Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode kaker etter mektig, tung middag?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg får 15-16 store og små gjester til middag kommende helg. Jeg skulle egentlig lage middag selv, men nå har en av mine venner tilbydd seg å lage mat og det er jeg veldig glad for. Det blir en kraftig ertesuppe, salt kjøtt, potetstappe, lefse og diverse tilbehør. Med andre ord en mektig og tung middag. Jeg tenker at det ikke er noen som har lyst på dessert etter den kosten der, men et par gode kaker til kaffen litt senere på kvelden må vi jo ha. Jeg har selv ofte lyst på noe litt syrlig etter slik salt, tung mat. Kanskje en sitronkake? Har noen en god oppskrift på sitronkake i langpanne?

Tar eventuelt gjerne i mot tips om andre lettlagede og gode kaker som kan passe også.

Kakene trenger ikke være melkefri. Det melkefrie barnet er ikke glad i kaker og spiser kun ett slag, så hun får en melkefri sjokoladekake.


#2

Acsa sa for siden:

Jeg har lagt ut oppskrift her inne på en kjempegod og lettlaget sitronkake i langpanne. :jupp: Her! Jeg har laget den med en rekke forskjellige glasurer, og alt funker, både melisglasur, ingen glasur, marshmallowfondant, lemon curd, blanding av hvit sjokoladeganache, melis og lemon curd osv.



#4

Madicken sa for siden:

Jeg skal selv servere kraftig ertesuppe til mange i helgen, og tenker å servere sitronfromasj
etterpå. Det slår aldri feil. :-)


#5

Tuppen sa for siden:

Jeg er glad i noe søtt etter middag, f.eks pavlova.


#6

Nima sa for siden:

Pavlova var det jeg skulle foreslå også. Evt frukt eller bær med is eller krem. :)



#8

Madicken sa for siden:

Og først nå ser jeg at du etterlyser kaker og ikke puddinger/fromasjer. Det er nok bare det at jeg selv er så utrolig mye mer glad i sistnevnte at jeg automatisk siler bort annen "unødvendig" informasjon. :p

Men da støtter jeg forslag om Pavlova, som er fantastisk god til kake å være. Jeg lager oftest Pavlova som rullekake, og gjerne med en pisket blanding av kremfløte og vaniljekrem sammen med bærene. Sitronkrem er også veldig godt i Pavlova (hei, kanskje jeg kan bruke sitronfromasj i Pavlova neste gang? :hmm:).


#9

Kiwi sa for siden:

Eplekake med vaniljekesam til?


#10

Kahlan sa for siden:

Forresten er det godt med knuste kjeks i bunnen av ett kakefat med høye kanter, pisk krem og bland i knust marengs. Hell kremen over kjeksen og legg på all frukten du ønsker, kiwi, rips, bringebær, blåbær, jordbær osv
Frisk og god


#11

Lhi-My sa for siden:

Jeg endte opp med å bake Acsas sitronkake og den gjorde stor suksess. Med melkefri Brownies og en enkel tysk formkake med sjokoladebiter, så fikk vi da tilfredsstilt kakehungeren vår.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.