Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Morgenrutinar - kva gjer du for å få ein god start på dagen?

#1

zeppelin sa for siden:

Har du ting du gjer kvar morgon for å få ein god start på dagen, for seg sjølv og ungane/familien? Meditasjon, dusj, spesiell frukost, sex :knegg: , ein sang? Ja - kva som helst? Eg har lyst å gjera nokon grep for å få ein betre morgon....


#2

Bluen sa for siden:

Jeg tror ikke det er mulig, dessverre. :niks: :B-menneske:

Det eneste jeg gjør, er å forberede absolutt alt som kan forberedes dagen i forveien. Ungenes matpakker ligger i kjøleskapet, klær til mor og barn er lagt fram ned til minste plagg, treningstøyet ferdig pakket.


#3

Inagh sa for siden:

Vi er en flokk introverte morgenmennesker her i huset, så vi er nok alt annet enn samlende og idylliske. :knegg:

En normal hverdagsmorgen hos oss er omtrent som følgende:

Kl 0545 - mannen står opp, setter på pumpa med morgenmat til Lillemann, gjør seg klar og reiser på jobb et kvarter seinere.

Kl 0630 - Jeg står opp. Jeg dusjer, kler på meg, skriver rapport til Lillemann sin skole om hvordan natta hans har vært. Jeg forer katta, som truer med å velte meg, der den sikksakker mellom beina mine og gauler uavbrutt. Jeg ordner i stand Lillemann sine medisiner. Et eller annet sted oppi dette har også Lillemann sin matpumpe hylt for å si i fra at flaska er tom.

Kl 07.00 - Lillemann er som regel våken og blid som ei sol, når jeg kommer for å stelle ham. Han har verdens skjønneste morgenstrekk - gjesper høyt, strekker hele kroppen og smiler så rommet lyser opp. Det er så nydelig å se på. :hjerter:

Lillemann får medisiner, blir vasket og får rein bleie og får klær på kroppen.

Nå er klokka ca 0720 - Guttungen har fått god tid til å våkne på, og det er på tide å få ham ut av senga, mer eller mindre frivillig. Han går på badet og steller seg, mens jeg får Lillemann i stolheisen.

Kl 0730 - alle tre er nå nede i stua. Guttungen skrur på tv og ser på Phinneas & Ferb eller To Konger. Jeg mekker frokost til ham, og maser, nok en gang, at om han vil ha pledd rundt seg mens han spiser, bruk bomullspleddet jeg kan vaske i maskina, og ikke det dyre ullpleddet.

Kl 0740 - Jeg kler på Lillemann og putter ham i transportstolen. Skoledrosja hans kommer på døra for å hente ham hvert øyeblikk nå.

0750 - jeg smører skolemat til Guttungen og pakker sekken hans. Jeg brygger kaffe til meg sjøl og smører meg ei frokostskive.

0755 - 0815 - frokosttid for mor. Kaffe, mat, ipad, i den ene sofaen, med en like introvert Guttunge som har gjort ferdig sin frokost og nå bare ser på tv i den andre. Ingen sier mer enn de må.

0815 - på med klær og få Guttungen på skolevei.

Deretter varierer det hva som skjer, ut fra om jeg skal være på jobb kl 10.00 eller om jeg har fri denne dagen. Morgenrutina avviker og noe onsdager og torsdager, for da er Lillemann i avlastningsbolig, og jeg står ikke opp før kl 0720, samtidig med Guttungen.

Avviker noe fra denne rutina, er hundredeogett ute, for å si det slik.


#4

Primrose sa for siden:

Kaffe.

Sang? I wish. :knegg:
Jeg er ikke utpreget b-menneske, men på hverdagene blir det for tidlig og før kaffe fungerer ikke hodet mitt altså.


#5

Input sa for siden:

Jeg forbereder alt jeg kan dagen før, og sørger for å stå opp tidlig nok til at vi har god tid. Den siste er viktig når man skal ha med seg en to-åring i verste "alt som ikke blir som jeg hadde tenkt er fullstendig kriiiiiiiiise"-alderen.

Også prøver jeg å komme meg i seng tidlig nok til at jeg får nok søvn, men det er enn så lenge kun en fjern drøm. :knegg:


#6

Blå sa for siden:

Travel morgen Inagh. :tilber:

Jeg er a-menneske i en b-menneskefamilie. :D

Jeg står opp. Vekker jentene slik at de kan våkne rolig og ha tid til å lese litt på sengen. Dusjer. Går ned og dekker frokostbord. Enten har mannen kommet seg opp i løpet av dette og fått jentene opp eller så går jeg opp og vekker dem igjen alle sammen. :rolleyes: Så har vi ca 20 minutter til felles frokost og matpakkesmøring før mannen går og vi tre andre begynner å gjøre oss klare. Storesøster går til skolen sammen med venninner. Lillesøster og jeg går hjemmefra sammen og jeg følger henne ca halve veien til skolen før jeg går og tar bussen til byen.


#7

Kirsebær sa for siden:

Jeg er avhengig av en god start på dagen for å få en god dag, så jeg har lært meg å gjøre det som trengs.

Jeg står opp minst 3 kvarter før de andre. Klærne er planlagt kvelden før, dusjing er gjort kvelden før, så alt jeg skal gjøre er å spise frokost og drikke kaffe. Og lage matpakke til Poden.
Det første jeg finner ut når jeg står opp er hvilken musikk som vil passe best til kaffedrikkingen denne dagen, og så spiser jeg frokost, drikker kaffe og synger litt. :hjerter:
Jeg insisterer på å vekke ungene hvis de ikke har stått opp av seg selv. Sambo er elendig på vekking. Jeg er en kosevekker.
Poden strykes på ryggen til han åpner øynene og Stesnuppa, som egentlig alltid står opp selv, får en blid påminnelse om klokken og hvor lenge det er til vi drar.

Ingen av oss voksne får lov å mase om morgenen. Er ungene for trege til at vi er bekvem med det, må vi heller sørge for å vekke dem tidligere. God tid og null stress er et must.
Poden må riktig nok passes på litt for at han skal få gjort det han skal, men det holder å holde et øye på ham og minne ham på hva neste "punkt" er.

Jeg passer alltid på å komme på jobb minst 15 minutt før jeg starter. Helst en halvtime. Jeg vil hente kaffekoppen og spille et par sanger før jeg starter dagen.

Hvis morgenen min er fin, blir stort sett resten av dagen det også. :)


#8

Kaprifol sa for siden:

Jeg gjør alltid klar treningstøy og sjekker status i gangen og på yttertøyet kvelden før. Jeg sjekker også om barna skal noe spesielt på skolen som krever ekstrainnsats eller andre klær. På morgenen passer jeg på å lage nok kaffe, tar med meg termoskopp og litt niste til togturen til jobb. Akkurat den termoskoppen med kaffe er jeg helt avhengig av og setter utrolig stor pris på den oppfinnelsen.


#9

gullet sa for siden:

Ungene legger frem det de skal ha på seg på vaskerommet før de legger seg om kvelden.

