I rekken av utrolig viktige samfunnspørsmål, har det nå dukket opp nok et essensielt tema: Taco. Det er jo en utskjelt rett, men like fult populært i de 1000 hjem, og spesielt på fredager. Så her er det flere spørsmål som er viktige å belyse egentlig. :nemlig:
I hvilken rekkefølge har DU fyllet i tacoen din?
Foretrekker du tortilla, skjell, tubs eller chips?
Er det noe du bare ikke kan være foruten når du skal spise tacoen din?
Jeg er utrolig kjedelig på taco-fronten, så først salat/grønt, så kjøttdeig, og så revet ost på toppen, og evt. tacosaus oppå der igjen. Ja, og selvsagt må jeg ha rømme på også.
Jeg foretrekker chips egentlig, sånne runde, eller tacotubs. Men jeg liker egentlig alt, men kanskje skjell dårligst om man må rangere.
Først guacamole, deretter kjøtt, hakket chili, ost, tomat, agurk, mais, paprika, isbergsalat og saus.
Jeg tilhører en minoritet som ikke kan utstå rå løk eller sure melkeprodukter som garnityr på maten.
Jeg møler alt sammen på tallerkenen og spiser med gaffel.
Foretrekker skjell som er stekt gyldenbrune i ovnen. Viktig forresten, å ta skjellene fra hverandre før man steker de.
Har ingen rekkefølge nei. :knegg:
Men jeg kan ikke unnvære bønnestuing og nøtteost til tacoen. Mmmm. Må ha det, bare må ha det. Og så liker jeg best tortillas. Skjell fatter jeg ikke at noen gidder å bruke, tror det må være det mest upraktiske jeg har vært borti noensinne. Mann og datter liker best tubs. Vi pleier å kjøpe minitubs.
Jeg vil helst ha tortilla med følgende tilbehør i den rekkefølgen de står: ost, tacokjøtt, et halvt, knust tacoskjell, sterk saus, rømme, løk, salat, tomat, agurk, paprika, mais og hjemmelaget guacamole.
Jeg MÅ ha alt tilbehøret, ellers kan jeg nesten like gjerne spise fiskekaker.
Tubs. :nemlig:
Rekkefølgen er: Salat, løk, paprika, agurk, mais, kjøttdeig, salsa og ost. Osten kan være revet eller skivet. Jeg foretrekker skivet, for da holder fyllet seg bedre på plass.
Følgene alternativer, med favoritten først:
Mini tubs
Skjell (selv om de er klinete er de gode)
Chips
Tubs
Lefse (er det vi spiser som oftest, alle andre liker visst det best)
Så følgene rekkefølge på fyll:
Salat
Tomat
Agurk
Paprika (kan til nød sløyfes)
Rødløk
Mais
Kjøtt
Saus (helst hot)
Rømme
Ost
INgen viktig rekkefølge.
Må ha rømme på, ellers gidder jeg ikke å spise taco.
Har også droppet sånn salsa, ingen andre vil ha det på. Hakker heller opp tomater.
Men det går mengder ost til vår taco.
Jeg spiser skjell, de andre vil ha lefse.
Jeg spiser ikke skjellet med fyllet oppi. Det ender alltid med masse klin.
Jeg knuser skjellene og har alt i dæsjer på tallerkenen og spiser med kniv og gaffel. Nam.
Mine har fått taco en stund nå, men uten tubs eller lefse. Bare kjøtt, grønnsaker, ost og salsa. De spiser det med skje og storkoser seg.
I en alder av 2,5 år elsker de taco, pizza og fårikål. :knegg:
Tortilla. Myk tortilla av hvet,e ikke mais. Liker ikke disse greiene taco egentlig skal være i.
Og rekkefølgen jeg legger det oppå tortillaen før jeg bretter den rundt er:
salat
tomat
kjøttdeig som er godt krydret
ost
Jeg har mao ikke en så veldig innholdsrik taco. Men den er vesentlig heftigere krydret enn sånne krydderposer, fant jeg ut da vi brukte en sånn en dag. (før i tiden brukte vi disse, og hjemmemiksen var ikke så ulik i begynnelsen. Den har visst forandret seg over tid og inneholder gradvis sterkere chili. Som har medført at ungene får kjøttdeig med langt mindre krydder på enn vi voksne har)
Knerten spiser det nå i en sammenbrettet lefse. Mikro spiser det sånn broren gjorde før, med alt spredd utover tallerkenen, og lefse revet i biter. De liker det begge to. (ikke så rart, begge to elsker grønnsaker, og ost. Og kjøttdeig. What's not to like?
