Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Husmorfeil jeg stadig begår

#1

Madicken sa for siden:

Leksjon 1: Det blir aldri som på pakningen når man hjemmefarger tekstiler. ALDRI, og det må jeg snart lære!

(Sekken full av gusjebrunrosa tekstiler)


#2

Toffskij sa for siden:

Og koksgrå. :knegg:


#3

Katta sa for siden:

Dere må da veie tøyet først. :knegg:


#4

Madicken sa for siden:

Leksjon 2: Posetomatsuppe med ferdig tilsatt macaroni svir seg alltid. ALLTID, og det må jeg snart lære!


#5

Molo sa for siden:

Vaskemaskinen scanner ikke vaskeanvisningslappene når jeg slenger inn tøy som egentlig skal håndvaskes. Tsk tsk.


#6

Nenne sa for siden:

Du må lære deg å ikke bruke posetomatsuppe i det hele tatt, så løser det der seg. :nikker:

#7

mkj sa for siden:

Ja og så må du ha sånne svarte nonstick-gryter til sånt som ALLTID brenner seg.


#8

Input sa for siden:

Det gjør det ikke for meg. :kry:


#9

Madicken sa for siden:

Jeg kan allerede det, men ikke på en tirsdag ettermiddag når jeg har to på tre som begge slår seg vrange, vaskemaskinen er full av gusjerosa tøy, svigermor er på besøk for å hjelpe til, men vil helst bare trakteres og underholdes, alt skiftetøyet i barnehagen er tatt med hjem til vask, og jeg har hatt en pføy-dag på jobb. Ikke da.


#10

Madicken sa for siden:

Heller litt svismak enn suppa full av nonstick-belegg. Det lever virkelig opp til navnet sitt, det belegget. :knegg:


#11

Nima sa for siden:

Leksjon 3. Nei, skittentøykurven tømmes aldri helt!! Den er ganske nær, så fylles den opp igjen.


#12

Madicken sa for siden:

Leksjon 4: Det er ikke ressursvennlig å koke de tilhørende eggene til tidligere nevnte tomatsuppe oppis selve suppegryta sammen med suppa. ALDRI!

Leksjon 5: Det er lurt å huske på hvem av dine venner og familiemedlemmer som gir deg slike velmenende råd som nevnt over, slik at du husker på å aldri ta imot råd fra dem igjen. ALDRI!


#13

Røverdatter sa for siden:

Du må ikke gå fra tomatsuppa så mye som et sekund mens den står på plata. :niks: Sett ungene til å røre hvis du må i vaskekjelleren. :husmortips:


#14

Filifjonka sa for siden:

:nemlig:


#15

Chanett sa for siden:

Koke eggene i suppa? Seriøst?


#16

mkj sa for siden:

Jeg bruker de svarte kjelene fra Coop sin egen serie, aldri opplevd det. Bruker de til grøt, supper, sauser og ris for å nevne noe.


#17

Malama sa for siden:

Jeg har nye panner (kjeler, kokekar, hva dere nå enn kaller det) som ale smmen er svarte og nonstick. Alt måtte byttes ut da vi fikk ny obvn, induksjon.

Men i alle fall, ingen ting sitter fast i dem. Koke ris og glemme den så den er så svidd at det lukter svidd ris i hele huset? Ok, kjipt, men da bare tar vi den ut da, det sitter jo ikke fast, må vite!

Loving it.

Tomatsupper med makaroni går også finfint, men egg har vi ikke i (Knerten tåler ikke egg.)


#18

Che sa for siden:

Jeg erfarerer smertelig at om du skal få melk til å koke, så må du for guds skyld gå ut av rommet/snu deg/være uoppmerksom i et øyeblikk. Da koker det - garantert! - og det noe så besatt. Der prater vi om sviing der! sur
Tomatsuppe har jeg aldri brent. Vi har ikke nonstick til slikt.


#19

Madicken sa for siden:

Ja. Burde jeg ha reagert før jeg prøvde ut rådet?


#20

Chanett sa for siden:

Jeg bare ser for meg griseriet når man tar eggene ut for å ta skallet av. Ja, for du kokte dem med skall?


#21

Input sa for siden:

Ja. Det høres bare ekkelt ut.


#22

Madicken sa for siden:

Ja, med skall.

Men da er det slått fast én gang for alle: Jeg er verdens mest sjuskete husmorsjuske! :flau:


#23

Malama sa for siden:

Jeg ville nok aldri funnet på å koke eggene iu suppen om jeg skulle hatt egg heller nei. Det virker... ehh,. jeg hadde nok sett litt sånn:skeptisk: ut om noen hadde gitt meg det rådet, ja.


