United sa for siden:
Kanskje noen her inne har det? Deilig, myk gjærbakst, seige av smør, sukker og kanel. :nam:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
United sa for siden:
Kanskje noen her inne har det? Deilig, myk gjærbakst, seige av smør, sukker og kanel. :nam:
Robyn sa for siden:
Henger litt her jeg... :sparke:
mkj sa for siden:
Tror det er Nessie som har en gjærbaksttråd, med oppskriften til Morten Schakenda. Det er verdens beste oppskrift på deig til kanelsnurrer. Prøv og søk om du kan finne den.
mkj sa for siden:
Det var Lhi my sin tråd:
Klippet ut derfra: (sitat Lhi-my)
Grunnoppskrift på boller á la Schakenda
1 kg hvetemel
½ l h-melk (kald)
150 g sukker
15 g salt (dette gjør bollene litt salte - du kan gjerne bruke 1-2 ts i stedet)
15 g kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær (for søt gjærbakst)
150 g smør i terninger
1 pisket egg til å pensle med
Ha alle ingrediensene minus smøret i bakebollen, og la det elte i 15 minutter. Ha i smøret og la det elte i ytterlige 15 minutter. Legg plastikk over bollen og la det heve til dobbel størrelse i romtemperatur (det skal ikke stå i trekk). Det kan ta litt tid før det begynner å heve, så vær tålmodig! I følge Schakenda er det bedre at den får tid til å heve seg og få riktig luftig deg enn hurtigheving - baderomsgolv er fy-fy.
Lhi-My sa for siden:
Ja, dette er uten tvil verdens beste kanelboller. Det tar ikke mye lenger tid å heve en kald deig enn en vanlig gjærdeig. Jeg tror min deig pleier å stå i en drøy time. Forøvrig en helt fantastisk deig å jobbe med. Det er nesten litt terapeutisk.
Mirmell sa for siden:
Etter en tråd her på FB, der det påstos at kanelknuter var bedre enn kanelboller, måtte jeg selvsagt prøve.
Brukte denne oppskriften, og de ble mye, mye bedre enn de kanelbollene jeg alltid har bakt i alle fall.
Tjorven sa for siden:
Hva er forskjellen på kanelboller og skillingsboller?
Einhyrningur sa for siden:
Å! Dette savner jeg etter å ha måttet gå over til glutenfritt. :sikle:
Observatøren sa for siden:
Helt enig. I boken hans får du forresten vist hvordan du lager "knuter" istedenfor snurrer. Jeg har gått over til den typen, og testet også ut å fylle vaniljekrem inni knuten. Nå fikk jeg lyst til å bake...
Appelsin sa for siden:
Jeg bruker Hveteboller-oppskriften til Ingrid Espelid,
og smører på uanstendige mengder smør, sukker og kanel og da blir det nydelig.
zinatara sa for siden:
Jeg lagde noen nydelige i helgen. Brukte bolledeigen til åpent bakeri og lagde fyll av smør, sukker, kanel og råmarsipan som jeg rørte godt sammen og smurte på. Og så toppen strødde jeg hakkede mandler.
United sa for siden:
Trodde kanelsnurrer, kanelboller og skillingsboller var det samme, jeg. :gruble:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.