Toffskij sa for siden:
Aftenposten har en test i dag. Legg merke til at alle resultatkategoriene er formulert sånn at du kommer til å bli fornærmet uansett hvordan du kommer ut. :knegg:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Toffskij sa for siden:
Aftenposten har en test i dag. Legg merke til at alle resultatkategoriene er formulert sånn at du kommer til å bli fornærmet uansett hvordan du kommer ut. :knegg:
Tussa sa for siden:
Eg blei Hobbykokken. Og blei ikkje fornærma. :knegg:
Left sa for siden:
Jeg ble halvinteressert, og det stemmer på en prikk. Uten å bli fornærmet :knegg:
Katta sa for siden:
De tok meg da på kornet da. :knegg:
<aside class="bbquote">
3 Den halvinteresserte Du har gjort Rema 1000-slagordet til en leveregel: Det enkle er ofte det beste. På polet går du etter «en god vin til rundt hundrelappen» (gjerne en du har drukket før). Du piffer opp fiskesuppen fra Findus med litt ekstra råvarer og synes «Firestjerners middag» er et inspirerende program. Når livet er herlig legger du bilder av rekesmørbrød og hvitvin på Instagram og Facebook.
Filifjonka sa for siden:
Jeg ble hobbykokken (80%) og ikke fornærmet igrunnen. :)
Tallulah sa for siden:
Haha, ble hobbykokken, og det stemte forunderlig bra. :knegg: Minus invitere til lange middager, det gjør jeg altfor lite.
rine sa for siden:
Jeg ble "den halvinteresserte" og det kan nok kanskje stemme. Krysset tilfeldig på spørsmålene om vinpreferanser, for jeg klarer ikke å skille de ulike vinene fra hverandre. Foretrekker også taco foran sushi any day, selv om taco ikke er favoritten på en lørdag. Jeg er utrolig lite matsnobbete, (eller interessert?) men spiser samtidig sjelden på Macern eller serverer frossenpizza til middag.
Nessie sa for siden:
Jeg og. :knegg:
Toffskij sa for siden:
Hobbykokk her også (med gourmet på andre plass). Og så synes jeg alle beskrivelsene var skikkelig snipete formulert.
rine sa for siden:
Var de? Jeg ble iallfall ikke fornærmet over min.
løve70 sa for siden:
Jeg ble Hobbykokken og ble heller ikke fornærmet. (Så flink på kjøkkenet er jeg nemlig ikke..)
Appelsin sa for siden:
Ja, jeg er kresen.
Sånn, nå skal jeg ta testen. :knegg:
Pøblis sa for siden:
Jeg ble gourmet med hobbykokk på en sterk annenplass. Jeg tor det var vinsvarene mine som gjorde utslaget. Og at jeg liker nøgne ø. :knegg:
Avatar sa for siden:
Samme her.
Toffskij sa for siden:
I hvert fall de to øverste alternativene er snipete: gourmeten er så arrogant at ingen tør å invitere ham på middag, hobbykokken er en blærete utstyrsfrik.
Appelsin sa for siden:
Jeg ble halvinteressert og Rema1000.
Det passer forsåvidt bra. Men jeg gjettet cirka halvparten av svarene da. :o
Zulu sa for siden:
Jeg fikk 65 % gourmet og 61 % hobbykokk. Mistenker at hobbykokkbeskrivelsen nok passer bedre på meg, for gourmetbetegnelsen var temmelig ambisiøs. :knegg: Kaffe- og ølspørsmålene måtte jeg imidlertid sleive med, for det drikker jeg ikke.
MammaHeksa sa for siden:
Haha! :knegg: Elkser fornærmende tester!
Jeg ble;
3 Den halvinteresserte
Du har gjort Rema 1000-slagordet til en leveregel: Det enkle er ofte det beste. På polet går du etter «en god vin til rundt hundrelappen» (gjerne en du har drukket før). Du piffer opp fiskesuppen fra Findus med litt ekstra råvarer og synes «Firestjerners middag» er et inspirerende program. Når livet er herlig legger du bilder av rekesmørbrød og hvitvin på Instagram og Facebook.
Hvilket stemmer, bortsett fra Findussuppe og matbilder.
(Men jeg HAR lagt ut køddematbilder og bilder av kaffekoppen).
Toffskij sa for siden:
Jeg liker ikke øl, men jeg krysset seff av på Nøgne Ø likevel. :knegg: Det holdt likevel ikke helt inn. Sannsynligvis fordi jeg av og til kjøper frossenpizza og er villig til å spise kjøleskapskald ost. :leppe:
Pøblis sa for siden:
HVis jeg skal ha en ostebit i full fart hender det at jeg varmer den mellom lårene. :flau:
Gaia sa for siden:
Hobbykokken seiret knepent foran gourmeten, og det stemmer egentlig ganske godt. Og det stemte egentlig ganske godt. Men jeg er enig i at alle alternativene var litt snipete.
