Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kvinner i burka...

#1

Jessica sa for siden:

Her er en interessant film www.dagbladet.no/kultur/2007/05/09/500129.html

Jeg er veldig enig med han siste. Jeg blir usikker på mennesker i burkha. Jeg vil gjerne ha blikkontakt med de jeg snakker med. Dersom en mor med burkha møter på foreldremøte så tror jeg det vil føles vanskelig å snakke med henne. Jeg blir rett og slett usikker. Snakker hun til meg så er det en annen sak. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at det blir vanskeligere for disse damene å få kontakt med andre, om de ikke er aktive selv.

Så veldig tydelig på den unge gutten bak kassa som vek voldsomt unna hun i burkha og han så ut som han hadde store problemer med å takle hele situasjonen.....


#2

Nabbe sa for siden:

Nå skal jeg bare pirke litt. Det er omtrent ingen i hele Europa som går med burka. Noen få kanskje, men det er heller skjelden, og er det noen, spesielt i Tyskland og Nederland, så er det ofte slike med fetish på det å dekke seg, og ikke muslimer.

Jeg blir så irritert når de kaller det burka. Det heter niqab. Niqab. Niqab. Burka er ett lokalt plagg fra Afghanistan/deler av Pakistan/India.

Og så er det ikke sånn man kler det på seg, som på filmen, heller. Gaaaaah... Man har da mere stil og klasse enn det der, som bare er kasta over hodet...


#3

Jessica sa for siden:

Enig i at det ikke var noe vakkert syn. Jeg har da satt niqab i Oslo jeg da...

Poenget er at du ikke ser personen som er inni. Du får overhodet ikke øyekontakt. Det sier noe om hvor viktig det er for oss å lese kroppsspråk... Det er en svært viktig del av all kommunikasjon mellom mennesker.


#4

Nabbe sa for siden:

De gangene jeg har hatt niqab på, har jeg fint fått øyenkontakt. De færreste dekker øynene. Og dekker de dem med feks ett lag, så ser man fordet, øynene. Når man har sånne greier som det der, på seg, derimot, får man det ikke, men herregud, hvor mange bruker det de viste på den videoen? Kan de ikke lage det litt realistisk, i alle fall? Var en artikkel med en ex-muslim eller noe, i Aftenposten, hvor de hadde tatt på noe de trodde var niqab (var ett eksperiment i forbindelse med siste niqabdebatten), sånn at hun ikke klarte puste engang, men jeg så jo lett at de hadde tatt feil del på som niqab, og det ble jo bare heeelt feil.


#5

Jessica sa for siden:

Enig i at det bør være realistisk når de gjør det. Uansett så må jeg nok innrømme at jeg snakker lettere til folk som ikke er tildekket i ansiktet enn de som er det.

På et foreldremøte satt en dame rett over bordet. Hun hadde hijab. Ved siden av meg satt flere andre som jeg kjente fra før. Jeg snakket ikke med henne i hijab. Hun virket ikke ut som hun ville ha kontakt. Jeg fikk ikke øyekontakt med henne, og jeg var usikker på om hun snakket så mye norsk. I ettertid kritiserte hun overfor en felles bekjent at ingen snakket til henne på møtet. Det følte jeg ble veldig urettferdig. Mulig at hun ikke forventet at noen skulle snakke til henne og derfor vek unna når jeg så mot henne og kunne tatt kontakt. På toppen av det hele så er hun konvertert muslim og opprinnelig norsk.... Så språket er minste problemet.

Det jeg prøver å si at vi signaliserer med kroppsspråket om vi er åpen for kontakt med andre. Viktig å ikke bare sitte å kritisere andre, men tenke over om man selv inviterer til kontakt... Jeg kjenner henne litt nå da ;)


#6

Røverdatter sa for siden:

Jeg blir veldig usikker og har vanskelig for å forholde meg til solariumsbrune menn med armanidress, blåskjorte, slips og farget hår. Jeg blir også svært utilpass overfor Frp-velgere og yrkesmilitære. Som regel vil de ikke ha blikkontakt med meg heller. Burde jeg lage en film og skape litt debatt om dette?


#7

kisha sa for siden:

Jeg jobbet i bank og det var stor fokus på ran og hva man skulle observere.
Her kommer det inn 3 personer, bl.a. en kvinne i vide fotside klær og burka. Jeg ble vettskremt.


#8

Jessica sa for siden:

Må innrømme at selv om jeg er liberal i forhold til andre kulturer så tenker jeg også litt sånn. Da jeg skulle i fly for en tid tilbake kom det noen som så muslimske ut (kunne godt være buddhister også). Da streifet tankene på at tenk om de er terrorister :eek: Det bare streifet altså... 11. september har virkelig skadet mye.....


#9

kisha sa for siden:

Dette var lenge før 11. september. Jeg hadde ikke sett noen slikt før.


#10

Sitron sa for siden:

Jeg skjønner ikke problemet. Jeg gjør faktisk ikke det. Forøvrig opplever jeg at folk ikke ønsker kontakt med meg, som er veldig overvektig. Kanskje jeg skal lage en film om det. Jeeze.


#11

Nabbe sa for siden:

Enn jeg da, overvektig og i burka :knegg:


#12

Sitron sa for siden:

Du må til Hollywood. :nemlig:


#13

kisha sa for siden:

Hvordan kan jeg vite hva som befinner seg bak der?


#14

Sitron sa for siden:

Så da kan menn si; men hvordan kan jeg vite hvordan puppene dine ser ut, du har jo på deg BH!


