Jeg er ny her på forumet. Og har nå gått til innkjøp av mitt første produkt for å gjøre mine tanker om at alt kan lages fra bunn av litt lettere. Jeg har nemmelig kjøpt en eldgammel og ikke så moderne Assistent fra 1974. Jepp, det er det bruksanvisningen min forteller meg.
Jeg har kommet over 2 ting. Først ser jeg at jeg mangler den kule eltekloen. Mulig selgeren ikke har hatt den? (Er på saken om å høre med henne). Og det at jeg lurer på å få tak i noen reserver/brukte deler til maskinen. Ser ut til at den "deig-rullen" som er med ikke helt er i tipp topp stand.
Er det noen som har peilig på hvor jeg kunne fått tak i deler?
Mener man skal kunne bruke samme tilbehør også på gamle maskiner, men er ikke 100% sikker. Den deig-rulleklumpen er ikke så nyttig at det gjør noe, har to sett boller/eltekroker og bruker sjeldent klumpen.
Når jeg vokste opp brukte vi bare den rullen og den "slikkepotten" som skraper ved kanten. Synes den knar deigen kjempegodt og er ikke like glad i eltekroken som er på min kenwood. Rullen slår jo deigen godt sammen.
Jeg har også 1974-maskin, og har kjøpt ny elteklo. Den passer helt fint, men jeg synes ikke den elter særlig bra. Når jeg bruker Åpent Bakeris oppskrifter med hevedeig, får jeg striper av hevedeigen i det ferdige brødet, selv om jeg lar maskinen gå i 15-20 minutter.
Det er akkurat det min mor alltid har gjort også. Og når jeg da skal lage Ingrid's Rugbrød (mulig oppskrift fra et hus&hjem eller viover60) så har hun alltid brukt slikkepotten og rullen.
Men min rulle sitter ikke helt fast i armen, så jeg føler den kan "falle" av om jeg skal dytten den inn mot midten i bakeprosessen.
Endret:
Fikk nettopp høre at jeg burde ha den eltekroken til tyngre brødbakster. Og at rullen + slikkepotten bare er til lette bolle/kakedeiger.