Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor grovt baker du ditt brød?

#1

vixen sa for siden:

Jeg føler jeg fremdeles er litt på utprøvingsfronten her med hjemmelaget brød. Fikk kjøkkenmaskin i fjor har prøvd meg frem med litt forskjellig. Det jeg lurer på er hvor grovt det bør være før det er "sunt nok". Jeg får ikke til gode brød som er noe særlig mer enn 60 prosent frø/grovt mel.


#2

Primrose sa for siden:

Jeg bruker 300 g hvetemel på 1 kg mel totalt. Resten er da havremel, grov rug og frø.



#4

Cuyahoga sa for siden:

Jeg bruker 1 kilo grovbakstmel og 1 kilo Fibra på fire brød, samt frø/kli/kruskakli etter forgodtbefinnende, og aner egentlig ikke hvor grovt/ugrovt det blir. :sparke:


#5

Niobe sa for siden:

Frø har ingen innvirkning på grovheten.


#6

Primrose sa for siden:

Denne var ny for meg. "Brødet ditt er grovt" ble i hvertfall fasiten. :cool:


#7

vixen sa for siden:

Idag har jeg bakt brød av:
ca 1 liter hvetemel
2dl solsikkefrø
2dl linfrø
3 dl havregryn
3dl grovt rugmel
2 dl sesamfrø

Det ble veldig godt, men tenker at det kanskje er for "fint" for hverdagsbruk?


#8

Taien sa for siden:

Etter kalkulatoren er vel dette 'halvgrovt'.

Kan noen gi meg en god oppsktift på et grovt brød med frø og korn? Og når dere steker det (hvor lenge, temperatur) bruker dere brødformer ala 'formkakeformer' (dere som ikke har brødbakermaskin)? brødbakernovise


#9

arrow sa for siden:

Rug, bygg og havre har egenskaper som skiller seg fra hveten og er fin å få med i blandingen, men jeg har litt problemer med å finne ut hvor mye bygg og havre man kan tillate seg i melblandingen. Jeg husker et Puls-program for et år eller to siden, hvor en baker sa man kan ha opp til 40% bygg og fremdeles bake vanlige brød (i motsetning til flattbrød).


#10

Primrose sa for siden:

Taien: jeg bruker en modifisert versjon av mims hellebrød (søk her inne). Jeg har ikke kjøkkenmaskin, men med den oppskrifta slipper jeg å kna for hånd.1 kg mel og 1 liter vann, pluss gjær og frø, rører, hever en time, over i tre brødformer og 1t50min på 180 grader.

Jeg bruker linfrø og sesamfrø, av og til litt solsikkekjerner (men ikke for mye pga kadmiuminnhold) eller gresskarkjerner. De siste knuser jeg i stavmikser for 3-åringen synes de er litt store.10-15 ss totalt av frø tror jeg.


#11

Ole Brumm sa for siden:

Skal vi se, jeg bruker brødbakemaskin og 1 brød er ca slik:
300 g hvetemel
50 g sammalt hvete eller fullkornsmel
100 g grov rug
100 g havregryn
50 g firkorn
30 g linfrø
30 g solsikkekjærner eller gresskarfrø
20 g rapsolje
litt søtt og litt salt
12 g gjær (fersk)
420 g vann

Det blir vel 50% grovt mel.


#12

Taien sa for siden:

Takk for oppskrift Primrose. :blomst:
Taien vil bake brød! husmorpris i sikte


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.