#24

Madicken sa for siden:

Akk, ja. Husmorsjuske altså. :sukk:


#25

Malama sa for siden:

DET er jeg også altså. I aller høyeste grad.

Jeg bare ser for meg at det måtte blitt bra grisete å få opp eggene etterpå, og, ehh... er egg egentlig rene?

Jeg er sjuske som fy, men jeg lager ikke mer arbeid for emg selv enn nødvednig, og å knekke egg som er innkokt i tomatsulle virker grisete og arbeidskrevende. Å slenge dem i rent vann/eggekoker er arbeidsbesparende i så måte, fremfor å må+tte rengjøre dem for tomtsaus. OG tenke på om jeg fikk "urene greier fra utsiden av egg" i suppa.

Kjenner at det er like greit vi aldri bruker egg i tomatsuppe. Og muligens ikke bruker tomatsuppe så ofte heller...


#26

Input sa for siden:

Også hadde de garantert sprukket, minst ett av dem, og da fikk vi masse eggehvite i tomatsuppa. Jeg ser det for meg. :gal:


#27

emm sa for siden:

Egg kommer jo ut av, eh, baken på høna, de er jo ikke helt helt rene selv om de kanskje har blitt brushet opp litt av leverandøren. Kok i eget vann tenker jeg. :nemlig:


#28

lucifine sa for siden:

:knegg:

Ny leksjon: ull krymper i tørketrommelen. halsen vi fikk til jr passer dukka til snuppa..


#29

Madicken sa for siden:

Ja, tenk å skulle få rumpesmak i suppa. Det skulle tatt seg nydelig ut! :snurt:


#30

Katta sa for siden:

Ikke ha det travelt når man skal lage brun saus. Det må kjøle seg ned før man sper. Hvis ikke brenner det seg nedi. :nemlig: Er man heldig ødelegger man kjelen også.


#31

Nima sa for siden:

Opp med hånden de som har hellt gele over ostekaken for tidlig. :)
= gele utover fat og kjøleskap.


#32

Hannamoren sa for siden:

Jeg sliter med riskoker jeg da. Alle sier det er SÅ enkelt, aldri svir den seg, og den blir helt perfekt. Vel, ikke hos meg. Den svir fast i bunnen, blir hard og smaker ikke godt. Hvordan det er mulig, vet jeg ikke. Men jeg klarer det. Hver gang. Så nå ønsker jeg meg en riskoker til mikro fra Tupperware. Det kan jo ikke slå feil?


#33

Katta sa for siden:

Eller de som har helt gele over ostekaken med for spiss stråle så den har havnet under ostemassen.


#34

lucifine sa for siden:

Tommelfinger regel: dobbelt så mye vann som ris, kok opp så slå av kokeplaten men la gryta stå på varmen med lokket på. Ikke rør rundt, bare la det stå og kose seg frem til vannet er borte og risen er klar.

Risgrøt derimot.. Omg, jeg er sikker på at toroposene inneholder de brune flekkene altså. Uansett metode, gryte, temperatur, ja hvanå så svir dritten seg (eller om jeg er heldig får den bare brune flekker i seg). Juhu.


#35

lucifine sa for siden:

Spiss stråle? Er det ikke bare å tømme gryta over? :blond: Bill.merke lager lite ostekake med gele..


#36

kakklanes sa for siden:

:juhu:


#37

Mirasol sa for siden:

Ferdig risgrøt, rett i mikroen=ingen brune prikker! :D


#38

mkj sa for siden:

Jeg har to - TO - ganger endt opp med å få geleen i midten av kaka. Etter det har jeg ikke laget ostekake med gelelokk flere ganger.


#39

Left sa for siden:

Undertøysull krymper i k k e. Jeg vasker på ullprogram, og tromler det etterpå. Hivens.


#40

emm sa for siden:

Nei, hønedritten koker seg nok fint inn med resten. :knegg:


#41

Left sa for siden:

Ny leksjon: Ikke ha for mye mandler i kjøkkenmaskinkvern på en gang, om du skal lage mandelbunn. BANG. Og du har ingen kjøkkenmaskin lenger.


#42

lucifine sa for siden:

Ja det er det jeg pleier ende opp med :knegg:

Note to self: dynegrøt funker bare om du har dundyne!

dette var sånn baklava-sak med fleece på innsiden og ull på utsiden. Kanskje det var vaskingen som tok knekken på den og ikke tørketrommelen? (veldig sannsynnlig ettersom vi ikke visste det var ull)

#43

Malama sa for siden:

Ullvask med ullvaskemiddel. Også har den nye tørketrommelen min ullprogram. Jepp, da skal det ikke krympe. Sålenge man vet det er ull man vasker. Ullbody som blir med bleievasken (60-vask) krymper...


