Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oi, eget hus. Tips til rekkehus?

#1

tink sa for siden:

Vi har kjøpt vårt første hus. Har jo bodd oss til noen år i leide leiligheter og gradvis økt både standard og størrelse. Men nå er altså første gang vi flytter inn i eget hus. Kjøkkenet er rimelig nytt og fint. Men hva er typisk rekkehus? De interiørbladene jeg leser tar utgangspunkt i gamle trevillaer, bygårder med høyreist tak, eller designhus fra ytterst til innerst.

Nå skal vi altså kunne bestemme alt fra planter på verandaen, til farger på alle rom. Nå er det heldigvis innflyttingsklart, men noen rom ønsker vi å sette litt preg på selv også. Vet ikke helt hva jeg søker her. Inspirasjon til alt fra barnerom til veranda og lilledo.

Liker reine flater og lyse farger, men er så rotete av meg at jeg føler alt flyter. Huset er forresten fra overgangen mellom 70- og 80-tallet, men er pusset godt opp i løpet av de siste tre-fire årene.


#2

DM sa for siden:

Å, så spennende! Gratulerer. :blomster:

Hvis du føler at alt flyter, men liker å ha reine flater og sånn, så vil jeg anbefale deg å investere en god slump med penger hos Ikea. Sørg for å ha masse god oppbevaringsplass. Kjøp store gode kommoder og skap, og kjøp sånn ... eh, hva heter det? Seksjonsdeler? -Det jeg mener er hvertfall slike greier til å putte oppi skuffene som lager ekstra rom. Et rom til regninger, et til ledninger osv. Og la alt få sin faste plass og la det bli rutine å hente og legge tilbake på samme plass.

Det som kan være ganske stilig (men kanskje er ut igjen?) når en har rene flater, er å ha en vegg i en annen farge. Feks kremfarge på alle veggene i stuen, og så sjokolade på en kortside. -Og å bruke rene enkle ensfargede gardiner.


#3

Azi sa for siden:

Gratulerer! Skikkelig spennende! :)


#4

Chanett sa for siden:

hvilke interiørblader leser du? jeg synes at det eren salig blanding i de jeg leser, og det er ikke få. :flau: drånningen av interiørblader

Jeg liker også reine linjer, men er en rotekopp blant fire andre (rotete familie). Vi har brukt mye tid på å planlegge oppbevaring av ymse slag. Alt fra skap, skuffer, hylleller til esker og bokser til sortering i skuffer og skap. Man får aldri nok skapplass. Aldri.

Vi går for hvite vegger og har funnet tilbehørsfarger for hvert rom. femåringen får sukkertøyfarger, tiåringen rosa og rødt, åtteåringen grønt og blått (dongeri). Jeg hadde besøk av interiørarkitet denne uka og hun mente det var et klokt valg. I tillegg burde vi tenke på ulik tekstur og glansgrad på møbler, gulv og vegger.


#5

IOA sa for siden:

Gratulerer, så deilig! Jeg bor ikke i eget hus, men har akkurat flyttet til en leilighet som er dobbelt så stor som den vi hadde før. Vi hadde en tommelfingerregel: Det er ikke lov til å kjøpe noe annet enn oppbevaring. Det var kjempesmart! Vi gikk på Ikea og endte opp med diverse hyller, esker og bokser. Og siden vi (nesten) ikke kjøpte noe annet heller, har vi virkelig merket hvor mye bedre plass vi har her!

Dette ble kanskje litt på siden av hva du spurte om, men jeg sitter her og skuer utover min store stue og er kjempefornøyd!


#6

malena sa for siden:

Gratulerer med eget hus!
Jeg er enig med Berglijot, det er ofte reportasjer i interiørbladene fra rekkehusleiligheter o.l.

Da broren min kjøpte leilighet i lavblokk i Oslo, så pusset de den opp til en moderne, delvis minimalistisk bolig.

Mitt tips er å unngå listverk i taket. Det øker romfølelsen og ser mer stilrent og moderne ut. Bruk lyse farger.
Signerer de andre når det gjelder oppbevaringsmøbler - du kan ikke få nok av dem.
Denne fra Ikea, f.eks., kan kjøpes flere av og sette dem ved siden av hverandre i en liten gang. Masse stilren oppbevaring til alt fra skotøy, luer/votter/skjerf til post og nøkler.


#7

tink sa for siden:

Takk for mange gode råd om oppbevaring. Lurer på hvordan jeg skal få sambo til å forstå at det ikke blir overfylt når alt har en plass å bo på. Vi skal en tur bort der i ettermiddag og kikke litt mer. Kjenner godt de vi kjøper av.


#8

tink sa for siden:

Nå er det halvpanel i stua, som vi hadde tenkt å ta vekk. Men da må vi ta bort stria også, det er bare strietapet over panelet... :gruble:

Vi har ikke tid/kapasitet til å ta totalrenovering med å rive av tapet, sette opp nytt evt. tapetsere fra golvet og opp. Så det spørs om vi må leve med halvpanel ei stund. Tenkte da å male alt hvitt: vegg, panel, lister, rekkverk rundt trappa og bokhylla som er bygget til rommet. Kan vel få en effekt dersom jeg skiller mellom matt og blankt? Det blir ihvertfall reinere fargemessig selv om jeg ikke får de helt store reine flatene.

Sambo er visst enig, men da må vi skaffe oss noen flotte bilder...


#9

tink sa for siden:

Neste store problemstilling er at vi har for mange bokhyller. De flotte bokhyllene som jeg trumfet gjennom i høst, er nå altså et problem. De er store, høye og tunge. Ikke særlig lett å plassere på en vegg med halvpanel - det stikker jo litt ut.

Stønn. Heldigvis ser det ut til at det går mot en løsning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.