Noen som har enkle, gode måter å tilberede grønnsaker til midddag?
Jeg er i prosessen med å freshe opp middagsmenyene mine, og orker snart ikke synet av kokte brokkoliblandinger:o
Jeg lagde gratinerte tomater denne uka, og det smakte godt, så da slo det meg at det kanskje finnes flere enkle måter å gjøre grønnsaker om fra noe litt kjedelig til noe som får munnen til å løpe i vann:jupp:
Kutt opp gulrøtter, squash og løk i knøttebiter, hell over litt olivenolje, grønn pesto, krydder, og smekk i ovnen på 180 grader til grønnsakene er møre.
Jeg pleier å legge fisk opp og det blir supergodt. Men man behøver ikke ha fisk oppå.
Jeg bruker stort sett ferske grønnsaker, ikke frossen blandingene. Da kan jeg variere mer hva jeg vil ha sammen og jeg da per de bare akkurat passe så de fortsatt er litt sprø og har tyggemotstand. Det som brukes mest her er de tradisjonelle brokkoli, sukkererter, blomkål, gulrøtter, kålrabi.
Gulrot og pastinakk glassert i lønnesirup eller honning. Kutt grønnsakene og legg de i langpanne, ha over litt olivenolje og drissle over lønnesirup eller honning. Stek i stekovnene til de er møre. Hvor lang tid det tar kommer an på hvordan du har kuttet de. Hos meg tar det stort sett 10 - 15 minutter
Squash og aubergine som er penslet med litt olje og stekt (jeg bruker grillpanne) er veldig godt. Bruker det mye til kylling.
Asparges er veldig godt å frese på pannen og er godt helt bar. Nå er det vel ikke helt sesong, men man får tak i aspargestopper. Du kan også frese asparges i pannen med litt hvitløk, rett før aspargesen er mør har du over ruccula og lar dette frese i pannen til rucculaen har falt sammen. Enda bedre blir det hvis du tilsetter stri ler med soltørket tomat og evt. høvler litt parmesanost med ostehøvel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.