Pizza spiser forøvrig også begge to som den største selvfølge (men igjen, vi gir ikke dem det med mest krydder på da, vi bruker jo gjerne rester av tacokjøttdeig på pizza...)
Fårikål skal de få debutere på i år. Har en søndagsmiddag med fårekjøtt som skal bli fårikål i fryseren etter at vi kjøpte (et halvt) lam fio første gang i år. Det blir jo spennende... (mor er mest spent, jeg er ikke glad i kokt fårekjøtt, og slett ikke i kål.) Men mannen er visst glad i det, og har ikke fått det så lenge jeg har kjent ham, så det er på tide.
Vi har ventet fordi jeg syns det er for salt. Jeg våkner gjerne flere ganger av at jeg er kjempetørst natta etter at vi har spist taco.. Tanken var å lage kryddermix selv, og så introdusere det, men ting tar tid og så kom barnehagen oss i forkjøpet. Hun krevde å få tacotubs her om dagen da, vi skulle ha taco etter at hun hadde lagt seg, og så så hun de.. Vi spiser aldri opp alle uansett, så hun fikk smake. Det var visst kjempegodt, så hun var positivt innstilit til dagens varmlunsj ihvertfall. :knegg:
Det med saltet er en viktig grunn til at vi lager krydderblandingen selv (det er lett)
Ja, også bruker vi usaltet kjøttdeig da.
Jeg våkner aldri tørst etter tacomiddag. (Med mindre jeg avsluttet fredagskvelden med masse potetgull uten drikke til. Men det er neppe tacoen som har skylden da.)
Jeg er enig i saltet isola, jeg har egentlig aldri tenkt så langt da. :o
Hvordan lager en krydderet selv? Jeg har hørt så mange ganger at selvlagt tacokrydder er mye bedre. Oppskrift? Med forkalrin (eller forklaring som normale folk kaller det...) og eksakte mål tusen takk. :sparke:
Vi krydrer også selv. Bruker ikke oppskrift, men smaker til med spisskummin, koriander, paprika, hvitløk og chili. Det blir "renere" i smaken og heldig godt synes jeg.
WHAT???! En vantro? :eek:
Det er selvsagt utrolig viktig at man har tacoingrediensene på i riktig rekkefølge, det smaker HELT annerledes hvis jeg ikke får det rett altså. :nemlig:
Jeg må si jeg er både litt barnslig glad over at så mange svarer såpass detaljert og, vil jeg påstå, engasjert på dette (for det betyr jo at det ikke bare er jeg som har et ordentlig, "seriøst" svar å gi når noen spør :knegg: ), og ikke minst at jeg med like stor glede og innlevelse faktisk leser hvert eneste svar. Nøye. Og blir litt rystet innvendig over at det ikke finnes en eneste som gjør det "riktig" (altså slik jeg gjør det liksom :p).
Så min fredagstaco ser ut som følger:
Jeg spiser alltid en lefse (alltid fra Santa Maria, alltid største størrelsen) og en vanlig tub (alltid fra Old El Paso), så vil haltså ha en blanding av begge typer.
Vi bruker alltid karbonadedeig og lager enten tacokrydderet selv eller bruker Old El Paso fra pose, kommer an på hvor late vi er.
Mais og HOT tacosaus er mine må-ha-ingredisener i taco. Uten blir det bare feil, uansett, men aller helst må jeg ha alt som er nedenfor for at det skal bli helt perfekt.
Rekkefølgen er alltid som følger:
Santa Maria cheesedip (hvis jeg har, jeg vet det er styggedom med bare e-stoffer, men den smaken gjør liksom litt susen for meg, så jeg later som om jeg glemmer det hver gang)
Salat
Agurk, tomat og paprika (når det bare er oss to så kutter jeg alltid disse tre tingene i passe store biter og blander i en stor skål, har vi gjester serveres de i individuelle skåler så folk kan få lagt det i preferert rekkefølge fordi jeg er jo en god vertinne må vite. :knegg: )
Karbonadedeig
Mais
MASSE hot tacosaus fra Old El Paso, det er den som er best og hotest synes jeg, (hvis jeg ikke får servert en hjemmelaget noe sted da, det er stas). Jeg bruker godt over et halvt glass tacosaus alene når vi har taco, men når vi er borte hos folk begrenser jeg meg til normal mengde altså.
Sorte oliven
Revet ost, helst den pakken med 4 sorter
Rømme er djevelens verk og må holde seg langt unna min taco og det meste annet jeg spiser. Kan tolerere rømme når jeg lager biff stroganoff (som faktisk hender innimellom) eller hvis den er smakt til med annen smak (som feks dip til potetgull eller hvitløksdressing til pizza), men da må det være ordenlig med smak på så det ikke smaker ren rømme i det hele tatt.