Vekkerklokken min ringer en halv time før ungene skal vekkes, da rekker jeg å dusje, kle på meg, lage en god kopp kaffe og drikke den og lese en del av Aftenposten før ungene står opp.
De vekkes kvart over sju og de går på do på badet oppe før de går ned på vaskerommet og steller og kler på seg. W er rask til å kle seg og smyger opp i et hjørne i sofaen og setter på nyhetene på TVen.
Lille E vil gjerne ha litt selskap mens hun kler på seg, og jeg hjelper henne med håret før hun går ut i stua. Da må storebror skifte kanal på TVen og de spiser frokost somFar har smurt før han gikk på jobb.
Far smører også matpakker før han går(han går senest 7.15 etter å ha gitt meg et kyss). Da har jeg enda litt tid med kaffen min(kopp nummer to) og resten av avisen før jeg eller ungene går avsted til jobb og skole. Jeg jobber litt ulike vakter og går hjemmefra alt mellom kvart på åtte og ni.
Ungene går på badet og pusser tenner klokken åtte, kler på seg og går til skolen.

Når jeg har tidligvakt er jeg oppe 5.45 og har huset for meg selv nesten en time før jeg må gå. Det er ren luksus, da har jeg bare meg selv å tenke på.
Far går 7.15 og ungene klarer seg fint selv.


#10

Røverdatter sa for siden:

Kommer meg avgårde så tidlig som overhode mulig, lar ungen spise frokost i barnehagen og satser på en hyggelig ettermiddag. :p


#11

Luftslottet sa for siden:

Hva jeg gjør for å få en god start på dagen?
Sover nok om natta og står opp tidlig nok. :enkel:

Vi har et ganske gjennomarbeida morgenprogram, sjelden det er noe tull med det.


#12

Kirsebær sa for siden:

Legge seg til rett tid og stå opp tidlig nok er vel essensen i å få en god start på dagen, ja. :nemlig:


#13

skyfri sa for siden:

Jeg har fått mannen til å smøre matpakker på kvelden - det har gitt oss et nytt liv om morgenen.
Ellers hjelper det veldig om jeg legger meg tidlig nok (og lar være å surfe på senga), står opp tidlig nok og lar være å stresse. Når jeg stresser får barna sirup til knærne, virker det som. :cool:
Ingen TV på morgenen her i huset, storebror ville ikke rikket seg ut av stua frivillig om den sto på.


#14

Left sa for siden:

Jeg gjør faktisk ingen ting kvelden før de dagene jeg har fri/er hjemme.

Står opp 07.00 - og etter at jeg har kledd på meg, vekkes begge guttene pent og forsiktig. De er flinke til å stå opp med en gang jeg sier det, eller storebror står opp selv litt før om han har klokke på. Han er definitivt A-menneske.

Samtidig plukker jeg ut av skapet det begge to skal ha på seg, og loser dem ned på badet, hvor de steller og kler på seg.

Lager frokost til gutta, smører matpakker. Frokosten spiser de i TV-stua si, mens de ser på et eller annet søppelprogram på CN.

Pakker ferdig sekkene, legger i matpakker, sørger for gymtøy eller andre ting de skal ha med akkurat den dagen.

Kaffe og PC på mor en rolig stund frem til vi må komme oss avgårde. De begynner på skolen 08.20 hver dag, så vi kjører herfra ca. 08.05.

Hvis jeg skal på tidligvakt, så må vi ut av døra her kl. 07, da bare forskyver vi hele rutinen, og står opp 06. Da kler gutta på seg, får frokosten sin, jeg ordner alt det andre, og går så i dusjen mens de spiser/ser TV.

Storebror har sluttet på SFO nå, slik at de dagene jeg har tidligvakt, må han komme seg avgårde selv i tide. Med stor sannsynlighet skal han ta buss nå som sykkelsesongen er over.
Lillebror avleveres på SFO og jeg kjører på jobb. Er der da litt før 07.30, slik at jeg rekker å skifte. Vi har lang rapport om morgenen, da ingen av beboerne våkner spes. tidlig, så tar morgenkaffen der.

Jeg er definitivt ikke A-menneske, men jeg er ikke helt B-menneske lenger heller, og synes det er greit å stå opp når jeg bare har kommet meg ut av senga.

Bruker lang tid på å våkne, og har snooze på vekkerklokka minst 4-5 ganger. Da våkner jeg litt mer for hver gang den ringer. :flau:

Såpass med tid må vi ha, og jeg liker egentlig bedre å ha litt å pusle med, enn å bare sitte der om morgenen. Blir mer våken av det synes jeg.


#15

Avatar sa for siden:

For at jeg skulle fått en god start på morgenen hadde jeg måtte være alene. Jeg er veldig trøtt og sur, og har ikke lyst til å hei til noen, langt mindre snakke med noen. :natta:


#16

goldnugget sa for siden:

Enig:-)


#17

Ole Brumm sa for siden:

Sover lengst mulig! Har det meste klart på forhånd (matpakker og klær, pakket sekker til barna ol).


#18

Tjorven sa for siden:

Jeg er a-menneske, men bor sammen med to b-mennesker som er veldig sure om morgenen. Derfor står jeg opp en time før de andre. Lagre havregrøt og kaffe latte til frokost til bare meg, og fortærer dette mens jeg slapper av med aviser/nett om morgenen. Da er jeg litt mer rustet til å stå imot kjefting og sutring fra andre familiemedlemmer ... samt at jeg forsvinner ut døra kort tid etter at disse har stått opp.

Jeg tror ikke at mannen og ungene har det ekstremt koselig hjemme etter at jeg har gått, men de kommer seg ikke opp tidligere. Og koselige morgener er så fjernt fra mannen min uansett, så jeg tror ikke det er noe mål heller. Bare bli ferdige, komme seg på jobb, skole eller barnehage og starte med det koselige der.


#19

zeppelin sa for siden:

Takk for at dokker fortel! Og ekstra takk til Inagh og dei andre som føyer til klokkeslett. Eg skjønner ikkje korleis de får tid til å dusja, drikka kaffe og lesa avis. Eg er kanskje uvanleg treg om morgonen, eller dårleg på å planlegga? Kjenner at morgon stresser meg, sikkert unødvendig......må gå i tenkjeboksen og finne ei løysing på dette.

Et er veldig glad at ingen enno har fortalt om alt dei rekk å trena på morgonen. Slik tar motet frå meg :knegg:


#20

Bluen sa for siden:

Nå ble jeg i grunnen litt nedstemt av denne tråden, når jeg ser hvor god tid dere tar dere og hvor koselig det virker. :knegg: Det er helt utenkelig og naturstridig at jeg skulle begynne å stå opp klokka seks for å slippe å stresse.


#21

Bluen sa for siden:

Ah, ja, jeg glemte å nevne de gangene jeg sykler de 25 kilometerne til jobb og hvilken fantastisk start på dagen det er. :stolt: (Nei da, stort sett er det jo motvind, og jeg blir kald og hissig og er redd i trafikken. :giggle: )


#22

Syrin sa for siden:

Hos oss er ingen morgonar like i grunn. Det varierer alt etter om ein av oss skal jobbe heimefrå, om ein av oss har tidleg møte på jobben, kven som skal kjøre ungane til skulen, og kven som skal hente på ettermiddagen.

Statistisk sett tippar eg at mannen som regel står opp først, litt før 07 kanskje. Om han er flink er han oppe 6, slik at han kan slutte tidligare på jobb og rekke å hente på SFO. Han er ute av huset på null komma niks.

