skiver jeg opp et hardkokt egg og spiser det på brødskiva. Jeg har gjerne tomatskiver på toppen og litt salt oppå der igjen.


#13

venla sa for siden:

Egget bør være midt i mellom hardkokt og bløtt.
Spiser det helst sammen med:

  • kaviar
  • tomat
  • avocado
  • laks
  • salt og pepper

#14

Slettet bruker sa for siden:

Det bør være smilende, altså med helt stiv hvite og flytende plomme. Det spises av eggeglass med litt maldonsalt på.


#15

Acsa sa for siden:

Det skal ikke være antydning til mørkegult i plommen. Jeg skal ha egget mitt veldig hardt kokt. Eller hvis det er stekt, så skal det være drept og skvist og snudd og helt gjennomstekt.

Jeg spiser gjerne hardkokt egg i skiver på en blanding av varmrøkt makrell og creme fraiche, eventuelt med litt løk/hvitløk i.

Ellers bruker jeg mye hardkokte egg i salater, f.eks med beiken eller spekepølse, ostebiter, salat, agurk osv.


#16

liefje sa for siden:

Egget mitt skal vaere helt hardkokt. Spises uten bröd sammen med salt smör. Altsaa litt egg og en liten smörklump paa hver t-skje. Jeg trodde jeg var den eneste i hele verden som spiste egget saann, helt til jeg en gang var paa hyttetur med 7 andre og fant ut av halvparten av dem var like rare som meg.


#17

tjolahopp sa for siden:

Egg og brunost! :grøsser:

Jeg liker egg servert på alskens vis, så lenge tilbehøret ikke er søtt. Tror jeg. Jeg har jo ikke forsøkt, men det høres ekkelt ut. Kanskje er det like godt som peanøttsmør med appelsinmarmelade?


#18

Malama sa for siden:

Skal jeg spise et kokt egg må det være hardkokt. Ikke vått inni. Og aller helst kaldt, delt i skiver, og lagt på brødskive hvor jeg helst har overtall av skiver med lite eller ingen eggeplomme...

Som man kan tippe, jeg liker ikke egentlig kokte egg spesielt godt.

Jeg spiser derfor aller helst mine frokostegg, eller kveldsmategg eller lunsjegg stekt. Pisket, og stekt på begge sider. Evt iblandet skinke eller bacon, og da kaller mine kolleger det fort for en omelett i stedet, mens jeg bare kaller det "en enklere måte å ta med seg egg og bacon til lunsj" egentlig.

Men i praksis spiser jeg for tiden min egg i skjul. Sånn siden vår sønn har eggeallergi.


#19

Left sa for siden:

Jeg liker plommen smilende, men ikke noe av hviten må være "løs". Jeg skraper av "snerken" på speilegg også - den hinna oppå eggeplommen :grøss:


#20

Input sa for siden:

Ja, den er ekkel. Derfor er det veldig vanskelig å steke egg til meg, for jeg steker det på begge sider, men det er viktig at plommen holder seg flytende inni og ikke knuses. :knegg:


#21

ingling sa for siden:

Tja, jeg liker både hardkokt og bløtkokt og speilegg og omelett og eggerøre, jeg. :enkel: Jeg har levd helt uten egg i noen år, og kan først nå spise det litt innimellom, så det er luksus når jeg gjør det. Liker godt røkelaks til, men sjelden jeg kjøper det siden jeg ikke rekker å spise det opp (og ingen andre hos oss spiser det). Kaviar er godt til kokt egg, til speilegg etc. bruker jeg gjerne skive med hvitost.


#22

Pasta sa for siden:

Hviten skal være helt stiv, plommen helt flyende. Spises med skje ved siden av grovbrød med bremykt.


#23

Kula sa for siden:

Egg skal spises hardkokte og uten skall. Og egget må skylles før jeg spiser det så jeg vet at det ikke er noe eggeskall på det. Det må deles opp og spises på brødskive med tomat eller kaviar. Kaviarmix helst.


