Jeg er veldig glad i kjøttsaus, men synes ofte den mangler det lille ekstra når den står på bordet, uansett hvor mye jeg krydrer eller justerer med søtt på tampen osv.
Siden internettet er så stort:
Kan vi dele superkjøttsausoppskrifter her, kanskje? :)
1 løk
2-3 fedd hvitløk
3 stilker stangselleri
2 kg godt modne tomater
2 dl lammekraft (jeg hadde i frysen men buljong kan evt. brukes)
Timian, rosmarin og oregano (tørket)
3 laurbærblader
1 klype kanel
Salt og pepper
Først kjørte jeg løk, hvitløk og stangselleri i matmølle. Freste dette i en gryte med olje. Så kjørte jeg tomatene i matmølle og hadde i gryta. Til slutt hadde jeg i krydderne. Lot sausen putre en halvtimes tid. Eller, det ble vel ca 3 kvarter.
Hadde jeg kunnet, så ville jeg nok også tilsatt en skvett rødvin eller balsamico. Kanskje litt søtning også, men egentlig synes jeg det ble helt ok uten. (Siden jeg ikke spiser sukker tilsatte jeg en klype kanel i håp om at dette skulle fremheve grønnsakenes iboende sødme, har hørt at kanel har den egenskapen men om det funket vet jeg ikke siden jeg ikke smakte uten kanel. Uansett likte jeg smaken).
Jeg synes sausen ble mange hakk bedre da jeg prøvde med rød paprika i. Den får god smak, og det tar vekk litt av den skarpe tomatsmaken jeg synes mange sauser har.
Ellers bruker jeg løk, hvitløk, rød paprika, hermetiske tomater, tomatpuré, litt sukker, salt, pepper, oregano, basilikum, timian og merian. Lar det putre minst en times tid. Kjører glatt i blender og har i stekt kjøttdeig e.l.
Jeg har ingen oppskrift, men synes følgende hører med:
Løk, hvitløk, vin, litt flytende buljong, sambal olek, tomatpurè, gode tomater fra boks (Mutti er min favoritt) og eventuelt litt urter om jeg har det. Ellers river jeg gjerne oppi grønnsaker som gulrøtter, sellerirot eller kål for å øke sannsynligheten for 5 om dagen. :) Synes også det er deilig med en liten fløteskvett i. Da blir sausen rundere i smaken.