Altså, jeg satt å tenkte litt etter å ha svart på "koke-egg"-tråden, og kom på at jeg nok spiser mine egg på en litt annerledes måte enn i alle fall majoriteten av den norske befolkning. :knegg:
Da tenker jeg først og fremst på kokte egg, som i mine øyne alltid skal være hardkokte, eller i beste fall svakt smilende. Jeg spiser dem nemlig på brød, rundstykke el.l. med smør og brunost under (helst Gudbrandsdalsost) og salt på toppen. :nam:
Er det noen andre som går litt utradisjonelle veier med sitt frokostegg (eller andre egg for den saks skyld), og velger annet tilbehør enn kaviar og/eller majones og/eller salt?
Egg med røykelaks.
Egg med kaviar.
Egg med majones.
Egg med smør og salt.
Egg med salt pålegg, salami, fårepølse, spekeskinke, etc.
Egg med majones og reker.
Alt dette uten brød.
Jeg har aldri hørt noen spise egg og brunost, ja bortsett fra deg da.
:knegg: Det som regel den reaksjonen jeg får ja. Hahaha... Men alle som har turt å prøve (på min oppfordring selvsagt) har overrasket måttet innrømme at det smakte faktisk ikke så ille som man skulle tro. Det forutsetter jo selvsagt at man liker både egg og brunost da. :nikker:
Plommen må være myk, men hviten må ikke være snørrete.:grøsser:
Jeg er nok ganske tradisjonell med tilbehøret skjønner jeg når egg og brunost blir nevnt i samme slengen.
Jeg orker ikke slimete egg altså, men plommen kan godt være litt våt. Og jeg kutter dem alltid opp med eggedeler og har på skiven. Jeg har aldri noe annet enn egg, margarin og litt salt på samme skive.
Jeg liker best smilende plomme. Hvis jeg har det på brød så klæsjer jeg det bare på - gjerne sammen med tomat, salt og pepper. (Skal jeg servere det til noen så hardkoker jeg eggene og bruker eggedeler). Men aller best koser jeg meg når jeg har et egg som er et sted mellom bløtt og hardt (men hviten må være fullstendig stiv), dunker lett på toppen av egget og plukker av skall. Så har jeg en klæsj smør/margarin som jeg har ved siden av. Litt smør på t-skjea, litt egg, inn i gapet. Gjenta til tomt.
Etter å ha spist lunsj sammen med 10-12 ekstremt eggeelskende mannfolk noen måneder, har jeg innsett at det finnes utrolig mange rare måter å spise kokt egg på. En av mine kollegaer kakker toppen av egget, tar ut plommen og fyller resten av egget med smør (eller margarin). Plommen spiser han ikke, men hvitegget med smør er visst fryktelig godt.
En annen spiser hvitost med egg på toppen og en tredje spiser leverpostei med egg på.
Jeg spiser så godt som aldri egg og de få gangene jeg gjør det, skiver jeg opp et hardkokt egg og spiser det på brødskiva. Jeg har gjerne tomatskiver på toppen og litt salt oppå der igjen.
Det skal ikke være antydning til mørkegult i plommen. Jeg skal ha egget mitt veldig hardt kokt. Eller hvis det er stekt, så skal det være drept og skvist og snudd og helt gjennomstekt.
Jeg spiser gjerne hardkokt egg i skiver på en blanding av varmrøkt makrell og creme fraiche, eventuelt med litt løk/hvitløk i.
Ellers bruker jeg mye hardkokte egg i salater, f.eks med beiken eller spekepølse, ostebiter, salat, agurk osv.
Egget mitt skal vaere helt hardkokt. Spises uten bröd sammen med salt smör. Altsaa litt egg og en liten smörklump paa hver t-skje. Jeg trodde jeg var den eneste i hele verden som spiste egget saann, helt til jeg en gang var paa hyttetur med 7 andre og fant ut av halvparten av dem var like rare som meg.
