Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker uten melk

#1

Nenne sa for siden:

Egg er greit, gluten er greit, nøtter er greit, men melk er ikke greit.

Har du noen gode oppskrifter? Akkurat for denne ene gjesten pleier jeg ofte å ty til Toro sjokoladekake, men den synes jeg er ganske lite å juble over egentlig, så jeg skulle gjerne ha prøvd noe annet.


#2

Luftslottet sa for siden:

Hva er du ute etter?
De aller fleste vanlige kakeoppskrifter uten kremfløte eller rømme lar seg lett gjøre melkefrie bare ved å bytte ut produkter. Skal det være helt melkefritt eller laktosefritt?

Jeg har pleid å bruke blå Soft i stedet for smør og havremelk i stedet for melk. Kokosmelk er også et godt alternativ, i kaker der det passer med kokossmak. Dixie mener det blir godt med havrefløte, men det er jeg slett ikke enig i.

Vafler med kokosmelk er veldig godt. :jupp:



#4

celebelen sa for siden:

Appelsinjuice er godt i sjokolademuffins. Ellers er det som regel bare å bytte ut med havremelk, soyamelk e.l.


#5

Nenne sa for siden:

Det skal være helt melkefritt og må passe til et barn først og fremst.

Så havremelk fungerer like godt? Det får ingenting å si for hvordan deigen oppfører seg, steketid eller noe annet?

Jeg vil gjerne ha oppskrifter dere har prøvd selv og lykkes med. :blafre:


#6

Harriet Vane sa for siden:

Eplekaken/Blåbærkaken min, med margarin i stedet for smør:

250 g margarin (smør)
250 g sukker
250 g mel
2 ts bakepulver
4 egg

Alt blandes sammen til kremet deig, smør utover en form og ha i masse epler, sukker og kanel og kanskje hakkede nøtter eller frosne bær.


#7

Luftslottet sa for siden:

Jeg har god erfaring med havremelk i gjærbakst, iallfall. :jupp:
Oppskrifter sliter jeg litt med her fra jobb, men min vanlige bolleoppskrift funker helt fint med havremelk og blå Soft.
Om noe, så syns jeg nesten det hever bedre med havremelk enn med vanlig.

Denne oppskriften på bananmuffins funker bra, da har jeg brukt kokesjokolade uten melk.
Sjekk bloggen til Dixie for trygge sjokolader: www.veganeren.com/2011/08/den-store-veganske-produktguiden-snop.html


#8

Luftslottet sa for siden:

Havremelk er magrere, så man kan merke det på ting som skal ha mye fett i seg, som vafler. Man må gjerne ha mer smør i røra eller jernet. Med kokosmelk syns jeg det funker som vanlig melk, om man da ikke kjøper den magre typen.

Ellers merker jeg fint lite, vil jeg si.

Det er bare smaken på kremfløte som ikke funker for meg.


#9

Erica sa for siden:

Jeg liker å bytte ut melken med rismelk, i bakst kjenner man nesten ikke forskjell syns jeg. Det er egentlig bare bakst med surmelk jeg ikke har funnet gode erstatninger for. Blå soft som smør, og rismelk i stedet for melk, så kan du bruke akkurat de oppskriftene du pleier.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager "surmelk" av soyamelk og eddik, funker helt ypperlig i bakst. Ca. et par ts i 2-3 dl soyamelk, så tykner det og blir helt som surmelk. Vet ikke om det funker med havre- og rismelk da, det har jeg tilgode å prøve.
Men sånn ellers så tar jeg ofte utgangspunkt i vanlige oppskrifter og bare bytter ut melk (og egg) med de fine alternativene som finnes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.