Jeg svarte litt "feil" på vinspørsmålene og spiser kjøleskapskald ost. Frossenpizza handler vi ikke, fordi det går like raskt å rulle ut en ferdigbunn, smøre på ketchup og slenge på ferdigrevet ost og skinke, men det havner vel egentlig i samme kategori som frossenpizza.:knegg:
Filifjonka sa for siden:
Og hvorfor liker jeg filmen Sideways? Den har jeg ikke sett.
Martis sa for siden:
Det ble hobbykokk, med den halv interesserte på andre plass. :knegg:
Kirsebær sa for siden:
Den halvinteressert kom øverst, tett fulgt av hermetikkongen. :knegg:
Jeg mistenker at det er fordi jeg ikke liker vin, og konsekvent svarte "feil" på vinspørsmålene.
Jeg er ikke hermetikkonge selv om jeg ikke drikker vin, altså.
Teofelia sa for siden:
Jeg ble også hobbykokk, og er helt enig med Toffen i at alle alternativene var fornærmende på sitt vis. :hehehe:
Dixie Diner sa for siden:
Som veganer var det plett umulig å svare på den testen. :knegg:
Jeg er jo kvalitetsbevisst og velger rene råvarer og økologisk der jeg kan osv. Men jeg er ikke sær og vanskelig og spiser jo det jeg får servert (så lenge det er vegansk, selvsagt). Jeg er jo vant med å måtte ta med egen mat i selskaper, men det har jo sin naturlige årsak, det å gjøre det fordi man er kresen slik mannen i artikkelen er, blir jo ... spesielt. Frekt, egentlig.
gnuri sa for siden:
Ja det lurer jeg også på
Og hvorfor liker jeg filmen Sideways? Den har jeg ikke sett.
Toffskij sa for siden:
Hva sier Teomannen til det resultatet? :knegg:
Inagh sa for siden:
:rofl:
Den tok meg på kornet i hvertfall - jeg ble den halvinteresserte.
Og sånn generelt, jeg er fantastisk kresen i den forstand at jeg hadde vært veldig sulten etter et besøk på restaurant ala Maaemo - hvor posjonene er størrelse teskje og ingrediensene er fancy. Jeg sliter seriøst med spennende mat.
:gi meg en medium biff og noe som er rødt i glasset:
Toffskij sa for siden:
Ja, her mener de jo helt klart «kresen» i betydningen «svært kvalitetsbevisst», ikke i betydningen «skeptisk til visse matvarer». Artikkelen som hører til testen er jo også … fascinerende.
Acsa sa for siden:
Jeg ble også hobbykokk. :jupp:
Skilpadda sa for siden:
Det er en halvsmal film om to snart middelaldrende menn som drar på vinsmakings-roadtrip. :knegg: Bra film, og så passer den veldig godt inn i profilen på "Hobbykokken" som jeg også, selvsagt, kom ut som. Og jeg synes ikke beskrivelsen var spesielt snipete, jeg kjente meg veldig godt igjen i alt sammen, egentlig.
Dronningen sa for siden:
Jeg ble den halvintetesserte, og ble smigret. Men det var nok fordi jeg krysset av om viner som jeg kan nada om.
Toffskij sa for siden:
Snipete.
Bloppy sa for siden:
:rema1000:
Og greit fornøyd med det kjenner jeg.
rine sa for siden:
Varm ost er jo ekkelt, (?) men jeg liker jo stort sett bare Jarsberg...:humre:
Inagh sa for siden:
:dulte:
Toffskij sa for siden:
Det som irriterte meg, var vel i grunnen at det ikke går an å komme ut som «oppriktig matentusiast» eller lignende. Det er lissom verken lov eller mulig, det. Enten er du en toroidiot, eller du er en arrogant streber.
-ea- sa for siden:
Det var jo ikke et alternativ å ikke spise ost eller reker, lizm. Jeg drikker ikke nøgne ø, men ikke Ringnes eller Heineken heller.
Skilpadda sa for siden:
Småspydig, i alle fall. Joda. Jeg ble mindre irritert enn du, kanskje fordi jeg kjente meg mer igjen - vi har mer dingser i forhold til faktisk matlagingskompetanse enn du/dere har, tror jeg nok sikkert.
rine sa for siden:
Jeg drikker helst Hansa eller Carlsberg, men Heineken er på tredjeplass.