Jeg liker egg servert på alskens vis, så lenge tilbehøret ikke er søtt. Tror jeg. Jeg har jo ikke forsøkt, men det høres ekkelt ut. Kanskje er det like godt som peanøttsmør med appelsinmarmelade?
Skal jeg spise et kokt egg må det være hardkokt. Ikke vått inni. Og aller helst kaldt, delt i skiver, og lagt på brødskive hvor jeg helst har overtall av skiver med lite eller ingen eggeplomme...
Som man kan tippe, jeg liker ikke egentlig kokte egg spesielt godt.
Jeg spiser derfor aller helst mine frokostegg, eller kveldsmategg eller lunsjegg stekt. Pisket, og stekt på begge sider. Evt iblandet skinke eller bacon, og da kaller mine kolleger det fort for en omelett i stedet, mens jeg bare kaller det "en enklere måte å ta med seg egg og bacon til lunsj" egentlig.
Men i praksis spiser jeg for tiden min egg i skjul. Sånn siden vår sønn har eggeallergi.
Ja, den er ekkel. Derfor er det veldig vanskelig å steke egg til meg, for jeg steker det på begge sider, men det er viktig at plommen holder seg flytende inni og ikke knuses. :knegg:
Tja, jeg liker både hardkokt og bløtkokt og speilegg og omelett og eggerøre, jeg. :enkel: Jeg har levd helt uten egg i noen år, og kan først nå spise det litt innimellom, så det er luksus når jeg gjør det. Liker godt røkelaks til, men sjelden jeg kjøper det siden jeg ikke rekker å spise det opp (og ingen andre hos oss spiser det). Kaviar er godt til kokt egg, til speilegg etc. bruker jeg gjerne skive med hvitost.
Egg skal spises hardkokte og uten skall. Og egget må skylles før jeg spiser det så jeg vet at det ikke er noe eggeskall på det. Det må deles opp og spises på brødskive med tomat eller kaviar. Kaviarmix helst.
Kokte egg skal helst være hardkokte, litt smilende går greit, men jeg må kunne dele med eggeskjærer. Stort sett spiser jeg dem med litt salt på, men det hender jeg har kaviar under, og den må være under. Jeg syns også det er godt med servelat under. Og gjerne agurk.
Som barn likte jeg smaken av ansjos, jeg spiste ikke selve ansjosen den plukket jeg av.
Det er klart det blir veldig nære å kaste stein i glasshus, når jeg selv spiser brunost og egg på skiva, men brunost og leverpostei høres rett og slett ikke veldig bra ut synes jeg... Og jeg kan for såvidt skjønne den greia med litt smør og egg samtidig på skjea, men MASSE smør og bare eggehviten kjente jeg at ble litt mye for meg altså. Men jeg har aldri hatt sansen for store klumper med smør heller da...
Enig i at hardkokte egg må skylles godt etter at de er skrelt, før jeg kan spise dem. Har vært uheldig å spist litt eggeskall et par ganger, og det er ikke spesielt godt.
Hvis jeg spiser egget med akje, så dyppet jeg skjeen i litt kaviar eller smør for hver skje. IKKE salt. Siden jeg har fullstendig eggeskallfobi så kan det absolutt ikke knase når jeg spiser egg!
Ellers så deler jeg egget i to og har på en skive/rundstykke med smør under og kaviar over.
Det vil si, når jeg spiser egg. Nå er magen min helt hurramegrundt, og da tåler jeg ikke egg. Eller så mye annet, egentlig.
Kokt egg skal være hardkokt. Jeg får helt gruff av bløtkokt egg. Snørrete plomme?!? :skremt:
Egget spises på skive eller knekkebrød sammen med f.eks spekeskinke, eller så spises det alene med smør og salt. :nam:
Speilegg skal være stekt på begge sider, eggerøren kan godt være litt "fuktig", omelett er jeg ikke så glad i.