Ved siden av har vi avocado med litt salt på, og det hender jeg slår til med bønnestuing innimellom, men det er ganske sjeldent siden det bare er jeg som spiser det hos oss.
Lefse
Guacamole
Kjøttdeig
Ost
Så langt er rekkefølga viktig. Etter det skal agurk, mais, tomat, rømme, tacosaus, løk ( og gjerne salat og paprika) på. Der er ikkje rekkefølga viktig for meg. Til slutt skal eg ha nokre lett knuste tortillachips på toppen før eg bretter lefsa saman.
Jeg bruker, fritt tilpasset etter noe jeg fant på nett, og justert.
4 ts spisskummin
Det står 4 ts salt, men jeg bruker 2-3, da på usaltet kjøttdeig, nesten ikke noe om kjøttdeigen er saltet.
2 ts paprika,
1 ts chili, her har jeg visst umerkelig gått fra chilipulver til cayenne...
1 ts koriander
1/2 ts hvitløkspulver, det skal være 1, men jeg liker ikke egentlig hvitløk... Andre bruker fersk hvitløk i kjøttdeigen.
Og "litt pepper" som er en udefinert størrelse, som altså blir litt varierende.
Blandes med en pakke kjøttdeig og en skvett, sånn 1-1,5 dl vann. Og i praksis tàr jeg av litt av kjøttdeigen og bitte litt av krydderet til ungene.
I teorien tenker jeg alltid at jeg skal blande dette i stort kvantum så jeg har, men det skjer i praksis ikke...
Selvfølgelig må alt i riktig rekkefølge på tortillaen min.
Rekkefølgen er:
Ost
Kjøttdeig
Tacosaus
Rømmedressing
Mais, tomat og agurk er dog i tilfeldig rekkefølge
Salat
Herregud, jeg glemte jo å fortelle at rekkefølgen derimot ikke benyttes hvis jeg mot formodning skulle spise taco i gode, gammeldagse skjell:
Da blander jeg alt sammen (samme ingredienser som i lefsa/tuben min dog minus cheesedip) på tallerkenen, skyfler det inn i tacoen, har på mer hot tacosaus (selv om det er en deli blandinga allerede) og strør litt revet ost over før jeg spiser.
Dette er fordi de skjellene er så små, så man får liksom ikke til å lage perfekt lagvis fyll med riktig blandingsforhold likevel. :knegg:
Jeg blander aldri krydderet på forhånd. Jeg bare drysser det nedi kjøttdeigen (eller soyafarsen i vårt tilfelle). Spisskummen er det viktigste, det er det som smaker taco, sånn som i posene. Herregud, lurer på hvor mye spisskummen vi bruker her i huset, bruker det til alt!
Det drysser jeg over i relativt store mengder. Et par ss i hvert fall. Og så har jeg oppi løkpulver (det bruker vi også til alt), hvitløkspulver, paprika, litt chili og pepper. Blander sammen og voila. Myye bedre enn de ekle posene.
Kosegrisen hadde blånektet å spise taco i barnehagen.. Fordi det var skjell, og det kunne vel umulig være det samme som tubs. Vi får prøve hjemme da, hun var åpen for det. Og kanskje se på de forskjellige skjell-variantene i butikken, så kanskje hun tar innover seg at det er det samme i forskjellig form.
Ingen rekkefølge. Spiser hverken leser eller skjell. Blander salat, agurk, mais, avokado, kyllingkjøttdeig med hjemmelaget krydder og masse bønner, cottage cheese og salsa, helst pineapple salsa, evnt hakket fersk ananas sammen med salsaen. Har droppet ost og rømme i det siste pga kalorirestriksjoner, og erstattet med cottage cheese. Ikke ideelt, men sparer 200 kcal pr måltid på det.
Har dere forresten prøvd taco med potetmos, selvsagt hjemmelaget? Ikke veldig lavkarbo, men faktisk sjokkerende godt. :nikker: Leste om det et eller annet sted, og prøvde en gang vi hadde potetmosrester fra dagen før. Men for meg skal det jo mye til før ikke potetmos er godt (har aldri skjedd at jeg ikke liker potetmos uansett tilbehør når jeg tenker meg om), så kanskje ikke så rart jeg synes det var godt.
Mannen min, derimot, så mistenksomt på meg hele måltidet. :knegg:
Foretrekker lefse.
French style tacotopping, salat, agurk, mais, løk, bønner, løk, kjøttdeig, ost og salsa.
Taco topping er et must selv om jeg har den på bunnen ;)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.