Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jordskokk - er den verd det?

#1

United sa for siden:

Nøtteaktig smak. Svak sådan. Skreller dere? For det må man vel? Mye jobb, lite smak og mye svinn er mitt inntrykk hittil.

Bruker dere jordskokk?


#2

Señora sa for siden:

Nei, jeg blir veldig luftig i magen, så mye arbeid, mye svinn og mye luft i magen.


#3

Toffskij sa for siden:

Jeg synes det. Jordskokkpuré og jordskokksuppe er kjempegodt.


#4

Kahlan sa for siden:

Jeg bruker, til pure, gratinerte, suppe osv..
De trenger ikke å skrelles


#5

daffy sa for siden:

Jordskokksuppe er verdt det. :nikker:


#6

Tallulah sa for siden:

:niks: Det smaker parfymert og rart.


#7

United sa for siden:

Du bare skrubber de og deler dem opp?



#9

Che sa for siden:

Jeg hadde skyhøye forhåpninger til Jordskokk og ble veldig skuffet - skikkelig kjipt, redd og slett. Litt sånn falsk og søtladen smak eller hva jeg skal kalle det.


#10

Novla sa for siden:

Jeg synes det er verdt fiklingen, særlig som puré eller konfitert. :nam:


#11

Eia sa for siden:

Jeg smakte ovnsbakt jordskokk for litt siden. Det var skikkelig godt! :nam:


#12

Tjorven sa for siden:

Vi har lagt en alldeles nydelig jordskokkpuré ved et par anledninger. Er jordskokk spesielt dyrt?


#13

Blå sa for siden:

Jeg liker jordskokk. Kanskje best helt enkelt kokt og med smør til. :nam: Ovnsbakt hørtes også godt ut.


#14

Susse sa for siden:

Jeg har mengder bak garasjen, men fryktelig dårlig på å bruke, synes det er for mye jobb.


#15

Xian sa for siden:

Hehe, det spør vi oss selv til stadighet om her hjemme. For vi er veldig glade i rotfrukt, og jordskokk er smaksmessig i en klasse for seg. Men så er den akk så tungvint å skrelle, helt der oppe med ingefær (men sistnevnte bruker man jo ikke så store mengder av per gang). Spørsmålet som melder seg blir jo da om den smaker best fordi man altså må slite litt ekstra for den, eller om den bare er det. Vi konkluderer alltid med at det er verdt bryet.

... og nettopp derfor var dette veldig gode nyheter! :danse2: Takk skal du ha, Kahlan! Jordskokkchips er også veldig godt. :nam:


#16

United sa for siden:

Aner ikke. Sjekket ikke kassalappen. Nå heller. :o Mente arbeidsmessig. Mye jobb, lite smak. Men når den ikke trenger skrelles, skal den vurderes på nytt.


#17

United sa for siden:

Prøver å komme på hva det er. Som gresskar? Lenge siden jeg har smakt gresskar kanskje. :knegg:


#18

United sa for siden:

Skiver du steker i ovnen? Salt? Olje?


#19

Høns sa for siden:

Jordskokk er nydelig. Liker jordskokkpure, jordskokk suppe, kokte jordskokk, stekt jordskokk, rett og slett i alle varianter.

Har alltid skrelt jordskokk, men heretter dropper jeg det. Takker for tipset.


#20

Tallulah sa for siden:

Nei, mer som cassawa egentlig.


#21

United sa for siden:

Aldri smakt cassawa. Hvis jordskokkchips er godt, og cassawa ligner, går jeg for cassawa. :lat:


#22

veobra sa for siden:

Det har jeg også lurt på etter å ha sett det nye mat-programmet for barn. Jeg fikk lyst til å prøve det, selv ikke alle tilbakemeldingene her var like positive.


#23

Tallulah sa for siden:

Cassawa er ganske vondt det også. Samme parfymerte, emmene smaken. I tillegg inneholder det blåsyre eller noe sånt.


#24

Ma Dalton sa for siden:

Enig..

Alt som er godt skal ha en ”nøtteaktig smak”, også jordskokk, men jeg kan ikke helt si at jeg kjenner det. Synes det smaker rart..!
(Det vil jo også si at nøtter må være det beste i hele verden, siden det å ha en ”nøtteaktig smak” virker å være en betegnelse på noe ekstra godt...) Liten avsporing..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.