I dag har jeg eksperimentert med en gammel oppskrift, og lagde en veldig god variant. Faktisk så god at jeg vil dele den her. 32 horn.
Deigen:
1 liter hvetemel (eller bland inn litt grovt)
1 ts salt
5 ts bakepulver
1 beger lettrømme
3 dl revet ost (idag brukte jeg Mozzarella)
100 g smør
2 dl melk
Fyllet:
Skinke i små biter (jeg brukte rester av en stor vi hadde til middag)
3-4 skiver sprøstekt bacon i små biter
2/3 beger Ricotta
Grovmalt pepper
1 finhakket hvitløkbåt
Et par never finstrimlet spinat
Bland alt det tørre til deigen og smuldre inn smøret. Ha i rømme og melk og bland til en fast deig. Del den i fire, og kjevle hver del til en ganske tynn sirkel som deles i 8. Bland alle ingrediensene til fyllet, og fordel det på de 32 delene.
Rull sammen til horn, ha evt. litt Mozzarella på toppen, og stek midt i ovnen på 250 grader i 10 minutter.
Deigen funker fint, jeg har lagd disse hornene i forskjellige varianter i tjue år. Hvitløk er det selvfølgelig bare å droppe om du vil, jeg syns det var godt. :)
Hvitløken var veldig finhakket, og ble jo varmebehandlet i 10 minutter under stekingen - jeg syns ikke den kjentes skarp ut i det hele tatt. Brukte en liten båt.
Nei, jeg har ikke stekt fyllet, det er bare blandet sammen som det står i oppskriften. Hvitløken er jo i ovnen de ti minuttene hornene steker. Men om noen vil ha den stekt på forhånd, så er det jo bare å steke den litt, f.eks sammen med baconskivene.
Du kan bare la være å ha ricotta, eller bruke en annen ost. Det var første gang i dag jeg brukte ricotta, fetaost er også veldig godt. Det greie med disse hornene er at du kan putte nesten hva som helst i dem. :)
Håhåhå! Nam! :rørt: Jeg tror jeg har spist ca ti stk i dag. :sparke:
Men jeg vil ha mer fyll! Brukte et beger ricotta, en pakke krydderskinke i biter, en hel pakke sprøstekt bacon og mye spinat. Og tre fedd hvitløk. Men mer, takk!
Jepp. Jeg må aldri lage sånne igjen. Jeg har spist fire av dem til hvert måltid de to siste dagene. Jeg eier ikke evnen til begrensning, tydeligvis, selv om de ligger i fryseboksen. Ungene likte dem ikke, og mannen er bortreist. :sukk:
Feta bruker jeg i horn og skinkesnurrer med stort hell, så det må da gå fint her også.
Har bakt så mye i helgen at disse får vente helt til onsdag. :knegg:
Vesla bakte disse i går og de var kjempegode. Vi hadde bare påleggsskinke og salami å fylle med, men det var veldig godt det også. :nam: De spistes lett vekk må jeg si, av 32 stk. ble det bare 10 igjen til frysing.
Perfekt! Jeg skal jo bake horn i dag uansett!! :)
Jeg tenkte å kjøpe cheddar i blokk og skjære opp og ha inni. Tenkte å ha skinke i halvparten og karbonadedeig i andre halvparten.
Den sto på under/overvarme, 250 grader. Men dette er en ovn vi ikke er så alt for fornøyd med. Men jeg tror nok jeg hadde i litt mye fyll og, samt at det ble litt bløtt. Men smaken var det ikke noe galt med :elsker:
Nå står det klart til å slenges sammen her også, bare minisjefen blir litt mer samarbeidsvillig. Tok en pakke påleggsskinke oppi, litt usikker på hvor mye skinke som skulle til. Men med bacon og finkuttet grillet paprika som var det jeg hadde tilgjengelig håper jeg det blir bra uansett.
Jeg vet ikke hva melkeproduktene evt kan byttes ut med, rømmen og osten er nok det som gir hornene den spesielle og sprøe konsistensen. Jeg tror faktisk heller jeg ville brukt en vanlig gjærdeig til melkeallergikere.
Hvordan er holdbarheten? Jeg synes ofte at bakepulverbakst er deilig samme dag, også blir det litt papp allerede dagen etter - scones har jeg helt gitt opp. Men rømmen kan kanskje hjelpe?
De kan fint ligge i kjøleskapet og varmes dagen etter, men jeg pleier som oftest fryse dem som ikke blir spist samme dag. Det pleier å være færre enn jeg tror.
De er fine å legge frosne i nisteboksen, da tiner de til lunsj.
Kanskje det går an å erstatte rømme med myk(japansk) tofu til melkeallergikeren?
Selv brukte jeg kesam istedenfor rømme og til fyll hadde jeg pølse, vårløk og en teskje smøreost naturell til resten av familien og vårløk, smøreost og soltørket tomat til meg.
Jeg vil anta at den store, brede boksen med rømmeerstatning kan funke. ost er verre å erstatte, men ei venninne med melkeallegi bruker saueost og sier det er bra.
Måtte teste denne oppskrifta idag, og gikk på med dobbel porsjon, da planen var både fylte horn og pizzasnurrer. Dette gjør jeg ikke igjen uten kjøkkenmaskin. Ble ganske tungt å behandle deigen, så jeg ønsket meg virkelig en KitchenAid ellerno mens jeg holdt på. Men det ble da resultater, og både horn og snurrer ble veldig gode!
Jeg skal stå opp tidlig og bake dem i morgen, vi skal ha med til Dyreparken. De hadde ikke ricotta i den butikken vi handlet i, så det blir feta, skinke, bacon, soltørket tomat og basilikum.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.