Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bergensk eller Lofoten fiskesuppe?

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg ypper til bråk nå, men vi skal altså spise pulversuppe til middag i dag. Tilsatt torsk. Jeg har hodepine og det er det jeg orker i dag.

Jeg kjøpte begge deler på vei hjem fra jobb, men jeg aner ikke hva de smaker. Smaker de pulver? Er den ene å foretrekke framfor den andre?


#2

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg skal ha reker i også. :infårmerer:


#3

mkj sa for siden:

Aner ikke, liker ikke fisk eller fiskesuppe. Men om du går på en litt bra matbutikk, så kan det hende de har ferdige fiskesupper - jeg tror de er bedre enn de fra pulver da. Har sett det i sånne plastbokser. F.eks. fra Lofoten eller noe sånt.


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet det, har sett det. Men jeg orket bare passere Kiwi på hjemveien. Det er så dillete å parkere på Mega.


#5

Manga sa for siden:

Jeg synes egentlig begge to er helt greie.


#6

Hyacinth sa for siden:

Er det noen spesiell smaksforskjell?


#7

Ru sa for siden:

Jeg foretrekker bergensk.
[noparse]:patriot:[/noparse]


#8

tinkadott sa for siden:

Bergensk fiskesuppe med fløte og oppskjært fiskepudding står på menyen vår i morgen, og skal lages av 8åri gen. Sikkert ikke anbefalt av hellstrøm men...


#9

Anne C sa for siden:

Jeg liker best Bergensk av de to.


#10

Acsa sa for siden:

Jeg liker også best bergensk.


#11

Palmen sa for siden:

Bergensk.


#12

Hyacinth sa for siden:

Æsj. Det ble Lofoten. Den hadde skalldyr i seg. Jeg elsker skalldyr.


#13

emin sa for siden:

Jeg foretrekker Lofoten. :nemlig: Så hiver vi reker, purre, gulrot, fiskebollebiter etc oppi.


#14

Hyacinth sa for siden:

Får prøve den bergenske en annen dag. :)

Den Lofoten-suppen var helt ok. Litt tam, synes jeg. Jeg hadde i 500 g frossentorsk (den som kom best ut i test i forrige uke, og den var god!), et beger pillede reker og gulrøtter julienne. Liker purre også, men det hadde jeg ikke i dag.

Hadde også i rømme, og dessuten litt støtt safran. Jeg må bare lære meg at jeg ikke er så glad i safran. Det lukter Marokko av meg hvor jeg enn går etterpå. Marokko kan lukte godt, men den safranlukten gjør meg småkvalm.


#15

Isolde sa for siden:

Den fra frysen er god og der er det jo fiskebiter og grønnsaker som man putter oppi til slutt.


#16

Frøydis sa for siden:

Jeg pleier å blande de. Kjempegodt.


#17

ItsOnlyMe sa for siden:

Liker begge. Med litt ekstra i om jeg har, og crem fr. :nam:


#18

mkj sa for siden:

Men altså hvis man putter oppi fløte, fisk, skalldyr og grønnsaker, så behøver man strengt tatt ikke den posen.


#19

Madicken sa for siden:

Jeg skal ha fiskepinner i dag, uten tilsatt noe som helst, så posesuppe med torsk må da være knallbra. Selv frysetorsk.

Men til spørsmålet ditt: Bergensk. Jeg mener å huske at denne i sin tid ble kåret til Norges beste posesuppe? Tilsatt litt gulrøtter og fløte, og gjerne fisk, er den slett ikke verst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.