Eg står da opp 07 og daffar til kaffemaskina. Eg må ha ein kopp kaffe med litt melk, og noko å ete. Det tar vel ein 10 minutters tid - Ipad inkludert.
Så går eg på badet og gjer meg klar for dagen. Dusjar ca. annankvar dag.
Ungane tuslar opp etterkvart som dei vaknar, men om dei ikkje er stått opp til halv åtte må eg vekke dei. Dei ser helst på tv, eller dei går rett på Ipad.
Eg måler blodsukker på jentungen og smører matpakkar til dei. Masar i dei frokost, ser til at alt er komme med i sekkane, og så kjører eg dei til skulen.
Svingar så heim igjen og prøver å rekke bussen kvart på ni, og er da på jobben ein time etter det.

Mannen tar bussen heim litt før tre for å rekke å hente på SFO. Eg kan jobbe så lenge eg må ut over ettermiddagen. Men av og til snur vi på det, og av og til må ein av oss både hente og levere, og må ta bilen inn til byen. Og av og til jobbar eg heime :) Det er deilig...


#23

zeppelin sa for siden:

:nikker:

Men du, eg lurte på ein ting. Du skriv at du lagar matpakke klar dagen før. Held den seg godt då? eller, kva lagar du som held seg så godt?

(eg har i grunnen like dårlig tid på kvelden som på morgonen, så eg veit ikkje heilt kor eg skal starta....)


#24

Polyanna sa for siden:

Jeg prøver å ikke drepe noen, og klarer det hver dag. :stolt:

:p

Neida, men DUSJ! Det er magisk. Jeg går fra suicidal til relativt normal på de fem minuttene i dusjen.


#25

vixen sa for siden:

Hverdagsmorgener er ikke mye kos her, men det glir stort sett veldig greit. Så lenge vi kommer oss opp når vi skal. Vi har nemlig ikke mer tid enn vi trenger. Om vi blir sene så blir mannen stressa og da blir junior ofte sur. Vi bare står opp, kler på oss og drar. Den som ikke skal levere i bhg smører matpakke, ordner seg selv bare og drar. Den som leverer tar junior. Om vi alle har fått nok mengde søvn så går dette stort sett veldig greit! På helg så er det mye kos. Junior elsker å spise frokost alene i sofaen oppe fremfor tv-en med pledd. Da får vi sovet lenge og alle er klare for dagen når vi står opp. Da er det kaffelaging og slarving før vi kommer i gang med andre gjøremål.


#26

amo sa for siden:

Våkner av klokken 07.45. Roper på lillesøs og ber henne gå på badet. 07.50 er hun ferdig og kler på seg klær som ligger klar i trappen. Jeg går på badet, steller meg og går opp 08.10. Lillesøs holder da på med frukosten,og mellombror står opp. Jeg henter matpakker, mellombror tar en banan eller noe i hånden og vi er i bilen 08.20. og jeg er på jobb 08.30. Begynner da med frukost på jobb. Ikke mange ordene som blir utvekslet hos oss om morgenen.


#27

zeppelin sa for siden:

:tilber:

Eg skulle ønske eg kunne sykla til jobb....


#28

tjolahopp sa for siden:

Her går det på halvtolv hver dag omtrent. B-menneske uten rutiner.
Men merkelig nok koser vi oss ganske mye. Jeg blir bare veldig sen på jobb som oftest. :sparke:

Jeg er usedvanlig treg om morgenen, og skjønner ikke hvor tiden blir av.


#29

zeppelin sa for siden:

Godt å ikkje drepa nokon :D

Men, meiner du at det vil lønna seg å stå opp 06:00 for å dusja? Vurderer å teste dette ut i ei veke...


#30

Skremmern sa for siden:

Jeg gjør også mest mulig kvelden i forveien. Bader, legger frem klær, smører matpakker ...

Jeg vet ikke om det er EnBraTing, men vi prioriterer søvn og soving om morgenen, fremfor (veldig) god tid.

Minsten våkner gjerne litt før sju, men vi blir i senga og slumrer/koser til ti-fem på halv åtte. Da står vi opp, trappegrind lukkes og minsten plasseres i gangen med tilgang til bad (hvor vi er) og soverommene. Så nevnler han litt rundt for seg selv mens jeg kler på Pluggen og instruerer de to største som klarer det utmerket selv, men som er litt fjerne og opptatte av alt mulig annet.

De tre største sendes så ned med beskjeden om å ta seg litt frokostblanding (som regel cheerios), mens jeg kler på minste. Så plasseres han på stua sammen med alle lekene sine, mens jeg legger kjøleelement i matbokser, blander saft til eldste og så til slutt, kler på meg selv.

Da er klokka sånn ca. ti-kvart over åtte, og jeg samler flokken ved utgangsdøra, hvor eldste hjelper nest yngste med klæra før hun kler på seg selv. Mellomsøs kler på seg selv og jeg kler på minste. Eldste plasserer så nest yngste i sin bilstol og lukker opp bakdøra for mellomsøs. Så setter jeg minsten i bilen og går så videre til å feste nest yngste. Så plasserer eldste seg selv i bilen, mens jeg sjekker at alt er med og låst osv. :knegg: Gøy avhandling. Så er det avgårde til først skole (hvis vi har dårlig tid) så barnahage.


#31

zeppelin sa for siden:

Her er inn og ut av bilen planlagt til minste detalj :knegg: skjønner jeg Skremmern


#32

Bluen sa for siden:

Om de holder seg, aner jeg egentlig ikke - det er jo ungene som spiser dem. :knegg: De klager ikke, i alle fall. Mannen min baker gode brød, og vi fryser ned halve, slik at det som spises alltid er temmelig ferskt. Pålegget er de vanlige dølle tingene - leverpostei, skinkeost, salami, kokt egg ...

For meg er dusjen det kjedeligste av alt (og det sier en god del - det er jo tross alt morgenene vi snakker om).


#33

Bluen sa for siden:

Det gjør vi også. Begge ungene må vekkes, og i motsetning til i enkelte helger er de alltid utpregede B-mennesker på ukedagene, så de er totalt kaputte hver dag og må brekkes opp, gjerne til skrik og skrål.


#34

Luftslottet sa for siden:

Vårt morgenprogram:
05.25: Klokka ringer
05.35: Mannen og jeg står opp. Jeg dusjer, han spiser frokost.
ca. 06.00: Mannen smører alle matpakker, jeg ordner meg og finner klær til meg selv og heller kaffe i thermokoppen.
06.10: Minstemann vekkes, hvis han ikke er våken, får ny bleie og nye klær. Hvis han er våken, ser han barnetv og summer seg i sofaen.
06.15: Eldstemann vekkes, geleides på do, og får nye klær.
06.25: Alle ut i gangen, på med yttertøy.
06.30: Mannen tar barna ut i bilen, og mens hans skraper og fester barna, samler jeg sammen siste rest av skiftetøy, dresser, sko, frukt og annet som skal med i barnehagen, setter på alarmen og så stikker vi.

Kos og idyll? Næh. Men det funker for oss. Vi skravler en del i bilen på vei til stasjon og barnehage, da. Barna spiser frokost i barnehagen og jeg på toget. Barna liker best å spise der, morgenrutinene våre går bare i ball ellers.


#35

Katta sa for siden:

Egentlig fungerer det best å sørge for god tid ved å stå opp tidlig. Noe jeg ikke gjør. :b-menneske: Morgener er minst ille hvis jeg rekker å dusje, spise og så rekke jobb med god margin. Men det skjer ikke så ofte, dessverre.


#36

Che sa for siden:

:dulte: jeg er på automodus frem til jeg kommer på jobb, leser nettavis og drikker kaffe. Frokosten inntas og først på jobb


#37

Blå sa for siden:

Tidspunkter?

