Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nam, gode sprø horn med mye godt i

#1

Filifjonka sa for siden:

I dag har jeg eksperimentert med en gammel oppskrift, og lagde en veldig god variant. Faktisk så god at jeg vil dele den her. 32 horn.

Deigen:

1 liter hvetemel (eller bland inn litt grovt)
1 ts salt
5 ts bakepulver
1 beger lettrømme
3 dl revet ost (idag brukte jeg Mozzarella)
100 g smør
2 dl melk

Fyllet:

Skinke i små biter (jeg brukte rester av en stor vi hadde til middag)
3-4 skiver sprøstekt bacon i små biter
2/3 beger Ricotta
Grovmalt pepper
1 finhakket hvitløkbåt
Et par never finstrimlet spinat

Bland alt det tørre til deigen og smuldre inn smøret. Ha i rømme og melk og bland til en fast deig. Del den i fire, og kjevle hver del til en ganske tynn sirkel som deles i 8. Bland alle ingrediensene til fyllet, og fordel det på de 32 delene.
Rull sammen til horn, ha evt. litt Mozzarella på toppen, og stek midt i ovnen på 250 grader i 10 minutter.


#2

Inagh sa for siden:

Nå ble jeg sulten! :nam:



#4

Hyacinth sa for siden:

Det hørtes godt ut!

Bakepulverdeig altså? Har testet ut det til pizzabunn, og jeg får det ikke til, men jeg kan jo prøve på horn.

Jeg er glad i hvitløk, men det blir ikke litt skarpt når den er rå? Nei?

Takk for oppskrift!


#5

Filifjonka sa for siden:

Deigen funker fint, jeg har lagd disse hornene i forskjellige varianter i tjue år. Hvitløk er det selvfølgelig bare å droppe om du vil, jeg syns det var godt. :)


#6

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg elsker hvitløk, gjerne i mengder, jeg ser bare at det ofte freses litt i mange oppskrifter, for en litt mildere smak.

Jeg skal definitivt prøve disse hornene! (Som telefonen rettet til horene...)


#7

Filifjonka sa for siden:

Hvitløken var veldig finhakket, og ble jo varmebehandlet i 10 minutter under stekingen - jeg syns ikke den kjentes skarp ut i det hele tatt. Brukte en liten båt.


#8

Left sa for siden:

Åh dette hørtes godt ut! Må testes.



#10

Nessie sa for siden:

Må prøves! :D


#11

Elisabet sa for siden:

Steker du alt fyllet sammen først eller noe? Tenkte siden du så at hvitløken ble stekt?


#12

Filifjonka sa for siden:

Nei, jeg har ikke stekt fyllet, det er bare blandet sammen som det står i oppskriften. Hvitløken er jo i ovnen de ti minuttene hornene steker. Men om noen vil ha den stekt på forhånd, så er det jo bare å steke den litt, f.eks sammen med baconskivene.


#13

Taien sa for siden:

Er det noe man kan bruke istedet for ricotta? :sparke:


#14

Filifjonka sa for siden:

Du kan bare la være å ha ricotta, eller bruke en annen ost. Det var første gang i dag jeg brukte ricotta, fetaost er også veldig godt. Det greie med disse hornene er at du kan putte nesten hva som helst i dem. :)


#15

Filifjonka sa for siden:

OBS! Melkemengden er rettet fra 1 til 2 dl, jeg så nå at det var feil.


#16

vixen sa for siden:

Takk for oppsrkift. Må prøves. Er veldig glad i fylte horn!


#17

Hyacinth sa for siden:

Håhåhå! Nam! :rørt: Jeg tror jeg har spist ca ti stk i dag. :sparke:

Men jeg vil ha mer fyll! Brukte et beger ricotta, en pakke krydderskinke i biter, en hel pakke sprøstekt bacon og mye spinat. Og tre fedd hvitløk. Men mer, takk!


#18

Hyacinth sa for siden:

Men jeg måtte ha mer mel i, for den ble veldig klissete.


#19

Filifjonka sa for siden:

Kan godt hende jeg også fyller på med litt mer mel på slutten. Men det var den mengden i den originale oppskriften.


#20

lucifine sa for siden:

Vil du dele bilder please?


#21

Pepper Lemon sa for siden:

Åh, nam! Dette må testes! Hvor mye grovt mel kan jeg bruke, tro? Er 50 % for mye?


