(vi hadde en melke- og nøtteallergiker i siste barneselskap her, og sørget for at all maten kunne spises av alle. Det ble satt umåtelig pris på av en gutt som nesten alltid bare får "nødmat").
Vi skal feire 9-åringen i morgen, og vi spiser verken egg eller melkeprodukter her i huset, så alt jeg har laget i kveld og skal lage i morgen, er egg- og melkefritt. Jeg har bakt brownies, sjokoladekake i langpanne med mokkaglasur, blåbærmuffins og marsipankake (har bare laget sukkerbrødet, skal pynte og sånt i morgen). Så har jeg litt lyst å lage enten ostekake eller gulrotkake, men jeg får se, det blir litt mange kaker. :p
Sjokoladekaken er forresten denne (men med kaffe som væske i glasuren), jeg har servert den til alt-etere mange ganger, mange har ikke visst at den var egg- og melkefri engang,og har ikke merket noenting.
Mye kjekkere å servere samme kake til alle enn å la én person få annerledeskake, vel? :D
Jeg lager melkefrie muffins av Møllerens langpannemix. Går fint. Ellers kan du sikkert bruke den vanlige muffinsoppskriften din med havremelk og melkefritt margarin.
Hva med brownies? Mener å huske at jeg har lagd de i muffinsformer med godt resultat. Denne oppskriften er velprøvd her, alltid vellykka og kjapp å blande sammen all den tid en ikke trenger annet enn en visp og en bolle - trenger ikke eggedosis og den slags.
"Kan inneholde spor av..." et eller annet allergen,står det på de fleste matvarer. De fleste allergikere benytter det uansett. Det er på sett og vis en overmerking.
Jeg bruker Møllerens sjokoladekakemiks både til rund sjokoladekake, til langpanne og til muffins.
Møllerens lyse muffins bruker jeg til muffins, til diverse varianter langpanne og også til rund kake.