#24

polarjenta sa for siden:

Kokte egg skal helst være hardkokte, litt smilende går greit, men jeg må kunne dele med eggeskjærer. Stort sett spiser jeg dem med litt salt på, men det hender jeg har kaviar under, og den må være under. Jeg syns også det er godt med servelat under. Og gjerne agurk.
Som barn likte jeg smaken av ansjos, jeg spiste ikke selve ansjosen den plukket jeg av.


#25

Njulaif sa for siden:

Det er klart det blir veldig nære å kaste stein i glasshus, når jeg selv spiser brunost og egg på skiva, men brunost og leverpostei høres rett og slett ikke veldig bra ut synes jeg... Og jeg kan for såvidt skjønne den greia med litt smør og egg samtidig på skjea, men MASSE smør og bare eggehviten kjente jeg at ble litt mye for meg altså. Men jeg har aldri hatt sansen for store klumper med smør heller da...

Enig i at hardkokte egg må skylles godt etter at de er skrelt, før jeg kan spise dem. Har vært uheldig å spist litt eggeskall et par ganger, og det er ikke spesielt godt.


#26

Polyanna sa for siden:

Gulen skal være myk, hviten fast.

Hvis jeg spiser egget med akje, så dyppet jeg skjeen i litt kaviar eller smør for hver skje. IKKE salt. Siden jeg har fullstendig eggeskallfobi så kan det absolutt ikke knase når jeg spiser egg!

Ellers så deler jeg egget i to og har på en skive/rundstykke med smør under og kaviar over.

Det vil si, når jeg spiser egg. Nå er magen min helt hurramegrundt, og da tåler jeg ikke egg. Eller så mye annet, egentlig.


#27

Primrose sa for siden:

Hardkokt, godt gjennomsteika speilegg, eggerøre eller omelett.


#28

Frk_Fryd sa for siden:

Kokt egg skal være hardkokt. Jeg får helt gruff av bløtkokt egg. Snørrete plomme?!? :skremt:
Egget spises på skive eller knekkebrød sammen med f.eks spekeskinke, eller så spises det alene med smør og salt. :nam:

Speilegg skal være stekt på begge sider, eggerøren kan godt være litt "fuktig", omelett er jeg ikke så glad i.


#29

Karamell sa for siden:

Hardkokt: Med kaviar eller sild.
Bløtkokt: Med Meierismør oppi!

Brunost? :skeptisk:


#30

Niobe sa for siden:

Jeg liker best hardkokt egg.


#31

isola sa for siden:

Hardkokt eller gjennomstekt, enten som speilegg (knuse plommen og steke på begge sider) som eggerøre (og da skal den være HELT stekt!) eller omelett. Jeg fikser ikke flytende eggeplomme, bare tanken på å spise det gjør meg uvel. Det kan godt hende at det egentlig er godt, og andre skal for all del få spise det om de ønsker, men jeg får det ikke til.
Hardkokte egg skrelles, skylles og deles i skiver med eggdeler. På skiva har jeg smør, hvitost, egg og kaviar. Eventuelt majones, egg og tomat. Nå fikk jeg lyst på egg..


#32

Tallulah sa for siden:

Rennende plomme, hard hvite. På brød med smør og salt. Evt i salat.

Skal de være stekt må de være over easy.

Eggerøre må være myk og fluffy, ikke smuldrebiter.


#33

Vanilja sa for siden:

Smilende egg med kaviar. :)


#34

Nyx sa for siden:

Jeg liker ikke kokt eggeplomme, så egget må være hardkokt nok til at jeg kan dele det rundt plomma. Aller helst så er hviten helt "tørr". Altså at egget er kjempehardkokt. :nemlig: Så har jeg egget på en skive, og spiser med salt og pepper. Noen ganger har jeg røkt skinke under, da bruker jeg ikke pepper.
Stekt egg bør ha knust plomme, og helst også stekt på begge sider. Spises med salt og pepper, eventuelt med bacon istedenfor krydder.


#35

Mirasol sa for siden:

Kokt egg spises både hardkokt og med smilende plomme, men hviten må være hard. Spises helst på brød, med salt og tomat. Eller uten tomat, men da sammen med varm kakao (turmat :nam: ). Eller helt hardkokt i salater.