-ea- sa for siden:
Dustepoll. Alternativet brokkoli manglet. :skeptisk:
Teofelia sa for siden:
Helt konkret så sa han "Hobbykokk? Du!?".
Det var nok oste- og vinpreferanser som forvirret utfallet av testen, tenker jeg. :knegg:
Appelsin sa for siden:
Jeg er altså generelt kresen, men ikke på den måten testen tester det. Jeg er ikke fin på det.
Filifjonka sa for siden:
Jeg har sett den. Husker det nå.
Vianne Rocher sa for siden:
Jeg ble "Gourmeten". Det var ufortjent og noe tilfelig, vil jeg si :knegg:. Jeg er veldig langt fra noen gourmet.
Jeg spiser dog ikke ferdigpizza og jeg foretrekker ost som ikke er kjøleskapskald. Øl liker jeg egentlig ikke, så da svarte jeg Nøgne Ø som jeg har fått servert hos et vennepar til hjemmelagde pølser en gang (og da passet det faktisk utmerket). Dessverre har jeg ikke vært på Moma eller El Bulli, men jeg har da lært meg det tekniske bak HvordanDrikkeVin og jeg drikker ikke pappvin. Dermed ble jeg visst en Gourmet :humre:.
Teofelia sa for siden:
Haha. Broren hans ble regelrett snurt over å havne i samme kategori som meg. Den testen fornærmer virkelig på alle nivå. :rofl:
Pia sa for siden:
Åh. Jeg forvekslet den med Sliding Doors, og skjønte ikke hvor den passet inn. :stuart:
mkj sa for siden:
Jeg liker ikke hverken ost eller rød vin, så ja kresen er jeg. Av samme grunn passet ikke denne undersøkelsen så godt på meg.
Toffskij sa for siden:
Jeg hadde ingen vanskeligheter med å svare sånn at jeg kom ut som 100 % gourmet, for å si det sånn. :knegg:
Liljekonvall sa for siden:
Ditt resultat: 3 Den halvinteresserte
3 Den halvinteresserte:
Du har gjort Rema 1000-slagordet til en leveregel: Det enkle er ofte det beste. På polet går du etter «en god vin til rundt hundrelappen» (gjerne en du har drukket før). Du piffer opp fiskesuppen fra Findus med litt ekstra råvarer og synes «Firestjerners middag» er et inspirerende program. Når livet er herlig legger du bilder av rekesmørbrød og hvitvin på Instagram og Facebook.
Slik er din profil:
2 Hobbykokken: 57%
4 Hermetikk-kongen: 32%
1 Gourmeten: 28%
Vel, jeg gjettet på noen spørsmål, og svaret ble jeg ikke fornærmet over. Halvinteressert og "Rema 1000" stemmer nok.
Hermetikk-konge er jeg definitivt ikke, og noen gourmet kokk er jeg nok ikke.
Vianne Rocher sa for siden:
Nei, det er jo rimelig opplagt hvilke svar man skal velge, men om man skal svare så tett opp til sannheten som mulig, så ser det bedre(?) ut på mine vegne enn realitetene tilsier.
De skulle tatt med noen ekstra spørsmål om sfærer og molekylær gastronomi, da hadde jeg endt opp der jeg hører hjemme :knegg:
Nenne sa for siden:
Jeg ble hobbykokken (80 %) og er enig med Toffskij i at mange av formuleringene var snipete.
daffy sa for siden:
Morsom, men gastronomisk sett useriøs test. Spørsmålet om man alltid lukter på korken for eksempel. Det ville jo være helt bak mål å lukte på en skrukork. Eller på en plastkork. Og sier valget om man velger en spansk Rioja eller en rød Burgunder noe om folks gastronomiske preferanser? Hvordan kan det det uten at man vet om det er en rustikk tilberedt entrecote eller indrefilet man spiser, og før man vet hvilket tilbehør biffen kommer med?
Slik er din profil:
2 Hobbykokken:
76 %
1 Gourmeten:
59 %
3 Den halvinteresserte:
36 %
4 Hermetikk-kongen:
6 %
Prøv igjen | Statistikk
SpetakkelRandi sa for siden:
samme her. :humre:
Anne C sa for siden:
Jeg ble hermetikk-kongen. Og det stemmer nok.
Éowyn sa for siden:
Hm. Jeg kom ut som "halvinteressert". Passer bedre i katoegorien "gir blaffen", dersom den hadde eksistert.
