Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har prøvd boligbytte?

#1

Tallulah sa for siden:

... og vil dele sine erfaringer?

Jeg har snust litt på dette, og det virker jo genialt. På den måten vil vi jo kunne besøke steder vi ellers måtte ha spart kjempemasse for å bo på hotell på.

Men det er en liten grense å krysse, sånn i forhold til å stole helt og holdent på fremmede mennesker.


#2

Sue sa for siden:

Amylin har erfaring fra dette. :)


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Vi har også sett litt på dette, og vil veldig gjerne høre om noen har erfaringer. :abonnerer:

Glitter, har du registrert deg hos noen av betalingstjenestene? Våre drømmedestinasjoner var dessverre ikke så lett tilgjengelige. De med hus på disse stedene var ikke videre interessert i å komme til Norge. Og de få som ville til Norge foretrakk da Bergen. :rolleyes:


#4

Tallulah sa for siden:

Bergen framfor Oslo? :snurt:

Nei, har ikke registrert meg, bare snust litt i databasen til boligbytte.no.

Jeg tenker både i forholdt il drømmedestinasjoner, men også steder jeg ikke helt visste jeg ville, eller bare en helg i København for den saks skyld. Det står jo på mange at de er åpne for forslag så jeg tenker det ikke skader å prøve.

Det var hvertfall et par på mine forskjellige drømmedestinasjoner som ville til Norge!


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg fant også mange steder jeg ikke visste at jeg ville. :fnise: Jeg tror boligbytte er en strålende idé. Det verste som kan skje er at noen knuser tingene dine eller herper gulv og vegger. Tenker jeg. Verdigjenstander gjemmer vi vel bort? Og hærverk vil vel forsikring dekke?

Jeg tror nok det kan være smart å ta tak i boliger vi kunne tenke oss, og så fortelle eieren at de burde ta seg en tur til Norge. Særlig amerikanere vil vel kunne overtales, eller hva? Det er mange pensjonister der hvor jeg har sett, og de digger fjorder og denslags. Så man får jobbe med salget, tror jeg. Jeg har sett mest på www.homeexchange.com.


#6

Tallulah sa for siden:

De jeg har hørt og lest om som har gjort det har fått ganske mange henvendelser faktisk. I boligbytte.no er man medlem av Home Link, og man evaluerer alltid byttet etterpå og vedkommende får "poeng" utifra dette. Noen er listet som erfarne boligbyttere f. eks. Da virker det jo ikke helt utrygt.

Amerikanere bør være lette å få til Norge.


#7

amylin sa for siden:

Boligbytte er en genial ting. Det baserer seg på tillit og ærlighet, men det er en utrolig liten prosentsjanse for at ting går galt. Husk at de som bor hos deg, er de du bor hos. Vi byttet bolig med noen i Nederland for tre år siden. Veldig kjekt. Man skriver en brukermanuel på huset, bruksanvisning på oppvaskmaskin, vaskemaskin, strykejern, komfyr, tv osv. i bruksanvisningen skriver du også om det er diverse ting du ikke vil at gjestene skal bruke eller om de må vanne blomster eller lignende. Vi vannet blomster, skiftet filter på tørketrommel og matet en katt. Ofte bytter man også bil hvis man skal langt. Du gir som regel en nabo eller en venn nøkler og beskjed om å ta i mot gjestene. Svigers har erfaring fra tidligere boligbytte også. Bare positive erfaringer. Vi kommer nok til å ha boligbytte senere også. Kanskje Rivieraen eller USA?


#8

Tallulah sa for siden:

Amylin, hvem gjorde du det gjennom?


#9

daffy sa for siden:

Interessant tråd, denne vil jeg abonnere på!


#10

Irma sa for siden:

abbonerer


#11

Kaz sa for siden:

Jeg vil også følge med på denne.:)


#12

Nicki sa for siden:

Jeg også!

:)


#13

daffy sa for siden:

Hei Monsoon! Jeg gikk inn på linken din, men fant ikke ut hvordan jeg søker opp familier som ønsker å dra på ferie til Oslo. Jeg har ikke registrert meg, får jeg kanskje opp flere søkemuligheter da?


#14

Candy Darling sa for siden:

:følger med; nervøs, men nysgjerrig:


#15

Tallulah sa for siden:

Sånn er det hvertfall på boligbytte.no. Som gjest kan du søke etter land og byer, og dermed se om det er noen som ønsker å reise til Norge i allefall. I tilelgg så har mange skrevet "Open", dvs. at de gjerne tar i mot forslag. Du får heller ikke se kontaktinfo før du har registrert deg.

Jeg ser at det er mange av de jeg har fått opp som er registrert begge steder.


#16

Tallulah sa for siden:

Nervøs som i at du kan bli fristet til å gjøre det, eller nervøs for at det kan skje oss noe? :blafre:


#17

Candy Darling sa for siden:

:knegg: Jeg har veldig empati for deg, Glitter, men jeg har likevel full tiltro til dine evner til å ta trygge beslutninger. :dulte:

Jeg ble litt fristet og dermed akutt nervøs for leiligheten min. :skremt:



#19

Tallulah sa for siden:

Åh, en kompis av meg var utvekslingstudent der. Kanskje det er vertsfamilien hans som vil hit for å hilse på? Det hadde vært litt av et sammentreff. Forresten, han bodde ikke i Maryland, men en av de andre statene som grenser mot bukta.



#21

Tallulah sa for siden:

Åh! Det så jo vidunderlig ut!

Jeg er så REISESYYYYYK!!



#23

Pepper Lemon sa for siden:

Ikke sant? Skal jeg sende mail og spørre om vi kan få låne huset et par uker i sommer? Vi får flybilletter til under 10.000 per snute, og så kommer gutta i tillegg. Hvis bare du og jeg drar, så blir det ikke så dyrt som om fedrene også blir med... :selvsentrert:



#25

Tallulah sa for siden:

Haha, det frister faktisk veldig. Men 10.000? Får vi det ikke billigere altså?

Skal vi leie ut deres hus da, så kan din mann flytte inn hit så lenge sammen med min mann? :knegg:


#26

Pepper Lemon sa for siden:

:nikker: Jepp, gutta får bo sammen. De må nok bo hos dere, siden vi ikke har plass til så mange vinylplater.

Jeg klarte ikke finne særlig billigere flybilletter. Er jo litt sent ute. Kanskje du klarer det bedre?


#27

Tallulah sa for siden:

Hm, det er jo ikke så langt fra Washington DC. Der er det fint.

Fant ikke noen billigere flybilletter. Æsj.


#28

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg sjekket også Washington DC. Det er vel det det koster i juli. Too bad. Men hvis man bor gratis, så...


#29

amylin sa for siden:

Dårlig hukommelse, mener det var homeexchange. Vi fikk tilsendt en stor og tykk katalog, sendte mail til flere og hørte før vi bestemte oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.