Jeg droppa forhevinga, tenkte de kunne heve i formene. Det smakte veldig bra. Det er såpass lettbakt at jeg tror jeg skal dele oppskriften på to og trekke fra litt. Jeg synes hjemmebakte brød er så godt helt nystekt.
Den er så bløt at jeg tror ikke det er så lurt å både forheve og etterheve i formene. Og at kanskje å etterheve i ovnen kan gjøre at de hever høyere enn de skal før de blir stekt. Jeg setter dem inn i varm ovn i det de er så høye at de når kanten på formen. Når de settes inn i ovnen hever de ikke noe mer, og blir sånn som de skal.
Kanskje du skulle hatt 3 former?
Her er iallefall en veldig god oppskrift - til 3 store brød:
Hellebrød (3 store, nydelige og saftige brød)
800 g fint speltmel (evt vanlig/økologisk hvetemel)
600 g grov spelt eller sammalt hvete
200 g havregryn
50 g linfrø
50 g sesamfrø
100 g solsikkefrø eller gresskarkjernefrø
1 håndfull rørsukker/fruktsukker evt 1 ss honning
1 pk tørrgjær
2 ts salt
18-19 dl lunkent vann
evt 1-2 ss olje el smeltet smør
Bland alt det tørre. Bruk en diger bakebolle/gullende ren bøtte/plastbalje, for deigen blir stor! Tilsett lunkent vann (37 grader) og rør godt med en god tresleiv (kjøkkenmaskin om du har det). Deigen er klissete, så det går heldigvis ikke an å bruke hender.
Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time. Hell deigen (du må hjelpe til med en slikkepott) i brødformene. NB! Bruk bakepapir i formene. Etterhev i 35-45 min. Stekes nederst i varmluftovn på 200 grader i 1 time.
Ingen elting med denne oppskriften - og knallgode brød!