Jeg har vekkerklokken på 6.15, ligger og snoozer eller leser litt, står som oftest opp ca 6.30. Jentene står opp kl. 7 og somler seg ned til frokostbordet kl. 7.15. Mannen er ute av huset 7.40, storesøster 7.50 og lillesøster og jeg kl. 8. Sånn ca.


#38

Neket sa for siden:

Fint lite. Krabber ut av senga og ut på kjøkkenet, lager frokost til kidsa, vekker kidsa og krabber inn i dusjen. Når jeg kommer ut av dusjen har ungene stort sett kledd på seg og spist, så er det tannpuss, og rett ut i bilen. Her kastes ikke et sekund søvn bort, så det hele er timet til minste detalj. 35 minutter bruker vi. :b-menneske:


#39

Polyanna sa for siden:

Ellers er morgenrutinen at Polymannen står opp tidlig (0615) for å få frokost i fred, det er viktig for ham. Så har vi kranglet litt om han ikke vær så snill kan finne frem klær dagen i forveien, så han kan kle seg på badet, for han vekker meg. :gaah:

Han dekker også frokostbordet og lager matpakke, om jeg ikke har laget fancy matpakker kvelden før.

Så karrer jeg meg opp nærmere 7, og prøver å komme meg gjennom dusjen og i klærne før barna vekkes 0715. Eldste står opp greit, mens han gnir seg i øynene, rufser seg i håret og klør seg både her og der. De to minste er trøtte som sin mor, og bæres ned trappene som mjuke klomper. :knegg: Alle stabler seg opp i sittebenken på kjøkkenet, mellom puter og tepper, får servert hver sine to skiver med eplegele, og roen senker seg mens de leser Donald og spiser. Jeg virrer rundt og finner frem de klærne jeg ikke fant frem kvelden før, eller hva som nå skal gjøres.

Den som ikke leverer drar når barna har stått opp, sånn ca.

Noen ganger løper jeg til jobb, da drar jeg ca. 0730.

Mannen løper av og til til jobb, da drar han rundt 0700.

Skolebarna går til skolen 0800, barnehageavgang 0810.


#40

Tussa sa for siden:

Eg har så mange ulike morgenar og kvar av dei kreve si tilrettelegging:

  1. Ungane heime hos meg i kvardag. Da er alfa og omega at eg kjem meg opp og får drukke minst to koppar kaffe før dei våkne.
  2. Ungane heime hos meg i helg. At dei ikkje mase på meg før eg har stått opp.
  3. Overnatting med kjæresten på kvardagar. At han er hakket blidere enn meg når eg står opp.
  4. Overnatting med kjæresten helg. Bli vekka av sex.

Ingen har sagt eg er enkel. :lol:



#42

Maxine sa for siden:

Senest kl 06: Står opp - vekker vesla, som ligger på badegulvet mens jeg dusjer :knegg:

Ca 0615: Ferdig dusjet og påkledd, jeg spiser tre knekkebrød og leser nettaviser mens vesla våkner skikkelig i dusjen.

ca 0625: Vesla ute av dusjen, rask påkledning, før hun nå spiser frokost, varierende. Ofte koker jeg havregrøt mens hun er i dusjen.

0630-0645: Vesla smører nistepakke, jeg rydder kjøkkenet etter henne, bilen startes opp, evnt litt klesvask, jeg innom badet for siste finish - dvs sminke som tar sånn ca to minutter max. Sjekker ofte ukeplan for siste gang slik i seneste laget.

0650: Guttungen vekkes. Får som regel noen ord med ham før han er i live, mens han står i dusjen.

0658: Jeg og vesla sitter i bilen, på vei til SFO. Jeg er som regel på jobb 0740-0745, flekser slik at jeg kan få bedre tid på ettermiddagene.

Jeg legger meg slik rimelig tidlig, som regel ca 2230, men 2130 er også helt normalt...


#43

Hyacinth sa for siden:

Jeg står opp idet mann og barn går ut av huset. :rødmer veldig:

Men til mitt forsvar skal det nevnes at hvis jeg gjør noe annet, så klager bare mannen over at jeg blander meg i rutinene hans, og det ender alltid med frustrasjon og krangling.


#44

Obelix sa for siden:

Nå som jeg har vært oppe før grisen fiser en periode (kl.05.30), har jeg gjort klart alt kvelden før. Alt fra matpakker til dusjing på meg. Jeg har da bare meg selv å tenke på og ungene er såpass store at de ikke krever mer enn vekking, noe som i og for seg kan være en utfordring nok.
Ellers er jeg stort sett hjemme når ungen skal opp og ut og det er ikke spesielt krevende morgener hos oss lenger.

Så verken sang eller sex, kun en kopp kaffe, en skive og rett ut.


#45

Taien sa for siden:

Hva jeg gjør for å få en god start på dagen?

Ligger godt under dyna mens mannen tar seg av ungene og står opp når de er ute av døra. Da lager jeg meg en kopp te og en skive, og koser meg med avisen.
SÅ finner jeg energien jeg trenger til å ta fatt på huset. (hjemmeværende)


#46

Pegasus sa for siden:

Kaffe. Et absolutt must. Jeg er mye blidere med litt koffein innabords.


#47

Taien sa for siden:

Men det skal sis at når jeg står opp meg ungene, så priorierer jeg en god frokost for oss alle. Men det er lett når vi ikke har ekstakte klokkeslett å forholde oss til.


#48

Serafin sa for siden:

Morgenen til oss er sånn:

06.30 - Klokka mi ringer, jeg hopper i dusjen og er lykkelig for at jeg fikk sove til 06.30. Mens jeg er på badet kommer en eller begge ungene tuslende, hjelper Storebror på do, og sender de på stua. Lillesøster kan godt finne på å våkne 05.30, så da starter alt en time før. :gjesp: men går ut fra 06.30 er stå opp til nå, for alt er likedann om vi er oppe tidligere, bare at jeg og lillesøster får en time på stua alene...
07.00 Jeg er ferdig, unger er tisset og pusset tenner og skal ha på klær.
Jeg hjelper lillesøster mens jeg forteller storebror hva han skal gjøre. Dette kan ta vinter, vår sommer og høst, så ender med at jeg må kle på han også, og sortere klær der de skal være.
Jeg lurer meg til en kopp kaffe og en røyk på trappa mens Storebror får sine 10 minutter med lek som han MÅ ha, og Lillesøster sitter og koser. Skriver i boka til Storebror hvis det har skjedd noe den natta. Ellers skriver jeg kvelden før.
07.45. Vi begynner å bevege oss ut døra. På gode dager går dette som en lek, hjelpe ungene på med klær, røske med meg sekker og stæsj og kjøre i barnehagen.
På dårlige dager er det å bære en hylende, skrikende, vrælende storebror ut i bilen mens jeg prøver å roe ned lillesøster.
08.00 jeg er forhåpnelitgvis på vei hjem og kan spise frokst. Eller på vei til møte eller jobb.

Kvelden før blir alt av klær lagt frem, sekker og vesker pakket og alt er klart til neste dag. Det redder vettet mange ganger. :knegg:


#49

Serafin sa for siden:

Cluet for meg er å ha mest mulig klart. Ingen overraskelser på morgenen. Vite hvor og hva vi skal, gjøre ting klart og ha full kontroll.
Jeg planlegger morgenen ut fra det, og om står gjerne opp en halvtime tidligere hvis jeg MÅ være et sted 08.30, for da slipper jeg å mase på ungene.
Maser jeg på Storebror er det hundre og ett ute.