Skilpadda sa for siden:
Jeg er veldig lite kresen i betydningen "skeptisk", og jeg både spiser kjøleskapskald ost til hverdags, drikker pappvin innimellom og kjøper tidvis frossenpizza (men ikke så ofte som "et par ganger i måneden"). Drikker også vanligvis "vanlig" øl, men Nøgne Ø er bedre, og jeg liker ordentlig gode ting veldig godt, så i den forstand er jeg kresen.
Libra sa for siden:
Jeg ble halvinteressert. Det stemmer jo det, jeg var bare interessert i halvparten av spørsmålene. :knegg: Syntes ikke teksten og beskrivelsen var så ille, men verre var det med testen. Jada - jeg vet det er på gøy, men her slår det igjen inn med hvordan alkohol er en innarbeidet selvfølgelighet. Min vin og ølinteresse påvirkerikke mitt forhold til mat og matlaging. :snurt:
rine sa for siden:
Mannen drakk Nøgne Ø her om dagen, men lite mat/drikke-nysgjerring og traust (i forhold til det jeg alltid har drukket/spist) ba jeg ikke om å få smake. Skal gjøre det neste gang. :jupp:
Ellers har jeg inntrykk at at vi (+/- 40?) nå har kommet i den alderen der man skal/bør være interessert i ny og spennende mat og drikke, og jeg ser tydelig at det finnes trender jeg ikke får med meg. Som sist vi hadde venninnetreff og det var selvsagt at vi måtte ha Cava og jordbær. Når gikk man fra ost og vin (som jeg absolutt ikke foretrekker i forhold CogJ, altså) via Sushu og til dette alternativet? Jeg får ikke med meg sånne ting, jeg, og i forhold til mattrender føler jeg meg ofte som den som kommer i stonewashed jeans mens de andre går i Skappel-genser. (Eller noe sånt. :knegg: )
Toffskij sa for siden:
Sushu har ikke jeg fått med meg heller. :knegg:
Toffskij sa for siden:
:jupp: I samme gata tempererer jeg alltid gode oster når jeg serverer dem som dessert eller for seg selv, men jeg tempererer ikke vanlig gulost eller den blå Castelloen jeg spiser til frokost hver dag.
Tallulah sa for siden:
Cava er bare so five years ago. I byen er vi forlengst over på prosecco.
:p (sorry, måtte bare i lys av by/bygd-tråden)
Lavender sa for siden:
Hobbykokk. Greit nok, vi tar oss ikke tid til å temperere oster.
Har gode kokebøker og kniver, men svært lite elektrisk stæsj. Vi lager enkel mat fra bunnen. Rødvin i vide glass er sånt vi drikker på gode restauranter. Så interesserte er vi ikke. Men polets bestselger helte jeg ut i går, æsj. Øl drikker vi på ferie. Bortsett fra godt juleøl som vi kjøper på Polet. Og Atna øl i påsken.
ingling sa for siden:
Jeg ble også hobbykokk, men kjente meg ikke veldig igjen i beskrivelsen. :humre: Men i forhold til de andre alternativene er det vel det som passer best, antar jeg. Jeg syntes Sideways var en ordentlig kjedelig film. :sparke:
millact sa for siden:
Jeg ble den halvinteresserte, stemmer sikkert.
GydaG sa for siden:
Gourmeten gitt.
Men det bare er mannen som har spist på Noma og el bulli, og det blir vel litt drøyt å skryte på seg. Men jeg er litt misunnelig på ham da, som farter rundt og spiser her og der.
Og så er det forskjell på hva jeg vet og hva jeg faktisk gjør i hverdagen gitt.
Gyda "hva er galt med hermetikk?" G
Candy Darling sa for siden:
Jeg ble Hobbykokk, og kjenner meg igjen på en prikk. :knegg: Jeg er jo blærete utstyrsfreak, bommer på én av rettene, og serverer for den del prosecco hvis det ikke er ekte. :p
Filifjonka sa for siden:
Jeg står selvfølgelig opp en time før på hverdager for å få temperert gulosten.
Toffskij sa for siden:
Ja, jeg må nok begynne med det, jeg også. :skuffet:
Njulaif sa for siden:
Jeg ble 77% halvinteressert med 50% hobbykokk. Stemmer vel rimelig greit. Jeg er interessert i mat og matlaging (og er litt utstyrsfreak) men tar vel ikke helt av likevel.
Njulaif sa for siden:
:knegg:
Snippa sa for siden:
Hobbykokk her og.
Passa ikke særlig godt, men jeg ble ikke forærmet :humre:
Sideways har jeg ikke sett, og mye utstyr og duppeditter har jeg heller ikke. Men jeg liker god mat, god vin og ordentlig øl.
rine sa for siden:
Det var jeg som skrev det, ja? :knegg:
Dette var i byen, da. Men, takk, skal jaggu foreslå det på neste treff, så kan kanskje jeg, for en gangs skyld, være den som er "in." :hyper:
Tallulah sa for siden:
Er det nå jeg skal følge opp med at den eneste byen som virkelig er by er Oslo? :glis:
rine sa for siden:
Nei. :niks:
Spoon sa for siden:
Samme her!
