Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff 2: Hvordan åpner dere bløtkokte egg?

#1

Myria sa for siden:

Inspirert av tråden om ulike måter å spise egg på lurer jeg på hvordan dere åpner bløtkokte egg. Jeg har nemlig observert at mannen og jeg gjør det på ulike måter og er begge hellig overbevist om at vår måte er den rette.
Mannen tar en kniv og skjærer av toppen på egget, spiser så den biten med eggehvite som ligger i den minste delen før han fortsetter på hoveddelen som vanlig. Jeg bruker en skje og slår på toppen av egget slik at skallet knekker og piller så av omtrent en tredel av eggeskallet og spiser så egget med skje som vanlig. Grunnen til at jeg ikke bruker mannens metode er fordi det lett kommer små biter eggeskall inni egget.
Jeg begynner alltid å spise den spisse enden, mens mannen har ingen preferanse.

Hva med dere?


#2

Appelsin sa for siden:

Man kan i hvert fall ikke begynne å spise egget i den butte enden! :what:


#3

Appelsin sa for siden:

Men svaret mitt er at jeg ikke liker bløtkokte egg. Og sånne smilende spiser jeg som du spiser egget ditt.


#4

Blå sa for siden:

Jeg slår av "skalken" sånn som mannen til HI.


#5

Myria sa for siden:

Nei, han er litt vill og gal der. Han har heller ikke noe system for hvordan han setter sammen taco, det blir helt tilfeldig hver gang. :eek:


#6

Veritas sa for siden:

Jeg gjør som deg, Myria. :jupp:


#7

Mirmell sa for siden:

Jeg gjør som mannen til HI.
Men jeg begynner alltid å spise i den spisse enden og har fast rekkefølge for fyllet i taco. :nemlig:


#8

Sissel sa for siden:

Jeg gjør som mannen din, men spiser alltid fra den spisse enden.


#9

Malama sa for siden:

Jeg spiser det helst ikke, men kakker som du om jeg gjør det. Knerten omtaler din løsning som "mormormåten" og din manns som "morfarmåten".


#10

Taien sa for siden:

:eek: Mannen din er ikke riktig sammensatt!! :eek:
Jeg bruker både din og mannen din sin egge-metode, men kun den spisse enden kan spises fra.
Og taco?! En tuller ikke med rekkefølgen der altså.



#12

Inagh sa for siden:

Jeg gjør med bløtkokte egg, som jeg gjør med hardkokte egg, jeg skreller dem, og så knuser jeg dem utover brødskiva. Eller - dersom det er hardkokt, deler jeg egget opp i skiver først. Er det bløtkokt, knuser jeg det bare godt nedi skiva, salter og spiser. :nam:


#13

Joika sa for siden:

Noe midt i mellom. Slår på egget så det blir en ring rundt toppen. Skjærer så denne av og spiser det som er i halvdelen. Mindre griseri.


#14

Bloppy sa for siden:

Jeg gjør som mannen i HI, men alltid den spisse enden. Jeg spiser det helt hardkokt da, så det er ikke ofte jeg gjør det.

Rekkefølgen på taco er ikke til å tulle med altså. Mannen din er ikke riktiv vel bevart på det punktet der!


#15

Taien sa for siden:

Jøss, finnes det også?!


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

bøtt åff kårs. Ser ut som en liten saks, men rund, og med små tenner inni. Setter den oppå egget og klemmer, og vips, perfekt rund topp kuttes og kan løftes av egget.


#17

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg kapper av toppen på den spisse siden. også spiser jeg.

Det er jo alltid stor konkuranse i familien... hvem får "kanarifugl"? (dvs. plomme i toppen også!)


#18

Fluke sa for siden:

Jeg har en sånnen. Genial sak. :jupp:
Åpner selfølgelig i spisse enden.


#19

SpetakkelRandi sa for siden:

HVA?:eek::eek: Ring psykriater.. det må jo være system i tacoen!!


#20

Polyanna sa for siden:

Jeg spiser som deg, fordi jeg ikke UNDER NOEN OMSTENDIGHET kan risikere å få skall i egget!


#21

Taien sa for siden:

Jøss, kjenner det rykker litt i "dings"-fingeren min nå altså.

Den så stor og litt uplasserbar ut. Men festlig, det må jeg innrømme. :knegg:



#23

Mrs. Longbottom sa for siden:

min er mye mindre, og bor i skuffen. sammen med mangodeleren, avokadodeleren, olivenstenfjerneren og ananasspiralutskjæreren. :dingsoman:



#25

Taien sa for siden:

Mangodeler :check:, ananasspiralutdeler :check:, avokadodeler/olivenstensfjerner :ikke bruksområde i Taien-kjøkkenet:
Jeg vil ha eggeåpnerdings. :nemlig:


#26

Odelia sa for siden:

Jeg gjør som mannen din, og opplever sjelden eggeskall i egget. Men så snur jeg egget oppi eggeglasset når det er tomt og setter det bort til mannen :fnis:


#27

Taien sa for siden:

Og det syns nok mannen er gøy tenker jeg. :knegg: Fantemikkel. :knegg:


#28

Manga sa for siden:

Jeg gjør som mannen din. Men, nå vil jeg ha en eggeåpnerdings. Hvor, hvor, hvor???


#29

Maz sa for siden:

Hjemme kakker jeg av toppen med kniv. Men ikke blandt briter. Der er det absolutt veldig udannet.


#30

Taien sa for siden:

Såpass! Hvordan tar de av toppen av egget?


#31

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg kjøpte min på traktøren, mener jeg har sett på Rafens eller Kitchen også


#32

Fintdethei! sa for siden:

Kakker av toppen, i den spisse enden, såklart.