#50

Malama sa for siden:

Jeg planlegger at jeg skal bli sånn som finner frem klær, pakker barnehagesekker og lager matpakke om kvelden. Noen ganger gjør jeg det, da går morgenen lett.

Sånn ellers har vi en morgen-redning som er kjent som kamelen "la ungene se barnetv om morgenen"

Knerten er ferdig påkledd først. Han sitter i sofaen med et pledd og ser barnetv mens Mikro blir klar. Han roper at han er sulten, sånn omtrent når hun er ferdig. De får dele en banan mens de ser mer tv, samtidig med at jeg ordner matpakken min. (Det er bare meg som skal ha matpakke her i huset.)

Jeg husker ikke helt når jeg måtte svelge denne kamelen, det har jeg fortrengt. Jeg tror det var rundt da Mikro kom til, og jeg ikke hadde nok hender på morgenkvisten... Det er ikke så lenge han ser, men det holder ham fra å henge i beina på meg og syte og klage og hindre meg i å få gjort noe.


#51

Fjols sa for siden:

Spise frokost med spisebordet, det har vi aldri tid til på morgenen.

Stå opp 06.15, dusje og ordne meg. Er ferdig litt før kl.07.00.
Vekke barn, få i dem frokost. Kle på dem.
Ut av døren kl.07.30.


#52

Jinx sa for siden:

Hos oss er dt som følger:

0600: Vekkerklokka mi ringer. Jeg går i dusjen, sminker meg og kler på.
0630: Ordner matpakke til eldste. Som regel er de to minste opp. De får en yoghurt e.l. Jeg spiser frokost orgelet avisa.
0645: Vekker mannen hvis ikke han har våknet i kaoset.
0700: Vasker og kler på barna. Vekker eldste slik at hun er oppe når vi reiser
0715: Kjører barna i bhg.
0745: Jeg kommer til jobb og snakker som regel med eldste som da går selv til skolen.

Ikke så veldig stress og som regel går det bra frem til vi skal reise. Da blir mellomste sur siden han ikke får ha med seg masse leker i bhg, og minste bare hyyyyyylskriker.


#53

oslo78 sa for siden:

Vi har gode, rolige morgener. Vet ikke helt hvorfor, men kan fortelle om dem:

Vi står opp kvart på syv. Da går alle fem på badet (samtidig, ja) - jeg har ansvar for påkledning av minsten og de to andre klarer seg selv. Mannen er først ferdig og går ned, så sender jeg de andre ned etter tur. De to eldste lager seg frokost selv, mannen lager til seg og minsten. Jeg steller meg og går ned og lager matpakker og sørger for at blyanter er spisset og gymposen full og stillelesingsbok i sekken og slike ting. Når barna er ferdige med å spise, leker de litt mens jeg spiser og mannen rydder på kjøkkenet. Så går alle ut, de to eldste går til skolen og vi kjører i barnehagen og deretter på jobb (i en bil). Vi er ute av huset kvart på åtte til vanlig, men av og til reiser vi halv åtte og det går fint også.

Vi forbereder forøvrig absolutt ingenting kvelden før. Vi sparer sikkert litt tid på at jeg ikke sminker meg og at vi ikke dusjer om morgenen (bare kattevask da, dusjen tar vi på kvelden).


#54

Inagh sa for siden:

Oh yes! Får jeg ikke morgenkaffen min, blir jeg rett og slett litt ilsken. :knegg:


#55

Polyanna sa for siden:

Oioi, jeg syns jeg ser meg selv med hele hurven på badet på morgenen. :knegg: DA hadde det vært vanskelig å overholde Regel Nr 1 (Ikke drepe noen).

Det må være fint å våkne og være akkurat som et vanlig menneske, sånn mer eller mindre med en gang! :gruble:


#56

Candy Darling sa for siden:

Vi lager også matpakke inkl. frokost (til ungene - jeg må ha fersk :flau: ) kvelden før. Og legger frem tøy, yttertøy og sekker.

06:50: Min vekkerklokke ringer. Jeg går i dusjen.
07:00. Mannens vekkerklokke ringer. Jeg går i dusjen hvis jeg snoozet fra min.
07:01. Mannen henter Snorkfrøken inn i sengen. Jeg er (snart) ferdig i dusjen og kryper opp i sengen igjen. Kosing og koseprating med deilig, søvnvarm 5-åring som legger dovne armer rundt halsen min. :hjerter:
07:05. Mannen henter Storebror inn i sengen. Kosing og koseprating der også. :hjerter:
07:15. Jeg går på badet med ungene, mannen går opp og gjør klar kaffe og setter frem maten. Ungene kler i teorien på seg selv, i teorien de klærne jeg har lagt frem. Det er i teorien ro og harmoni. (Vanligvis slett ikke så gærnt, altså.)
07:25. Begge ungene har kommet seg opp, mor kler på seg noe annet enn morgenkåpe.
07:30. Mor kommer opp til ferdig kaffe, barna har spist 3 smuler og satt på musikk (:gal: ). Dansing er optional (men slett ikke uvanlig).
07:45. Storebror går ned og pusser tennene, og gjør seg klar til å dra, må være ute senest 08:00.
07:50. Snorkfrøken går ned og pusser tennene, jeg pakker matbokser i sekker og overser ferdigstillingen. Innimellom sminking og selvtannpussing. Mannen rydder på kjøkkenet.
08:05. En av oss drar med Snorkfrøken, den andre rett på jobb.

Effektivt, men ikke hektisk. Jeg er så glad jeg er ferdig med 2-3-åringer. :hjerter:


#57

Darth sa for siden:

Jeg har det fryktelig om morgenen, rett og slett. Jeg tror at alle andre i familien har det bedre enn meg. :nemlig: Jeg fatter ikke at det aldri skal bli lettere å stå opp.

Når jeg begynner til første undervisningsøkt så er morgenen sånn:
Klokka 6 - mannen står opp
Klokka 6.15 - mannen vekker meg
Klokka 6.30 - jeg har lidd i senga i et kvarter og kan nå slite meg opp og ut på badet. Hvis jeg velger å ikke dusje så går jeg tilbake i senga etter at jeg har stelt meg og ligger der og lider litt til.
Klokka 6.50 - spør mannen om han kan være så snill å lage matpakke til meg også, og det gjør han. Jeg spiser ei skive på ren trass, og går for å pusse tenner.
Klokka 7 - jeg er ute av døra og på vei til jobb, og mannen går for å vekke ungene.
Klokka 7.10 er jentungen og guttungen oppe. Minstemann ligger i senga si og lider.
Klokka 7.30 er alle oppe, og samlet på kjøkkenet for frokost.
Klokka 7.45 - mannen tar bussen til jobb
Klokka 7.55 - eldste sykler til skolen.
Klokka 8.00 - nummer to og tre går til skolen.

Når jeg begynner senere er alt helt likt, bare at jeg lider på et litt senere tidspunkt, og mannen tar bussen til jobb klokka 7.20.


#58

Anne C sa for siden:

Jeg står opp ca 30 min før jeg drar, mannen ordener så og si alt med unger. Han lager frokost og matpakke til alle. De drar en halvtime etter meg. Ja jeg er veldig bortskjemt. Jeg må lære meg til å stå opp før, det er bare mas og kjas, og ofte rekker jeg ikke å spise maten han lager til meg en gang.