#15

Nabbe sa for siden:

Ved å høre på stemmen, se på øynene, se smilerynkene rundt øynene... Jeg vet ikke, bare tenker høyt her, altså.


#16

Albertine sa for siden:

Jeg kan godt være med i filmen din, Sitron.


#17

Benzo sa for siden:

Den filmen var teit. Jeg har aldri sett noen så tildekket, hverken her i Oslo eller i utlandet. Hvordan i all verden klarer man å se ut av noe sånt?


#18

Nabbe sa for siden:

Jeg har niqaber hvor man feks ikke kan se inn, men bare se ut. Jeg personlig synes det er ekkelt, men hver sin smak, liksom... Eller, man kan lage den sånn at man viser kun øynene, det er tre lag som man kan flappe ned ved behov, om du skjønner. dårlig på forklaringer i dag


#19

Benzo sa for siden:

For meg så det ut som mennesket på filmen bare hadde slengt noe stoff over hodet, så nesten litt karnevalsaktig ut. De som bare viser øynene eller sånt "gitter", synes jeg er helt greit. Det så unektelig litt creepy ut med helt tildekket, skjønner at folk stusset.


#20

Nabbe sa for siden:

Det så jo bare teit ut, jeg ser hvilken stil de har forsøkt å kopiere, men totalt mislykket ble det jo uansett da. Hvorfor kan de ikke dra inn muslimske kvinner som konsulenter i slike tilfeller? Jeg ville jo kledd henne i noe som dette:

eller dette:


#21

Benzo sa for siden:

Send en mail og spør! :glis:


#22

Nabbe sa for siden:

"Du, atte, jeg melder meg som "burkakonsulent" hos dere", kan jeg si det? :knegg:

Jeg har mailet mange ganger når det har vært snakk om burka istedenfor niqab, altså, og nå leter jeg faktisk etter mail til de som står bak filmen, for å si de noen sannhetens ord.

Jeg sa ifra til en journalist som gjorde noe ala samme feilen for en stund siden, men hun sa at det var det de fikk opplyst på butikken der de kjøpte hijab og niqab, og at de hadde en ex-muslim med seg, så de visste at de hadde gjort det riktig...


#23

Benzo sa for siden:

Burkamodell! :knegg:


#24

Nabbe sa for siden:

Jeg har en burka for enhver anledning liggende her.


#25

Trulte sa for siden:

Freaky....
Jeg ble "forfulgt" av ei somalisk ei i en slik "burka" med åpning for øyne for et par uker siden, og jeg løp som jeg hadde fanden i hælene.
Det eneste hun nok ville var å få seg en venn, eller søke kontakt. Men jeg er ikke med på ideen å løpe etter folk og si halloooo halloooo etter å ha ventet utenfor butikken for at de skal komme ut...
Jeg ble så paff og nervøs at jeg sprang. :pyse:


#26

kisha sa for siden:

Jeg skjønner deg godt.


#27

Lykken sa for siden:

Ehm, hva mener du med å se muslimsk ut? Og kunne like gjerne vært buddhist...de går da ikke i burkaer eller niqab?


#28

Nabbe sa for siden:

Jeg opplevde det denne damen opplevde med deg, en gang. Vell, ikke helt det samme, men jeg ropte forgjeves på ei kjerring som bare mumlet noe og stakk (jeg hadde på meg hijab og lang kåpe).

Det ga meg masse ekstraarbeid med å finne ut hvem mobilen tilhørte da, men... Jeg kunne fått meg en mobil, om jeg var uærlig, eller om jeg hadde blitt sur på henne.


#29

Jessica sa for siden:

Jeg skriver jo at det også kunne være buddhister. Det jeg prøver å si er frykten for muslimske terrorister. Jeg trodde at dere skjønte den konteksten....


#30

Lykken sa for siden:

Altså, det var det jeg ikke skjønte. Hvordan ser en muslim ut (men du tenker kanskje på at de hadde niqab eller burka?) og hvordan kan de eventuelt forveksles med buddhister?


#31

Nabbe sa for siden:

Mannen min er muslim, men ser ikke ut som en muslim, bortsett fra skjegget, men han kan like godt være en Ola Nordmann som liker å ha skjegg.


#32

Jessica sa for siden:

Jeg skjønner hva du mener. Men jeg tenker på stereotypier av det jeg oppfatter som en muslim. Det tror jeg vi alle har...... Jeg vet utmerket godt at mange muslimer ikke ser ut som muslimer. Jeg kjenner en del av dem ;)


#33

Lykken sa for siden:

Ah, da forstår jeg. Jeg trodde et øyeblikk du faktisk trodde på stereotypene og mente at muslimer og buddhister kunne forveksles. ;) Jeg er enig, vi har vel alle våre mer eller mindre fordommer og tanker.


#34

Blånn sa for siden:

Apropos muslimer og klesstil. Her jeg bor er det mange somaliere og jentene/kvinnene går med lange skjørt og hijab (og har gjerne joggebukse under på idrettsdagen slik at de kan trekke opp skjørtet og løpe fortere). I dag så jeg den hitil beste tilpasningen til norske forhold. Jeg syklet forbi ei jente med knallrødt skjørt og masse russegreier festet på. Må si jeg humret litt for meg selv. Hun var utrolig stilig!


#35

Trulte sa for siden:

Den er grei den. Hadde det vært bare at hun ropte på meg. Men hun tok kontakt inni butikken, så satt hun og ventet på meg på en mur 30 meter fra butikken og så sprang etter meg. Jeg hadde vært livredd om det var en norsk en også jeg altså! Antageligvis enda mer, siden jeg ikke har kulturen å "skylde" på da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.