Vi skal ha samling med teaterskolen til eldste i helga, og i den forbindelse tenkte jeg å bake med meg en kake. Sannsynligvis er det flere som kommer til å bake, og enda mer sannsynlig er det at minst en av disse har med sjokoladekake. Jeg tenkte derfor å lage noe annet. Trenger derfor oppskrift på en god og barnevennlig langpannekake. Anyone? :blomst:
S ukker og egg piskes til eggedosis. Mel, vaniljesukker og bakepulver has i vekselvis med melk/fløten.
Tilsett smeltet smør.
Strø på sukker og kanel (vær raus) før steking
Stekes 180 grader på nederste rist i ca. 30 min.
Desverre, jeg prøvde å lage det en gang men på en eller annen måte glemte jeg bakepulver så den ble helt flat. :o
Har smakt det på avslutning i klassen til junior, kaken blir røsket vekk med en gang! Skikkelig digg. Burde jo spurt henne om oppskrift..
Kanskje jeg skal prøve igjen selv.
Noen som har en god oppskrift på Peanøttkake?
Hun som snakket om Colakake her hadde ikke laget den selv.
Men søkte på nett, er det cola og marsmellows i den kaken?
Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 30 minutter. Smør langpanna.
Glasur:
400 gram melis
150 gram smeltet smør
2 ss karamellsaus
4 ss kald kaffe
4 ts vaniljesukker
Kanelkake (som passer for både store og små)
1 liter kefir
1 kg sukker
1 kg mel
2 ts natron
8 ts kanel
200 smeltet smør/melange
Oppskriften passer til en stor langpanne og kaka stekes i ca. tre kvarter ved 200 grader.
Pynt med melisglasur og kokosmasse, evnt. Nonstop/Smarties hvis det skal være til unger. For å gjøre kaka litt mer "voksen" i smaken kan du ha oppi ei teskje med malt nellik også, men det er ikke nødvendig.
Banankake pleide jeg å ha som standardkake for noen år siden, den er saftig og god og trenger ikke glasur.
Banankake
2 egg
3 dl sukker
2 middels store bananer
1,5 dl smeltet smør
1,2 dl melk
2 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
Pisk egg og sukker. Mos bananene og bland i. Tilsett smeltet smør og melk. Bland alle de tørre ingrediensene og sikt dem inn i røren. Hell røren i smurt kakeform og stek ved 175 grader i omtrent 45 minutter.
Jordbærkaken som jeg fikk oppskrift på her inne var veldig populær både hos voksne og barn på en avslutning på skolen her. Flere ba om oppskriften etterpå.
Som litt forsiktig mamma til nøtte-allergiker, vil jeg bare si at jeg ville ikke ha bakt kake med nøtter til en forsamling der det vil være mange barn. Med mindre du kjenner dem alle og vet at ingen har nøtteallergi.
Glasur:
250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.
Tips:
750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.
Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.
Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.