Taco er det en fast rekkefølge på, noe annet skulle virkelig tatt seg ut.


#33

Maz sa for siden:

Tapper pent med skje og plukker vekk.

De har mange slike, kuvertbrød er aller morsomst. Hvordan du håndterer det avslører klassetilhørighet, og det værste er at jeg har fått sjokkerte kommentarer visket til meg om andres adferd.


#34

Tallulah sa for siden:

Det er ekkelt å skjære i eggeskall. Jeg knakker med skjea og piller vekk bitene.


#35

Njulaif sa for siden:

:nemlig:

WHAT???!! Veldig radikalt. :rystet: Rekkefølgen på tacoen er helt essensielt for at det skal smake riktig, rett og slett. På samme måte som det ikke er tilfeldig hvilken rekkefølge man har sukker og kanel på grøten sin (kanel først, så sukker, selvsagt :nemlig: ).

Jeg spiser for øvrig ikke bløtkokte egg, bare hardkokte eller til nød såvidt smilende egg. Men jeg bruker din manns metode, hvis jeg nå mot formodning skulle finne på å spise det med skje i eggeglass. )Jeg spiser det jo som kjent helst helt skrellet, skylt, delt i to på brødskive med smør og brunost under og salt oppå. :knegg: )


#36

Acino sa for siden:

Jeg gjør en mellomting: Bruker skeia til å spidde meg inn i egget, sånn istedenfor kniv - såpass hardt og brutalt at det slettes ikke blir noe skall i egget. Så spiser jeg av det i den lille delen før jeg piller litt av det løse eggeskallet på toppen av resten. Så kan resten spises uten løse deler som havner oppi.


#37

Interference sa for siden:

Jeg trenger bilder! :nemlig: :blafre:

Åh :vilha:

Uhm og da ble jeg nysgjerrig på hva som er korrekt kuvertbrødetikette?

Jeg varierer veldig hvordan jeg kakker egget, og ønsker meg veldig en eggkakkedings siden jeg egentlig foretrekker å skjære av toppen og spise lille delen først og så ha i salt og smør i plommen for så å spise den når smøret er smeltet, men siden jeg ikke liker eggeskall i egget mitt så ender jeg oftest med å kakke og pille.


#38

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg får ikke til å legge ut bilder plutselig, men det er en
sånn


#39

skyfri sa for siden:

Har taco spinnoffen kommet? Hvis ikke er den rett rundt hjørnet. :spår:


#40

Interference sa for siden:

Takker.


#41

Dronningen sa for siden:

Jeg tar av alt skallet, og kutter det opp over en kaviarskive, mens det smådrypper litt. Ved finere anledning gjør jeg som mannen din, dvs. jeg bruker nok skjeen.


#42

~TM~ sa for siden:

:snurt: Kan man det så!


#43

Carrera sa for siden:

jeg halshugger egget med kniv og spiser det i den lille biten før jeg går løs på resten. Altså som mannen til HI, men da i den spisse enden av egget.


#44

Madicken sa for siden:

Jeg tar alltid alt skallet av egget før jeg plasserer det i eggeglasset. Måltidet mitt er ødelagt om jeg finner eggeskall eller, gudforby, fiskebein. Noen ganger går det bra å ta skallet av bløtkokte egg, andre ganger ikke, med påfølgende utrenning av plommeinnhold.


#45

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det er veldig skjelden fiskebein i eggene, altså, så jeg tror du kan ta det med ro.;)


#46

Nenne sa for siden:

Eeehh... er det noen som har et system for det?

Jeg slår av toppen av egget med kniven. Jeg synes det er mye mer plunder og heft med små skallbiter om man gjør som du gjør.



#48

Einhyrningur sa for siden:

Den spisse enden må opp. Og jeg kakker med en skje og løfter toppen av, jeg vil ikke ha eggeskallbiter i egget mitt. Grøss.

Helt klart et system i Taco-lagingen. Ost, kjøttdeig, agurk, tomat, mais, løk, rømme, saus. Alltid.


#49

Acino sa for siden:

Ja, selvsagt: Salat, rødløk, paprika, tomat,annanas,mais og eventuelt knuste tortillachips og karbonadedeigen på toppen. :nemlig:


#50

Taien sa for siden:

Halshugger?! :skeptisk: Sikker på at egget er KOKT og at det ikke er kyllingen du snakker om?

:skratte:

Ja selvsagt.

Passet ikke på noe av de jeg. Kansje jeg EGENTLIG ikke spiser egg? :gruble:

Helt feil. :skuffet:
Riktig rekkefølge: Salat, løk, paprika, agurk, mais, kjøttdeig, salsa og ost.


#51

Einhyrningur sa for siden:

Som du roter! :skuffet:


#52

Carrera sa for siden:

:knegg:

Det der er noe jeg har sagt side jeg var lita. Husker ikke hvor det kom fra, men jeg mistenker at min far var den som begynte å si det. Han pleide å si mye rart.


#53

Taien sa for siden:

JEG roter?! Nei nå tuller du. :skuffet:


#54

Joika sa for siden:

Enig... Har viktigere ting å fylle hodet med enn hvordan jeg skal dandere tacoen. :blunke:


#55

Odelia sa for siden:

I don't :humre:

Tortilla, rømme, kjøttdeig, saus, ost, salat, alt annet grønt. Smaker aller best om jeg greier å ikke søle. :nevrotisk:


#56

Interference sa for siden:

Dere må jo ha osten over eller under den varme kjøttdeigen så den får smeltet litt. :skingrestemme:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.