Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bæ, bæ, lille lam - hva skal det bli av deg?

#1

Ru sa for siden:

Jeg har ca 10 kg lam i fryseren. 12 koteletter, et lår, en bog og en haug med fårikålkjøtt. Bare at jeg ikke orker å spise så mye fårikålkjøtt.
Forslag til retter mottaes med takk. :glis:

(Og hva lager man av bog-en?)


#2

Billa sa for siden:

Lam (stekt i biter og puttet i ildfast form) i yoghurt, med løk, kapers, revet sitronskall og sylteagurk. Og ris til. kjempegodt!


#3

Adrienne sa for siden:

Går det an å bruke lammekjøtt i sånne ildfaste former som står og koser seg i stekeovnen en hel dag? Med rotgrønnsaker og løk og kanskje en boks hermetiske tomater og litt kraft?


#4

Skilpadda sa for siden:

Fårikålkjøtt er kjempegodt til indisk-aktige gryteretter. Det er lenge siden jeg har laget slikt, men det finnes jo fine halvferdige sauser, eller man kan marinere i yoghurt og krydder (tandoorikrydder og hvitløk og chili og slikt) og så enten koke i gryte eller ovn.


#5

Tallulah sa for siden:

Cous-cous med lam er supert!


#6

Guava sa for siden:

Lammefrikassé
Indiske gryteretter
Gryteretter fra Midt-Østen


#7

Toffskij sa for siden:

Sånne afrikanskinspirerte lammegryter med peanøttsmør i, der passer det bra med fårikålkjøtt.


#8

Tallulah sa for siden:

Åh, jeg tror jeg må innom Mathallen på vei hjem og kjøpe lammeskank. :glis:


#9

Toffskij sa for siden:

Lammeskank er ufattelig godt. :nam:


#10

Ru sa for siden:

Men hva er egentlig lammeskank?
:ingen kokk eller husmor:


#11

Toffskij sa for siden:

Lammeskank er den nederste biten av lammelåret, der kjøttet smalner inn mot beinet og det er veldig mye sener og greier. Den er gjerne fjernet når man kjøper lammelår i butikken. Det blir helt nydelig når man langkoker – gjerne en fire timers tid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.