Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til chicken curry?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg utforsker kylling i karri for tiden og ønsker meg tips til gode oppskrifter. :vilha:


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg lagde paneng curry til familien i går. Dette er en thailands rett. Vanligvis er det veldig godt, men i går var det et mordforsøk. Jeg testet ut en ny curry som var absurd mye sterkere enn de jeg har brukt tidligere.

Paneng har vanligvis en veldig god smak, men i går smakte vi altså ikke noe som helst bare intens smerte.

Kjøp en currypaste på en innvandrerbutikk. Det står som regel en oppskrift på boksen, men egentlig er det veldig enkelt. Stek kylling, tillsett curry paste og kokosmelk og la det koke litt. Tilsett ønskede grønnsaker (i går brukte jeg gulrot, sukkererter og brokkoli ... det var det vi hadde) og kok litt til. Tillsett en teskje sukker og litt saft av en lime. Noen ganger trengs det også litt salt, men det varierer. Serveres med ris.



#4

Daisy sa for siden:

Abonnerer, jeg vil eksperimentere med trykkokeren min.


#5

Apple sa for siden:

Dersom det blir prosjekt å handle på innvandrerbutikk og man i tidsnød handler på Meny, hvilken er ok da? Står det penang på den?


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg jobber veldig nær innvandrerbutikker, så det er der jeg handler curryer. Men det vil stå paneng på den, ja.

Skilpadda hadde forresten en alldeles nydelig curry i sin blogg. Det er noen år siden, men den kom opp for litt siden. Hun lagde den vegetarisk, men jeg tilsatte kylling og det ble også veldig bra. Hun legger sikkert ut oppskriften på oppskriftsforumet hvis man spør. Det var en indisk versjon.


#7

Acsa sa for siden:

Denne er kjempegod! Jeg spiste den i helgen hos bloggeren. Og den er mye spenstigere enn navnet skulle tilsi.


#8

Toffskij sa for siden:

Det er mye bra å si om å lage karripastaen sin selv, altså, særlig for å unngå sånne opplevelser som Tjorven hadde. Da kan man justere chilinivået selv, og sørge for å få masse av alle de andre gode smakene også. Det er lett, bare hiv alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Så lenge det er koriander, fiskesaus, basilikum, ingefær, chili og sitrus i, kommer det til å smake thai. Jeg har flere ganger gått ut fra denne og sjonglert etter skapinnhold og humør, det blir alltid bra.


#9

Røverdatter sa for siden:

Jeg må lage alt fra bunnen uansett så takk for tips til karripasta, Toffskij. Hva kan man bruke om fiskesaus utgår (østersaus utgår også)?


#10

Toffskij sa for siden:

Da ville vel soyasaus vært mitt neste valg – mesteparten av poenget med fiskesaus er jo saltet.



#12

Toffskij sa for siden:

Jamie Oliver har en haug indiske karripastaoppskrifter her, de ser gode ut.


#13

Tjorven sa for siden:

Er det ikke veldig arbeidskrevende å lage karripasta? Kan den oppbevares lenge?


#14

Toffskij sa for siden:

Thaipastaene er ikke mye jobb, synes jeg – jeg slenger bare koriander, ingefær, hvitløk, basilikum, fiskesaus, chili ++ i kjøkkenmaskinen uten å preprosessere dem nevneverdig. Det smaker alltid mye bedre enn ferdiglagd pasta, og jeg liker å kunne justere styrkenivået selv. Når jeg bruker ferdigpasta, blir jeg alltid litt sur fordi jeg synes jeg må stoppe før det er nok smak fordi det blir for sterkt.

Jeg lager aldri mer enn jeg trenger til én omgang, den er best fersk.


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg kommer sikkert til å jukse og bruke krydderne og urtene rett i gryten i stedet for å morte dem til hverdags. Og droppe det jeg syns ser tidkrevende ut (revet limeskall og sånne ting). Ellers er det jo gøy å stå med sånne oppskrifter når man har tid til det. Syns jeg.


#16

Toffskij sa for siden:

Jeg bruker aldri morter. Pes! Minihakkeren på stavmikseren er min venn.


#17

Røverdatter sa for siden:

Når jeg tenker meg om så har jeg ikke morter en gang, men det var bilde av det i den ene oppskriften og jeg ønsker meg det.

Jeg bruker stavmikseren til nesten alt som skal blandes og moses. Min beste kjøkkenvenn. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.