Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dobbel kakedeig = x steketid?

#1

Fløyel sa for siden:

Jeg har funnet en super grunnoppskrift på kake, den er beregnet til
en liten rundkakeform og skal steke i 25-35 minutter på 175 grader.
Hvis man dobler oppskriften, f.eks. til en liten langpanne, hvor i ovnen ville
dere ha satt brettet og hvor lang steketid beregner man?


#2

Inagh sa for siden:

Jeg har gjort det samme i dag, faktisk, dobla en kakeoppskrift.

Jeg aner ikke hvor i ovnen kaker skal stå, med mindre det er spesifikt oppgitt i oppskrifta, så jeg kjører dem konsekvent i midten. :humre:

Kaka jeg lagde skulle også stekes på 175 grader i 25-35 minutter, men den måtte stå i rundt en time før den var gjennomstekt.

Jeg aner ikke om det er fordi jeg, reint generelt, er elendig når det kommer til bakverk, og nesten uten unntak, dreper alt jeg forsøker å bake, eller om det var pga at jeg hadde doblet oppskrifta, og at steiketiden dermed også ble dobla.

Guttungen, som, av erfaring, har null tiltro til sin mors evner på kjøkkenet, gikk underveis i prosessen og vekselsvis klasket seg på panna og ristet på hodet. :humre:


#3

Kaktus sa for siden:

Det kommer an på høyden på det man baker tenker jeg. Om man slenger røra i en stor langpanne, blir det ikke nødvendigvis lenger steketid, da det ikke er mer røre som blir stekt om gangen, men om man slenger det i en ørlite større rund form, så får man mer røre i høyden og må steke desto lenger.

:synser, brisen og glad:


#4

Anda sa for siden:

Bruk kakepinne og sjekk.

Tykkelsen har stor betydning.


#5

indie sa for siden:

Tror høyden er viktigst her. Hvis du ikke har kakepinne kan du bruke coctailpinner, grillspyd eller tynn strikkepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt.


#6

Fløyel sa for siden:

Men jeg er så redd den klapper sammen hvis jeg driver å stikker i den flere ganger.


#7

Libra sa for siden:

Jeg har ikke opplevd at kaken har klappet sammen selv om jeg har brukt kake inne i den flere ganger.

Jeg ville ikke ha startet med å doble tiden. Jeg har gangetabellen opp oppskrifter både 2 og 3 ganger for å steke i langpanne. Stort sett har jeg endt opp med å forlenge tiden med 5-10 min.

Sukkerbrød, formkaker og tyngre kaker som fyrstekake, tunge sjokoladekaker og ostekaker skal i nederste rille. Muffins, sjokoladekaker og småkaker midterste rille.


#8

Fibi sa for siden:

Jeg ville satt ned temperaturen litt også, slik at den ikke blir svidd i kantene. :erfart:


#9

gullet sa for siden:

Du behøver ikke å doble steketiden, men legge til litt. Dersom du ikke åpner stkeovnsdøren de første 20-25 minuttene faller den ikke sammen om du åpner døren for å sjekke


#10

Guttemammis sa for siden:

Jeg må som regel doble steketiden, men legger bakepapir oppå etterhvert for ikke å brenne kaken.
Den klapper aldri sammen selv om jeg stikker i den.


#11

Fløyel sa for siden:

Samme erfaring har jeg også nå. Steketiden måtte nesten dobles ved dobbel deig.

Minis kommentar: "Den ser kanskje ikke så fin ut, men den smaker kanskje godt."

Han er en veldig positiv gutt. :hjerter:

Jeg fikk moderert den litt med litt skjæring i kantene, glassert den med eplesyltetøy og litt ekstra strø med finrevet mandel og perlesukker.


#12

Fløyel sa for siden:

Kaken var fantastisk god!!


#13

millact sa for siden:

Hvilken kake laget du?


#14

Fløyel sa for siden:

Jeg har funnet den her på forumet:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.