Blå sa for siden:
Jeg ble hobbykokk og kjente meg veldig dårlig igjen i beskrivelsen.
Jeg går på Bondens marked, abbonnerer på økologiske grønnsaker og ville sikkert gått i Mathallen om jeg bodde i Oslo. Men jeg er helt uinteressert i tekniske dingser og lager mat med gamle gryter og kniver. Det mest avanserte jeg har er en kjøkkenmaskin.
kie sa for siden:
Jeg er halvinteresert og scoret visst 0% på gourmet. Antageligvis fordi jeg nesten ikke drikker vin og derfor bla vinvalg litt hipp som happ. Av øl valgte jeg Heineken, men i virkeligheten hadde det sannsynligvis heller blitt Corona. Av oster er favoritten kjøleskapskald, nyåpnet Norvegia og de første skivene. :Rema1000:
Ellers er det kanskje ikke så rart man scorer 0 på gourmet når man kaller en av sine favorittretter "Roars Ørevoks". Men altså; svogeren min har komponert en himmels god og sterk rett med jalapenos, kjøtt, chili m.m. som toppes med Ridderost. Dermed lukter det som hundeører, men smaker sinnsykt godt. Retten fortjener muligens et bedre navn etterhvert, men ingen skjønner hva jeg prater om før ørevoks e.l. nevnes.
"Den med ridderost på, vet du?"
"Hm."
"Ja, og jalapenos. Som vi pleier å ha en dæsj lettrømme til i tilfelle det blir for sterkt. Som vi pleier å lage på hytta utover kvelden/natta når ungene er i seng og vi spiller kort og prater til sene nattetimer."
"?"
"Den som lukter som bikkjeører"
"Åja, DEN, ja!"
Obelix sa for siden:
Den halvinteresserte med hermetikkongen på en god andre plass.
Retz sa for siden:
Jeg fikk mest hobbykokken(73) og gourmeten, (53) men siden "drikker ikke vin" & "drikker ikke øl" ikke var noe alternativ er svarene mine noe misvisende. Rører ikke sprit, brus, saft eller juice heller, - bare vann og kaffe - så jeg hadde nok vært skikkelig kresen hadde jeg drukket et glass vin i ny og ne.
Ost skal ha tilnærmet romtemperatur, jeg kjøper aldri frossenpizza og spiser kun pizza i Italia. Det hender jeg bruker timevis på middagen i helger, men som regel ikke. Bruker sjelden halvfabrikata, enten lager jeg mat fra scratch eller så (sjeldnere) smeller jeg like godt til med en ferdigrett. Det kan veldig godt være sushi eller vindaloo. Spiser nesten bare reint kjøtt eller fisk, finner feit junkmat fryktelig ekkel. Er jeg et sted og får servert tacos spiser jeg den helst uten revet ost og uten rømme. Blir for mektig med alle de greiene på. Jeg kan sikkert beskrives som kresen, men samtidig er det ytterst få retter/matvarer jeg bare ikke klarer. Er stort sett en grei gjest som spiser det meste av det jeg får servert.
nolo sa for siden:
Der har du meg og. Men jeg har noen nye kniver og ingen kjøkkenmaskin. Utstryrsfrik, moi? :hehehe:
Malama sa for siden:
Jeg ble halvinterresert, men ettersom halvparten av svarene mine bare var svada, er det jo ikke så reelt. Dog virket det til å treffe greit på noen måter.
Men altså, ettsom jeg ikke drikker ble det en del svar som var.... Bare-trykk-på-noe...
Harriet Vane sa for siden:
Hehe, temmelig spoton, med unntak av det med teknikkene, jeg er ikke mann i førtiårskrise. :knegg: ikke noe sous-vide her, men kaffekvern...:sparke:
Benzo sa for siden:
Hobbykokken her også.
Fløyel sa for siden:
Nuvel...
Harriet Vane sa for siden:
Men hvordan kan man leve med dårlige kniver, egentlig?
Pingis sa for siden:
Akkurat som man kan leve med åpne kjøkkenskapdører. :nemlig:
Lavender sa for siden:
:jupp:. Vi bruker å ha med kniv på ferie. Ingen tomatsalsa eller annen salat uten god kniv.
rine sa for siden:
Nettopp! Og sover godt om nettene gjør jeg også. :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.