#59

cora sa for siden:

Mannen er a-menneske, og står opp før seks hver dag. Han drikker kaffe i fred og ro og jobber litt. Jeg har klokka på 6.20 og står opp omtrent med en gang, og sjangler inn på badet i nærmest bevisstløs tilstand. Det gjør vondt å stå opp! Hvis jeg dusjer, får jeg en god start, og kan kanskje klare å snakke litt med mannen før jeg lager kaffe. Kaffe er redningen min. :hjerter: Jeg drikker kaffe, og prøver å få ungene opp rundt kl.7. Mellomste er a-menneske, mens de to andre er som meg. Vi prøver å spise frokost noenlunde samtidig. Mannen drar rundt 7.20. Hvis jeg begynner til første time, drar jeg ca.halv åtte, ellers drar jeg rundt åtte. Ungene lager frokost og matpakke selv, og det er deilig.


#60

oslo78 sa for siden:

Hehe - ja, jeg vet vi er heldige. Her er alle a-mennesker bortsett fra mannen, men han er heldigvis i godt humør om morgenen selv om han er trøtt.


#61

Skremmern sa for siden:

Jeg har to stykker krypende rundt bena mine mens jeg holder den tredje fast på stellebordet og den fjerde er helt :hyper: og skal fortelle meg alt hun har tenkt på det siste døgnet. :svimmel:


#62

Malama sa for siden:

Vi er også hele hurven på badet på en gang (dog får vi som er voskne gå på do i fred for den andre av oss) og det går på et vis. Jeg dusjer ikke om morgenen, men det gjør mannen. Tidvis med ett elle to barn som får seg en skyll også.

Om vi ikke var der alle på en gang vet jeg ikke hvordan vi skulle blitt ferdig. Dog, det hender at bare vi voksne, evt med en av ungene, begynner før den andre ungen våkner da. Men da kommer den andre ungen inn på badet når den våkner.

Vi voksne ahr vekking på mobilen klokka seks. Og står i alle fall stort sett opp før halv sju. Ungene våkner en gang mellom kvart på seks og sju (sistnevnte er et ekstermtilfelle, stort sett i god tid før halv sju)

Vi spiser ikke frokost hjemme, og forsøker etter beste evne å rekke frokost i bhg klokken åtte. Vi har mao egentlig antakelig mye å spare inn tid på om vi effektiviserer. Finne frem klær og pakke sekker hjelper (så det skal jeg gå og ordne nå, tenker jeg) Men stelling og påkledning av to unger som trenger en god del hjelp (Mikro av praktiske hensyn, Knerten klarer selv om ikke viljen er for trøtt) og smøring av eksem og dill og dall på Mikro tar jo litt tid i seg selv. Nå som Knerten ikke tar astmamedisiner er jo det ialle fall litt spart tid, ti minutters venting merkes i morgenkaoset... (og det gjør det jo med de ti minuttene mellom kortison og fuktighetskrem også. Som er før klær, delvis før bleie, på Mikro.)

Vi har ikke noe veldig fast tidsskjema, og drar når vi er ferdig. Jaja, godt at vi har fleksibel arbeidstid og ikke trenger å rekke en buss. (Dog, vi klarte oss utmerket når vi måtte rekke et tog også.)


#63

Polyanna sa for siden:

Jeg er veldig festlig på kveldstid, da. :danse:


#64

Candy Darling sa for siden:

Det var jo egentlig tips og ikke selvskryt man skulle komme med, ja. :knegg:

Mine beste tips er

  1. forbered alt du kan kvelden før. Inkludert å legge frem ytterklær og dekke bordet og sånt.
  2. Kosestund på morgenen er gull, og 5 min med hygge kan fort forebygge 15 min med vrange og hylende barn.
  3. Ha veldig klare avtaler om hvem som gjør hva av de voksne. Rutiner, rutiner, rutiner.

Og, ja. Ikke bli gal, ikke bli skilt. :p


#65

Tussa sa for siden:

Eg og! :danse:

Og eg kan ikkje tenke meg noko verre enn å vere i et hus fylt av a-mennesker som skal snakke, synge og være BLIDE om morgenen. Spesielt ikkje om dei i tillegg kjem med; å, for en nydelig dag, i dag må vi på fjellet! Sånt seie en ikkje til meg før etter minst en time. :o


#66

Tussa sa for siden:

Rart eg er skilt du. :humre: Sjå over.


#67

Che sa for siden:

Kom på god-startkriterie: at jeg ikke brøler :sparke:


#68

Polyanna sa for siden:

Mm. Vi pjusker og klapper og kysser og koser de to minste våkne, og det gjør virkelig alt mye mer smooth. Og så er det virkelig ingenting som er så deilig som dynevarme og morgenmjuke koseunger. :hjerter:


#69

Candy Darling sa for siden:

Ikke sant, Tussa. :knegg: Nå er jeg skilt, jeg også, men der var det andre variabler enn travle barnemorgener.


#70

Tussa sa for siden:

Var nok det her også. Men eg har sjølvinnsikt nok til å vite at eg er svært lite sjarmerende når eg står opp. Lykka er at eg er veldig søt dei andre 23 timane i døgnet. :filer:


#71

Cuyahoga sa for siden:

  1. Forbereder mest mulig kvelden før
  2. Teller til ti ganske mange ganger

#72

oslo78 sa for siden:

Ja, det er ikke jeg.:o Da er jeg trøtt som ei strømpe i ellevetida... Tror mannen skulle ønske seg at jeg var B-menneske da.


#73

Tangina sa for siden:

Jeg er avhengig av mannen. Han er A-menneske og står opp 5:30, rydder, lager mat til gutta, pakker sekkene deres, setter på kaffe og vekker meg 6:30. Jeg koker havregrøt, leser avisen og drikker kaffe mens han gjør klar eldstemann og flger ham til skolen. Jeg får klar minstemann og kjører ham til barnehagen. Gutta får se på tv så jeg får lest avisen.

Heldigvis reiser sambo en del så jeg kan få minnet meg selv på at jeg faktisk får til alle disse morgenrutinene på egen hånd (og jeg får egentlig en like fin start på dagen av det).


#74

Slettet bruker sa for siden:

Kaffe og en halvtime for meg selv før noen andre står opp, og jeg må begynne å være effektiv. :nemlig:


#75

Pasta sa for siden:

Jeg står opp klokken 06. Jeg var en forferdelig mamma før jeg begynte med dette. Selv om jeg elsker å sove litt mer er stress ødeleggende for hele dagen.
Klokken 07 vekker jeg ungene.
Timen alene bruker jeg på badet, smøre matpakker og frokost og surfe litt på nett.
Når ungene er våkne hopper jeg i klærne og kjører på jobb.
De spiser og går til skolen.

Når jeg er alene er det badet og rett på jobb. Der jobber jeg til de andre kommer på jobb, så spiser jeg frokost og drikker te før morgenmøtet.


#76

MammaHeksa sa for siden:

Først må jeg legge meg tidligere enn 23 kvelden før. :nemlig:

Om jeg får en time for meg selv før resten av heimen står opp, er jeg myyye lettere å leve med. :knegg: Jeg drikker kaffe og surmuler foran pc'n, daffer rundt i pysjen og legger på alt for mye øyenskygge. Da er jeg lykkelig.