Stekt egg skal være "over easy" tror jeg det heter. Altså stekt som speilegg med hel plomme, men snudd slik at den "snerken" av eggehvite på toppen stivner raskt.

Eggerøre kan gjerne ha en skvett fløte i, da er den aller best. Godt stekt, men ikke tørr. Og selvfølgelig med gressløk i.


#36

Susse sa for siden:

Smilende plomme, skikkelig varmt uten annet tilbehør enn salt. Eventuelt hardkokt på brød med smør og tomat.
Ungne spiser helst hardkokt med smør oppi.


#37

Bloppy sa for siden:

Egg må være så kokt at det kan deles uten klin. Spises på brød med smør under, tomat salt og pepper oppå.

Stekt egg må være godt stekt, snudd og med knust plomme. Ikke noe snørr eller slim med andre ord. :grøsser: Aller helst rørt litt i før steking. Majones og stekt løk er kjempegodt til stekt egg.


#38

Pegasus sa for siden:

Hardkokt egg med kaviar eller ansjos, alt etter hva jeg har i hus.


#39

Odelia sa for siden:

:what: Herlig, nå kommer jeg til å assosiere bløtkokte egg med snue for resten av livet! spy :knegg:

Jeg spiser det helst bløtkokt/middels i eggeglass med salt på. Eller på skive med et salatblad under og majonaise over, typisk i nistepakken. Eggerøre til røkt mat.


#40

Hannah sa for siden:

kokt egg må være smilende eller hardkokt. Stekt egg må ha stivnet hvite og flytende plomme..

Av tilbehør liker jeg tomat og majones, kaviar eller faktisk brunost. Og jeg er enig i at det bør være gudbrandsdalsost


#41

konsulenten sa for siden:

Jeg har dilla på egg og spiser minst 2 hver dag. Omelett, eggerøre, speilet, kokt - alt er godt. Men som oftest blir det bløtkokt. Jo mindre varmebehandling, desto bedre bevarer man det som er sunt med egg. Og det er jo supersunt. Faktisk er det den beste næringen man kan få, nest etter morsmelk.


#42

Njulaif sa for siden:

En eggesjelevenn! :elsker:


#43

Myria sa for siden:

Kokte egg skal enten være bløtkokte (helt kokt hvite, men flytende plomme) som spises med skje og en enkel brødskive med bare smør på i tillegg, eller hardkokte i skiver oppå en brødskive og med tomat, salt og pepper på toppen.


#44

Left sa for siden:

Bare så det er sagt; den snerken på eggeplommen på stekt egg kan skrapes av uten at plommen går i stykker, og uten at man steker egget på begge sider. :nemlig:


#45

Input sa for siden:

Hvis man er veeeeeeeeldig forsiktig, ja. Jeg har bommet mange ganger og da er egget ødelagt. Spesielt rundt kanten av plommen er det vanskelig.


#46

Blå sa for siden:

Smilende (altså myk plomme). Jeg er barnslig nok til å spise egg med ristet brød med smør på, som jeg skjærer i striper og dypper i plommen. :sparke: Og med mye salt.


#47

Fjols sa for siden:

En variant jeg liker godt er hardkokt egg blandet med cottage cheese toppet med kaviar og linfrø.

Hardkokt er best,men litt smilende egg er greit.


#48

Tjorven sa for siden:

Jeg liker egg aller best hardkokt og delt i skiver. Oppå en grov brødskive med masse kaviar. :nam:


#49

Inagh sa for siden:

Jeg foretrekker lett smilende egg - plomma kan godt renne, men hvitten må være helt stiv.

Jeg spiser eggene mine på skive, gjerne med majones og reker, eller rekesalat. Egg må ha salt på seg, og sånn er det med den saken.

Stekt egg må være stekt kun på den ene siden, plommen kan være hel eller knust, men igjen må hvitten være helt stiv, ellers syns jeg det bare er ekkelt.


#50

ingling sa for siden:

Jeg får altså så lyst på egg av denne tråden! Må nok kjøpe det seinere, kjenner jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.