#44

Kula sa for siden:

Du er sikker på at du ikke brukte kjøttkverna? BTDT


#45

Left sa for siden:

Nei, jeg brukte hakkefunksjonen i en sånn dings man satte oppå. Og måkte oppi hele posen. Ikke lurt.


#46

Blomst sa for siden:

Smeltet sjokolade på cakepops blir aldri så fin og glinsende som i bøkene...ikke mine ihvertfall, derfor blir de bade i kakepynt.

Den kaka jeg har i hodet blir aldri sånn...dere skulle bare visst (godt jeg har en nødkakedame)


#47

Nabojenta sa for siden:

Ikke drikk for mye kaffe når du skal sy for hånd etterpå. -slikker sine sår-


#48

Bille sa for siden:

Det gjør jeg, men da er geleen ganske så kald først. Da går den ikke gjennom eller utover.


#49

liefje sa for siden:

Jo. Dynegröten god, den, men husk at dersom kjelen er HELT full av gröt, er det mulig at ganske mye melkegörr renner ut i dynen og sengen hvis man setter seg paa sengekanten naar man har glemt at det var dynegröt i sengen. :BTDT - to ganger til og med: :gaah:


#50

Tangina sa for siden:

Det kommer også an på risen. Noe ris trenger du ikke like mye vann til. Jeg kjøpte en ny type jasminris her for leden som måtte ha mye mer vann for å bli myk enn den jeg pleier å bruke som jeg bruker omtren like mye vann som ris til.

#51

Eia sa for siden:

Ikke ha for finmalt kaffe i presskanna. Og ikke press hardt på likevel, dersom det skulle inntreffe. Den gir etter til slutt, one way or another. :mumle:

Bill.mrk. fortsatt grut i tastaturet


#52

Miromurr sa for siden:

Husk å legge bakepapir imellom strykejernet og strykelappene. Tre (!) strykejern senere har jeg nå gått over til å bare skrive på lappene som er sydd fast i klærne, og å bruke hårglattetanga på de få tingene som ha strykelapper, da klarer jeg å huske det elendige papiret. :mumle:


#53

C.D sa for siden:

:plystre:

:blånn:


#54

Madicken sa for siden:

Ny leksjon litt i samme gata: Det kommer ALDRI til å gå bra når du prøver å presse enorme mengder grov fiskemasse gjennom kverna i den lille, pinglete foodprofessoren din. Den er ikke en stor og robust kjøkkenmaskin.


#55

Hyacinth sa for siden:

Jeg har alltid lurt på om jeg skal koke eggene rett i suppa. Det høres ikke sånn ut. :hehehe:

Men jeg tror faktisk jeg må prøve en gang, bare for å ha erfart det.


#56

Katta sa for siden:

Ikke tin nugatti i mikroen hvis det står igjen det minste grann av alufolie langs kanten.

Selv om det er stor bolle på kjøkkenmaskina betyr det ikke at den har stor nok motor til å elte den bollen full av grovbrøddeig. :hehehe:


#57

lucifine sa for siden:

Hvorfor tiner vi nugatti? :blond:


#58

Katta sa for siden:

Har du aldri opplevd frustrasjonen når noen har satt nugattien i kjøleskapet?


#59

lucifine sa for siden:

Haha nei heldigvis! Kan ikke ha nugatti her i hus da "Noen" liker å spise det med skje :flau:


#60

safran sa for siden:

:haha:

#61

energibombe sa for siden:

Dynegrøt i stekeovnen er veldig greit. Litt lunk i ovnen og kokende grøt med lokk. Tar lengre tid, men så slipper man å passe på den eller få den i senga.


#62

Hyacinth sa for siden:

Like greit som dynegrøt i stekeovnen er det å koke den opp på plata og slå av og la den stå og svelle på restvarmen. Jeg gjør det til og med på induksjon, men da hender det jeg koker den opp et par ekstra ganger.


#63

Interference sa for siden:

Du har feil type gryter hvis du har den erfaringen! Jeg har brukt nonstick i mange år og har aldri opplevd dette.

Du må jo ikke kjøpe Toro sin. :eek: Det er kun ming sin som duger!