#22

carmenzita sa for siden:

Ble jammen sulten nå. Disse må prøves en gang!


#23

Irma sa for siden:

Oj, det så ut som noe jeg kunne likt. Ricotta i horn? :nam:


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg brukte ca 30%. De blir ikke særlig sunne uansett. :knegg:


#25

Elisabet sa for siden:

Bare å lage, rulle, dele og steke med en gang fortløpende?


#26

Hyacinth sa for siden:

Jepp. Jeg må aldri lage sånne igjen. Jeg har spist fire av dem til hvert måltid de to siste dagene. Jeg eier ikke evnen til begrensning, tydeligvis, selv om de ligger i fryseboksen. Ungene likte dem ikke, og mannen er bortreist. :sukk:


#27

meisje sa for siden:

De er kjempegode, takk for super oppskrift


#28

Filifjonka sa for siden:

Hyggelig at dere likte dem, tror jeg skal lage dem selv en dag. Ihvertfall i påsken. :)


#29

Tilde sa for siden:

Disse skal jeg teste i påsken. Takk for oppskrift.:)


#30

Taien sa for siden:

Jeg må lage disse i påsken tror jeg. Passer fin-fint til turmat disse.
Har noen forlag på annet fyll?


#31

Filifjonka sa for siden:

Enkle og barnevennlige med bare ost og skinke, og gjerne litt frisk basilikum.


#32

Palmen sa for siden:

Åh, jeg trenger ny bakeinspirasjon så dette passer perfekt.


#33

Taien sa for siden:

Mmm ja god idé.
Eller med ost og pølsebiter + litt frisk timian.
Tomat, koreander, kjøttfyll?

Joda, jeg skal vel finne på noe. :glis:


#34

millact sa for siden:

Tenker jeg skal bake i påsken.


#35

Niobe sa for siden:

Hvorfor bakepulver? Jeg liker ikke så godt bakepulversmaken, men det er gjerne bare å bytte til gjær?


#36

Filifjonka sa for siden:

Det kan du selvfølgelig gjøre, men det blir det ikke de samme hornene. Disse er mye sprøere og har en annen konsistens enn gjærdeig.


#37

Nip sa for siden:

De må jeg teste til minsten :) Takk for oppskrift


#38

Nenne sa for siden:

Disse skal jeg prøve!


#39

Nessie sa for siden:

Fant ikke Ricotta på Prix… kan fetaost og/eller cottage cheese brukes? :gruble:


#40

GydaG sa for siden:

Disse skal jeg jammen prøve, må jo være geniale til tursekken.
Noen som har prøvd å varme de i folie på bål/grill?


#41

Susse sa for siden:

Feta bruker jeg i horn og skinkesnurrer med stort hell, så det må da gå fint her også.
Har bakt så mye i helgen at disse får vente helt til onsdag. :knegg:


#42

Nessie sa for siden:

:humre:
Sååååå lenge?


#43

Røverdatter sa for siden:

Vesla bakte disse i går og de var kjempegode. Vi hadde bare påleggsskinke og salami å fylle med, men det var veldig godt det også. :nam: De spistes lett vekk må jeg si, av 32 stk. ble det bare 10 igjen til frysing.


#44

Filifjonka sa for siden:

De er lettspiste ja. :jupp:


#45

Nessie sa for siden:

Da har jeg fått bakt disse. Ble kanskje litt mye fyll (:flau:), for de ble litt «våte» underst, så stekte de litt ekstra med undervarme. :nikker:


#46

Filifjonka sa for siden:

Jeg har aldri opplevd at de blir våte under, høres ut som det kan ha vært litt lite undervarme da. :)


#47

Snuppa sa for siden:

Perfekt! Jeg skal jo bake horn i dag uansett!! :)
Jeg tenkte å kjøpe cheddar i blokk og skjære opp og ha inni. Tenkte å ha skinke i halvparten og karbonadedeig i andre halvparten.


#48

Nessie sa for siden:

Den sto på under/overvarme, 250 grader. Men dette er en ovn vi ikke er så alt for fornøyd med. Men jeg tror nok jeg hadde i litt mye fyll og, samt at det ble litt bløtt. Men smaken var det ikke noe galt med :elsker:


#49

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg pleier ikke ha så veldig bløtt fyll. Godt de ble spiselige likevel. :)


#50

GydaG sa for siden:

Nå står det klart til å slenges sammen her også, bare minisjefen blir litt mer samarbeidsvillig. Tok en pakke påleggsskinke oppi, litt usikker på hvor mye skinke som skulle til. Men med bacon og finkuttet grillet paprika som var det jeg hadde tilgjengelig håper jeg det blir bra uansett.


