Trixie sa for siden:
Jepp.
Eller, dvs, vi får en halv elgkalv.
Såh, hva gjør vi????
Heldigvis er mamma og pappa veldig kyndige på deling så det hjelper de oss med. Vi har også sånn kjøttkvern til Kenwood, så vi har muligheter der.
Anyone???
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Trixie sa for siden:
Jepp.
Eller, dvs, vi får en halv elgkalv.
Såh, hva gjør vi????
Heldigvis er mamma og pappa veldig kyndige på deling så det hjelper de oss med. Vi har også sånn kjøttkvern til Kenwood, så vi har muligheter der.
Anyone???
Flubby sa for siden:
Åh, heldiggrisen! :nam:
Jeg har hørt om folk som lager elgkarbonader av hele slaktet, de skulle vært skambanka!
ElinM sa for siden:
Vi fikk en kvart elg for 2 år siden. Det var litt jobb med det, men utrolig kjekt å ha masse elgkjøtt i fryseren etterpå. Vi fikk hjelp til å skjære ut de beste stekene siden vi ikke kunne dette. Resten tok vi selv. Det "dårligste" kjøttet kvernet vi opp, det litt bedre kjøttet delte vi opp i stykker på ca 5-600 g og frøs ned og brukte som grytekjøtt. Ribbestykker (og noe fra ryggen?) saltet vi og lot liggende et par døgn, før vi tok det ut av saltet og så frøs ned. (Dette brukte vi siden til "pinnekjøtt", og til til kjøttsuppe.)
Det er litt forskjell på om det er en frampart eller en bakpart av elgen dere har.
Maverick sa for siden:
Høh. Jeg var virkelig ikke innom tanken på at denne elgkalven skulle være mat i det hele tatt, og løp inn i tråden for å kreve bilder og tipse om kjempesmokker. :skuffet:
Madicken sa for siden:
Vi er flere. :trøste:
Mjau sa for siden:
Mannen jakter elg, og vi leverer til en som har som hobby å partere vilt på høsten. Veldig lettvint.
Ellers parterer vi rådyr stort sett hvert år.
Vi lager stek, tar vare på indrefilet og ytrefilet, lager grytekjøtt, altså terninger. Og kjøttdeig av restene.
Jeg veier, pakker og merker, mens mannen parterer siden han har god trening i det.
Vi pakker i frysefolie, og skriver på pakken årstall og vekt og hva det er.
Guava sa for siden:
Heldiggris!
Få hjelp av kyndige til partering og mal det som ikke kam brukes til andre ting.
Elgkalv er noe av det beste kjøttet som finnes!
Trixie sa for siden:
:knegg:
Jeg er veldig stolt av meg selv som klarte å lage en litt kul overskrift for en gangs skyld. :stolt:
Nip sa for siden:
Vi har kjøpt en halv elgkalv nå, masse nydelig kjøtt i fryseren.
Vi fikk den ferdig delt opp :)
Vi fikk det for 2 år siden også å lagde steker, elgkarbonader og elggryter :) Mye forskjellig godt å lage.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.