Det kan være lurt å sjekke det splitter nye designerplagget man kjøpte før man hiver det i maskinen, det kan hende det er ull i det, og det kan hende ullen krymper. Når det da kun er fremsiden som inneholder ull, så blir det en ganske spesiell genser. :sparke:


#64

Madicken sa for siden:

Du kan ikke si dette uten å fortelle hvilke gryter du har! :skingrestemme:


#65

Frances sa for siden:

Ikke vær så lat at du setter søppelposen utenfor stuedøren for å huske den "senere på dagen". Det kan hende at du glemmer den og må plukke søppelet ditt fra naboens gressplener dagen etter. Ikke så gøy.


#66

Madicken sa for siden:

Og når vi er inne på dette med søppelposer:

Ny leksjon: Det er noe som heter søppelsaft, og som du helst ikke vil ha hverken her eller der. :iiik:


#67

Frances sa for siden:

Virkelig. Heter det søppelsaft? :grøss: Altså, jeg vet hva det er, men jeg trodde ikke det fantes et ord på det. Men nå vet jeg. :fortrenger:


#68

Hyacinth sa for siden:

Å herregud. Jeg vet hva søppelsaft er, sånn helt intuitivt, og jeg hater det. Og ordet er like ille som kjøttbleie.


#69

Bille sa for siden:

Kutt ut 'a dere. :urk:

Humrer her jeg sitter. Har definitivt gjort det med søppelposen og svidd grøten. Ja, og det med krympet ullgenser. Den siste jeg tok var mannens ullgenser. Den passer nå til 3-åringen. :knegg:

Dynegrøt gjør seg forresten innmari fint inni en dunvognpose. Så slipper man å ha den i senga, liksom. :fnise:


#70

Madicken sa for siden:

Jeg vet ikke, og har aldri snakket med noen om begrepet. Men jeg kaller det søppelsaft i det stille, og tror at det er det ekleste ordet jeg vet om.

(Noen, vil du snakke med meg om begrepet?)


#71

Veronal sa for siden:

Vi koker alltid eggene i tomatsuppen. Lager tomatsuppe minst annen hver uke. Hva er det som går galt for dere non-believers? :skeptisk:


#72

Mrs. Longbottom sa for siden:

Rester fra hønehøna i suppa...


#73

Veronal sa for siden:

Sterilisert sådan. Dere må ikke være så sarte. :tsktsk:


#74

Nera sa for siden:

Hva med posjerte egg i suppa? Da slipper man skallproblematikken. :hmm:

Jeg har lært at det er lurt å sjekke 60-gradersvasken for skjulte Nøstebarnklær, og at det er lurt å passe på at det er vann i kjelen man koker gulrøtter i.


#75

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg er jo veldig lite sart, og har bare aldri tenkt over muligheten for at man kunnegjøre det. Man vil jo ikke avsløre slikt, derfor hev jeg meg på hylekoret :knegg:


#76

Hyacinth sa for siden:

Som sagt, har tenkt tanken. Jeg har lurt på om jeg bare var genial eller om det var umulig.

Er det ikke grisete å skrelle eggene etterpå?


#77

Interference sa for siden:

Partygryter fra høyang polaris. :nemlig:

Blir det ikke fryktelig grisete å skrelle dem med masse suppesøl på?
Hvis du derimot posjerer dem i suppen kan jeg skjønne det, jeg posjerer egg i spinatsuppen min, men ikke tomatsuppen av en eller annen grunn.


#78

Blomst sa for siden:

Det er forresten veldig lurt å dra ut stikkontakten på lampa FØR man skifter dimmer.

Og rundstykker stekt på rist...not so good, men like gode da :D

Sprute jiff skurekrem på flekker for så å ta en tur på butikken, som ender i kaffebesøk, det gir deg dobbelt arbeid.


#79

Ole Brumm sa for siden:

Nesj, putt hele gryta i ovnen, har du dårlig tid, så sett på svak varme, ellers står den alltid over natten når jeg lager dynegrøt(uten dyne).

Dynegrøt i senga, nå måtte jeg le høyt. :rofl: :sorry: :nemlig: :skremt:

#80

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri gjort det, men det er da vitterlig mange som har dynegrøt i senga. Derav navnet.


#81

Madicken sa for siden:

Min mormor kan berette om dynegrøt, og jeg har alltid syntes at dynegrøt høres mye bedre ut enn vanlig kokt grøt.


#82

Veronal sa for siden:

Eggene skylles jo i kaldt vann etter koking for å stanse kokeprosessen som man uansett gjør ved eggkoking, så tomatsausen vaskes jo vekk.