#51

Filifjonka sa for siden:

Grillet paprika blir helt sikkert kjempegodt! :)


#52

Bayone sa for siden:

Hva kan jeg bytte ut lettrømme med? Og bør jeg erstatte osten med noe eller går det bra å bare kutte den ut? Har melkeallergiker i hus.


#53

Filifjonka sa for siden:

Jeg vet ikke hva melkeproduktene evt kan byttes ut med, rømmen og osten er nok det som gir hornene den spesielle og sprøe konsistensen. Jeg tror faktisk heller jeg ville brukt en vanlig gjærdeig til melkeallergikere.


#54

Bayone sa for siden:

Hmm.. Spørs nok det ja. Vi er ikke så drevne på dette ennå så da er det vel best å holde seg til det safe.


#55

GydaG sa for siden:

Det har du helt rett i.
Selv den litt skeptiske 9-åringen har kastet seg over disse og vil ha mer og mer.
Fantastisk gode, tusen takk for oppskrift!


#56

Snuppa sa for siden:

Nå står de til avkjøling på benken. Gleder meg!!

Lagde halvparten med fyllet som nevnt her og andre halvparten med cheddar, mozzarella og skinke.


#57

Input sa for siden:

Vet ikke om det funker i denne oppskriften, men rømme kan i hvert fall normalt byttes ut med soyarømme.


#58

Filifjonka sa for siden:

Snuppa: De er aller best varme. :)


#59

Snuppa sa for siden:

Klarte ikke dy meg. De var kjempegode. Blir nok middagen her i dag. Skal uansett på grilling/aking i ettermiddag! :)


#60

Candy Darling sa for siden:

Det så deilig ut!

Hvordan er holdbarheten? Jeg synes ofte at bakepulverbakst er deilig samme dag, også blir det litt papp allerede dagen etter - scones har jeg helt gitt opp. Men rømmen kan kanskje hjelpe?


#61

Filifjonka sa for siden:

De kan fint ligge i kjøleskapet og varmes dagen etter, men jeg pleier som oftest fryse dem som ikke blir spist samme dag. Det pleier å være færre enn jeg tror.

De er fine å legge frosne i nisteboksen, da tiner de til lunsj.


#62

Bayone sa for siden:

Hvor finner jeg denne? Har vært på utkikk etter et alternativ til rømme.


#63

Input sa for siden:

Min svigermor kjøpte den på Meny eller Ultra, tror jeg. Jeg har aldri kjøpt den selv, jeg bruker aldri rømme.


#64

meisje sa for siden:

Kanskje det går an å erstatte rømme med myk(japansk) tofu til melkeallergikeren?

Selv brukte jeg kesam istedenfor rømme og til fyll hadde jeg pølse, vårløk og en teskje smøreost naturell til resten av familien og vårløk, smøreost og soltørket tomat til meg.


#65

Hyacinth sa for siden:

Jeg vil anta at den store, brede boksen med rømmeerstatning kan funke. ost er verre å erstatte, men ei venninne med melkeallegi bruker saueost og sier det er bra.


#66

Raven sa for siden:

Disse må testes i morgen. :) De fleste i huset er matleie og trenger nytt påfyll :)


#67

Veritas sa for siden:

Måtte teste denne oppskrifta idag, og gikk på med dobbel porsjon, da planen var både fylte horn og pizzasnurrer. Dette gjør jeg ikke igjen uten kjøkkenmaskin. Ble ganske tungt å behandle deigen, så jeg ønsket meg virkelig en KitchenAid ellerno mens jeg holdt på. Men det ble da resultater, og både horn og snurrer ble veldig gode!


#68

Maki sa for siden:

Takk for oppskrift, den skal prøves i morgen :)


#69

Filifjonka sa for siden:

Jeg skal stå opp tidlig og bake dem i morgen, vi skal ha med til Dyreparken. De hadde ikke ricotta i den butikken vi handlet i, så det blir feta, skinke, bacon, soltørket tomat og basilikum.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.