#77

GinaK sa for siden:

Jeg er også alene på morgenen.
Står opp 06.25. Dusjer superkjapt, skum i håret og drar det bak ørene. Koseklær på. Inn på kjøkkenet og smører en brødskive med leverpostei til voffsen, smører frokost til gutta, spiser en brødskive med bringebærsyltetøy, lager matpakke til meg selv og gutta, putter i sekkene + vannflasker og en frukt.
Inn på badet og sminker meg litt og sprayer håret. Kler på meg.
Da er vel klokka rundt 7.20 og jeg må vekke gutta og pappan. Eldstemann står lettest opp og når han er ute av sengen så drar jeg.
Kaffen tas på jobben.


#78

millact sa for siden:

Vi har rimelig greie morgener synes jeg siden jeg jobber 80% (men er alene med barna, så de blir mitt ansvar hver morgen). Jeg og yngste rekker ofte å kose litt i sengen før vi står opp 0645/0655. Jeg dusjer, han kles på (eller gjør selv med hjelp, kommer helt an på humøret hans). Eldste vekkes forresten før jeg går i dusjen, men hun er helt i svime da. Så vekkes hun igjen etter min dusj og går på badet. Yngste ser da ofte litt tv og spiser gjerne noe, men han spiser hovedfrokosten i bhg med resten av barna der (de får frokost der). Jeg lager mat til meg (som jeg spiser på jobb når jeg kommer, ikke sulten før) og får i eldste frokost og lager matpakke til henne. Hender jeg rekker en kopp kaffe selv også og prater litt med henne. Det viktigste er i grunnen å få henne avgårde i tide til skolen.


#79

rine sa for siden:

Jeg får best start på dagen når jeg ikke har undervisning 8.00. Da må jeg gå hjemmefra seinest 7.30 og siden det nesten alltid er jeg som får ungene av gårde om morgenen (mannen starter tidligere og har lenger vei) blir det alltid stress. Starter jeg 9.00 eller 10.00, har jeg tid til å spise knekkebrød og drikke te på jobb mens jeg i ro og fred får oversikt over hva som står på tapetet. Egentlig er det nok til at starten på dagen blir god. :enkel:


#80

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde også hatt en god start på dagen hvis jeg begynte på jobb 10. :knegg:


#81

Frøydis sa for siden:

Jeg har elendige morgenrutiner. Eller, det er jo rutiner, men de kunne vært endret på.

  1. Stå opp etter flere trykk på snooze.
  2. Fikse litt på fasaden med tannpuss og se om jeg har noe klær å slenge på.
  3. Ned for å se om jeg har lyst på noe frokost, om ikke tar jeg med meg noe på arbeid.
  4. Hoppe i bilen for å haste på jobb.
  5. Morgenkaffe på jobb.

Klokka ringer 7 og jeg står opp mellom 7 og 7.30. Er på jobb til 8.00, og har 12 minutter kjørevei.


#82

Madicken sa for siden:

Jeg sørger for at huset er sånn noenlunde ryddig før jeg legger meg, og så smører jeg matpakker og legger fram klær til ungene (og gjerne til meg selv også) før jeg sier god natt. Men det viktigste for meg når det gjelder å få en god start på dagen, er å ha ha nokså romslig med alenetid på badet og foran PCen med en kaffekopp. Dette krever at jeg må stå opp før hanen galer, men det er absolutt verdt det. Og så er jeg heldigvis ekstremt utpreget A-menneske.( :erte: til alle dere som ikke er det.)


#83

Polyanna sa for siden:

I dag: stod opp 7, kopte litt på badet, kledde meg i treningstøy og brukte ti minutter på å kosevekke ungene. Spiste en banan og surret litt rundt, løp til jobb. DET er starten sin det!


#84

Tallulah sa for siden:

Åh, jeg tror jeg må adoptere denne lista, minus ett barn. Våre morgener er relativt greie altså, men ikke sånn superkoselige som dette.

Det som gir meg en god dag sånn etter at barn er levert og alle er ute av huset, er å kunne spasere til jobb med en god kopp kaffe eller te, eller sykle. De ti minuttene med zen, ingen andre mennesker tett på og frisk luft er fantastisk.


#85

Candy Darling sa for siden:

Ja, det å spandere 10 minutter på å kose i dobbeltsengen føles som skikkelig luksus. Men jeg tror at for oss så sparer det både tid og energi. Jeg er ikke noen morning person, altså, men dette er faktisk ikke så verst.


#86

Cuyahoga sa for siden:

Skal vi se hvordan det egentlig er da.

Nistemat og frokost er smurt kvelden i forveien til alle seks. Ideelt sett har jeg pakket sekken min, ordnet sykkelsko og hjelm og sånt jeg trenger til hjemveien og lagt fram yttertøy og skiftetøy til kidsa kvelden i forveien også, men det er ikke alltid det er sånn i praksis.

06:15: Mannen står opp, kler på seg, plukker med seg frokost og nistemat og sykler på jobb.
06:45: Jeg står opp og går på badet. Ungene våkner vanligvis av seg selv da, og kommer ramlende inn på badet de også. I løpet av de neste 25 minuttene går fem stykker på do, jeg ordner håret og sminker meg, jeg og jentene kler på oss, jeg kler på gutta, jeg ordner håret til jentene, gutta får hverandre til å grine ti ganger og gutta ødelegger anslagsvis tre-fire gjenstander. Alt dette på det ikke alt for store badet vårt.
07:15: Jeg og hordene går ned på kjøkkenet, fordeler forsøksvis riktig nistemat til riktig barn og går rett ned i gangen. I løpet av ti minutter pakkes 4 eller 5 sekker, jentene kler på seg yttertøy etter knallharde forhandlinger med mor om hva som er passe klimatilpasset, gutta kles på yttertøy og sko mens de får hverandre til å grine ti ganger og ødelegger anslagsvis 3-4 gjenstander.
07:25: Eldste går over til nabojenta, og venter på resten av venninnene som følger hverandre ned på SFO.
07:26: Mor kler på seg yttertøy og sko og leter etter mobilen sin og adgangskortet til jobb, som fordufter helt av seg selv hver eneste natt.
07:30: De tre yngste plasseres i bilden og mor kjører til barnehage og jobb.

Det høres kanskje ikke så idyllisk ut, men de fleste morgenene er det helt ok stemning. Innimellom har jeg prøvd frokost hjemme, og det funker ganske bra det også. Men da må vi opp litt tidligere, dersom jeg skal være på jobb til åtte.


#87

rine sa for siden:

Jeg begynner aldri (som i møter opp på) på jobb 10.00, men det er stor forskjell på ikke ha noe slack på når man må møte (som man har med faste avtaler, elever/pasienter/kunder) eller om man bare må møte opp på kontoret en eller annen gang før kl. 9.00. See?


#88

Hyacinth sa for siden:

Du jobber altså på VGS. :knegg:


#89

løve70 sa for siden:

Det er min favorittstart også:) Prøver å gjøre det noen ganger i uka!

Ellers hender det at jeg gjør ca 15 min Yoga. Det gir også en god start.


#90

zeppelin sa for siden:

I dag sto eg opp til ein trassig (understatement) 7-åring...

"Eg haaaaaatar skulen! Eg haaaaaatar SFO! Eg nektar å gå på skulen. Eg nektar å gå på SFO. Nei, eg tar ikkje på meg kleda. Eg vil ikkje ha frukost." Og så vidare.......

Same guten gjekk smilande ut dørene til slutt, utan at eg veit korleis den snuoperasjonen gjekk til. Det er som om han berre MÅ protestera i x-antal minutt, og så er det greit. :gal:


#91

guttemamma sa for siden:

hva vi gjør for å få en god start på dagen?

ingen av oss er særlig frokostmennesker. 8-åringen minst av alle. Men vi har innført fast frokostmeny og det fungerer veldig greit.
mandag: hatting rundstykker i ovn (tar bare 10 minutter!)
tirsdag: havregrøt
onsdag: Kokte egg
Torsdag: havregrøt
Fredag: skive eller ristet brød.