Hardkokt eller gjennomstekt, enten som speilegg (knuse plommen og steke på begge sider) som eggerøre (og da skal den være HELT stekt!) eller omelett. Jeg fikser ikke flytende eggeplomme, bare tanken på å spise det gjør meg uvel. Det kan godt hende at det egentlig er godt, og andre skal for all del få spise det om de ønsker, men jeg får det ikke til.
Hardkokte egg skrelles, skylles og deles i skiver med eggdeler. På skiva har jeg smør, hvitost, egg og kaviar. Eventuelt majones, egg og tomat. Nå fikk jeg lyst på egg..
Jeg liker ikke kokt eggeplomme, så egget må være hardkokt nok til at jeg kan dele det rundt plomma. Aller helst så er hviten helt "tørr". Altså at egget er kjempehardkokt. :nemlig: Så har jeg egget på en skive, og spiser med salt og pepper. Noen ganger har jeg røkt skinke under, da bruker jeg ikke pepper.
Stekt egg bør ha knust plomme, og helst også stekt på begge sider. Spises med salt og pepper, eventuelt med bacon istedenfor krydder.
Kokt egg spises både hardkokt og med smilende plomme, men hviten må være hard. Spises helst på brød, med salt og tomat. Eller uten tomat, men da sammen med varm kakao (turmat :nam: ). Eller helt hardkokt i salater.
Stekt egg skal være "over easy" tror jeg det heter. Altså stekt som speilegg med hel plomme, men snudd slik at den "snerken" av eggehvite på toppen stivner raskt.
Eggerøre kan gjerne ha en skvett fløte i, da er den aller best. Godt stekt, men ikke tørr. Og selvfølgelig med gressløk i.
Smilende plomme, skikkelig varmt uten annet tilbehør enn salt. Eventuelt hardkokt på brød med smør og tomat.
Ungne spiser helst hardkokt med smør oppi.
Egg må være så kokt at det kan deles uten klin. Spises på brød med smør under, tomat salt og pepper oppå.
Stekt egg må være godt stekt, snudd og med knust plomme. Ikke noe snørr eller slim med andre ord. :grøsser: Aller helst rørt litt i før steking. Majones og stekt løk er kjempegodt til stekt egg.
:what: Herlig, nå kommer jeg til å assosiere bløtkokte egg med snue for resten av livet! spy :knegg:
Jeg spiser det helst bløtkokt/middels i eggeglass med salt på. Eller på skive med et salatblad under og majonaise over, typisk i nistepakken. Eggerøre til røkt mat.
Jeg har dilla på egg og spiser minst 2 hver dag. Omelett, eggerøre, speilet, kokt - alt er godt. Men som oftest blir det bløtkokt. Jo mindre varmebehandling, desto bedre bevarer man det som er sunt med egg. Og det er jo supersunt. Faktisk er det den beste næringen man kan få, nest etter morsmelk.
Kokte egg skal enten være bløtkokte (helt kokt hvite, men flytende plomme) som spises med skje og en enkel brødskive med bare smør på i tillegg, eller hardkokte i skiver oppå en brødskive og med tomat, salt og pepper på toppen.
Bare så det er sagt; den snerken på eggeplommen på stekt egg kan skrapes av uten at plommen går i stykker, og uten at man steker egget på begge sider. :nemlig:
Smilende (altså myk plomme). Jeg er barnslig nok til å spise egg med ristet brød med smør på, som jeg skjærer i striper og dypper i plommen. :sparke: Og med mye salt.
Jeg foretrekker lett smilende egg - plomma kan godt renne, men hvitten må være helt stiv.
Jeg spiser eggene mine på skive, gjerne med majones og reker, eller rekesalat. Egg må ha salt på seg, og sånn er det med den saken.
Stekt egg må være stekt kun på den ene siden, plommen kan være hel eller knust, men igjen må hvitten være helt stiv, ellers syns jeg det bare er ekkelt.