#83

Nessie sa for siden:

Men hvorfor? :gruble:
For å spare en kjel med vann? :blond:


#84

Ole Brumm sa for siden:

Navnet kommer av at man pakker inn grøten i en "dyne", altså passer på at den holder varmen, jeg har ikke tenkt på det som i annet enn en bildelig måte å si det på. At man har dynegrøten i senga hadde ikke falt meg inn i måneskinn en gang, men jeg er oppvokst med at man har dynegrøten i ovnen (skal ovnen brukes så kunne jeg funnet på å pakke den inn i avispapir i steden).


#85

Chanett sa for siden:

Dult.


#86

Madicken sa for siden:

Det høres enklere ut å forhold seg til kun én gryte. Når man er bedagelig anlagt, må alt som høres tidsbesparende ut prøves.


#87

Myrsnipa sa for siden:

Jeg sittr bare sånn :eek: og har aldri hørt om folk som har grøt i sengene sine.

Dette er garantert ikke tidsbesparende med alt det griset etterpå. Jeg er like :eek: over at noen har tenkt tanken på å legge egg med skall på i en suppe.


#88

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er klart man kan gjøre det. Men msnge pakker den inn i ei dyne. Og dyna kan man jo legge hvor som helst. På kjøkkengolvet, om man vil. Det er forresten lurt å bruke avispapir før dyne.


#89

Myrsnipa sa for siden:

For meg høres dette ut som en spøk. Mener dere det? Må google.


#90

Madicken sa for siden:

Vi husmorsjusker finner jo ut sånt etter hvert, men ikke uten å ha prøvd først. :snill:


#91

Left sa for siden:

Et tips til husmorsjusker: Bruk Cilit Bang sitt skum til rengjøring av dusjkabinett og dusjvegger. Det fungerer faktisk. Spray på, la virke i 5 min. og skyll av.

Husk bare å skyll av hvis du får det på huden også...det SVIR.


#92

Mrs. Longbottom sa for siden:

Seriøst? Hvorfor tror du det heter dynegrøt, liksom?


#93

Myrsnipa sa for siden:

Finnes det strømpepølser og teppebiff også kanskje? Det høres jo ikke normalt ut?


#94

Madicken sa for siden:

Biffgardiner finnes visstnok, og dermed kanskje også teppebiff? :vulgær:


#95

Hyacinth sa for siden:

Jeg skjønner ikke at det med ei dyne er så rart. Altså. Nå i moderne tider setter man den gjerne i ovnen, eller man gjør som meg, lar den stå på komfyren på restvarmen. Uansett må grøten kokes opp, det kommer man ikke utenom, og deretter skal den jo bare svelle (ikke koke) i lang tid. Det er vel ikke så vsnskelig å forestille seg at man før i tiden pakket gryta inn i det som isolerer best (som er avispapir, et ullpledd eller ei dundyne, for eksempel)? Det er jo ikke latterlig eller uforståelig i det hele tatt (for meg), det er jo bare lurt og logisk? :undrer:


#96

lucifine sa for siden:

Dette prøvde jeg for et par uker siden og adet svei seg i bunnen.. Var tykk brunt belegg i bunnen av gryta. Hvorfor det? Er det gryta eller plata jeg hadde gryta på som blir feil? Og dette funker med induksjon altså? :gruble:

Har ming hurtiggrøt? :blond:

Ull ja, ull er fint :knegg: Blir litt som baklavaen jeg krympa nylig.. Jaja Snuppa er fornøyd for nå er baby også kledd til vinteren.


#97

ming sa for siden:

:stolt:


#98

Minty sa for siden:

Til info: Egg vaskes med bakteriedrepende middel før de fraktes vekk fra hønseriet. :har inngående kunnskap om temaet:

Når man har kokt kraft på bein og grønnsaker i timesvis og skal sile av er det lurt å ha en kasserolle eller annet egnet kar under dørslaget. Ellers kan det hende at all den dyrebare kraften havner i avløpet mens du står igjen med utkokte bein og overkokte løk- og gulrotbiter. :been there, på nyttårsaften:


#99

Interference sa for siden:

Men vær obs på at den er så sterk at den kan få enkelte typer fugemasse til å sprekke. :btdt:

Ikke booste den hvis du har induksjon, den skal kokes opp litt sakte.
Ming har i alle fall en grøt som skal kokes/trekkes i ca 45 minutter, jeg vet ikke om det er hurtiggrøt i din verden, men den er knallgod og den eneste grøten som er brukendes til noe. Mener jeg.

:hjerter:

Au den er lei!!


#100

Input sa for siden:

Hvorfor er det av og til fjær på dem da? :skeptisk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.