Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hellebrød - uten hell

#1

mkj sa for siden:

Jeg kan ikke bake brød, men plager meg selv til det gang etter gang.

Nå satt jeg to av de berømte rørebrødene inn i ovnen, planen var at de skulle heve der inne før jeg satt opp temperaturen og stekte de.

Vel - det var ikke noe galt med hevingen kan man si. Tror røra ble litt for løs.

Jeg fjernet det som kom utenfor og nå står de i ovnen, det går nok med disse som med de fleste bakeprosjektene mine, nemlig rett i søpla!


#2

mkj sa for siden:

Ble faktisk bra på smak, selv om de ser litt rare ut.


#3

Primrose sa for siden:

Jeg pleier ikke å etterheve dem i brødformene fordi jeg synes konsistensen blir for løs. :vetikke:


#4

mkj sa for siden:

Jeg droppa forhevinga, tenkte de kunne heve i formene. Det smakte veldig bra. Det er såpass lettbakt at jeg tror jeg skal dele oppskriften på to og trekke fra litt. Jeg synes hjemmebakte brød er så godt helt nystekt.

Typisk et brød som er supert å bake på hytta.


#5

Erica sa for siden:

Den er så bløt at jeg tror ikke det er så lurt å både forheve og etterheve i formene. Og at kanskje å etterheve i ovnen kan gjøre at de hever høyere enn de skal før de blir stekt. Jeg setter dem inn i varm ovn i det de er så høye at de når kanten på formen. Når de settes inn i ovnen hever de ikke noe mer, og blir sånn som de skal.


#6

Primrose sa for siden:

Ok, da gjør vi det nok likt - lar de heve en gang. Ja, de er kjempegode!!


#7

Amelie sa for siden:

Kanskje du skulle hatt 3 former?
Her er iallefall en veldig god oppskrift - til 3 store brød:

Hellebrød (3 store, nydelige og saftige brød)

800 g fint speltmel (evt vanlig/økologisk hvetemel)
600 g grov spelt eller sammalt hvete
200 g havregryn
50 g linfrø
50 g sesamfrø
100 g solsikkefrø eller gresskarkjernefrø
1 håndfull rørsukker/fruktsukker evt 1 ss honning
1 pk tørrgjær
2 ts salt
18-19 dl lunkent vann
evt 1-2 ss olje el smeltet smør

Bland alt det tørre. Bruk en diger bakebolle/gullende ren bøtte/plastbalje, for deigen blir stor! Tilsett lunkent vann (37 grader) og rør godt med en god tresleiv (kjøkkenmaskin om du har det). Deigen er klissete, så det går heldigvis ikke an å bruke hender.

Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time. Hell deigen (du må hjelpe til med en slikkepott) i brødformene. NB! Bruk bakepapir i formene. Etterhev i 35-45 min. Stekes nederst i varmluftovn på 200 grader i 1 time.

Ingen elting med denne oppskriften - og knallgode brød!


#8

kamp sa for siden:

Da har jeg prøvd oppskriften og der fungerte Suppert! Men jeg trengte fire former, de hevet nemlig litt mye ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.