Jeg er veldig glad i hjemmelaget brun saus, og jeg er veldig glad i mørt oksekjøtt. En gang var jeg inne hos noen som laget noe de kalte kjøtt i mørke, som jeg forsto slik at var oksekjøtt i brun saus, ganske enkelt og greit. Men for en som bør ha det inn med t-skjeer, hvordan lager du din variant? Bruner du kjøttet først, eller bare lager du brun saus og hiver oppi kjøttet? Har søkt litt og funnet et par oppskrifter, men jeg vil gjerne høre flere varianter likevel, av noen som har spist og godkjent dem.
Gleder meg veldig til middag i dag!
Bruner kjøttet i biter, på høy varme i jerngryte. Krydrer litt. Koker ut pannen med litt vann mellom hver steking. Tar alt kjøttet til slutt oppi og lar det trekke til kjøttet er mørt. Tiden er avhengig av hva slags kjøtt du har brukt. Lager så saus av kraften og lar kjøttet trekken litt etterpå også.. Noen ganger bruner jeg store løkbåter og har i også :jupp:
Bruner kjøttet (store biter). Krydrer med salt og pepper. Koker ut panna og bruker stejesjyen til å lage brun saus. Lar kjøtte ligge å trekke i sausen til det er mørt og ferdig.