Nå slipper vi evig diskusjon om hvilket pålegg, orker ikke, vil ikke, vet ikke hva jeg vil spise! :-)

Ellers er rutinene våre slik:

Alle klær blir lagt fram kvelden før. Samme med gymbag/svømming. Når leksene er ferdig legges bøkene rett i ranselen. Blyantene spisses viss det trengs.

06.00 Mobilen min ringer for vekking og blir trykket av et par ganger

06.15 Jeg går kjapt på badet tar på en joggedress, vekker 10 åringen som spretter opp i senga og begynner å lese en bok! 8-åringen mumler og sover videre. Slår på lyset i gangen og trekker opp gardinene.

06.20 Mannen går på badet og jeg tusler til kjøkkenet. Setter på steikeovn eller lager havregrøt. Smører matpakke til begge barna. Kutter opp endel frukt og legger omtrent halvparten i matpakken og resten på tallerk som ungene spiser etter frokost.

06.35 Mannen er ferdig på badet og overtar kjøkkenet. Storebror hopper i klærne, spiser kjapt frokost og ser tv imens.

06.45 Lillebror strever med å få øynene opp. Litt kos i sengen og så er det ut på badet.

06.50 Jeg går i dusjen og lillebror spiser frokost. Mannen leser avisen mens storebror ser tv.

07.10. Jeg er ferdig på badet og mannen går på jobb. Lillebror spiser ennå frokost. jeg spiser frokost og leser avis.

07.15. Jeg kikker ut av vinduet og ser at naboen som skal avgårde på samme tid som oss akkurat har stått opp!

etterpå er det astmamedisin, tannpuss, ansiktsvask, samtale om hva som skjer, krangling om sfo eller ikke osv.

07.35 Lillebror er ferdig påkledd og sparker til skolen med nabogutten. Lang skolevei og mye somling.

07.40 Storebror er ferdig påkledd og sykler til skolen.

07.40 Jeg rydder kjøkkenet, setter meg i bilen og er på jobben (2 min unna) ca 7.55!


#92

Cumulus sa for siden:

Rutinene våre avhenger av om jeg skal på jobb eller ikke. (jeg er kronisk syk og jobber bare 40%). Jobber ute 2 dager i uken. De dagene har vi strenge rutiner. De 3 andre dagene tar vi alt som det kommer.... Da står barna opp med mannen rundt kl.7. De tegner og skravler til rundt halv åtte, og så spiser de litt. Kl.8 står jeg opp. Da hender det mannen har fått på dem klær før han har gått i dusjen. Hvis ikke hjelper jeg til med det og lager matpakker. Så setter jeg på barnetv på en pc før jeg går på badet og steller meg. Så går jeg med barna til bhg rundt kl.9. Vi somler og bruker god tid. Ofte har vi rolleleker langs veien. Disse morgenene er hellige for meg som syk. Jeg lever på dem resten av dagen. :) Nå er jeg 100% sykemeldt, og da har vi det sånn hver morgen så sant jeg ikke er totalt sengeliggende og mannen må ta alt.

De dagene jeg skal jobbe er det annerledes. Da står alle opp 6.45 og mann og barn er ute av døra 7.45. Da er alt hektisk og masete, og rutinene så som så.... Da gjelder det bare å overleve uten skrik og hyl....


#93

Nip sa for siden:

Trener og spiser frokost, tar en kaffe :)

På hverdagene lager jeg jo også frokost/matpakke til minsten og sykler han på skolen :)


#94

ingling sa for siden:

Vi er jo ganske ferske barnehageforeldre og har bare ett barn (enn så lenge), så foreløpig har ikke morgenen vært noe stress hos oss. Vi har nok mye moro i vente. :humre: Stort sett vekker vesla oss før vi har satt på vekking, så vi har gjerne halvannen time før vi må ut av døren. Den som ikke skal levere prioriterer seg selv og kommer seg avgårde så kjapt som mulig (for å kunne hente rimelig tidlig), den andre tar seg av bleieskift og påkledning. Matpakker er ideelt sett smurt kvelden før både til vesla og meg, mannen driver ikke så mye med sånt. Klær til henne legger jeg frem kvelden før, hvis jeg er lur gjør jeg det til meg selv også. Alt utenom matboksene er ideelt sett i sekken eller vognen før avgang (har matboksene i kjøleskap så lenge som mulig), men nå som vi er nyinnflyttede er vi ikke helt på plass med rutinene enda. Vesla spiser frokost i barnehagen, det er det som funker best for både henne og oss. Er hun veldig tidlig oppe får hun litt banan e.l. mens vi fikser andre ting, men hun spiser uansett ikke mye med en gang hun har stått opp. Jeg må ha mat nesten med en gang, så det har hun etter sin far. Jeg spiser gjerne en skive før jeg drar, og en ekstrafrokost på jobb, i hvert fall nå som jeg har mageboer.

Men ja, forberedelser kvelden før hjelper her også, selv om vi stort sett har greit med tid. Og så koser og klemmer vi en hel del, i hvert fall på hun lille. :)


#95

Jeanett sa for siden:

Mannen og jeg har litt forskjellige rutiner, vi rekker aldri følge sammen, men det hender vi er sammen en stund på morgenen før jeg flyr avsted.

Jeg står opp kl 06-0615. Går rett på badet og begynner å ordne meg.
Mannen står opp og starter med matpakker/frokost.
Ungene våkner/blir vekt en etter en. For å gå på badet å vaske og kle på seg. Minsten blir fulgt og skiftet, vasket og kledd på.
Snuppa spiser frokost før skolen hjemme, guttene spiser i barnehagen.
Vist jeg følger så går vi hjemme fra 07:30, slik at jeg rekker toget mitt som går 0824. Hele runden hus-barnehage-skole-togstasjonen er ca 3 km.
Når mannen følger så kjøre de ca 0750, når han har levert de så kjører han hjem for å parkere bilen og sykler til stasjonen.

Jeg må ha litt tid på badet for å summe meg om morgenen, da blir dagen min god.


#96

Dronningen sa for siden:

Jeg står opp 7, kler på meg, krøller av og til håret litt. Jeg har gjerne iPhonen med litt svak hyggelig musikk, og er det litt kaldt setter jeg en liten vifteovn i passende høyde slik at jeg får opp temperaturen og humøret. Dette er min tid. Mannen står opp 7.15. Jeg vekker eldstemor og lillebror 7.20-7.30. Jeg henter klær til dem samtidig. Jeg får på dem tøy, ordner hår, de vasker ansiktet og går og spiser. Mens dette foregår går mannen på kjøkkenet og lager frokost til de to eldste + matpakker til dem. Mens de spiser, ca. 7.45, vekker jeg den trøtteste minstemor, og får ordnet henne. Mannen drar ca. 7.55, og vi drar 8.10 som regel. Av og til litt senere. De to eldste går på skolen som ligger 400 meter unna, og jeg leverer i barnehagen. Minstemor spiser der. Jeg rekker av og til et knekkebrød mellom slagene før jeg drar - og Pepsi Max. Jeg er på jobb ca. 8.30. Sminke meg gjør jeg på jobb. Vi dusjer alle kvelden før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.