Inspirert av tråden om ulike måter å spise egg på lurer jeg på hvordan dere åpner bløtkokte egg. Jeg har nemlig observert at mannen og jeg gjør det på ulike måter og er begge hellig overbevist om at vår måte er den rette.
Mannen tar en kniv og skjærer av toppen på egget, spiser så den biten med eggehvite som ligger i den minste delen før han fortsetter på hoveddelen som vanlig. Jeg bruker en skje og slår på toppen av egget slik at skallet knekker og piller så av omtrent en tredel av eggeskallet og spiser så egget med skje som vanlig. Grunnen til at jeg ikke bruker mannens metode er fordi det lett kommer små biter eggeskall inni egget.
Jeg begynner alltid å spise den spisse enden, mens mannen har ingen preferanse.
:eek: Mannen din er ikke riktig sammensatt!! :eek:
Jeg bruker både din og mannen din sin egge-metode, men kun den spisse enden kan spises fra.
Og taco?! En tuller ikke med rekkefølgen der altså.
Jeg gjør med bløtkokte egg, som jeg gjør med hardkokte egg, jeg skreller dem, og så knuser jeg dem utover brødskiva. Eller - dersom det er hardkokt, deler jeg egget opp i skiver først. Er det bløtkokt, knuser jeg det bare godt nedi skiva, salter og spiser. :nam:
bøtt åff kårs. Ser ut som en liten saks, men rund, og med små tenner inni. Setter den oppå egget og klemmer, og vips, perfekt rund topp kuttes og kan løftes av egget.
Mangodeler :check:, ananasspiralutdeler :check:, avokadodeler/olivenstensfjerner :ikke bruksområde i Taien-kjøkkenet:
Jeg vil ha eggeåpnerdings. :nemlig:
Jeg gjør som mannen din, og opplever sjelden eggeskall i egget. Men så snur jeg egget oppi eggeglasset når det er tomt og setter det bort til mannen :fnis:
De har mange slike, kuvertbrød er aller morsomst. Hvordan du håndterer det avslører klassetilhørighet, og det værste er at jeg har fått sjokkerte kommentarer visket til meg om andres adferd.
WHAT???!! Veldig radikalt. :rystet: Rekkefølgen på tacoen er helt essensielt for at det skal smake riktig, rett og slett. På samme måte som det ikke er tilfeldig hvilken rekkefølge man har sukker og kanel på grøten sin (kanel først, så sukker, selvsagt :nemlig: ).
Jeg spiser for øvrig ikke bløtkokte egg, bare hardkokte eller til nød såvidt smilende egg. Men jeg bruker din manns metode, hvis jeg nå mot formodning skulle finne på å spise det med skje i eggeglass. )Jeg spiser det jo som kjent helst helt skrellet, skylt, delt i to på brødskive med smør og brunost under og salt oppå. :knegg: )
Jeg gjør en mellomting: Bruker skeia til å spidde meg inn i egget, sånn istedenfor kniv - såpass hardt og brutalt at det slettes ikke blir noe skall i egget. Så spiser jeg av det i den lille delen før jeg piller litt av det løse eggeskallet på toppen av resten. Så kan resten spises uten løse deler som havner oppi.
Uhm og da ble jeg nysgjerrig på hva som er korrekt kuvertbrødetikette?
Jeg varierer veldig hvordan jeg kakker egget, og ønsker meg veldig en eggkakkedings siden jeg egentlig foretrekker å skjære av toppen og spise lille delen først og så ha i salt og smør i plommen for så å spise den når smøret er smeltet, men siden jeg ikke liker eggeskall i egget mitt så ender jeg oftest med å kakke og pille.
Jeg tar av alt skallet, og kutter det opp over en kaviarskive, mens det smådrypper litt. Ved finere anledning gjør jeg som mannen din, dvs. jeg bruker nok skjeen.
Jeg tar alltid alt skallet av egget før jeg plasserer det i eggeglasset. Måltidet mitt er ødelagt om jeg finner eggeskall eller, gudforby, fiskebein. Noen ganger går det bra å ta skallet av bløtkokte egg, andre ganger ikke, med påfølgende utrenning av plommeinnhold.
Det der er noe jeg har sagt side jeg var lita. Husker ikke hvor det kom fra, men jeg mistenker at min far var den som begynte å si det. Han pleide å si mye rart.