Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er den aller, aller enkleste glasuren/smørkremen til sjokoladekake i langpanne?

#1

Divine sa for siden:

Jeg skal lage Toro-sjokoladekake i dag, og trenger en idiotsikker og enkel glasur/smørkrem som tiåringer vil like.

Tips?


#2

Propella sa for siden:

Ta en pakke melis, 100 gram smeltet smør, 3 spiseskjeer kakao og kaffe til passe konsistens. Den beste og enkleste kremen. Alle liker den. :jupp:


#3

Pingis sa for siden:

Jepp, Propella har rett. Enklere blir det ikke.


#4

Divine sa for siden:

Takk for tips. Jeg regner med at kaffesmaken er så diskré at ungene ikke sier ææææææææsj?


#5

Pingis sa for siden:

Du kan bruke melk eller jus i stedet for kaffe, just in case.


#6

Propella sa for siden:

Niks, ingen som noen gang har sagt at den smaker kaffe. Hverken store eller små.



#8

Bluen sa for siden:

Jeg får protester fra barna (og nesten meg sjøl :knegg: ) hvis jeg har kaffe i glasuren. Bruker noen spiseskjeer nykokt vann i stedet, jeg, til konsistensen blir passe.


#9

Acino sa for siden:

Mange sier kaffesmaken bare er god, selv liker jeg ikke den kaffesmaken. I omtrent alle oppskrifter på glasurer/kremer kan kaffen erstattes med melk, sjokolademelk, sjokoladelikør, baylis, fløteskvett, juice osv.


#10

Tove sa for siden:

Denne er fin, men jeg smelter ikke smøret, bare rører inn romtemperert smør. Jeg tilsetter også litt vaniljesukker. Det smaker ikke kaffe av kremen. :)


#11

Benzo sa for siden:

Smeltet smør, melis, vann og O´boy.


#12

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes at hvis man smelter smøret, så smaker den sukker. Hvis man rører det inn, så smaker det smør. Det kommer an på hva man liker, men min erfaring er at barn liker glasur (smeltet smør) bedre enn smørkrem (rørt temperert smør).

(Og meg, da. Men jeg skal vel ikke komme. :snurt: )


#13

Benzo sa for siden:

Smeltet smør, ja.


#14

Divine sa for siden:

For all del! :værsågod: Metro Bowling i morgen kveld. :D


#15

Dixie Diner sa for siden:

Det som også er godt, og veldig enkelt, er å smelte kokesjokolade i litt fløte og helle over kaken. Litt vanilje oppi er også godt. Om du øker mengden fløte (1 boks pr plate sjokolade tror jeg) kan du piske den opp til sjokoladekrem dagen etter, om du lar den stå kaldt.


#16

polarjenta sa for siden:

Jeg pleier å smelte melkesjokolade i fløte. Etter at jeg lærte dette har jeg aldri problemer med glasuren.har laget min andel av ubrukelige glasurer
Jeg bruker 2 plater melkesjokolade(200 g) og sånn passe med fløte, kanskje sånn 1.5 dl muligens 2.


#17

GinaK sa for siden:

Gutta i klassen til minstemann er rare der. Jeg har bakt samme sjokoladekake i alle barnebursdager til eldstemann, men disse gutta likte ikke den kaken. De aller fleste synes det var rar smak, den var med kefir. :cool:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.